• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

B12 ve PLT Yüksekliği

bet7512

İstediğin olmuyorsa daha iyisi olacağı içindir.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2018
718
569
103
Merhabalar. 5 yaşında kızım. Öylesine genel bir kan tahlili vermek amacıyla semt polikliniğine götürmüştüm kızımı aç karnına kan verdik. B12si 993 , PLT 538 çıktı demiri alt sınırda. Bu durum beni çok korkuttu böyle olan var mı acaba ? Bir süredirde alerji şurubu kullanıyorduk tahlilden 1 hafta önce falan kesmiştik şurubu. Neden böyle yüksek çıktılar anlamadım 😔

Plt demir eksikliğine bağlı yüksek çıkabiliyor b12 hakkında bir fikrim yok takviye alıyorsa ondan da yüksek cıkabilir

Plt demir eksikliğine bağlı yüksek çıkabiliyor b12 hakkında bir fikrim yok takviye alıyorsa ondan da yüksek cıkabilir
Takviye almıyor fakat tavuk ve kırmızı eti çok tüketiyor

B12 benim oğlumda da yüksekti 9yasindayken b12 de sorun yok. Benim oğlum diyetle duzeldi zaten genel olarak b12 si hep 700 un ustendeydi ama geven sene 1000 küsurdu. Diyet yapma sebebi kilosu vardi ve son üç aylık sekeride üst sinirda olduğu icindi kolestrol vs yüksekti. Belki b12 sine bişey yapmaya bile gerek görülmeyecek.

B12 benim oğlumda da yüksekti 9yasindayken b12 de sorun yok. Benim oğlum diyetle duzeldi zaten genel olarak b12 si hep 700 un ustendeydi ama geven sene 1000 küsurdu. Diyet yapma sebebi kilosu vardi ve son üç aylık sekeride üst sinirda olduğu icindi kolestrol vs yüksekti. Belki b12 sine bişey yapmaya bile gerek görülmeyecek.
Doktor beslenmesinden de olabilir dedi. Enfeksiyon vs de etkileyebilir dedi 2 hafta sonra tekrar bakalım dedi. Benim kızımda tavuk et köfte çok sever mutlka birinden biri olur menüde bakalım 2 hafta sebze ağırlıklı besleyeceğim kızımı

Üç sonra tahlil verdik biz. Bu arada tavuğu cok yemesin yani bilmiyorum ama geçen sene diyetisyenle liste yalti protein vardı . Tavuğu cok yedi bu sene tuylenme oldu genital bölgesinde. Ergenliğe girmiş ben tavuğa bağlıyorum

Takviye almıyor fakat tavuk ve kırmızı eti çok tüketiyor
ay ne kadar güzel kızım 27 aylık et tavuk yemiyor sevdiği şeylerin arasına karıştırıyorum farkedince çıkartıp atıyor ağzından keşke sevip de yese

Üç sonra tahlil verdik biz. Bu arada tavuğu cok yemesin yani bilmiyorum ama geçen sene diyetisyenle liste yalti protein vardı . Tavuğu cok yedi bu sene tuylenme oldu genital bölgesinde. Ergenliğe girmiş ben tavuğa bağlıyorum
Kaç yaşında cocuğunuz

ay ne kadar güzel kızım 27 aylık et tavuk yemiyor sevdiği şeylerin arasına karıştırıyorum farkedince çıkartıp atıyor ağzından keşke sevip de yese
Benim kızım 5 yaşında maşallah cok seviyor ama sanırım fazlası da zarar

Back
X