Açık havada gezdirsin demiştim aslinda. Bizim çocuklar kırılıyorlar hastalıktan çünkü çok sterelize yetişiyorlar. El bebek, gül bebek, her yeri dezenfekte et, tonla kat kat giysi giydir, asla üşümesin, terlemesin , soğukta çıkmasın vs (benim yeğenim de aynı şekilde) sonra çocuk okula kreşe başlayınca ayın yarısında hasta oluyor o düşük bagisikikla. Benim sevgilim almanyada kreş öğretmeni, -8 derecede çocuklara orman yürüyüşü yaptırıyorlar. Christmas zamani yerel bir festivalde çocuklarla koro gösterisi yapmışlar hepsinin yanağı al al soguktan. Pikniğe giderken tüm malzemelerin olduğu tekerlekli eşya taşıma şeyini cekmek çocukların goreviymis, herkes kreşe nasılsa pislencek diye lekeli kıyafetlerle gelirmis. Ve soruyorum hasta olup devamsızlık yapan çocuklar öyle yüksek bir sayı da değilmiş.
Bence bizim insanımızın çocuk yetiştirme şekli de çok sağlıklı değil .
Ayrıca ben çalışan erkege elbette bir şey derim çünkü o bir baba. Çalışıp sekizde gelen anneler yok mu? Onlar nasıl çocuğun her şeyiyle ilgilenebiliyorlar? Anne eve geldiği akşam sekizden ise gittiği sabah altıya tam zamanlı anneyken baba niye sam babasi oluyor, çocuğun zorluğunu çekmiyor?
Bilmiyorum, bu bana normal gelmiyor.
Benim babam usta, matkap hilte kullandığı, fiziksel olarak yorulduğu bir işi var. Ona rağmen evde olduğu onca zaman tam zamanlı babalık yapmış. Demek ki yapılabiliyor.
Çevremde çok fazla evli çocuklu eşim dostum var yaşım gereği. Bazı babalar komşu gibi , bazı babalar baba gibi. Bunu belirleyen şey de işin yoğunluğu vs değil. Komşu gibi olan baba öğretmen olup 1de de eve gelse komşu gibi, baba gibi olan babalar inşaatta tüm gün ayakta da olsa baba gibi.
Hiç de erkekleri aklayamam. Çocuk büyütmek anne için zaten yeterince yorucu. Ama babada sıfır çaba olunca anne için eziyete dönüşüyor, ömrünün belli de en mutlu çağı