Erkek İnfertilitesi Azospermi/Hormon değerleri

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
İnşallah sonu da guzel olur hepimizin. Ardisik sperm testi icin Tansel hoca kliniginin bulundugunu ayni binadaki bir labaratuvara yonlendiriyor, sehir disindan gelince ayni gun cikiyor sonuc. Elime sonuc kagidini aldigimdaki yasadigim o sevinci anlatamam, oyle bir umutlarimiz tukenmisti ki acibademde yasadigimiz aci tecrubeden sonra, bir de doktorun hicbir sey yok kök bekleyin demesi unutamam hic. Bir de ameliyat sonrasi butun hormonlari alt ust oldu, toparlanamadi esim zorla goturmustum. İlk iki ay haftada iki igne ve vitamin ilaci verdi Tansel hoca, bu 3.ayimiz igneyi haftada üçe cikardi, yeme icme listesi verdiler, onlara da dikkat ediyoruz. Bir de yine bu forumda okumustum moral cok cok onemliymis bir de hepsinden onemlisi dua, Rabbim hepimizin yardimcisi olsun Şafi ismiyle şifalar versin inşallah
İğneyi haftda 3e çıkardı demişsinde, neye göre yaptı Tansel hoca bunu? İlk 3 ay içinde tekrar kontrole falan gittinizmi? Bide iğneler Ovitrelle değilmi?

Selam. Klinefelter erkekte kromozomlarla ilgili genetik bi bozukluk. Normal dizilimin 46xy olması gerekirke. Bi Klinefelterlide 47xxy, yani bi adet x fazla oluyor. Buda testislerin küçük kalmasına dolayısıyla Azospermiyi getiriyor.
Evet öyle. Çok sağolasın. Amin sizinde öyle inşallah. En kısa zamanda güzel haberlerinizi almayı diliyorum.

herkes ayrı ayrı sıkıntılarla uğraşıyor. Geçenlerde doktorla görüştüm, detaylı sperm analizini sordum. Sperm DNA hasar testini biz hiçbir hastadan istemiyoruz, hasar varmış gibi ilaç tedavisi uyguluyorum dedi..

aa teşekkür ediyorum çok.
bizim genetik testte şu şekilde yazıyor.

Azfa AZFb Azfc bölgelerine yönelik sts primeleri ile bu bölgelerdeki delesyonların %95 inden fazlasının saptanabileceği öngörülmektedir. İncelenen bölgelerde delesyon saptanmamıştır. Burdan delesyonlar nedir o konuda hiç bi fikrim yok. 2 tane ayrı doktor gördü bi sorun olmadığını dile getirdiler.
Bide dediğiniz gibi 46 xy yazıyor eşimin testinde.

Y delesyonuda Azospermide en önemli genetik testlerden. Ama hiç karşılaşmadığım için bu yazdığını yorumlayamıyorum maalesef.
Kromozomdan yana sıkıntınız yok 46xy yazıyorsa.

aa teşekkür ediyorum çok.
bizim genetik testte şu şekilde yazıyor.

Azfa AZFb Azfc bölgelerine yönelik sts primeleri ile bu bölgelerdeki delesyonların %95 inden fazlasının saptanabileceği öngörülmektedir. İncelenen bölgelerde delesyon saptanmamıştır. Burdan delesyonlar nedir o konuda hiç bi fikrim yok. 2 tane ayrı doktor gördü bi sorun olmadığını dile getirdiler.
Bide dediğiniz gibi 46 xy yazıyor eşimin testinde.
Delesyon Y kromozomunda silinmeler ya da kopmalar demek, sizde gorulmemis yani normal her sey, 46xy bu da normal

herkes ayrı ayrı sıkıntılarla uğraşıyor. Geçenlerde doktorla görüştüm, detaylı sperm analizini sordum. Sperm DNA hasar testini biz hiçbir hastadan istemiyoruz, hasar varmış gibi ilaç tedavisi uyguluyorum dedi..
Detaylı sperm analizi biz Azospermililerde hücreler için önemli canım. Seviyesi iyi veya kötü farketmeksizin hücre varmı ona bakılır bahsettiğim testte.

Delesyon Y kromozomunda silinmeler ya da kopmalar demek, sizde gorulmemis yani normal her sey, 46xy bu da normal
Tesekkür ediyorum çok cevabınız için.
Detaylı sperm analizi biz Azospermililerde hücreler için önemli canım. Seviyesi iyi veya kötü farketmeksizin hücre varmı ona bakılır bahsettiğim testte.
Valla istemedi ya, neden istemedi bende anlamadım. Eylül sonunda sperm tahlili yaptırıcak eşim ayın 4ünde ise hormon tahlili tekrarlanıcak, sonra tekrar görüşelim dedi. Kafam karıştı gene gece gece 🥺

Tesekkür ediyorum çok cevabınız için.

Valla istemedi ya, neden istemedi bende anlamadım. Eylül sonunda sperm tahlili yaptırıcak eşim ayın 4ünde ise hormon tahlili tekrarlanıcak, sonra tekrar görüşelim dedi. Kafam karıştı gene gece gece 🥺
Şimdi sizde kesin Azospermi tanısı kondumu?
Yani normal Spermiogramm testiniz 0 Sperm çıkmış olması gerekir bunun için?

Şimdi sizde kesin Azospermi tanısı kondumu?
Yani normal Spermiogramm testiniz 0 Sperm çıkmış olması gerekir bunun için?
Maalesef tanı kondu.
sperm çıkışı 0
Hormon değerleri normal, genetik normal, testis boyutları normal, elle muayenede normal, doppler usg çok az varikosel çıktı onun haricinde normal. İnhibin b normal.
ama eşim kücükken 2 sefer fıtık ameliyatı geçirmiş, 3 tane ayrı yerlerde üroloji dr gezdik 3 üde ameliyata bağlı olarak hasar verildiğini, sperm çıkışını engellediğini ama bunca tahlillerin normalliğinden içeride sperm üretiminin oldugunu söylediler.

Arkadaşımın eşi azosperm, azosperm de doğal yolla gebelik mümkün müdür, yani ben hemen tedavi olun dedim. Tüp bebek şansınız var mı diye bakın dedim ama, kendileri bekliyor. Eşi kür vs kullanmıştı azosperm ve lökospermi idi lökospermi geçmis. Sadece azosperm şu an. Yani doğal yolla zor ama bekliyorlar 😶

Arkadaşımın eşi azosperm, azosperm de doğal yolla gebelik mümkün müdür, yani ben hemen tedavi olun dedim. Tüp bebek şansınız var mı diye bakın dedim ama, kendileri bekliyor. Eşi kür vs kullanmıştı azosperm ve lökospermi idi lökospermi geçmis. Sadece azosperm şu an. Yani doğal yolla zor ama bekliyorlar 😶
Allah tarafından bi mucize olmadıgı müddetçe tıbben böyle birşey mümkün degil

Maalesef tanı kondu.
sperm çıkışı 0
Hormon değerleri normal, genetik normal, testis boyutları normal, elle muayenede normal, doppler usg çok az varikosel çıktı onun haricinde normal. İnhibin b normal.
ama eşim kücükken 2 sefer fıtık ameliyatı geçirmiş, 3 tane ayrı yerlerde üroloji dr gezdik 3 üde ameliyata bağlı olarak hasar verildiğini, sperm çıkışını engellediğini ama bunca tahlillerin normalliğinden içeride sperm üretiminin oldugunu söylediler.
O zaman bence Sperm üretiminin oldugunu düşünül istememişler detaylı Sperm testini. Sebepsiz görünüyor sizin ve güvendiğiniz bi doktorda başlamanız iyi olur.

Canım çok düşük bi ihtimal. Çok cahilce bi yaklaşım, ne diyeceğimi bilemedim. Zamanla yarışıyor olabilirler biliyorlarmı bunuda ?

Mumkun degil hatta imkansiz rabbim bi mucize vermedigi surece.
4 senedir birkez korundugumu bilmem yok işte 0 spermle nasil olacak o iş.
Bosuna kür filan kullanmasin sperm sayisi 0 olan birine kür hic bir etki yapmaz sadece zaman kaybi ve hormonlarinda bozukluk yapar çunku bazi kürler değerlerle oynuyo.
Zaman kaybetmeden baslasinlar 3 yildr bu isin icindeyim ne kadar erken okadar iyi.

O zaman bence Sperm üretiminin oldugunu düşünül istememişler detaylı Sperm testini. Sebepsiz görünüyor sizin ve güvendiğiniz bi doktorda başlamanız iyi olur.
Haklısınız, muhtemelen dediğiniz gibi. Bahçeci Bülent Erol da 2 aylık bi ilaç tedavisine başladı eşim. Hergün sabah akşam proxeed şase / günaşırı klomen 50 mg / hergün ımpryl / çörek otu yağ ve keçiboynuzu özü kullanıyor. Umarım faydası dokunur bunların 🥺 Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah 🥺🥺🥺

Haklısınız, muhtemelen dediğiniz gibi. Bahçeci Bülent Erol da 2 aylık bi ilaç tedavisine başladı eşim. Hergün sabah akşam proxeed şase / günaşırı klomen 50 mg / hergün ımpryl / çörek otu yağ ve keçiboynuzu özü kullanıyor. Umarım faydası dokunur bunların 🥺 Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah 🥺🥺🥺
Evet inşallah 🤲
Çünkü ben kendimden biliyorum insan bi yerden başlamadıkça sürekli bi karmaşanın içinde dönüp duruyor. Aynı durumda oldugumuz binlerce insan var insanın tek tek hepsi ile konuşası, karşılaştırası geliyor. Şimdi hayırlısıyla başladım ya tedavimize en azından elimden geleni yaptığımı bilip bu şekilde devam ediyorum.

Canım bu süreçte bize en gerekli olan şey sabır, dua. İnanki hiç bilemiyor insan yarın ne beklediğini. Hayırlısıyla bu günleri hepimiz bir bir atlatacağız inşallah🤲
Tabi bu işin ucunda hiç anne olamamakta var, biliyorum okurken düşünmesi bile acıttı ama böyle bi ihtimalde var. Bu yüzden kendimizi en az hasarla bu günlerden geleceğe hazırlayalım olurmu.. dualarımızı eksik etmeyelim. 🌸🌺🥰

İnşallah sonu da guzel olur hepimizin. Ardisik sperm testi icin Tansel hoca kliniginin bulundugunu ayni binadaki bir labaratuvara yonlendiriyor, sehir disindan gelince ayni gun cikiyor sonuc. Elime sonuc kagidini aldigimdaki yasadigim o sevinci anlatamam, oyle bir umutlarimiz tukenmisti ki acibademde yasadigimiz aci tecrubeden sonra, bir de doktorun hicbir sey yok kök bekleyin demesi unutamam hic. Bir de ameliyat sonrasi butun hormonlari alt ust oldu, toparlanamadi esim zorla goturmustum. İlk iki ay haftada iki igne ve vitamin ilaci verdi Tansel hoca, bu 3.ayimiz igneyi haftada üçe cikardi, yeme icme listesi verdiler, onlara da dikkat ediyoruz. Bir de yine bu forumda okumustum moral cok cok onemliymis bir de hepsinden onemlisi dua, Rabbim hepimizin yardimcisi olsun Şafi ismiyle şifalar versin inşallah
Allah'ım inşallah emeklerinizin karşılığını verecek , bu süreç / tedavi şifa olacak

biz de yeme içmeye dikkat ediyoruz, eşim günde 1paket sigara içerdi, 3 taneye düşürdü şimdilik. alkol zaten pek almazdı ama onu da hiç almıyor. pet şişeden bile su içmiyor artık :) kendince elinden geleni yapmaya çalışıyor

Rica ederim, herzaman.:)

Evet tek gerekli şey cinsel perhizli gitmesi onu unutmayın kısa zamanda yaptırın.

Bide biz senle daha öncede konuşmuştuk diye hatırlıyorum doğru mudur?
Yaşı kaçtı eşinizin?

Tansel hocada şuan 3 aylık iğne tedavisine başladık haftada 2 olmak üzere.
Onun dışında 3 çeşit takviye verdi vitamin desteği.
Bizim yapmamız gereken şeylerde var(sigarayı bırakmaya calısıyor eşim, Doğal beslenme, spor vs)

3 ay sonra görücek bizi ilerlemeye göre tekrar şekillendirecek tedaviyi. Ama klinefelter de çok bi seçenek yok açıkçası, işimiz biraz da şansa bağlı. Rabbim nasip ederse bunlar vesile olacak.
evet evet daha önce özelden konuşmuştuk :)
semen analizini yaptıracağız en yakın zamanda. eşim 45 yaşında.
keşke tesede sperm bulunup bulunamayacağını gösteren net tahliller olsa :( hiç bilinmeyen bir durum için yoğun bir emek harcanıyor. ne kadar tedavi olursa olsun sonunda yine bulunamaması da var :/

evet evet daha önce özelden konuşmuştuk :)
semen analizini yaptıracağız en yakın zamanda. eşim 45 yaşında.
keşke tesede sperm bulunup bulunamayacağını gösteren net tahliller olsa :KK43: hiç bilinmeyen bir durum için yoğun bir emek harcanıyor. ne kadar tedavi olursa olsun sonunda yine bulunamaması da var :/
Evet keşke. Ama semen analizinde spermatid çıkınca tese şansı ikiye katlanıyor. Tansel çhoca çıkmazsa %30 çıkarsa %50-60 arası şans dedi. O yüzde o testler çok önemli. İleriki zamanda biz spermatidlerin seviyesine bakacağız. Seviyesi de yüksekse çok daha iyi demek.
Ama her şekilde maalesef yüzde yüz belirleniyor hiçbir test.

Allah'ım inşallah emeklerinizin karşılığını verecek , bu süreç / tedavi şifa olacak

biz de yeme içmeye dikkat ediyoruz, eşim günde 1paket sigara içerdi, 3 taneye düşürdü şimdilik. alkol zaten pek almazdı ama onu da hiç almıyor. pet şişeden bile su içmiyor artık :) kendince elinden geleni yapmaya çalışıyor
Amin inşallah cümlemizin yuzu guler en kisa zamanda. İyi yapiyorsunuz beslenme de çok onemli, paket gidalardan da uzak durmak gerekiyormus

Back
X