Ayvacık’ta planlanan santrale halk tepkisi

Resleri destekliyorum ama nereye yapıldığı bu noktada çok önemli. Assos antik kenti burada. Buranın çevresinin bomboş olduğuna saf toprak olduğuna kimse inanmaz. Ayrıyetten o bölgedeki define avcılarını es geçmemek gerek, bilen bilir oraları. Oralar öylesine yerler değil. Yani yerli halkın taşınması, oraların tahrif edilmesi iyi değil. Orası korunması gereken yerler. Reslerin yapım aşamasında assos gibi yerlerin bulunması halinde yapımı duracak mı ? Diğer gazetelerde gördüğüm kadarıyla ne olursa olsun yapacağız diyorlar. Beni bir diğer düşündüren nokta ay kıyı hattı boyunca yapılan/ yapılacağı rivayet edilen oteller. Sanki oraların kaderine çoktan karar verilmiş gibi. Umarım sadece reslerdir konu.

Antik kent kısmını bilmiyordum. Haberde halk RES'i termik santral gibi tehlikeli sanıyor gibi bu izlenim var.

Direk antikkente yaparlarsa elbet kötü ama zaten bir yerde inşaat, yol, bina yaparken antik kent, tarihi eser bulunursa direk kazı durdurulur. Mesela marmaray projesi tarihi eserler bulundu diye aylarca durduruldu. Yani devlet de aman tarihi eser salla gitsin demez sanırım, çünkü devlete kazancı var bu yerlerin. Ayrıca yasak zaten.

Ya saraylım ben bazen milletçek konuşmamız gereken yerde sinip, susmamız gereken yerde galeyana gelip gereğinden çok abarttığımızı düşünüyorum. Birisi rant için millete aaaa burası antik kent diye kıtır atsa, millet anında gaza gelir. Haaa belki cidden böyledir ama bazen halk gaza gelmek için gaza geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…