- 24 Nisan 2014
- 959
- 685
- 358
- Konu Sahibi matmazeldepresif
-
Evet, saygi insan iliskilerinde cok onemli bir unsur, ancak saygi verilmez, kazanilirkendini nimetten sayanlara açıklık yada kapalılk mesele değil mesele karşındakine duyman gereken saygıda
@beyzanuro ve @saraylım
Turkiye saygi dusunecek seviyeyi coktan gecti artik, asagi dogru kirildik, tepetaklak gidiyoruz. Gemi batarken inen filikalara atlayanlar saygidan once canlarini kurtarma derdine duserler. O hesap.. Maslow'un Hierarsisi diye bir kavram vardir, bilmem hic duydunuz mu.. Hava, yemek, barinak, uyku ve sex der, birinci derecede ihtiyaclarimiz.. Hadi diyelim bunlar uc asagi bes yukari tamam, ekmegimizde birilerinin gozu olsa da.. Ikinci sirada guvenlik vardir, iste biz tam da oradayiz. Halkin ne polise, ne savciya, ne hakime, ne devlete, ne hukumete guveni kalmis.. Ingilizce biliyor musun bilemem ama su grafikte ucuncu ssirya bakarsan "love" yazisini gorebilirsin, sagi sevgi hepsini icine alir. Iste oraya ulasabilmen icin icin o ilk iki sira karsilanmis olmalidir, ucuncu siradaki sevgi ve saygi ancak o zaman ihtiyacin olarak aklina gelecektir cunki. O yuzden bugun saygi bizim ilk ihtiyacimiz degil, hatta bu ortamda luks bile kaliyor. Tartisacak cok daha onemli meseleleri var bu ulkenin..
agzına saglık bende bunu diyoırum işte herkesin kendi tercihi kendi fikri kendi özgürlüğü dayatmaya yada konuyu yanlış anlamaya Ataatürk ü baş örtüsünü kullanmaya gerek yok m,isal ben cevap vermem gerektiğini hissettim o yüzden konuştum ama konuyu buralara ben getirmedim oy atma nedenim başörtüsü degil sadece daha iyisi maalesef yok o yüzden Cumhurbaşkanımıza gelince adamı seviyor ve takdir ediyorum a degil b partisinde de olsa severdim istanbul belediye başkanlığına gelmeden önce çöp ve pislik götürüyor 38 kişi öldü o dönem ama RTE geldi ve düzeltti mesele o yada bu degil mesele aynı da olmasada karşı fikre saygı duymak konuyu saptırmak degilmemnun değilsen gidersin oyunu atarsın olur biter tesettürlüyü yada açık birini sevmiyorsan yolunu çevirirsin olur biter hakaretin geregi yokBenim üzerine bastığım konuyu anlamakla beraber yazdıklarımı eksik okuduğunuzu düşünüyorum. Yanlış anlamayın tartışmak için değil de sadece yanlış anladığınız noktayı açıklamak için yazıyorum. Saygı duymak size lüks ihtiyaç gelebilir ,bu konuda sizinle tartışamam. Benim söylediklerim sizin gibi saygı duymayı lüks ihtiyaç görenlere değil saygıdan Bahseden arkadaşlaraydı. İlk yazdığım mesajda da ikincisinde de bunu açıklayarak yazdım. Bir daha yazayım. Siz nasıl ki (saygıdan bahsedenler) haklı olarak istedikleri partiye oy verebiliyorlar ve bunu kimse eleştirmiyorsa onlarda aynı şekilde istedikleri partiye oy verebilirler ve bunu eleştiremezler. Eleştirirlerse bu saygı duymak olamaz diyorum. Bu sadece partiler için değil her konu için geçerli.
Abraham Maslow'un ihtiyaçlar dizisini iyi biliyorum. İşletme 4 yıllık mezunum. İşletme dersinde ilk öğrendiğimiz konuydu. Ben size saygıyı lüks ihtiyaç görmeniz konusunda saygı duyuyorum. Bunu kesinlikle eleştiremem. yalnız şunu söylemeden edemeyeceğim. Bu hiyerarşiler teorisine eleştiriler yapılmıştı. Burası yeri olmadığı için yazmayacağım.
Ben herkesin ayrı bir hiyerarşi tablosu olduğuna inanıyorum. Örnek vereyim ben aç da kalsam, güvenliğimde olmasa yinede insanlardan saygı ve sevgi beklerim. Ki siz bu konuyu hem siz hemde sizin gibi düşünenlere göre yorumladığınızı söyleyebilirim. Şimdi bunu sizinle farklı düşünen insanlar bazında ele alayım. Nasıl ki siz güvenliğinizin olmadığını düşünüp hakimlere savcılar güveniniz kalmamışsa diğer insanlarında diğer partilere farklı konularda güveni kalmadı. Nasıl ki siz güvenlik konusunda şikayet ettiğiniz konular düzelmezse güveniniz yerine gelmez, o insanlarında misal başörtüsü konusunda fikirleri düzelmiyor, onlarında bu konularda güveni yerine gelmez. Bunun da kimse tarafından eleştirilemeyeceğini söylüyorum.
Sizce bu yanlış ve lüks bir şey mi ? Öyle ise kimse birbirine saygı göstermesin, herkes burada sen nasıl böyle düşünürsün diye birbirini yargılasın. Ne de olsa güvenlik kavramını daha aşamadık . Aşana kadar saygı ve sevgiden yoksun kalalım. Olacak iş değil.
Onemli degil.. Sinirim oynuyor valla, bu kadar yaziyoruz ciziyoruz hala ayni muhabbet.. Bu kadar rezilliklerine ragmen bu iktidari hala isteyenlerin cehennem korkusu filan oldugunu da dusunmuyorum bu saatten sonra zaten. Inancliyiz, basimizi ortuyor ve Tayyipe bunu sagladigi icin oy veriyoruz, yolsuzluk hirsizlik ulkenin satilmasi peskes cekilmesi umurumuzda degil, onlari desteklememek gerektigi Kuranda farz degil cunki, tek farz basimizi ortmek... Oh ne ala bir inanc, ne ala muminlik ornegi.. Cennet ne guzel ne guzel...
Biz karistirmiyoruz ki, siz karistiriyorsunuz. Iktidar partisi su su su bakimlardan kotudur ve gitmesi gerekir dedigimizde yaptigi iyi seyleri iddia edip bu iyi seylere de kafadan basortusunu ornek getiren sizlersiniz.
Yorumlar bitmis, siirlere gecilmis.. E kusur kalmayalim, biz de ortama uyalim degil mi?
Ne ararsin Tanri ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Basi açiga neden türban sorarsin?
Raki, sarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zarari, içerim
Ikimiz de gelsek kildan köprüye
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim.
Esir iken mümkün müdür ibadet
Yatip kalkip Atatürk'e dua et...
Senin gibi dürzülerin yüzünden
Dininden de soguyacak bu millet.
Isgaldeki hali sakin unutma
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Sen anandan yine çikardin amma
Baban kimdi bilemezdin s...siz!!
Neyzen Tevfik
Bir gun bu ulke bir basortusu ugruna Tayyip'e verilen oylar yuzunden Ata'nin binbir guclukle kurdugu liyakatini kaybederse asil o zaman kapali acik demeden, bir bir kaybettiginiz kazanilmis haklarinizin ardindan aglayacaksiniz hepiniz.. Gorecem ben sizin ozgurlugunuzu o zaman..Kurunun yaninda yas da yanacak, uzuntum buna..
Kimsenin Allahin emriyle dalga gectigi filan yok. sen muslumansin, muslumanlarin bir kismi gibi (hepsi demiyorum, cunki bir kismi sadece goguslerin kapanmasini savunur) basinin ortunmesinin Allahin emri oldugunu soyluyorsun. Bir digeri de geliyor, onun inancina gore boyle birsey olmadigini soyluyor, kapanmayacagini ve Allahin da gunah yazmayacagini soyluyor. Bu senin inancina gore Allahin emrini sorgulamak, onun inancina gore degil ki.. Senle ayni seye inanmak zorunda mi herkes? Herkes musluman olmak zorunda mi? Simdi hanginiz hanginizin inanci ile alay etmis oluyor? Kim kimin inancini hafife aliyor, dalga geciyor?
Gerçekten inanarak Allah emrettiği için örten bir kadın zaten başını açmaz, kendi irademizle örtmemize inanmak neden bu kadar zor, babam örtmemi istediğinde hayır dedim bitti ben asla zorlayamaz o üzerine düşeni yaptı inandığımız dinin emrini bana söyledi, o an kabul etmedim hazır değildim, sonra kendi hür irademle neden örtmem gerektiğini bilerek inanarak örttüm, benim kararım benim inancım.Başlığın konusu Başörtüsünün özgürlüğü kısıtlaması olunca herkes Başörtüsünü Özgür irademle taktım bu bir özgürlüktür diyor. En çok merak ettiğim bu kişilerin başını açabilir olup olmaması. Büyük bir kesimin başını açmasına ailesi veya eşi müsaade etmeyecektir. gelip ama ben başımı istediğim gibi açar kaparım diyenler olacaktır, lütfen şahsınıza değil genele yapılmış bir yorum olduğunun farkına vararak objektif yorumlayınız.
istediğin gibi kapamış olduğun başını istediğin gibi açamıyorsan bu senin Özgürlüğün değildir.
bunu saldırı olarak algılayıp başörtümüze laf etmeyin laflarının bu konuyla uzaktan yakından alakası olduğunu da düşünmüyorum. daha küçük yaşta Özgür iradenin hiç söz konusu olmadığı yaş ve konumlarda kapanan, eşi veya aile yapısı buna zorladığı İçin kapanan(bu durumda kendi de istemiş olsa bir şey değişmez.) kişiler şimdi gelip Özgür iredemizle kapanıyoruz diyorlar. bu koşullarda kapanıp da biz Özgür irademizle kapanıyoruz diyenler kendini kandırmasın.
Bu bir başörtüsü takma Eleştirisi değil. Başörtüsünü kınama da değil. Sadece kendinizi kandırmayın eleştirisi...
Özgürlük sadece baş kapama iradesinde mi sorun, hayır aynı şey başı açıklarda da olabilir.
Mesela ben şimdi kapanmak istesem ailem de eşim de sıcak bakmaz. Ama gerçekten kapanmak istesem onları dinler miyim? Dinlemem. Ama başı kapalı birinin ailesinin ve eşinin açılmasını istememesine rağmen açılması çok çok çok zordur.
Evet konuyu buraya bağladım.herkesin özgürlüğünü kısıtlayan bir şeyler var. Ama bazı durumlarda vardığım üzere daha fazla...
bu konuda da gördük ki türbanlıların özgürlük anlayışı sadece kendi özgürlükleri yani başkalarına et lolilop vs. gibi saçma yakıştırmaları yapabilme hakkını kendilerinde görüyorlar sonra da ama bizi dışlıyorlar ühüü diye ağlarlar bu zihniyetle size müstehak, üniversitelere de bu zihniyet yüzünden alınmıyorlardı şimdi de girip kulaklıkla kopya çekiyorlar sınavlarda hak yemek bunlarda her türlü düzenbazlık bunlarda...
özgürlük deseniz bir türbanlı kadının başını açma özgürlüğü varmı ona bakarım?
eğer açarım diyorsa ne ala ama yok ailem çevrem vs. diyorsa orada özgürlükten bahsedilemez.
kapalıyım bana kimse bakmaz diyenler sanırım ülkede çarşaflı türbanlı kadınlara olan fetişten haberdar değiller ya da hiç dışarı çıkmıyorlar? kaç erkekten duydum türbanlı kadınlara karşı ne fanteziler kurduklarını?
işte bu konudaki zihniyet yüzünden hiç türbanlı arkadaşım yok çok da mutluyum bana et benzetmesi yapacak tiynette tiplerle zaman harcayamam gerçekten de. size de tavsiyem uzaklaştırın çevrenizden örtülü mörtülü varsa sizin de arkanızdan neler diyorlardır kim bilir?
amannn canım ne olursa olsun,yol yaptı,başörtüsünü serbest bıraktı.haaa daha iktidara gelir gelmez yapabileceği başörtüsü serbestini niye 11 sene sonra yaptı o da bir şaibeNukleer Akdeniz icin olumdur minvalinde baslik acildi millette tik yok.Kalkmis copler yok artik diyor.
Bugdayi bile ithal ediyoruz basligi acildu millette yine tik yok.
Millet yine basortude aslan kesilmis.
Yasanilacak her felaket bizlere mustehak.Bunu gormus olduk.
amannn canım ne olursa olsun,yol yaptı,başörtüsünü serbest bıraktı.haaa daha iktidara gelir gelmez yapabileceği başörtüsü serbestini niye 11 sene sonra yaptı o da bir şaibe
tamam hataları var ve ben yine söylüyorum benim oy verme nedenim türban degil ya bu adam hiç mi iyi birşey yapmadı hiçmiNukleer Akdeniz icin olumdur minvalinde baslik acildi millette tik yok.Kalkmis copler yok artik diyor.
Bugdayi bile ithal ediyoruz basligi acildu millette yine tik yok.
Millet yine basortude aslan kesilmis.
Yasanilacak her felaket bizlere mustehak.Bunu gormus olduk.
tamam hataları var ve ben yine söylüyorum benim oy verme nedenim türban degil ya bu adam hiç mi iyi birşey yapmadı hiçmi
yani siz ne istiyorsunuz merak ettim yol yapılmasın saglık sektörü ilerlemesin ama benim çocugum iyi okusun maaşim iki katına çıksın ben iyi olayım gerisi hiç önemli degil öylemi memnuniyetsiz olabilirsiniz saygı duyuyorum ama kitaplar bedava neredeyse tüm okullar özel okul statüsünde çocuklara egitim verilme şekli degişti kötü ögretmenler yada okul müdürleri var diye yapılanları inkar edemeyiz siz ne istiyorsunuz samimiyetle soruyorumBen sizin oy verme sebebinizi hic sorgulamiyorum.Asla.Bana dusmez.Haddim degil.Neden vermisseniz vermissinizdir.Hakli sebepleriniz vardir.
Teraziye koydugumda ulkeyi felakete surukleyecek etmenler fazlaysa kusura bakmayin eczaneye gidipte receteyle artik ayni paraya aldigim ipaci ve saglik hizmetini gormemin bir onemi kalmiyor.Cocugumun egitime ne olacak diye kaygiyla bakiyorsam benim icin duble yolun bir onemi kalmiyor kusura bakmayin.
yani siz ne istiyorsunuz merak ettim yol yapılmasın saglık sektörü ilerlemesin ama benim çocugum iyi okusun maaşim iki katına çıksın ben iyi olayım gerisi hiç önemli degil öylemi memnuniyetsiz olabilirsiniz saygı duyuyorum ama kitaplar bedava neredeyse tüm okullar özel okul statüsünde çocuklara egitim verilme şekli degişti kötü ögretmenler yada okul müdürleri var diye yapılanları inkar edemeyiz siz ne istiyorsunuz samimiyetle soruyorum
tamam kardeşim sen haklısın kusura bakma bu adam da hükümette hiççç iyi birsey yapmadılar hem de hiç bi konuda oylar gayrı CHP yeS Sargoz
Bana anlatir misiniz nasil neredeyse tum okullar nasil ozel okul statusunde ? Cocuklara verilen egitim (artik bu ne demekse) nasil degisti.Partinin kendi icinde bile en istikrarsiz bakanligi oldugu kabul ediliyor.13 yilda 7 bakan degistiren bir bakanligin bu parlak yuzunu icinde olmama ragmen gorememisim.Siz aydinlatirsaniz sevinirin.Kitaplar bedava gibi kistaslarla gelecekseniz simdiden soyleyin.Bosuna zamanimizi calmayalim.Tartismaya luzum yok cunku egitim sistemine bakis aciniz bununla sinirliysa.
tamam kardeşim sen haklısın kusura bakma bu adam da hükümette hiççç iyi birsey yapmadılar hem de hiç bi konuda oylar gayrı CHP ye
ben size demiyorum bi kaç arkads var ama neyse ben agzımla kuş tutsamda haksız çlkacam galibaIste muhalefet olmayi,muhalefeti desteklemeyi sadece chp den ibaret goren bir iktidar yanlisi daha.Gecen bir baslikta bir iktidar yanlisi arkadasa demistim.Bu bolumde yazmak istemedigini dile getirince siyasi donaniminin muhalefetse chplidir dusuncesinde olacak kadar zayif degilsen yaz tartisalim demistim.Yine ayni kapiya ciktik.
Egitimle ilgili yapilan supersonik reformlari yazmanizi siddetle bekliyorum hala bu arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?