Az maas istemek

sorun yok bence
1400 bile verseler çalıştıkça maaşına zam isteyebilirsin
performansın yüksek olursa mutlaka zam yaparlar
hem kurumsal ve köklü bir firmada çalışmanın sana getireceklerine bak
orada yaptığın tecrübeyle oradan çıksan her yerde iş bulursun
paraya çok takılma

kurumsal bir yerse herkese aynı maaşı verirler sanırım. öyle değilse de artık yapacak bir şey yok demişsin sözünden dönmek olmaz. işe başladıktan sonra zam istersin

Merhaba hanimlar. Bugun kurumsal bir firmanin mulakatina girdim ve basarili gectiginden eminim. Ama insan kaynaklari yoneticisi maas olarak ne dusunursunuz dediginde 1400-2000 arasi dedim. Oysa ki arastirmistim ve o pozisyon en az 2000 lira maas aliyor. Agzimdan oyle cikti ve odadan cikinca farkettim. Merak ettigim durum su bu kadin az istedi mesai arkadaslarindan az ucret verelim gibi bir durum olur mu?

az ücretten başlatabilirler, bizde de öyle bir durum olmuştu .
iki arkadaş aynı firmaya başladık . ben ücret kısmına o dönemler" >=1800 " yazmıştım. ucunu açık bırakmıştım.
diğer arkadaşımda 1400-2000 yazmış. ben 1900 ile başlamıştım o zaman .ona 1500 teklif etmişlerdi. az falan demişti ..o zaman IK müdürü senin beklentilerin içerisinde diye yanıt vermiş.

Koç diyorsunuz da koç da ceo olmayacak. Bir firmada yuzlerce pozisyon var. Pozisyon ne ? Ustelik Koc olmasi demek ki kalifiye eleman degil ne verseniz calisirim imaji yaratiyor. Bu gibi firmalar calisana oyle boyle calisinamiz olsun diye bakmiyor. En yeteneklisi olsun diyor. Yetenekli insan ds kendine asgari ucret bicmez. En azından piyasa su aralikta bende sunu istiyorum diyebilir. Siz isi almayi ne kadar cok istedigini belirtmissiniz. Ne olursa olsun bu isi istiyorum demissin ucret talebinizde.
Yapikredi bankasi bahsettigim yer. Ben standart ucretleri vardir herhalde diye dusundum. Cok yuksek soylesem de ucuyor bu diyebilirlerdi.

Maalesef olur. :KK51:

Edit:
Koçmuş orada genelde pozisyon için başlangıç maaşı bellidir.
2000 tl maaşlı bir iş için 1400 tl ye tamam denildiğinde sizde kuşkuyla bakmaz mısınız?
Kuskuyla bakmam. Cunku bi fiyat araligi verdim ve standart ucretleri bunun arasindadir diye dusundum. Yukaridan ucmak istemedim.

Kuskuyla bakmam. Cunku bi fiyat araligi verdim ve standart ucretleri bunun arasindadir diye dusundum. Yukaridan ucmak istemedim.

Sen ben değil kurumsal yerlerde bazı ikcılar böyle düşünebiliyor.
Kendi hayatımızdan örnek vereyim. Markete gittin. Farklı etiketli aynı ürünün ikamesi var. Birisi sudan ucuz. Niye bu çok ucuz diye şahsen ben sorgularım. İşin piyasa fiyatı var. Ben böyle düşündüm.

Yapikredi bankasi bahsettigim yer. Ben standart ucretleri vardir herhalde diye dusundum. Cok yuksek soylesem de ucuyor bu diyebilirlerdi.
Cagri merkezi mi sigorta satisi falan mi ? Bu gibi pozisyonlarda dedikleri gibi ucret standart oluyor cok mucize bir satis potansiyeli yoksa. Daha onceki deneyimlerinize gore bu tutar cok asagida kalmiyorsa ise cok ihtiysci var imaji yaratabilit belki. Ise uygunlugunuzda onemli.

Cagri merkezi mi sigorta satisi falan mi ? Bu gibi pozisyonlarda dedikleri gibi ucret standart oluyor cok mucize bir satis potansiyeli yoksa. Daha onceki deneyimlerinize gore bu tutar cok asagida kalmiyorsa ise cok ihtiysci var imaji yaratabilit belki. Ise uygunlugunuzda onemli.
Tahsilat yetkisili. Ise ihtiyacim oldugunu bilmelerinin de kotu oldugunu sanmiyorum. Cunku onlarin gozunde calisicak 2 gun sonra cikip gitmez ya da ise sadakat acisindan daha uygundur bence.

Isin cok altinda ya da cok ustunde maas belirtmek negatif etki yaratir, keske 1400 2000 yerine daha dar bir aralik belirtseydiniz ama olan olmus.
Kurumsal firmalarda maas zaten bellidir, bu 1400 dedi 1400 verelim olmaz sadece belki ise aliminizi etkileyebilir o da belki.

Isin cok altinda ya da cok ustunde maas belirtmek negatif etki yaratir, keske 1400 2000 yerine daha dar bir aralik belirtseydiniz ama olan olmus.
Kurumsal firmalarda maas zaten bellidir, bu 1400 dedi 1400 verelim olmaz sadece belki ise aliminizi etkileyebilir o da belki.
Ise alindigimdan eminim :) icimi cok rahatlattiniz :)

Ise alindigimdan eminim :) icimi cok rahatlattiniz :)

O zaman sıkıntı yok emin olun :)
Esimden biliyorum ik cı degil ama ise alim gorusmelerine giriyor ve karar aliyor, onceden maas ve ek olanaklar belli, atiyorum 2500 tl maas dusunuyorlarsa ve 4000 isteniyorsa direk eliyorlar ama 1500 isteyene bu 1500 istiyor 1500 verelim demiyorlar, eger gorusme genel olarak olumlu gectiyse maas teklifi sonucu etkilemiyor, sadece baska soru isaretleri de varsa o kisiyi tercih etmiyorlar.

O zaman sıkıntı yok emin olun :)
Esimden biliyorum ik cı degil ama ise alim gorusmelerine giriyor ve karar aliyor, onceden maas ve ek olanaklar belli, atiyorum 2500 tl maas dusunuyorlarsa ve 4000 isteniyorsa direk eliyorlar ama 1500 isteyene bu 1500 istiyor 1500 verelim demiyorlar, eger gorusme genel olarak olumlu gectiyse maas teklifi sonucu etkilemiyor, sadece baska soru isaretleri de varsa o kisiyi tercih etmiyorlar.
Cok tesekkur ederim :)

Ben hic oyle az maas istedi az verelim diyeceklerine ihtimal vermiyorum. Kucuk sirketlerin bile kendi maas politikasi vardir her pozisyonun maasi bellidir. Bu sadece sizin beklentinizi ogrenip sizi tanimak amacli sorulan bi sorudur. Maas neyse o verilir simdiden hayirli olsun.

Ben hic oyle az maas istedi az verelim diyeceklerine ihtimal vermiyorum. Kucuk sirketlerin bile kendi maas politikasi vardir her pozisyonun maasi bellidir. Bu sadece sizin beklentinizi ogrenip sizi tanimak amacli sorulan bi sorudur. Maas neyse o verilir simdiden hayirli olsun.
Tesekkur ederim :)

1400 - 2000 arada 600 TL fark var bence biraz saçma olmuş açıkçası. Ben aza da kanaat ederim mantığından hoşlanmıyorlarsa eğer denildiği gibi, biraz da hayat şartlarını işin içine katmak lazım. Nerede yaşıyorsunuz, iş deneyiminiz nedir, hangi yetenekleriniz var falan gibi şeyler zaten siz daha iyi biliyorsunuz bunları. Aslında 1400 yeter diye düşünsek bile direkt 1400 demek yerine 1500-1600 falan gibi biraz daha yakın şeyler yazmak bana da daha mantıklı geliyor. Madem İK'cılar "bu çok az istiyor demek ki hiç bulamamış ve gayet de sıradan biri" diye düşünüyorlar, o zaman orta yolu bulmak zorundayız. Çok söyleyince de eliyorlarmış. Hayırlısı olsun.

Şuan çalıştığım işyerinde benden önce başka birine iş teklifinde bulunmuşlar. Kadın benim talep ettiğim maaştan 500 TL fazla söylemiş. Eşinden dolayı işbaşı yapamamış. Bana da talep ettiğim maaşı verdiler. Yani yüksek söylemiş olsaydım daha fazla maaşa çalışmış olacaktım. O yüzden asgari ücret bile 1300 TL olmuşken 1400'den kapı açmak çok düşük olmuş.

Şuan çalıştığım işyerinde benden önce başka birine iş teklifinde bulunmuşlar. Kadın benim talep ettiğim maaştan 500 TL fazla söylemiş. Eşinden dolayı işbaşı yapamamış. Bana da talep ettiğim maaşı verdiler. Yani yüksek söylemiş olsaydım daha fazla maaşa çalışmış olacaktım. O yüzden asgari ücret bile 1300 TL olmuşken 1400'den kapı açmak çok düşük olmuş.
Koc grubu bankasindan bahsediyorum. Kadrolu personel olarak.

Kurumsal firmalarda zam dönemleri bellidir. Düşük maaşla girseniz bile yılbaşında zam alıp almamanız firmanın takdiri olur, 3 aylık elemana zam vermeyebilirler. Kimi yerler sene ortasında, haziran-temmuz gibi ikinci zam dönemini yapar ama tabii hem zam oranı düşüktür hem piyasa koşullarına bağlı olarak yapmayabilir.

1.400 dediğiniz diye 1.400 vermezler ama 2.000 TL tavan maaş yerine 1.700 TL gibi daha düşük ücretle başlatabilirler.

Back
X