Azeri mutfağı

Nevrestecim oncelikle boyle bi konu actigin icin tesekkur ederim cok guzel gercekten zaman bulunca ben de tarifler eklerim
ama yazilarda bazi yanlisliklar var bi azeri olarak onlari duzeltmek isterim
bu arada salyangozlu profitorolu de ilk defa duyuyorumaraya yanlislikla karismis herhalde
bu pilavda oncelikle badem,çamfıstığı,yeşil fıstık yok
et var ve ayrica kestane de var
bi digeriyse pilavin pisirilmesi
bizim hic bir pilavimiz yagda kavrulmaz hepsi suda haslanir suzulur
sogan yagda kavrulur kayisi kus uzumu kestane et erik hepsi ilave edilip pisirilir ve pilavin uzerine koyulup servis yapilir

biz pirinci ayri haslamayiz
yogurdu yumurtyi pirinci ve 1 y/k unu gucelce karistirip ocaga aliyoruz
uzerine sicak su ekleyip kaynayana kadar karistiriyoruz en son haslanmis nohutu ,yesilliklerini ve tuzunu ilave ediyoruz
dusbereye salca konmaz
kazmak su sekilde yapiliyor
yogurt yumurta ve pismis pirinc karistirilip tencerenin dibine yayilir ve uzerine pirinc ve diger karisim kat kat dizilip demlenmeye birakilir
pistikten sonra servis tabagina alirken kazmak pilavin uzerine koyulur

Canım hoşgeldinYardımını bekliyorumUyarıları inceleyip konuları düzeltirim teşekkürlerBundan sonra yaptıklarından eklersen mutlu olurum

hepsini biliyorum ve beyeniyorum cok mutlu oldum b u sayfani okuyunca bizde badimcan biber pamidor(domatest) dolmasida vardir oda cok guzel olur eklsersiniz insallah :16;

ne demek asil ben tesekkur ederim canim
tabi zaman buldugumda mutlaka pisirdiyim yemekleri de eklerim
Bekliyorum
hepsini biliyorum ve beyeniyorum cok mutlu oldum b u sayfani okuyunca bizde badimcan biber pamidor(domatest) dolmasida vardir oda cok guzel olur eklsersiniz insallah :16;

Tamam canım inşaallah bulmaya çalışırımBeğenmenize çok sevindim

PATLICAN-BİBER-DOMATES DOLMASI
Mazemeler

- 4-5 patlıcan
- 4-5 küçük dolmalık biber

- 4-5 domates

-0.5 kg kıyma

- 4-5 tane soğan

- 250 gr yoğurt

- 2 diş sarımsak

- 150 gr tere yağı

- 1 demet kara reyhan ( dereotu ve nane de kullana bilirsiniz )

Hazırlanışı- Tuz ,pul biber veya karabiber

Önce biberlerin kafası kesilir içi çıkarılır,patlıcanlar çizgili soyulur ve karnı yarılır kaynayan tuzlu suya atılarak beş dakika haşlanır.Domatesleri uç tarafından kesip küçük kaşık yardımıyla çıkarıyoruz, patlıcanlar sıkılarak suyu çıkarılır ( eti içerisine koya bilelim diye )

Tavaya yağ ve kıyma karıştırılarak kavrulur, soğan ilave edilir ve iyice kavrulur.tuz ,biber ve kara reyhan ince doğranarak karıştırılır

Geniş bir tavaya içini çıkardığımız domateslerin sosunu döküyoruz, biberleri kızartılmış içten koyulur ve kapağı kapatılır.Patlıcanlar ve domatesler de doldurulur kapağı ağzına koyularak tavaya dizilir, kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir

Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır....

PATLICAN DOMATES-BİBER DOLMASI
Malzemeler:
250gr. kıyma
4 adet patlıcan
4 adet dolmalık biber
1 su bardağı nohut (Önceden ıslatılmış)
2 domates
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz,zerdeçal,karabiber

Yapılışı:

Harcı için; öncelikle soğanları yağda kızartalım,daha sonra kıymayı ilave edelim.Kızarttıktan sonra tuz,karabiber ve zerdeçal ilave edip karıştıralım.Islatmış olduğumuz nohutu 10dk haşlayıp rondo yardımıyla nohutları kıyıp harca aktaralım.
Patlıcanların kabuğunu soyup içini oyalım ve tuzlu suyun içine atalım.Biberlerin içini temizleyelim sonra hazırladığımız harcı patlıcan ile biberlerin içine doldurup tencereye koyalım.Daha sonra 2 adet domatesi küp şeklinde doğrayıp patlıcan ve biberlerin üstüne gezdirelim. 1 bardak sıcak su,1 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı sirke karıştırıp üzerlerine dökelim.Yarım saat kısık ateşte pişirelim ve servis yapalım afiyet olsun...
ALINTIDIR..........

PATLICAN-BİBER-DOMATES DOLMASI
Mazemeler

- 4-5 patlıcan
- 4-5 küçük dolmalık biber

- 4-5 domates

-0.5 kg kıyma

- 4-5 tane soğan

- 150 gr tere yağı

- 1 demet kara reyhan ( dereotu ve nane de kullana bilirsiniz )

-1 demet kesnis

Hazırlanışı- Tuz ,pul biber veya karabiber

Önce biberlerin kafası kesilir içi çıkarılır,patlıcanlarin karnı yarılır kaynayan tuzlu suya atılarak beş dakika haşlanır.Domatesleri uç tarafından kesip küçük kaşık yardımıyla çıkarıyoruz, patlıcanlar sıkılarak suyu çıkarılır ( eti içerisine koya bilelim diye )

Tavaya yağ ve kıyma karıştırılarak kavrulur, soğan ilave edilir ve iyice kavrulur.tuz ,biber,domatesin icini oyarken cikan domates icini ve kara reyhan ince doğranarak karıştırılır

biberleri kızartılmış içten koyulur ve kapağı kapatılır.Patlıcanlar ve domatesler de doldurulur kapağı ağzına koyularak tavaya dizilir,uzerine yarim bardak su ve tuz dokulup kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir

Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır....
Eger isterseniz harcin icine haslanmis ezilmis nohut da kata bilirsiniz

Eki Görüntüle 722567 Eki Görüntüle 722568 Eki Görüntüle 722569 Eki Görüntüle 722570 Eki Görüntüle 722571 Eki Görüntüle 722572

Çok sağol canım

annemin en sevdiyi yemek cok guzel cok beyendim tesekkurler nus olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…