Az Önce Sokakta Bir Kavga Çıktı.Çok Şiddetliydi. Bende jandarmayı aradım.tedirgin olduğumu söyledim.Onlar gelene kadar dağıldı.Kimlik gizli tutulurmu

uyuşturucu ihbarında bulunan muhtar ve oğlu öldürülmüştü korkutmak gibi olmasın ama ben olsam ben de haber verirdim. verdim de. hatta adresi tarif edemedim, yanımdakilere döndüm kafalarını çevirdiler. karşımda bıçaklı bir kavga vardı, sonra beni bulurlar mı diye ben de korktum.

bu arada polis geldi, adamlarla sohbet etti. sarıldılar falan.
vayy beee :(

Sokakta kavga çıkmıştı, polisi aradım, onlar gelene kadar gittiler. Polis tekrar beni aradı, tam adres için. Kavga bitti dedim, tamam dedi kapattı :)

New York'ta, bi akşam Kitty Genovese isimli bir kadın çok da ıssız olmayan bir caddeden evine giderken bi saldırıya uğruyor. Adam kadını bıçaklayıp kaçıyor. Kadın çığlık çığlığa yardım istiyor ama bakıyor ki kimse ilgilenmiyor adam 10 dk sonra dönüp bi daha bıçaklıyor, sonra bi kaç evin ışığı yanıyor ama yine gelen giden yok, dönüp can çekişen kadına tecavüz edip tekrar bıçaklıyor ve kadın orada ölüyor. Bu olay yaklaşık 30 dakika sürüyor. En son polis geliyor ama kadın çoktan ölmüş. Polis neden bu kadar geç ihbar geldi diye sorup soruşturuyor. Aslında olaya 38 kişinin tanık olduğu ama 1 kişi hariç kimsenin polisi aramadığı ortaya çıkıyor. O da zaten iş işten geçince aramış. Medya bu olayın üstüne gidiyor komşularla ropörtajlar yapıyor falan. Bi komşu "karışmak istemedim nasıl olsa biri polisi aramıştır diye düşündüm" diyor. Sonra bu toplumsal olaya Kitty Genovese Sendromu (Seyirci Etkisi) ismi veriliyor.

Ne zaman böyle bi duruma tanık olsam aklıma bu olay gelir. Ne olursa olsun aramak lazım.

Son düzenleme:
tam evin karşısında bir tartışma çıktı çok korktum aradım ihbar ettim. tekrar aradım dağıldığını söyledim ama sonra gelmişlerdi bir kere. Sizce aramakla iyi mi yaptım inanın o kadar korktum ki birine bir şey olacak diye.siz olsaydınız ararmıydınız? Dedim devriye atarsınız olmadı dedim.tamam dediler herhangi bir sorun olurmu acaba.
Iyi yapmışsınız bence bişy olmaz

Back
X