Az mı çok mu?

Yyyyyyyyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2017
140
72
48
34
İyi geceler kızlar.
İşe başlayalı 1 buçuk ay oldu, çocuğuma annem bakıyor. Çok güzel bakıyor. Sağolsun. Anneme para olarak sadece pazar parası kadar veriyorum çünkü 5 günün 5i akşam yemeğini orda yiyoruz. Mesela dün zeytinyağı bitmiş, bana gösteriyor zeytinyağı bitti diye neyse. Bu arada 1,5 ayda toplam 300 lira verdim. Arada bazı eksikleri de aldım. Neden bunları söylediğime gelirsek, bugün annecim dedim güle güle harca pazar parasını vereyim dedim. Hııı baban da smartmom dan pazar parasını iste her hafta 100 lira versin diyo dedi. Ben tabi şaşırdım. Çünkü ayda 400 lira bana çok geldi. Çünkü kendi evime de alışveriş yapıyorum işe arabayla gittiğimiz için benzin parası vs kazandığım paradan pek bişey kalmayacak. Ben de anne iyi tamam da çok 400 dedim. İyi duruma göre sen belirle dedi. Tamam dedim. Eşime söyledim o da şaşırdı, dedim sizinkiler olsa böyle yapar mıydı diye, hayır dedi. Bu arada babamın durumu iyi. Sizce 400 az mı çok mu? Keşke fazla kazansam fazla versem ama bana kalan fazla olmayacak bana göre..

Kazancınıza göre değişir. Ben annelere yardımcı olunması taraftarıyım. Torunları için her şeyin en güzelini en iyisini yapıyorlar sırf evlatları için. Sabahın erken saatinden çıkışa kadar hem ev işi hem de çocukla ilgilenerek o kadar çok şey yapıyorlar ki aslında. Ne kadar verilse azdır bana göre. Ama maddi olarak çok sarsılacaksanız 100 değil de 50-75 gibi bir şey verebilirsiniz her hafta. Bizler ne yazık ki anne babamız kadar fedakar olamıyoruz. Düşününce o kadar fazlasını hak ediyorlar ki. Siz eşinizle durumunuza göre bir miktar belirleyip annenize de güzel bir dille izah edebilirsiniz.

İyi geceler kızlar.
İşe başlayalı 1 buçuk ay oldu, çocuğuma annem bakıyor. Çok güzel bakıyor. Sağolsun. Anneme para olarak sadece pazar parası kadar veriyorum çünkü 5 günün 5i akşam yemeğini orda yiyoruz. Mesela dün zeytinyağı bitmiş, bana gösteriyor zeytinyağı bitti diye neyse. Bu arada 1,5 ayda toplam 300 lira verdim. Arada bazı eksikleri de aldım. Neden bunları söylediğime gelirsek, bugün annecim dedim güle güle harca pazar parasını vereyim dedim. Hııı baban da smartmom dan pazar parasını iste her hafta 100 lira versin diyo dedi. Ben tabi şaşırdım. Çünkü ayda 400 lira bana çok geldi. Çünkü kendi evime de alışveriş yapıyorum işe arabayla gittiğimiz için benzin parası vs kazandığım paradan pek bişey kalmayacak. Ben de anne iyi tamam da çok 400 dedim. İyi duruma göre sen belirle dedi. Tamam dedim. Eşime söyledim o da şaşırdı, dedim sizinkiler olsa böyle yapar mıydı diye, hayır dedi. Bu arada babamın durumu iyi. Sizce 400 az mı çok mu? Keşke fazla kazansam fazla versem ama bana kalan fazla olmayacak bana göre..
Bence annen hakki. 300 cok.az. bir bakici tutsaniz 2 kati veemenz gerekir.

Her gün orda yemek niye? Aslında kendi yediğinizi veriyorsunuz. Bakıcıya verseniz su devirde 1500 den aşağı kimse bakmaz. Orda yemek yemeseniz bile annenize bı miktar para vermelisiniz zaten.

Torunu diye bakmak zorunda değil. Bı ihtiyacı olur alır kadin. 400 TL çok değil ki... Sizin annenize çok değil mi demeniz de tuhaf geldi bana ben olsam yüzüm tutmaz diyemezdim öyle.

Ailen ilginçmiş de siz de oylesiniz.belliki sizi hergün istemiyorlar.cocugunuzun beslenmeside mi ailene ait.
Ayrıca size para kalacak diye insanları somuremezsiniz ama babanın durumu iyiyken parayı dile getirmesi düşündürücü.
Eğer sadece cebime para kalsın diye calisiyorsaniz (kariyer,sosyal ortam onemli degilse)bence bunu babanızın bütçesi üzerinden yapamazsınız yapmamalısınız.otur evinizde

yemegı orda yıyorsunuz cocugunuza bakıyor 300 tl mı verıyorsunuz gercekten
ben olsam 300 tl vermeye utanırım bakıcı tutsanız 1000 tl verırsınız

bence en az 500 tl vermelısınız sadece meyve sebze degıl yagı etı de var
madem sıkayetcısınız ozaman sızın evınızde kalsınlar sızde yenılsın ıcılsın sızın evınızde baksınlar bu sekılde zaten 500 tl falan vermenız lazım

bu arada devlet toruna bakan annane babanelerede para verıyor ona da basvurun

cocuk bakmak kolay mı ya kendı torunun bıle olsa hem buyuk sorumluluk hemde yorgunluk 300 tl cok komık bı rakam dedıgım gıbı ben olsam utanırım

bıde durumları ıyı dıyorsunuz ne yanı ucret ıstemesınler mı

Evimizde yiyelim diyoruz illa gelin hazır yemek var diyolar sağolsunlar o konuda çok yardımcılar. Evet biliyorum teşekkür ederim bu arada yorumlara, 400 az bile ama kendi evime de alışveriş yapıyorum.. Çocuğum için çeşit çeşit yapar annem sağolsun.

Back
X