Azosperm olupda bitkisel ilaçlarla doğal yolla çocuk sahibi olan var mı

Umut etmek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2019
33
19
3
Merhabalar 1,5 yıllık evliyim eşim azosprem problemi var doktorlar tüp bebek önerisinde bulunuyor bitkisel ilaçlar tedavi olup doğal yolla çocuk sahibi olmak istiyoruz böyle tedavi olupda çocuk sahibi olanlar var mı

Hayatta herşey mümkün. Ama milyonda bir ihtimallere tutunup da yıllarını bekleyerek harcayan çok kişi tanıyorum. Bence en azından 1 kez tüp deneyin. Çünkü vakit geçtikçe hiç sperm bulunmayabilir. Bu durumdaki beylerde sperm zamanla azalıyor diye biliyorum. Hayırlısı olsun

Var mı bende çok merak ederdim. Bizim de sayımız 1mil altında varikosel de var. Bir umut 3yil bitkisel ilaçlar, macular, kürler, diyet programları denedik Malesef sayımız hiç değişmedi. 800bin sperm sayısı %48 DNA hasarı ile 3 tüp bebek yaptık ve ben 2 kere hamile kaldim. 1.tüp bebek tutmadı. 2.de 21 haftalık ölü doğum yaptım. 3.de oğlum 28 haftalık doğdu şükür şuanda 2 yaşına basacak ve biz kardeş için dondurulmuş tek embriyo için transfer tarihi bekliyoruz.

Yaşın çok ileri değilse dene ama çok zor bir süreç. Ben 22 yaşındayken başladım 27ile anne oldum.

Tüp bebek deniyecez 4 aydır bitkisel ilaç kullanıyoruz 4 bin TL para verdik kesin dediler sonuçlar aynı çıkınca merak ettim etkisi olan oldu mu diye allhım herkesin gönlüne göre versin inş kimsenin kucağı boş kalmasın inş hakedenlerin

Bizim tüp bebek maceramız da 4 yıl önce eşimin ilk spermiogram testi sonrasında başladı..sayımız kah 3 milyon kah 1 milyonun altında..ileri hızlı yok..morfoloji sıfır..dna hasar testi yaptıramadık..testin yapılacağı gün sperm sayısı yeterli gelmedi..ilk tüp bebek denememizde transfer edilecek embriyomuz bile oluşmadı..sonrasında takviye ilaç, keçiboynuzu özü, propolis gibi şeyler kullandı ancak bunları kullanmak moralini aşağıya çekti..stres ve kilo yaptı..kendini rahat hissetmesi daha önemli dedik ve takviyeleri bırakıp akışına bıraktık..şimdi 4.deneme içersindeyiz..2 tane 5.gün embriyomuz kasım ayı içersinde transfer olacak hayırlısıyla..her daim umutluyuz..inşallah bu sefer olacak diyip yılmadan tüp bebek denemelerine devam ediyoruz..yaştan dolayı çok bekleme lüksümüz yok çünkü..en azından elimizden geleni yaptık diyebilmek için..
Bu arada bu takviyelerin çok bir etkisinin olduğunu ben pek sanmıyorum..Çünkü bunların hiçbiri tam anlamıyla ilaç değil..gıda takviyesi diye geçiyor..
Allah yardımcınız olsun..dilerim tez zamanda muradınıza erersiniz..

Tüp bebek deniyecez 4 aydır bitkisel ilaç kullanıyoruz 4 bin TL para verdik kesin dediler sonuçlar aynı çıkınca merak ettim etkisi olan oldu mu diye allhım herkesin gönlüne göre versin inş kimsenin kucağı boş kalmasın inş hakedenlerin
Baya da masraf etmişsiniz. Bu tüp bebek bi kısmını karşılardı en azından. Ben de önceden tüp bebekten çekinirdin ama şimdi maddi durumum yettiği sürece denemeye devam etmeyi düşünüyorum. İnşallah psikolojimizi güzel tutabiliriz bu çok önemli🙏🏼💕

Baya da masraf etmişsiniz. Bu tüp bebek bi kısmını karşılardı en azından. Ben de önceden tüp bebekten çekinirdin ama şimdi maddi durumum yettiği sürece denemeye devam etmeyi düşünüyorum. İnşallah psikolojimizi güzel tutabiliriz bu çok önemli🙏🏼💕
Tüp bebek başvura da bütün ücreti talep ediliyor mu bilginiz var mı

Anlamadım. Devlet hastanesinden mi bahsediyorsunuz özel hastaneden mi?
Özel hastane devlet hastanesinin şartlarını taşımıyoruz hem yaş olarak hem de evlilik yılı olarak oyuzdenn özel de yaptırıcaz zaten 9 aydır ilaçlar masraf hastene derken iki tüp bebek parası harcadık artık o yüzden yapamaya karar verdik bu süreç de yıpratıcı olmak yerine denemeliyiz ve bide bişey daha tüp bebek yapınca doğumda fark ediyor mu tüp bebek olması bu konulara çok yabancıyım kafam da deli sorular 🙈

Özel hastane devlet hastanesinin şartlarını taşımıyoruz hem yaş olarak hem de evlilik yılı olarak oyuzdenn özel de yaptırıcaz zaten 9 aydır ilaçlar masraf hastene derken iki tüp bebek parası harcadık artık o yüzden yapamaya karar verdik bu süreç de yıpratıcı olmak yerine denemeliyiz ve bide bişey daha tüp bebek yapınca doğumda fark ediyor mu tüp bebek olması bu konulara çok yabancıyım kafam da deli sorular 🙈
Anlıyorum ben de aynı durumdaydım artık alıştım 1 yıl içinde hepsine:) İstediğini sorabilirsin canım. Doğumda bişey farketmiyor merak etme gebe kaldıktan sonra herşey aynı normal gebelik gibi devam ediyor. Sadece ilk ay düşük olmasın diye güçlendirici ilaç kullanıyorsun. O da iğne ya da hap ya da jel falan oluyor. Onun dışında başlamak için gittiğinde ise önce genellikle ücret ödemiyorsun. İlk görüşme ücretsiz oluyor. Başlamaya karar verirsen de şöyle;
-ilk reglinde gidiyorsun muayene sonrası sana ilaçlar yazılıyor. Onları kullanmaya başlıyorsun. Bu esnada sadece ilaçlara para ödemiş oluyorsun.
- 3 günde bir kontrole gidiyorsun. Yumurtalar kontrol ediliyor.
-Yaklaşık 8-10 gün sonra yumurta toplama yapılıyor. Ve ödeme yumurta toplama günü yapılıyor. (Bazı hastaneler önden 1-2bin alıyormuş bilmiyorum) Ödemeler kredi kartına taksit de yapılabiliyor çoğu yerde.
-Sonra da birkaç güne durumuna göre transfer ya da dinlendirip 1-2 ay sonra transfer yapılıyor.

Özetle böyle süreç 😊

Back
X