Değişebilir tabi ki. Bunu uygun zamanda uygun bir dille anlatabilir insan. 5 yaşında bir çocuğu 11 yaşındaki ne bırakıp keyfen gezmeye gitmek hangi vijdan sığar. Birde sürekli soruyor büyük olan çocuğa yarın kaçta gelceksib eve vs. Hayırdır anne planınin mi var dedik. Yok evime gidicem dedi. Eşimde ben 3 te gelince gidersin. Dedi. Saat 22de şehir dışına çıkacağını tesadüfen öğreniyoruz.
ahaha
Siz iyi ki şimdiye kadar çalışmamışsınız
yoksa
eşim otobüse binmeme izin vermiyor diye kapıdan alsın bıraksın bekleyen teyzeler
kayınvalidesi geldi diye gelemeyip onu sabah 8'de gelmedi diye siz arayınca söyleyenler
memlekete fıstık/fındık/çay toplamaya gideceği için yazı 1 ay yokum, siz birini bulun diyenler
eltimin gelininin patronu öldü taziyeye gitcem yarın işten izin alıverin siz de diyenler
altın gününü sizin evde yapmak için sizden izin alması gerektiğini aklına bile getirmeyenler
eve misafiriniz gelirse misafir gibi ona da ikramda bulunmanız gerektiğini düşünenler
ya bir de yakıt alıversen, ya bir de küçük oğluma ayakabı alıversen, ya bir de geline rondo alıversen diye sürekli maaş dışı yardım/destek bekleyenler
sizin eve sevgilisini atanlar
.
.
.
derken siz temiz delirirdiniz.
bu ülkede çocuk baktırmak böyle. yeni mi öğrendiniz bunu grçekten? valla bakıcı paranız yoksa, imkan yoksa yapmayın efenim çocuk filan. ya bu deve ya bu diyar..
kayınvalideniz gık diyememiş, aslında hala diyemiyor. nitekim oğlu da gık demiyor farkındaysanız? ama ona tek laf yok maşallah.
belki ilk çocuğa bak demişsiniz bakamam demiş bunu da dersem kötü olurum diye düşündü? belki bu kadar zor olacağını bilemedi belki torun bakmak için evde kalınca kendine birden bire bi' aydınlma geldi "ben niye evde torun bakayım ayol gencim güzelim misler gibi gezerim" dedi...bilemeyiz artık orasını.