Canim İnternet'e yaz sonrada görsellere tıkla hosuna giden bir görüntü olursa bak tarifine...bilsem sana yapıcam ama genelde ben suyunu çektiririm...
bende genelde suyunu ayarlayamayıp fazla kaçıranlardanım... üzerine tabak kapat, tencereni tam kapatsın iyice bastır, sadece alt sıralar biraz lapa oluyor ama yaprak dizersen altına lapada olmuyor... ben sonradan suyunu süzüyordum :)) demek limonlu güzel oluyor denemek lazım
Yok canim öle olmaz hem dağılır hem lapalasir...sen en iyisi suyunu normalinden biraz fazla koy.hafif salça koy suyuna...yağ ve biraz da nane...limonda sık...baktinki cok sulu değil...cok hafif sulu bir sos yap ...icine sarmaları koy...biraz isit öle servis yap...
Şimdi canım benim biz dolmayı normal yaparız ,suyunu biraz fazla koyarız hatta,altında kalan o suyuda bi kaseye koyarız,arzu eden yemekte üzerine döker,birde biz doğulu olduğumuz için sumaklı su ile pişiriyoruz,tabi bunun yerine ekşi korukta kullanılabilinir.Yalnız benim bu anlattıklarım etli dolma içindir,çünkü etsiz dolmanın tadı tuzu olmayacağı içi suyuda pek lezzetli olmaz
Canim sen en iyisi normal bir sekilde yap sarmalarını.pisir.suyunu da ayrı yap.esine servis yaparken suyundan koyarsın.limon da sık.nane de koy...al sana mis gibi sulu sarma...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?