Az Uyku

hepii

Yolun açık olsun diğer yarım...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2015
1.854
2.927
53
Arkadaslar, 5 saatlik uykuyla gunu verimli gecirmenin, diger bir deyisle az uyuyarak zinde kalmanin yollari var midir?

yok öyle bi dünya
ben uykusuzluğun dibini görebildiğin bir bölüm okudum
bi gün eksik uyu iki gün eksik uyu üçüncü gün yığılırsın bir yere horul horul uyursun:)
sağlıklı insana 8 saat şart

Ben yeni edindim bu alışkanlığı. Dün 4 saat uyudum. Ama kötü hissetmiyorum
Bu kişiden kişiye göre değişir.
Ağır yemekler yememek, kahve tüketimi de olumlu etki yapıyor.

Benim hiç uyumadan iki gün geçirdiğim de olur, üst üste birkaç gün sadece birkaç saat uykuyla durduğum da. Ama elbet haftada bir güzel ve normalden de fazla bir uyku çekerim (7-8 saat).

Uykunu azaltmaya çalışıyorsan yavaş yavaş azaltırsan uykunu daha güzel alışırsın. Normalde alıştığından bir saat kısmaya başla, bir kaç gün 7 saat, bir kaç gün 6 buçuk saat, 6 saat ve 5 saat şeklinde mesela. Haftada bir de 8 saat uyumaya çalış. Zaten o sekiz saat geçmeden kendiliğinden daha erken kalkmaya başlarsın bir süre sonra.

Çözümü tabi çay kahve vitamin takviyesi, hatta az ve hafif yemek yemek. Ağır yiyince uykum gelir hemen benim, hele ki uykusuzsam. Ama mesela o çayı kahveyi çok içince de insan uyumak istediğinde bile uyuyamıyor bazen, ne kadar uykusuz olursa olsun, yani abartmamak lazım. Bir de spor. Abartmadan spor yapınca akşam, sabaha kadar otururum rahat rahat, gece uykusuyla çok aram da olmadığından. Sen sabah yaparsan sporunu tüm günü daha dinç geçirirsin. Ama abartma tabi ve birden yüklenme kendine, ters tepebilir

Maximum 7 saat uyurum. 5-6 saat uyuduğum günler çoğunluktadır. Hamileyim ama bu düzenim bozulmadı ilk 3 ay hariç. İnşallah da böyle devam eder. Haftasonları yine öğle uykuları yaparım ama.

Bence tamamen bünyeyi alıştırmakla alakalı.
Beni sabah aldığım duş daha uyanık yapıyor gün içinde ama kimisini mayıştırır başını ağrıtır.

gün içinde iyi beslenmek de çok etkili. Hem az uyuyup hem yarım yamalak beslenmek olmaz mesela.

Uyuduğun 5 saati konforlu geçirmek için akşamları spor yapabilirsin yemekten 1 saat sonra. Eve gelir ballı süt-çay vs içerek uyursun mesela :)

kel-merhem olayı...

Arkadaslar, 5 saatlik uykuyla gunu verimli gecirmenin, diger bir deyisle az uyuyarak zinde kalmanin yollari var midir?

Sadece aptallar sekiz saat uyur diye bir kitap var. Uyku düzenine ya da sürene kafayı taktiysan okumanı tavsiye ederim. Bende ise yaramıştı.

Ben az uykuya dayanamıyorum bünyeme yetmiyor belki ya da beynim yorgun sadece uykuda dinleniyor.
çaresini bana da söyleyin lütfen ne yapmam lazım...?

Sabah uyaninca kesinlikle spor yapin acayip enerji veriyo birde ilik duş....Gün icerisinde yesil cay ve kahve tüketin. Uyuma saatiniz yaklastikca sizde yavaslayin yani uykuya hazirlayin bedeni ve beyni.Bu sayede yataga girer girmez küt diye uyursunuz ve 5-6 saati kaliteli uyursunuz.

Bir arkadasimin dedigine göre sabah namazi kildigi icin tüm günü fit geciriyormus (namaz kilmayi bilmiyorum deniyemedim)

Nil karaibrahimgil =Gencligime sevgilerimle sarkisini dinleyin

Eger ki 7 saatten az uyursam o gun icinde mutlaka uyumam lazim yoksa mal gibi olurum

Walla ben kutup ayısıyım galiba şuan yatsam sabah 1 e kadar uyurum yani hele 5 saatlik uykuyla mala bağlarım bütün gün hem benim az uyuyunca başım ağrıyo midem bulanıyo çok sinirli oluyorum

psikoloji hocamın söylediklerini paylaşayım:
her insanın bir uyku periyodu varmış yanlış hatırlamıyorsam ortalama 2,5-3 saat.
bu periyod önce REM uykuyla başlarmış "hızlı göz hareketi"nin kısaltması, rüya görülen ve pek derin olmayan uyku, sonra non REM yani derin uykuya geçilir ardından yine REM uyku ile periyod tamamlanırmış.
bu periyod herkeste farklı bir zaman diliminde gerçekleşirmiş.
Gece insanlar genelde 3 periyod halinde uyur özellikle REM devresi bitmeden uyanırlarsa huysuz ve uykularını alamamış olurlarmış.
Hoca bize demişti ki "ben periyod süremi hesapladım her gece iki periyod uyuyorum bu da 4,5 saate tekabül ediyor. Hiçbir şekilde uykumu alamamış vaziyette uyanmıyorum gayet zindeyim."
tabi sonrasında biz çok uyuyanlara biraz dokundurmuştu neredeyse aptal filan diyecekti

kaç sene geçmiş aklımda kalmış, bazen 4-5 saat uyuyup uyanınca çok zinde olduğumu hissederim aklıma hemen bu hesaplama gelir ama uyku güzel ya hele sabah uykusu

15-20 dakikalık bi öğlen kestirmesi. Masa başında bile bunu yapmak için teknikler var. Mesela eline kalem alıyorsun, koltuğunda sızıyorsun. Kalem yere düşünce ayıkıyorsun ve o kadar sana yetiyor falan. Ben 5 buçukta uyanıyorum öğlen 15 dklık bir kestirme akşam 11-12 ye kadar götürüyor

5 saatlik uykuyla durabilirim ama 5 saatten daha az olursa sersem gibi dolaşıyorum etrafta. Uykuya düşkünüm bazen 7-8 saat yetmiyor bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…