• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az akıl lazım önümü göremiyorum.

Merhaba arkadaşım, konunu okuyunca destek olmaya geldim...Bebek derken canından olacaksın..Yaşın kaç bilmiyorum ama biraz bedenine ve ruhuna toparlanması için izin ver...Bi süre kafandan çıkar bu konuyu, ne sen konuş ne de birilerinin konuşmasına izin ver...Biraz rahatla.. Bak yaz gelecek bi tatile gidin biraz yaşıyor olmanın, denizin güneşin tadını çıkar...şimdi kış mesela örgü ör kitap oku film izle biraz...

Sen olayları hayatın akışına bırakırsan, bak ne kadar kolay olacak her şey...

Şimdi bu kadar zorluyorsun, her şey elimizde değil...Belki olacak ama sakat veya down sendromlu olacak neden zorladım ki diyeceksin veya başka bişi olacak...Lütfen Allah'a da güven inancın varsa...Allah'a bırak biraz...Hem sen rahatlarsan belki de doğal hamile kalacaksın

Bebek konusunu bir süre hayatınızdan çıkarın. İnsanlar ne derse desin duymayın, görmeyin, bilmeyin, anlamayın. Bazen normal konuştukları bile belki gözünüze batabilir o sebeple altında buzağı aramayın.

Öte taraftan fiziken ve psikolojik olarak toparlanın. Ondan sonra nasip bebek işi.. Sağlıklı bir birey olmadan adım atmayın. Tüp bebek tedavisinde akciğerler ilgili ciddi sıkıntılar oluşabiliyor, yengem aylarca hastane yattı. Tıpkı bitkisel hayatta gibi hayatının o evresini hatırlamıyor. Yeni bir can için elinizdeki candan olmayın.

Elbette çok zor, Allah kimseyi imtihan etmesin ancak elinizden geldiğince iyiy bakın sevecen davranın etrafınızdaki çocuklara karşı. Rabbim vicdanınıza hürmeten evlat yada evlat gibi bir yakın olacak bir yeğen, komşu nasip eder belki.

Kendinizi üzmeden, daha fazla hırpalamadan bu yola girin lütfen. Hayatın tadını çıkarmaya çalışın, belki eşinize karşı olan olumsuz duygularınızı aştığınız zaman bebek gelecek kendiliğinden.

Bir süre bebek olayını bi unutun bence.
Hayatınızı riske atacak kadar istemeniz takıntı bence.
Eşiniz bence bu noktada çok iyi yapıyor.o da takıntı yapsa karı koca bitecek ruh sağlığınız.
Psikolojik destek alın acilinden.

İlla anne olunmalı diye bir kaide yok
Yani istemek çok doğal ama olmuyorsa zorlamak kendini riske atmak da olmaz..

Alt komşuma doktorlar yüzde yüz kısırsın dediler. Adet görmüyordu ve yumurta gelişimi yoktu. 6 ay önce Kıbrısta yollar sonra ikizlerin hamile kaldı. Yumurta gelişti bir tane yıllar sonra..
Şu an gebelik zehirlenmesi yaşıyor.
ŞişlİKten bebekleri göremiyorlar ultrasonda.
Her an ölebilir veya bebekler ölebilir.

Hayırlısını istemek lazım.

Ben can cekisirken tatile giden dami da baba yapmaya ugrasmam sahsen. Yop veririm gider.

hamile kalabilmeyi tamamlanması gereken bir görev haline getirmişsiniz. sevmediğiniz adamı baba yapmak için canından olmayı göze almak sağlıklı akıl işi değil.
bazen vazgeçmeyi bilmek gerekir.

Belkide eşiniz sizin gibi davransa,üzüldüğünü gösterse sizin daha kötü olacağınızı düşündüğü için,herşey normal havası vermek için öyle davranıyordur?
Sizi bir kadın olarak çok iyi anlıyorum.
Anne olmak istemek çok insani bir duygu elbette.
7 sene evli kaldım. 4 senesinde çocuğum olsun istedim ama olmadı,hemde hiçbir sıkıntı olmadığı halde olmadı.
Ama hiç illaki olsun da olsun diye diretmedim. Hep hayırlısını istedim Allah'tan.
Sonuç,boşandım ve iyi ki olmamış diyorum.
Yada hasta doğan,engelli olan,başına kötü şeyler gelen çocukları getirdim gözümün önüne. Nasıl bir sınavdır Allahım sen koru dedim.
Herşeyin altında bir hayır aradım.
Böyle düşünmeye calışın lütfen kendinizi bu kadar yıpratmanın alemi yok.
Hayırlısını isteyin.Hayırlıysa olsun.

olmuyorsa olmuyodur arkadaş yani sevmediğiniz ve sizi de sevmeyen bir adamdan çocuk sahibi olmak isteği neden?

Bir süre bebek olayını bi unutun bence.
Hayatınızı riske atacak kadar istemeniz takıntı bence.
Eşiniz bence bu noktada çok iyi yapıyor.o da takıntı yapsa karı koca bitecek ruh sağlığınız.
Psikolojik destek alın acilinden.

İlla anne olunmalı diye bir kaide yok
Yani istemek çok doğal ama olmuyorsa zorlamak kendini riske atmak da olmaz..

Alt komşuma doktorlar yüzde yüz kısırsın dediler. Adet görmüyordu ve yumurta gelişimi yoktu. 6 ay önce Kıbrısta yollar sonra ikizlerin hamile kaldı. Yumurta gelişti bir tane yıllar sonra..
Şu an gebelik zehirlenmesi yaşıyor.
ŞişlİKten bebekleri göremiyorlar ultrasonda.
Her an ölebilir veya bebekler ölebilir.

Hayırlısını istemek lazım.
Kıbrıs’ta yapıldıysa yumurta donasyonu olabilir inşaallah bebekleri ile kurtulur

İki yıl aradan sonra kadınlar kulübü şifremi hatırladım.Etrafımda danışabileceğim kimse yok ( olanlarda aynı konuyu dört yıldır dinlemekten sıkıldı sanırım.) Ben yaklaşık dört yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum ama bu süreçte yaşadığım her şey çok fazla gibi. 3. tüp bebek deneyimimde 2. şiddetli OHSS yi geçirdim, bu seferki cehennem gibiydi 15 kilo su topladım, karnımda hala asit birikintisi var ve ciğerlerimin altında su biriktiği için nefes alamıyordum. (ciğerlerimin altından girerek sıvıyı tüple boşalttılar.) Doktorlar durumumun ciddi olduğunu hayati riskimin olduğunu söylediler bu yüzden annem bir sonraki tüp bebeğe karşı.

Zor durumdayım, psikolojim iyi değil.Doktorlardan, iğnelerden,ilaçlardan çok sıkıldım ama başka çarem de yok.Bebek istedikçe acı çekiyorum.İki sene önce ikinci tüp bebek tedavisinde hamile kaldım, hastane de sekiz gün ağlaya sızlaya kanaya kanaya dua ede ede yattım düşmesin diye onuncu haftada kaybettim. Aylarca depresyon tedavisi gördüm.

En çok canımı acıtan şeyse ben artık neden bu kadar acı çektiğimi bilmiyorum.Eşimi eskisi gibi sevemiyorum, onu suçluyorum kendimi suçluyorum bana dokunmasına tahammül edemiyorum çoğu zaman.Beni transferden sonra niye bırakıp tatile gitti ? Ben düşük yaptıktan sonra niye karşımda yeğeni ile saatlerce top oynadı ? Niye beni avutmadı? Niye hala umrunda değilmiş gibi davranıyor ?Annesi benim yanımda yeni doğum yapmış yada hamile kalmış ne kadar kadar kadın varsa listesini yaparken neden bişey demiyor? Bu insanlar benim altımdan hasta bezlerini aldılar,iç kanama geçirdim tepemde ağladılar nefes alamadım çaresiz kaldılar.Dört yıldır kanımdan kan canımdan can verdim elimden geleni yaptım neden hala bebeklerinden şikayet ederken canımı yaktıklarını fark edemiyorlar ?
O sıvının tüple alınması der susarım
benim ameliyatım farklıydı benim cigerime tüp takmışlardı canım yanıyor diyorum
anneme diyorlar senin kız naz yapıyor
onlar canının yandıgını bilmezler 😞

Mesajları okudum kızlar , psikolojik tedavi konusunda çok haklısınız. Bebek fikrinden ben uzaklaştım ama eşim beni doğudan memlekete getirince insanlardan uzaklaşamıyorum. Ammann neyse boşverdim işte ben koruyucu anne olmaya karar verdim :)

Merhaba arkadaşım, konunu okuyunca destek olmaya geldim...Bebek derken canından olacaksın..Yaşın kaç bilmiyorum ama biraz bedenine ve ruhuna toparlanması için izin ver...Bi süre kafandan çıkar bu konuyu, ne sen konuş ne de birilerinin konuşmasına izin ver...Biraz rahatla.. Bak yaz gelecek bi tatile gidin biraz yaşıyor olmanın, denizin güneşin tadını çıkar...şimdi kış mesela örgü ör kitap oku film izle biraz...

Sen olayları hayatın akışına bırakırsan, bak ne kadar kolay olacak her şey...

Şimdi bu kadar zorluyorsun, her şey elimizde değil...Belki olacak ama sakat veya down sendromlu olacak neden zorladım ki diyeceksin veya başka bişi olacak...Lütfen Allah'a da güven inancın varsa...Allah'a bırak biraz...Hem sen rahatlarsan belki de doğal hamile kalacaksın
Zor olan rahatlayamıyorum. Geçen hafta kayınvalidem misafirim gelicek hadi sizde gelin dedi, kuzu kuzu gittim.Gelenlerden birinin eşinin hamile olduğunu biliyordum.Anne doum yaptımı x abinin eşi dedim.Yoooo y de geliyor onun eşi de hamile dedi, bende anne o zaman keşke bizi çağırmasaydın iki hamile hep bebek konuşur dedim. İki değil üç hamile geliyor dedi gülümseyerek. Ben orda boğazımda yumruyla, ağlamamak için kendi mi tuta tuta onlardan hamile olmanın nasıl güzel bişey olduğunu, bebek hazırlıklarını dinledim. Çok zor çok

İki yıl aradan sonra kadınlar kulübü şifremi hatırladım.Etrafımda danışabileceğim kimse yok ( olanlarda aynı konuyu dört yıldır dinlemekten sıkıldı sanırım.) Ben yaklaşık dört yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyorum ama bu süreçte yaşadığım her şey çok fazla gibi. 3. tüp bebek deneyimimde 2. şiddetli OHSS yi geçirdim, bu seferki cehennem gibiydi 15 kilo su topladım, karnımda hala asit birikintisi var ve ciğerlerimin altında su biriktiği için nefes alamıyordum. (ciğerlerimin altından girerek sıvıyı tüple boşalttılar.) Doktorlar durumumun ciddi olduğunu hayati riskimin olduğunu söylediler bu yüzden annem bir sonraki tüp bebeğe karşı.

Zor durumdayım, psikolojim iyi değil.Doktorlardan, iğnelerden,ilaçlardan çok sıkıldım ama başka çarem de yok.Bebek istedikçe acı çekiyorum.İki sene önce ikinci tüp bebek tedavisinde hamile kaldım, hastane de sekiz gün ağlaya sızlaya kanaya kanaya dua ede ede yattım düşmesin diye onuncu haftada kaybettim. Aylarca depresyon tedavisi gördüm.

En çok canımı acıtan şeyse ben artık neden bu kadar acı çektiğimi bilmiyorum.Eşimi eskisi gibi sevemiyorum, onu suçluyorum kendimi suçluyorum bana dokunmasına tahammül edemiyorum çoğu zaman.Beni transferden sonra niye bırakıp tatile gitti ? Ben düşük yaptıktan sonra niye karşımda yeğeni ile saatlerce top oynadı ? Niye beni avutmadı? Niye hala umrunda değilmiş gibi davranıyor ?Annesi benim yanımda yeni doğum yapmış yada hamile kalmış ne kadar kadar kadın varsa listesini yaparken neden bişey demiyor? Bu insanlar benim altımdan hasta bezlerini aldılar,iç kanama geçirdim tepemde ağladılar nefes alamadım çaresiz kaldılar.Dört yıldır kanımdan kan canımdan can verdim elimden geleni yaptım neden hala bebeklerinden şikayet ederken canımı yaktıklarını fark edemiyorlar ?
Benimde çocuğum olmuyor ama olandada olmayandada hayır var bilemezsin illa çocuk diye takıntı yapmayı doğru bulmuyorum eşin ilgisiz görüne bilir ama onunda evladıydı belki senin tedavi görmen gerek bu kadar sıkıntı yapmaktan vazgeç rabbim istemiyor demekki napalım kaderimiz bu

Back
X