- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.359
- 498
- Konu Sahibi matmazeldepresif
-
Senin oy verdigin zumrenin soylemleri bunlar.. ac internet onunde, bak. Onlari destekliyorsun, oyle ise sen de dogal olarak onlardan biri olmus oluyorsun tabii ki. Bana arkadasini soyle, sana kim oldugunu soyleyeyim.ben mi?
ben zorun da mı dedim neyse gülüm sen haklısınKimsenin Allahin emriyle dalga gectigi filan yok. sen muslumansin, muslumanlarin bir kismi gibi (hepsi demiyorum, cunki bir kismi sadece goguslerin kapanmasini savunur) basinin ortunmesinin Allahin emri oldugunu soyluyorsun. Bir digeri de geliyor, onun inancina gore boyle birsey olmadigini soyluyor, kapanmayacagini ve Allahin da gunah yazmayacagini soyluyor. Bu senin inancina gore Allahin emrini sorgulamak, onun inancina gore degil ki.. Senle ayni seye inanmak zorunda mi herkes? Herkes musluman olmak zorunda mi? Simdi hanginiz hanginizin inanci ile alay etmis oluyor? Kim kimin inancini hafife aliyor, dalga geciyor?
ben yanlış görmüş yanlış anlamışım o zaman kusura bakmaKimsenin Allahin emriyle dalga gectigi filan yok. sen muslumansin, muslumanlarin bir kismi gibi (hepsi demiyorum, cunki bir kismi sadece goguslerin kapanmasini savunur) basinin ortunmesinin Allahin emri oldugunu soyluyorsun. Bir digeri de geliyor, onun inancina gore boyle birsey olmadigini soyluyor, kapanmayacagini ve Allahin da gunah yazmayacagini soyluyor. Bu senin inancina gore Allahin emrini sorgulamak, onun inancina gore degil ki.. Senle ayni seye inanmak zorunda mi herkes? Herkes musluman olmak zorunda mi? Simdi hanginiz hanginizin inanci ile alay etmis oluyor? Kim kimin inancini hafife aliyor, dalga geciyor?
Guzel resimler bulmussun. Ancak anafikri yakalayamamissin. Duz mantikla bakmissin, Kabe dedi, tapinak dedi, oyle ise bunlar Anitkabir'e gidip tapiniyorlar, he mi?
Sen zorunda demedin, ama sen onun inancini inanctan saymayip kendi inancini baz alarak kenid dinine gore onun Allahin emrini sorguladigini soyledin, Oyle ki bunu alay etmek olarak bile aldin.ben zorun da mı dedim neyse gülüm sen haklısın
Konu basortusunden Kabeye, Ataturk'e nasil gelmis anlamadim.....
Eskimiş et mi?bende çarfalıyimm allahmaa binlerce şukur. ben o zaman köle oluyorum herlade allahim yarabbim asıl özgurluk şu demek arkaaşlar kişinin kendi iradesiyle nasil giyinecegine karar vermsidir. ben karisiyomuyum açık giyinen bi hanıma banane kardesim kendi yancak ahirette ben yanmycamki onun yerine he belki ben kapaliyimdir atyrum ama Allah c.c benim huyumu sevmez cennet giremem başka açık bir kadinin ahlakını cok sever namazı tamdir onu cennetine koyar. Allahın takdiri ilahisi .. basortumuze ne taktınız ama ya vallahi skıldım artk. bana görede çarsafliyim özgürüm bedenim sdce banaait bende bunu hissedyrum. siz bi kasaba gitseniz atyrum en öndeki gunse grmus eskimis etimi alirsiniz yksa arkaada gizli kalmiş kıpkirmizi parlayan etimi alrsiniz bi düsünuñ derim ben
Konu acildiginda bazilarinin ekmeğine yag surmek derken kastettigim tamda buydu iste..Halk Tv,Enver Aysever ve konu başörtü ben neden şaşırmadım acaba
Arkadasim 1 saattir yorumları okuyorum. Yer yer hosuma gtti msjlari niz yeryer ozellikle TAYYIP konusunda hrm fikir degiliz AMA; gozunu seveyim ozgurmuyiz ondanmi rahat konusabiliyoruz. Gun olmuyorki sosyal medyada bisey yaplasti diye hakkinda dava açılan olmasin. Adamlar şebeke kurdu takip edebilmek icin. Surda bann cezası degilde hapis cezası korkusu olmasa emin ol herkes ne dokturur...saygı duyarım ne diyeyim oy vermezsin olur biter özgürlükten açıldı nereye geldik ki özgürüz ki bu kadar rahat konuşabilyoruz buda iyi birşey
Sozun acayip hosuma kacti :) terazinin iyi tarafı kotu yönünü kaldirmaya yetmiyorsa yeminle tercuumanYav herkes de ayni seyi soyluyor.. Hic mi iyi birsey yapmadi? Bu mudur? Teraziniz yok mu sizin? Yapilan iyi ve kotu seyleri terazinin kefelerine kyarsiniz, ne taraf agir cekiyorsa ona gore davranirsiniz... Terazinin kotu tarafi yerde, iyi taraf kaldirmaya yetmiyorsa ne olacak?
Diyelim ki eve bir bakici aldin, cocugunu teslim edip ise gidiyorsun. Bakici cocugunun mamasini guzelce pisiriyor, yediriyor, ama her aksam dondugunde bakiyorsun ki cocugun ya kafasinda, ya kolunda, ya bacaginda, ya belinde morarmalar var, ezikler var. Anliyorsun ki sen evde yokken cocuk bayagi bir hirpalaniyor. ama bu bakici cocugu iyi doyuruyor, altini da temizliyor, "eve dondugumde cocugu canli buluyorum ya, o kadar da olsun artik naapalim, baskasi da gelse nasilsa o da eziyet eder, dover" diye tahminlerde bulunup isine devam mi ettirirsin?Yoksa gonderir misin?
Bacim sen naptin oyle. Yaydan cikan ok gbi. Kontrolsuz guc guc degil sevdicegim :) amma dolmussun sen bosalman fena oldu amaçok yoruyorsun kendini
O nasil bir tasvir Allah askina. Açık bi kadinim neye aciksam ! Tesettuuru severim kimisine accayip guzel oluyor. Dinede hic uzak biri degilim ama o et ornegi ne ya. Ha liderinin perdesiz ev ha secmeninin eti. Aynisiniz iste.. sizler gniler yuzunden kutuplaşma oluyor. ozaman bende o perdeler ardinda kimbilir neler olmali diyemo dusunmeliyim??bu arada tabiki oylar Tayyipe
son et mesajından sonra biz açıkların iyi niyetinin afiyetle suistimal edilebileceğini gördüm.tamam baş örtüsünün özgürlük olduğunu savunduk da konu nerelere gelmiş.mesela muhafazakar semtlerde açık olanın hakkını da sevabına bi türbanlı savunaydı keşke.halbuki ben en çok kocasına günah işlettiğini savunduğunu falan duydum. bir gün rejim değişir de kadınlar devlet eliyle kapanırsa. kaç kapalı yanımızda olacak acaba?
necipten örnek verilmeler ete benzetmeler. hani örtüsüz kadın perdesiz eve benzer yazılmamış,şaşırdım. iyi niyet afiyetle suistimal edilir.
tartışmanın da bi halta yaradığı yok.çünkü konu din ve siyaset olunca gözler kör,kulaklar sağır. sadece saflar sıkılaşıyor.insanlar fikirlerine daha sıkı bağlanıyor. kadınlar açık da kapalı da olsa boktan durumdalar. özgürlük içimizde falan diye kendimizi kandıralım bari.
son et mesajından sonra biz açıkların iyi niyetinin afiyetle suistimal edilebileceğini gördüm.
o mesaja ne yorumlar yaparımda burası yeri değil
verdigim sdce bi örnekti kızlar sakin olun siz kapalilara onca laf sylerken iyi hoşda benim bi örnegimmi size cok geldi. tamam tamam et falan degilsiniz artk gevşeyin biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?