Azimliyim Başarıcam!

IslrEsraa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2015
2
0
29
Öncelikle herkese merhabalar :)
Şu fazla kilolarımız yok mu gitmek bilmeyen ben bu kahrolası put'u kıracagım sonunda.
Türlü türlü diyetler,aç kalmalar bunlardan fayda görememeler sonucu dedim ki kendi diyetini kendin belirle.
1 haftada 1.5 kilo vermemi sağlayan kolay diyetimi sizinle de paylaşmak istedim. Bu diyeti asla bırakmayarak gün gün aktarmaya hatta sizden Diren Esra bırakma bu kilolar gidecek! gibi cümleler duymaya geldim azmin sonu selamettir. Artık göbeği açık seyler giyecek olmayı düslüyorum.
21 yaşındayım 1.60 boy 59 kiloyum.
bacaklarım ve kollarım inceyken hamile göbeği gibi göbek tasımak hakikaten agrıma gitmeye başlamıştı.

Sabah 07.00 - 08.00 arası : haşlanmıs yumurta,2 ince dilim (ekmek farkı yok.) 1 dilim peynir (peynir farkı yok,ekmeğe krem peynir de sürebilirsiniz, Çay (dilediğinizce ; metabolizmayı hızlandırıyor) Şeker sınırlaması da yok tabi 3-4 ü bulmasın. ''Sabah öğünü aslında en önemli öğün sabah tıka basa doymamız doymadan kalkmamamız ve yavas yavas yememiz gerekiyor.''

Ara 10.00-10.30
activia meyveli yoğurt (sindirimi ciddi anlamda düzenliyor)

öğlen 12.30-13.00
zeytinyağı ile hazırlanmıs istenilen türden salata ya da
peynirli tost ya da
bir tabak istenilen türden çorba+1 dilim ekmek ya da
ızgara tavuk ya da 4 adet ızgara köfte ya da
1 tabak bulgur pilavı bol acılı ( acı metabolizmayı hızlandırır) ya da
Yarım tabak pirinç pilavı+ayran-cacık

Ara 15.00-15.30

meyveli activia

Bol bol su içmeyi ihmal etmiyoruz bu arada (gün içinde mutlaka bir kere 1 lt suyun içine bir adet maden suyu atın) suları mümkün olduğunca soğuk içmemiz gerekiyor metabolizma onu sıcaga cevirmekle uğrastığı için daha çok kalori yaktırıyor.

Akşam 18:30-19.00
Bir tabak yagsız (tuz konulabilir az miktarda) yoğurtlu makarna ya da
akdeniz salatası+şeftalili meyve suyu ya da
bir ara öğünü hiçe sayarak bol baharatlı limonlu patates salatası(1 adet patates 1 koca ekmeğe eşdeğer)

Gece 22.00-22.30
Süt ya da
10 adet istenilen türden tuzlu kraker ya da
Petito çikolata ( küçük) ya da
1 adet meyve (bir dilim karpuz,bir dilim kavun kışın bir adet elma,bir adet mandaline vb.)

bende işe yaradı ve bu inancı direnci bırakmayacagım diyetisyenime bunu sunduğumda bazı ınsanlar zayıflamayı açlık zannederler oysaki insan yedikçe kilo verir bana kalırsa tuz dışında mükemmel bir listen var dedi (tuz var ama azıcık koyuyoruuz ot gibi de olmayalım ama dimi eğer keyif alırsak ve beynimizi buna yönlendirirsek gerçekten zayıflıyoruz :) )