ayyy kızlar nolur bana yardım

Canim sen en iyisi normal bir sekilde yap sarmalarını.pisir.suyunu da ayrı yap.esine servis yaparken suyundan koyarsın.limon da sık.nane de koy...al sana mis gibi sulu sarma...

kayınvalidenin yaptığı asma yaprağı değildir ozaman kara lahana olabilir

yok ya ablacım yaprakları benım aılemden getırtırıyoruz.kaynanaman ust katta oturuyor.ustumde.3 senedır kusuz.gecen haftada sarma yapmış eşim eve geldı banada yap doymadım dedı.90 yasında onu yoramam dıyor

Dolmalar kucucuk ve kısa mıydı benım kayınvalıdem yapar,etlı dolma adı,kıyma bol sogan az pırınç baharatlar yapıp kucucuk sarar,ve sonra suyunu nasıl dıyım buyuk tencereye 2 sb dıyım ama goz kararı bu koyar ve kaynatır orta ateste sulu sulu tabaga koyup yenır bu

ayy evet evet nolur yardım et nasıl yapıyor nolur öğren ya .kısa ve kuçuktu evet kıymalıydı.corba gb sulu sulu tabaklara koyardı evet nolur ablacım ya nolur

canım benim annemde sarmayı 2'ye ayırır; zeytinyağlı ve etli diye..

zeytinyağlı olan bildiğimiz ince uzun susuz olur.

etli dolma kayınvalidenin yaptığı gibi daha kısa ve kalın sarılır (küçükken kundak bebek derdi annem bize=)) sulu olur ve sıcak yenir yemek gibi üzerine de yoğurt koyulur bizde ama koymasanda olur..

Eğer dediğin sarma anlattığım gibiyse sorayım anneme tarifini canım?

Son düzenleme:
sovalye ama dağılmıyorlarmı .tam tarıfi nedır .kaç sıra yapmam lazım kaç bardak su nasıl nolur öğren ya

bahsettiğiniz sarma "tiritli dolma" dediklerinden mi acaba?
salçalı etli yapılıyor?

kıymalıydı kısa ve tombuldu vede sulu.bıldiğim bu ama tarıfı bılmıyorum nolur sor canım ya ama benım kayın valıde kıymalıya zeytın yağı yada tereyağ koyardı genelde acaba ne koymuştu.hatta 5 sene öncesı yaptıgındada yememıştım.ılk defa sulu sarma görmuştum dedım içimden

Once kıyması bıraz bol oluyo,soganınında goz kararı bol koyuyorum ben,pırıncını az koy ,1veya 2 domates rendele,nane,karabıber,tuz,v.s koy dıyelım bı orta tencere yaptın suyu dolmaların bıraz ustunde koy,sonra ılk suyunu eger cektıyse ıkıncı kez su eklıyosun ama sıcak sakın soguk koyma,zaten pırınç az oldugundan cok su cekmıyor anladın.bırde kısıgın bıraz ustu bır ateste pişir harlıda yapma

Dagılma cok olmuyor eger ıkıncı suyu dokmen gerekırse nazıkce actırtmadan yaprakları dok ve dolmayı sararken bır bag yapragını ıkıye bolup sar bız oyle yapıyoruz

kısa ve tombuldu dıyorumya baya küçük ve tombuldu.içini fazla mı koyup tombul yapıcaz.az pirinç koycagımız ıcın lapa olmaz dımı.ustunede kapak kapatayımmı ayy cook soru sordum ama gercekten bılmm lazım

kızlar hepınıze coook tesekkur ederım gercekten anladım galıba artık.yarın denıcem.bakalım nolcak bende merak edıyorum

canım arkadaş aynısını tarif etmiş saolsun

malzemeyi çok yayma canım birazda fazlaca koy.. kenarlarını normalden az fazla kıvırıp sararsan olur.. Tabak kapat tabi, sıcak su eklemen gerekirse de tabağın üzerine doğru dök ki dolmalar dağılmasın..

ama canım bana su azaldıgında soğuk su dök dedı.tombul olcak gb kısa tutcam kenarlarını bunu anldım.dımı canım

ama canım bana su azaldıgında soğuk su dök dedı.tombul olcak gb kısa tutcam kenarlarını bunu anldım.dımı canım

evet canım sarma şekli aynen öyle,
annem sıcak döker.. internetten de etli yaprak sarması ve dolması yazarsan bir sürü tarif çıkıyor iyice bak canım hangisi içine siniyorsa yap bakalım bize de söyle yorumları =)

baktım ama etlı sarmalarda susuz nettekıler .ben sulu aradığım için ondan buraya sordum canım.denıcem bakalım umarım guzel olur.annen sıcak dökuyormuş obur arkadasta soguk dök dedı bakalım ozaman bende ılık dökeyım barı

aslında pek de fark etmez zaten kaynayan suyun üzerine soğuk suda koysan bir süre sonra o da kaynamaya başlayacak
olsada yesek

benim kayınvaldem de yapar çok güzel dolma. o yaparken karışık yapar, tencerenin altına dolma biber, üstüne de bir sıra yaprak sarması koyar. üzerine de ayrı bir tavada hazırladığı domatesli salçalı sulu sostan döker, suluca pişirir dolmaları. çok güzel olur.

piştikten sonra tencerenin dibinde, biber dolmalarının en az yarısına gelecek kadar su kalmış olur. isteyenin tabağına o suyundan koyar.
yerken üzerine de yoğurt.. canım çekti bak şimdi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…