• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Azospermide akrabalık faktörü

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
1. Allah, Hz. Musa'ya (a.s.) Aşure Gününde bir mucize ihsan etmiş, denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür.
2. Hz. Nuh (a.s.) gemisini Cûdi Dağının üzerine Aşure Gününde demirlemiştir.
3. Hz. Yunus (a.s.) balığın karnından Aşure Günü kurtulmuştur.
4. Hz. Âdem'in (a.s.) tövbesi Aşure Günü kabul edilmiştir.
5. Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan Aşure Günü çıkarılmıştır.
6. Hz. İsa (a-s.) o gün dünyaya gelmiş ve o gün göğe yükseltilmiştir.
7. Hz. Davut'un (a.s.) tövbesi o gün kabul edilmiştir.
8. Hz. İbrahim'in (a.s.) oğlu Hz. İsmail o gün doğmuştur.
9. Hz. Yakup'un (a.s.), oğlu Hz. Yusuf'un hasretinden dolayı kapanan gözleri o gün görmeye başlamıştır.
10. Hz. Eyyûb (a.s.) hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur.
SEN BİZİ ZORDA KOYMA RABBİM

buralara pek gelen olmuyor ama bizde sperm sıkmadı inkomplet mastursyon aresti cıktı bilginize

mrb arkadaşlar bizdede azosperm çıktı bugün öğrendik ve moralimiz çok bozuk bende neden hamile kalamıyorum diye düşünüyordum benm eşimin de anne babası amca çocukları akraba evliliği ile bağlantılı olailir

benim de eşimin sülalesinde akraba evliliği çok. bir kaç geliniz sadece akraba olmayan. ve sülalede çok fazla infertilite var.bizim de 1 senedir olmuyor. azospermi yok eşimde allaha şükür ama sayı yine de çok düşük. ben de akraba evliliğinin buna sebep olabileceğini düşünüyorum.

benim de eşimin sülalesinde akraba evliliği çok. bir kaç geliniz sadece akraba olmayan. ve sülalede çok fazla infertilite var.bizim de 1 senedir olmuyor. azospermi yok eşimde allaha şükür ama sayı yine de çok düşük. ben de akraba evliliğinin buna sebep olabileceğini düşünüyorum.

acıkcası bende düşünmeye basladım.akraba evliliginin faktörü olduguna inanıyorum ama bir yandada kader olduguna inanıyorum.cünkü dinimizde de akraba evlilikleri var hatta rivayete göre fatma anamızın nikahı gökte kıyıldı deniliyor sakıncalı bir sey olmuş olsaydı dinimizde kabul görmezdi.sacmaladım kusura bakma kendimce hipotez hazırlıyorum teoriye dönüştürmeden kendin cürütüyorum rabbim yardımcımız olsun

merhaba arkadaşlar bizde geçen yıl eylülde eşimde azosperm olduğunu öğrendik. şimdi yazdıklarınızı okuyunca kafam karıştı. benim kayınvalidem ve kayınpederimde teyze çoçukları. eşim 3 kardeşler büyük görümcem 3 yıllık evliliği olmus ayrılmış bu evlilikte cocuk olmamış kücük görümcemde 8 yıldır evli ama naptıysa cocugu olmuyor. ben eşimin doktoruna bu durumda bahsettim 3 kardeşte böyle genetik olabilirmi dedim biri bayan biri erkek zannetmiyorum dedi. ama anne ve babanın akrabalık durumunu sizden duyunca acaba diyorum olabilirmi. eşimin ailesinde hep akraba evliliği oluyor. benden hariç 3-4 kişi var yabancı olan.eşim mart ayında mikrotese oldu sonuç sperm yok yine. ama diğer bütün tahliller normal çıktı hiç bir sorun yok doktorumuz şaşkın herşey normal ama neden yok diyor. patolojiye parça gönderdiler kök hücre çıktı çok şükür şimdi ilaç kullanıyor. 6 aylık tedavi verdiler. Allah'ım nasip ederse önümüzdeki ay tekrar gidicez bakalım sonuç ne olacak. sizlerde bi değişiklik varmı acaba bayadır yazmamışsınız. Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallahhh....

Merhaba arkadaşlar benim eşimin annesi ve babası teyze çocukları. Abisinin çocuğu olmuyordu. 10 yıllık evliler. Bizde evleneli 1.5 sene oldu 9 ay önce azospermi teşhisi kondu. İki erkek kardeşte de azospermi var. Karyotip sonucu 46xy çıktı. Y delesyon genetik testinde delesyon yok. Hormonlar, ultrason her şeyi normal. Hiçbir sebep bulamadılar. Genetik doktoru net bir şey demedi. Ama üroloğumuz yüzde yüz akraba evliliğinden ama tıbben biz bunu açıklayamadık. Dna nın her bölgesi çözümlenebilmiş değil dedi. Sizlerde benim gibisiniz sonuçları değişen sperm çıkan var mı ? Normal çıkış beklemiyoruz ama tese de çıkanlar var mı ?

Şu konu gece gece ödümü patlattı . Beni benden aldı hatta şuan daraldım.
Eşimin hormonlar normal
Genetik normal
Tıkanıklık ameliyat oldu hala sperm 0
Anne babası teyze çocukları.
Doktor perşembe teseye alacak.
Bu konu tam oldu geçmez artık günler. Hiç akraba evliliği ilişkisi aklıma gelmedi.. inşallah değildirde

Back
X