• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrımcılığın bu kadarı.........

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
187
3
46
Konya
arkadaşlar ya çok sinirliyim.kendi kendimi teskin edemiyorum.daha öncede bahsetmiştim eşimin ailesi bize karşı 1 kuruş harcamamak için kırk takla atıyor diye.sebebi ise benim çalışıyor olmam.tamam tabiki ben onlara güvenerek evlenmedim ama durumları gayet iyi olduğu halde bize karşı bu cimriliklerine sinir olurken aynı şeyi kızıma yapmalarını kabul edemiyorum artık.kayınpederimin durumu gayet iyi diğer iki kaynımın her zaman her daim yanında ....ama ben torun ayrımı yapmaz herhalde diyordum.kızmı hem manen hem madden ayırıyorlar.ya iki aydır gitmiyorduk kayınvalideye ...gittik haberi de vardı ...hiçbir sekilde hiçbir hazırlık yapmamış.ya bi elbise al,bez al,olmadıbi on lira ver bir sey al diye...anneme de ugradık durumları çok iyi olmadığı halde birsürü şey hazırlamış.ben bi ıslak mendil e bile razıydım oysa.sinir oluyorum çünkü anlam veremiyorum kadın yelek örüyor sevindim kızıma örüyor sandım.bize möi diye sordum.yok yengengile diyor.e bize örmeyecek misiniz dedim.siz buna benzemez neler alırsınız buna mı kaldınız diyor.ya nasıl sinir olmayayım.ben atla deve beklemiyorum.karun da değiliz ya alt tarafı öğretmeniz.ne bu ayrımcılık .nasıl bi yol izleyeceğimi şaşırdım:53::53:

ya benim eşimde onun evladı kızım da onların torunu gözüm kör degil adam diğer torunlarına yağdırıyor inanın hiç abartmıyorum aynı yerdeler diye bez ,mama,biraz büyüğe süt cicibebe,kendi mahallelerindeki bakkalda torunlarının hesabı var ayrı.alık gidip ödüyor.ben bir iğne görmüyorum.bi oğluna ev aldı diğerine araba.bunları falan çok takmıyordum ama el kadar bebeden kıskanıyorlar iki kuruşu.tamam benim ihtiyacım yok madden amamanen ihtiyac duyup uzuluyorum.

ya arkadaşım millet nelerle uğraşıyor sen neyi dert etmişsin...Allah size sağlık,sıhhat ve bol kazanç versin gerisi hikaye...

benim kayınvalimdem korkusundan benim oğlumu kaynımın eltimin yanında sevemiyor bile,

onlarında bizimkinden 3 ay büyük bebeği var kayınvalidemsiz 1 kez banyo yaptırmamış eltim henüz...

garibim kadıncağız onların emrine amade ama ben hiç sorun etmiyorum herkesin canı sağolsun...

sende kendine sun-i dertler açma boşver gitsin...

ya arkadaşım millet nelerle uğraşıyor sen neyi dert etmişsin...Allah size sağlık,sıhhat ve bol kazanç versin gerisi hikaye...

benim kayınvalimdem korkusundan benim oğlumu kaynımın eltimin yanında sevemiyor bile,

onlarında bizimkinden 3 ay büyük bebeği var kayınvalidemsiz 1 kez banyo yaptırmamış eltim henüz...

garibim kadıncağız onların emrine amade ama ben hiç sorun etmiyorum herkesin canı sağolsun...

sende kendine sun-i dertler açma boşver gitsin...

canım ya haklısın mutlu olmak için paraya da ihtiyac yok saglık yeter ama üzülüyorum işte....kızımı da sevsinler iki kuruşlıuk seylerin hesabını yapmasınlar istiyorum

ya da gelinlerden bi tek sen çalışıyorsan sizi karun görüyorlardır. belki diğer gelinlerin dolduruşuna geliyordur.

canım aynen öyle kayınpeder açıkca demişti zaten bi ara bi kaynıma ev diğerine araba aldıktan sonra...ben oğlumu okuttum8eşimi kastediyor sen de çalışıyorsun benden bir sey beklemeyin diye)kayınlarım okumamış eltilerim ev hanımı.iyi de ben bana ev al demiyorum ki.bu ince hesabı kızıma yansıtacak kadar ne var diyorum.bu kadarı fazla geliyor bana

Canım düğün zamanı yada öncesi-sonrası tatsızlıklar mı çıktıda böyle davranıyor...Çocuklarından birine ev birine araba alması,eşinizi ayırması tuhaf çünkü...Haksızlık varsa ortada en çok eşine yapılıyor...Senden daha çok onun bu durumu takması lazım..Eşin ne düşünüyor bu konuda?

Canım,çocuğa kim iyi davranırsa,kim daha çok severse,çocukta o tarafı benimser..Bırak almasınlar,yapmasınlar.Ayda yılda bir gidiyormuşsunuz zaten.Çocuğun büyüdükçe anlar oda kimin ne değer verdiğini...

Hem sana şunu söyliyim,ne kadar beklenti içine girersen o kadar çok üzülürsün...Yapan yapsın,yapmayana da zorla alın diyemezsin ya,annesi babası olarak siz yetersiniz çocuğunuza,boşverrrr....İlerde çocuğunuz o tarafa mesafeli olur da,onlarda laf söyleyecek olduğu zaman dersiniz,çocuğum ne gördü de ne verecek şimdi size diye...

canım ya haklısın mutlu olmak için paraya da ihtiyac yok saglık yeter ama üzülüyorum işte....kızımı da sevsinler iki kuruşlıuk seylerin hesabını yapmasınlar istiyorum

canım eğer "babaannemler beni sevmiyor" psikolojine kapılıyor diye kızın için dert ediyorsan,

kendin al kayınvalidene ver o almış gibi versin hem belki sonraları dank ederde kendisi alır...

birde bende oğlumu organik ürünlerle büyütmeye çalışıyorum,onlarda malum biraz pahalı

benim aileminde durumu pek iyi değil annemde sen benim aldıklarımı giydirmezsin diye alamıyorum der

kayınvalidende böyle düşünüyor olmasın?

Yapmasınlar daha iyi, madem bu kadar hoşnutsuz bıraktılar sizi en başından beri yapmamaları daha iyi...
Yapıp bir de biz şunu yaptık biz bunu aldık demeleri daha çok incitir insanı...

Eşimle severek evlendim,dugun zamanı da hic sorun cikarmadim,esim atanmamisti ki hala atanamadi.bu yuzden o sevdigim afamdan da çok çektim,issiz kaldi,calisti para alamadi,kompleks yapip bana düşman oldu.şimdi de ailesinin yaptıklarını görüyor sma gurur yapıyor ışte

onlardan çok fazla birşey beklemiyorsun canım insan torununa bir yelek öremez mi bir çikolata alıp sevindiremez mi:19:
bunlar maddi değil manevi yönden insanı sevindirir seni anlıyorum haklısın ama ne yapacaksın kimseye zorla birşey yaptıramazsın ki
bu nedenle düşünüp hiç canını sıkma

Back
X