Hijyen onemli bir konu, her hasta icin altina serilecek ve muayenede ustune ortebilecegi tek kullanimlik malzemeler olmali, bunlar oyle pahali seyler degil ki, hele ki boyle bir muayeneden sonra kapilan bir hastaligin saglik sistemine maddi yuku cok daha fazladir dusununce. Benim gozlemledigim ve deneyimledigim kadariyla yasadigim ulkede her hasta icin degistiriliyor boyle seyler, hatta doktor odaya gelmeden once hemsire koltugun uzerine kendisi seriyor, koltugun ucunda alta dogru rulo halinde koltuga monte edilmis halde duruyor, ordan gecip koltugu boylu boyunca kapliyor, uzerime ortecegim tek kullanimlik ortuyu de cekmeceden cikarip koltugun uzerine koyuyor. Benim Turkiye`de hastane deneyimim pek olmadi ama yorumlardan okudugum kadariyla anladim ki gercekten burda hastaya insan gibi davraniyorlarmis, doktor yapacagi islemleri muayene ederken soyluyor, simdi suraniza dokunacagim falan diyor, elinin soguklugu icin bile kusura bakmayin diyiyor. Dogumum icin annem ve babam yanima gelmisti, havaalanina onlari almaya gidecektik benim sancilar baslayip, su gelince hastaneye gittik, esim de dogumdan sonra havaalanina gidip annemleri hastaneye getirmisti, hazirliksiz yakalanmistik, annem yanimda gece refekatci olarak kalmisti, hemsireden yastik istemistik, kadin yastigi odadaki bir dolapdan cikartmis sonrada gidip temiz bir kilif getirip, kendi kilifi gecirip gulumseyerek anneme vermisti, annem bu davranistan cok etkilenmisti, zaman zaman soyler Turkiye`de yuzumuze bile bakmiyorlar burda ne guzel hizmet ediyorlar diye. Ama buranin da kendince sorunlari var, mesela saglik hizmetleri cok pahali, sigortaniz yoksa yandiniz.