• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Azospermide akrabalık faktörü

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşlar gelen giden olmamış pek fazla demekki cok fazla akraba ilişkisi yok galiba bakalım ben yine buralarda olacam hepimizin hakkında hayırlısı olsun

tsk ederim canım ya.bende ilk ögrendigimizde kaan beyle maillesip durmuştum sonra ankaraya gittim yanına ama rüyamda onu bulamaıştım gercekdede gittim ankaraya bulamadım vardır bunda da bir deyip muhane olmaktan vazgecmişti simdide cesaret edemiyorum gitmeye canım celaledin hoca var diyorlar ona gitmeyi düşündüm mü gidenler gayet iyi sonuçlar almaya basladı eger ameliyattan sonra olumlu sonuç alamaz isek ben gidmeyi düşünüyorum

Celalettin beyle görüştük mevcut tedavimizi kendisine ilettim,Tedavi sürecinde bazı sorunlar gördüğünü uygun bir zamanda İstanbula gelmemizi istedi. Ama kafamız karışık kaan hocada 3 yıldır devam eden bir tedavimiz var her ne kadar pek yol alamasakta bir anda bırakmayı göze alamıyoruz.

Celalettin beyle görüştük mevcut tedavimizi kendisine ilettim,Tedavi sürecinde bazı sorunlar gördüğünü uygun bir zamanda İstanbula gelmemizi istedi. Ama kafamız karışık kaan hocada 3 yıldır devam eden bir tedavimiz var her ne kadar pek yol alamasakta bir anda bırakmayı göze alamıyoruz.

canım hakkında hayırlısı olsun kafan karısıksa ,istihareye yatmanı tavsiye ederim bir nebzede olsa için rahatlar ben sorunumuzu ilk ögrendiğimde aynen senin gibi kararsızdım emre beymi kaan hocamı diye onun sonucuna göre yol cizdim kendime
benim nacizane fikrimi sorarsan zaten 3 yıldır kaan hocadasınız epeyi bir süre degerlendir bu 3 yılı olumlu ve olumsuz yanlarını azospermi topiginde cemrem diye bir arkadaş var 2,5 sene kaan hocada tedavi görmüşler bir ilerleme kayıt edememişler mevlam dertlerinin dermanını celaleddin hocada nasip etmiş simdi onlarda cıkış basladı 6 aylık tedavi sonucunda insallah sizdede böyle olur

Bızımkılerde akraba evlılıgı
kaynımdada esımdede aynı sorun var
akraba evlılıgınden oturu olabılecegını ılk defa duydum 4 yıldır mucadele edıorum
bzde cıkıs var ama cok az

akraba evlılıgınden oturu olabılecegını ılk defa duydum 4 yıldır mucadele edıorum

hoş geldin canım rabbim tez zamanda evladını kucagana almayı nasip etsin .evet haklısın bize de ilk defa doktor bahsetti bu konu araştırılıyormuş emre bey canım doktorumuz bende kendi içimizde araştıralım dedim insallah birbirimixe faydamız olur

...... ɹıʞǝɹǝƃ ʞɐɯʞɐq uɐpuısıɔɐ sıʞɐq ıq ıuǝʎ ɐʇɐʎɐɥ uǝzɐq

ankalife kök hücre için izin almış daha önceden bu merkezle görüşmelerimiz olmuştu. ama kaydımız silinmiştir her halde sükürler olsun ki bir umudumuz daha var arkadaşlarr gözümüz aydın

tatlım genetikle ilgili arastırma yaptım cok fazla dosya okudum ama kanaat getirdim aslında cok ilgisi varmış olsun mevlam yolumuzu acık etsin

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa konuyu güncelleyim bariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

canım emre beyin bize acıklaması söyle idi adamın 11 tane cocugu olur akraba anne babanın mesala 7 tanesi normal evlat sahibi olurken 4 tanesi bu sorunu yasayabilirmiş simdi emre bey yurt dısına gidecekmiş araştırılıyormuş bu canım genlerle alakalı imiş eşimin bir erkek birde kız kardeşi var onların cocukları var canım size denk delmiş olabilir dedi ama genetikler temiz dedim o testler sadece genlerin% 3 gösteriyormuş canım hayırlısı hakkımızda canım

cnm emre bey eşimin ailesinden kan alacaktı bu araştırma için ama biz onlara söyleyemedik biz azosperm değiliz morfolojimiz sıfır ve eşimin anne babası teyze çocuğu kardeşinin çocuğu var erken evlenmiş abisinin yok evet akraba evliiğinin bu durumu yaptığını bilseler aileler bizden sonrakileri yakmazlar:(

cnm emre bey eşimin ailesinden kan alacaktı bu araştırma için ama biz onlara söyleyemedik biz azosperm değiliz morfolojimiz sıfır ve eşimin anne babası teyze çocuğu kardeşinin çocuğu var erken evlenmiş abisinin yok evet akraba evliiğinin bu durumu yaptığını bilseler aileler bizden sonrakileri yakmazlar:(

canım öncelikle kadir gecen kutlu olsun mevlam bu gece elini bos cevirmesin haklısın canım ama biraz da kader galiba alın yazısı .bizde söyleyemedik anne babasına sebep budur doktor bundan süpheleniyor diye . rabbim dertimizin dermanını verir insallah bana ilk önce anlamsız geldi ama araştırınca bazı dosyalar okuyunca evet kuvvetli ihtimal budur dedim .keşke bilseler canım.bizim örf ve adetlerimiz bir yerden sonra susmayı gerektiriyor .ama ben caktırmadan uyarmaya calışıyorum genc arkadaşlarımı:)

meraba arkadaşlar esımde de azosperm var anne baba akraba aynı durum abısınde de vardı esımın ama onlar tup bebekle bebıslerı oldu bızım gecen hafta mıkrıtesemız oldu ama 0 sperm hıc cıkmadı yanı cok uzgunum bundan sonrasında napmalı ne etmelı bılmyrm

meraba arkadaşlar esımde de azosperm var anne baba akraba aynı durum abısınde de vardı esımın ama onlar tup bebekle bebıslerı oldu bızım gecen hafta mıkrıtesemız oldu ama 0 sperm hıc cıkmadı yanı cok uzgunum bundan sonrasında napmalı ne etmelı bılmyrm

canım öncelikle rabbim yardımcınız olsun.bizde eylül yada ekimde ilk mikrotesemizi olacaz olmaz ise istanbulda bir hoca var onda tedaviye baslıyacam son care kökhücreyi düşünüyorum eşinizin hormonlar vs sonuçlar nasıldı

canım öncelikle rabbim yardımcınız olsun.bizde eylül yada ekimde ilk mikrotesemizi olacaz olmaz ise istanbulda bir hoca var onda tedaviye baslıyacam son care kökhücreyi düşünüyorum eşinizin hormonlar vs sonuçlar nasıldı

allah yardımcınız olsun canım hormonlarımız lh normal testesteron dusuktu ılacla bıraz yukselttık fsh 24 cıvarındaydı normalden fazlaydı sızde problem neydı cnm

allah yardımcınız olsun canım hormonlarımız lh normal testesteron dusuktu ılacla bıraz yukselttık fsh 24 cıvarındaydı normalden fazlaydı sızde problem neydı cnm

canım bizim hormonlar fsh 5 lh 5 testoron biraz yüksek .testisler normal boyutta.birde varikosel vardı grade 3 ameliyat oldu esim varikoselden sonuç yine sperm yok .bizde bir sey bulamadılar sebep olarak akrabalık dediler. ama sizde bence umut var canım hormonları yerine koyarsanız insallah cıkış olur bir tesenizi güvenilir bir doktor yaptı mı ? bence sizde bir ilac tedavizi görün canım.cünkü bizim doktor sizde zaman zaman cıkış olabilir dedi bence sizde de öyle rabbim yar ve yardımcınız olsun

Bu işin akraba evliliği ile bi alaksı yok

Sorun şundan ibaret : Kişi çocukken Havale ,menenjit,kabakulak geçirdimi

Bu işin akraba evliliği ile bi alaksı yok

Sorun şundan ibaret : Kişi çocukken Havale ,menenjit,kabakulak geçirdimi

kabukulak gecirdi ama cok küçükken gecirmiş bunlarda problem yok dediler .ama sbebp bulamadılar siz neye dayanarak bu bilgi sahibi oldunuz tsk ederim içim biraz olsun ferahladı

kabukulak gecirdi ama cok küçükken gecirmiş bunlarda problem yok dediler .ama sbebp bulamadılar siz neye dayanarak bu bilgi sahibi oldunuz tsk ederim içim biraz olsun ferahladı

Dışardan güdümlü kişiler hiç bir bilimsel araştırma olmaksızın akraba evliliğini kötülemektedirler . Halbuki iş peygamberi tenkide kadar gitmektedir ki peygamber halasının kızı ile evlidir ( Bu ayrı bir fasıldır.)

Akraba evliliğinde kısırlıkla hiç bir alaka olmayıp din büyüklerinden herhangi bir tenkid gelmemiştir.

Sadece Hz Ömer (R.A) akraba evlilklerinde çocukların zekasında problem olacağına dair bir sözü vardır (orjinalini hatırlayamadım). Ama bu sözün tefsirini başka bi sahabe (ismini hatırlayamadım) şöyle yapmaktadır. Eğer akraba evliliklerinde tarafların birbirlerine şehvet duymaması gibi bir durum olursa çocuklarda zeka geriliği olur.

Dini ve tarihi açıdan durum bu.

tıbbi olarak bizim doktorların ne bi araştırması ne bi bilgisi nede bir tecrübesi yoktur.(istisnalar müstesna) Sadece yabancı ülkelerden gelen hazır ve yarım bilgilerle ilaç tavsiyeleri vardır.(sayın yönetici aksini ispatlayamassanız lütfen konuyu silmeyin. ben yazdığımı ispatlayabiliyorum). bu konu 5-10 sene önce TV lerde işlenmişti

Tecrübeye dayalı olarak gelen bilgiler şu şekilde (alternatif tıp ve eski alimlerin bilgileri örn : ibni sina)

Eğer bir bebek doğumu erken olmuş ise (premature) sütten kesilene kadar havale,menenjit,sarılık,kabakulak geçirme ihtimali kuvvetle muhtemeldir.

Bebeğin doğum anında herhangi bir problem geçirmesi halinde gene üreme sistemine zarar vermektedir.

Son düzenleme:
Back
X