• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba Da Ne Demek??

sevdicegim

Narsist'im :)
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2011
1.019
18
358
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.. ben benimle aynı şeyi yaşayanlardan ve bu konuda beni anlayabilecek olanlardan yorum bekliyorum..

3 yaş gibi çok erken yaşta babamı kaybettim.. Hayatım boyunca hep "Baba" kelimesinden yoksun büyüdüm.. Daha doğrusu o kelimenin nasıl bir anlam yüklü oluşunu bile bilmiyorum.. Babalar gününü genellikle hüzün ve boşluk dolu geçirip odama kapandım.. :43: Yolda bir baba-kız gördüğümde her daim gözlerim doldu.. Bu yaşıma kadar bu kelimeyi kullanamamış olmanın acısını iliklerime kadar yaşadım hep.. O kadar tanımıyordum ki babamı, resimlerine baktığımda bile "babam" demek yabancı geliyor bana.. Sanki normal tanımadığım bir insan gibi... Size yemin edebilirim ki buraya baba yazarken bile yabancılaşıyorum o kelimeyle.. O kadar eksiklik hissediyorum ki... Bir yanım yokmuş kanadım kopukmuş gibi.. :43: Hep şunu düşünüyorum.... Hayatım boyunca hiç kullanmadığım bu kelimeyi ben evlendiğimde eşimin babasına nasıl söylerim?.. şuanki erkek arkadaşımın babasını çok seviyorum ve bazen hayal kuruyorum.. ona bir türlü baba dediğime dair hayal dahi kuramıyorum.. diyemeyecekmişim gibi.. :14: benimle aynı durumda olan yada bu durumu aşmama katkıda bulunabilecek olanlar var mı?

Ölmüş bir babanın eksikliği çok kötü olmalı. Ancak bazen, yani söz konusu olan benim ki gibi terk eden bir baba olunca insan keşke ölmüş olsaydı diye geçiriyor içinden. Bir çocuğun baba olgusuna uzak yaşaması zor bir şey. Ama insan çok şeye alışabiliyor, belki eşinin babasıyla sıcak bir diyalog kurabilirsin o zaman baba demek zor gelmez yani alışabilirsin. Sevgi karşılıklı gelişen bir duygu, zaman geçtikçe belki gerçekten baba yerine koyabilirsin. Yaşayıp görmek gerek bence

Benim bir babam var evet.
Ama nasıl bir baba?Bazen ölse hiç üzülmem diyorum :5:
Bütün hayatını bu düşünceyle geçiremezsin.
Zor biliyorum ama Rabbim böylesini uygun görmüş.

Ben daha 20 günlükken kaybetmişim babamı.Ne suretini biliyorum ne sesini.Şuanda evliyim eşimin babasına sırf zorunda oldugum için baba diyorum.Çünkü insan yabancı oldugu bir şeyi kimseye içinden gelerek yakıştırıpta söyleyemiyor.

vay be benden şanssızları da varmış bende babamı 19 yaşımda deli çağlarımda öss sınavına 15 gün kala kaybettim hep derdim ki neden benim babam allahım die isyan eder ağlardım ama sen hatırlamıyorsun bile çok üzüldüm canım :5: bende eşimin babasına baba kelimesini ağzımdan laf gevelemesi gibi bir şekilde çıkıyor yarım ağaz yani
ama arkadaşının babası belkide seni çok sever öz kızı gibi bilemezsin ki sende en içten babam dersin bunu bilemezsin şimdi zaman gösterir Allah iyilerle karşılaştırsın ve babanın ne demek olduğunu doya doya yaşarsın

canım babam 74 yaşında ve gayet sağlıklı:nazar: inanılmaz bir bağımız var,Allah uzun ömürler versin ona...eşimin de babası var ve ben ona taaa içimden gelerek baba diyorum,Allah ona da uzuuun ömürler versin.aramız çok iyi..hep şükretmişimdir başkasında hiç yokken bende 2 tane var diye...
babasızlık zor canım ama inş eşinin babası bu boşluğu doldurur...

Ölmüş bir babanın eksikliği çok kötü olmalı. Ancak bazen, yani söz konusu olan benim ki gibi terk eden bir baba olunca insan keşke ölmüş olsaydı diye geçiriyor içinden. Bir çocuğun baba olgusuna uzak yaşaması zor bir şey. Ama insan çok şeye alışabiliyor, belki eşinin babasıyla sıcak bir diyalog kurabilirsin o zaman baba demek zor gelmez yani alışabilirsin. Sevgi karşılıklı gelişen bir duygu, zaman geçtikçe belki gerçekten baba yerine koyabilirsin. Yaşayıp görmek gerek bence

Gerçekten kendim yaşamış olarak düşündüm ve üzüldüm.. haklısın af edilir bir durum da değil seninkisi.. çok üzücü.. aynen öyle baba sıfatından uzak olmak oldukça zor.. alışabiliyor yokluğuna bazı şeylerin fakat bazı mecburiyetler arada bırakıyor insanı.. umarım dediğin gibi çok sıcak yaklaşımla karşılanırım ilerde ve zorluk çekmem.. teşekkür ederim yorumun için..

Benim bir babam var evet.
Ama nasıl bir baba?Bazen ölse hiç üzülmem diyorum :5:
Bütün hayatını bu düşünceyle geçiremezsin.
Zor biliyorum ama Rabbim böylesini uygun görmüş.

üzülmem dediğine göre kırgınlıkların fazla... haklısın böyle yazılmış...

Ben daha 20 günlükken kaybetmişim babamı.Ne suretini biliyorum ne sesini.Şuanda evliyim eşimin babasına sırf zorunda oldugum için baba diyorum.Çünkü insan yabancı oldugu bir şeyi kimseye içinden gelerek yakıştırıpta söyleyemiyor.

Başın sağolsun.. senin durumun da çok zor.. en azından benim 1-2 kare sarılırken ona resmim var.. ilk baba dediğinde ne hissettin peki paylaşabilirmisin?

vay be benden şanssızları da varmış bende babamı 19 yaşımda deli çağlarımda öss sınavına 15 gün kala kaybettim hep derdim ki neden benim babam allahım die isyan eder ağlardım ama sen hatırlamıyorsun bile çok üzüldüm canım :5: bende eşimin babasına baba kelimesini ağzımdan laf gevelemesi gibi bir şekilde çıkıyor yarım ağaz yani
ama arkadaşının babası belkide seni çok sever öz kızı gibi bilemezsin ki sende en içten babam dersin bunu bilemezsin şimdi zaman gösterir Allah iyilerle karşılaştırsın ve babanın ne demek olduğunu doya doya yaşarsın

Başın sağolsun incelikle.. Evet hatırlamıyorum bile..:50: herhangi bir insan gibi hissediyorum.. :43: içinden gelmiyor mu baba demek eşinin babasına? yada sende benim gibi baba kelimesini sarfederken sanki söylenmemesi gereken bir kelime söylüyormuş gibi mi hissediyorsun ? şuan erkek arkadaşımın babası çok iyi bana.. Allah kısmet ederse ileriye dönük düşünüyoruz.. öyle seviyorum ki onu boynuna atlayasım geliyo.. fakat iş baba demeye gelince...... sanırım diyemicem ve bana karşı olan sevgisinin içinde kırgınlıklar doğurmuş olucam.. :14:

canım babam 74 yaşında ve gayet sağlıklı:nazar: inanılmaz bir bağımız var,Allah uzun ömürler versin ona...eşimin de babası var ve ben ona taaa içimden gelerek baba diyorum,Allah ona da uzuuun ömürler versin.aramız çok iyi..hep şükretmişimdir başkasında hiç yokken bende 2 tane var diye...

Allah başından eksik etmesin gani gani sağlık versin.. inşallah..

Bu boşluğu tahmn bile edemiyorum elbette ki çok zor bi durum Allah herkesin babasına uzun ömürler versin.. vefat edenlerinkine de Allah rahmet eylesin..
herkesin bi yazgısı var senin yazgında böylemiş, hani bi şiir vardı "ben babam öldüğünde büyüdüm " diye.. tahmin edebiliyorum ki çok güçlü kuvvetlisindir hayata karşı..

kendi hayatımdan bi kesitle anlabilirim bişeyler..

amcamın hiç kızı olmamıştı ve kız cocuklarına inanılmaz bağlılığı vardı 3 oğlu vardı.. 3 oğluna babam isimlerini vermişti.. amcam hiç kızı olmadığı için benim ablama amcam ismini vermiş o özlemi hep taşıdığı için 2. evlilğinde kızı olan bi hanımla evlenmişti.. aile ortamından da kaynaklı olarak hiç özlük-üveylik yaşamadık biz.. o da bizim kardeşimizmiş gibiydii zaten birlikte büyümüştük..
o amcamın üvey olan kızı amcamın özkızı gibiydi, ne kendi oğulları bi farklılık hissettirdi ona ne de amcamın kendisi... KIZINA en iyi eğitimi alması için hiç geri durmadı gerek maddi gerek manevi hiç bi zaman desteklerini esirgemedi.. tabi biz büyüdük artık bazı konuları konuşmaktan çekinmedik..

bi gün hiç ortada bişey yokken bize söylediği şey "ben annemi değil babamı çok seviyorum" demişti.. hiç anlamamıştım ozamanlar adamın kandan candan kızı değil, nasıl öz annesini sevmezde üvey babasını bu derece sevebilir diye düşünmüştüm.. işte amcamın o kıza yaptığı babalıktı gerçekten..

baba sıfatını 20 yıldan fazla süredir ağzına almazken nasıl ağzıma alırım diye düşünüyorsun ya o adam sana öyle bi babalık yapar kii senin ağzından bi kere değil bin kere çıkar baba demek..

umarım herşey gönlüncee olurr, o adam da o "baba" sıfatını hak edecek şeyler yapar

sizinkide biraz yaraya tuz basmak gibi olmuş yani.. nispet yapar gibi yazmışsınız resmen kendinizi biraz konu sahibi yerine koysanız iyi olurdu..

Bu boşluğu tahmn bile edemiyorum elbette ki çok zor bi durum Allah herkesin babasına uzun ömürler versin.. vefat edenlerinkine de Allah rahmet eylesin..
herkesin bi yazgısı var senin yazgında böylemiş, hani bi şiir vardı "ben babam öldüğünde büyüdüm " diye.. tahmin edebiliyorum ki çok güçlü kuvvetlisindir hayata karşı..

kendi hayatımdan bi kesitle anlabilirim bişeyler..

amcamın hiç kızı olmamıştı ve kız cocuklarına inanılmaz bağlılığı vardı 3 oğlu vardı.. 3 oğluna babam isimlerini vermişti.. amcam hiç kızı olmadığı için benim ablama amcam ismini vermiş o özlemi hep taşıdığı için 2. evlilğinde kızı olan bi hanımla evlenmişti.. aile ortamından da kaynaklı olarak hiç özlük-üveylik yaşamadık biz.. o da bizim kardeşimizmiş gibiydii zaten birlikte büyümüştük..
o amcamın üvey olan kızı amcamın özkızı gibiydi, ne kendi oğulları bi farklılık hissettirdi ona ne de amcamın kendisi... KIZINA en iyi eğitimi alması için hiç geri durmadı gerek maddi gerek manevi hiç bi zaman desteklerini esirgemedi.. tabi biz büyüdük artık bazı konuları konuşmaktan çekinmedik..

bi gün hiç ortada bişey yokken bize söylediği şey "ben annemi değil babamı çok seviyorum" demişti.. hiç anlamamıştım ozamanlar adamın kandan candan kızı değil, nasıl öz annesini sevmezde üvey babasını bu derece sevebilir diye düşünmüştüm.. işte amcamın o kıza yaptığı babalıktı gerçekten..

baba sıfatını 20 yıldan fazla süredir ağzına almazken nasıl ağzıma alırım diye düşünüyorsun ya o adam sana öyle bi babalık yapar kii senin ağzından bi kere değil bin kere çıkar baba demek..

umarım herşey gönlüncee olurr, o adam da o "baba" sıfatını hak edecek şeyler yapar

aynen dediğin gibi... öyle hikayelerim var ki anlatsam roman olur cinsinden.. şükürler olsun ki her sorunun üstesinden hakkıyla başarıyla geldim...
yazdığın kesit gerçekten etkileyici.. yani %50 karşındaki insanın yaklaşımında bitiyor anladığım kadarıyla.. bazı kapıları açmak yada kapamak onun yapacağı en ufak bir hamlede gizli... çok mutlu oldum üveylik hissedilmeden özden de öz duygusu taşınmasına..

ve son cümlen beni çok etkiledi... haklısın belki öyle olur ki, ben baba diyemem diye kara kara düşünürken ; ağzımdan hep baba'cığım kelimeleri çıkar.. umarım bu dediğin gibi olur evleneceğim insanın babası.. ve ben bu evreyi çok güçlülükle atlatıp adaptasyon sorunu yaşamam.. :59:

sizinkide biraz yaraya tuz basmak gibi olmuş yani.. nispet yapar gibi yazmışsınız resmen kendinizi biraz konu sahibi yerine koysanız iyi olurdu..

evet o yazılana bozulmadım değil.. bazılarında hiç yokken bende 2 tane var denmesi benim gibi büyük boşluk yaşayan insanlara söylenmez... o cümle çok kırıcı...

Allah rahmet eylesin...

Bazen allahin haksizlik yaptigini düsünüyorum nedense hep iyi insanlari yanina aliyor dilerim allahtan sana öyle iyi bir kayinbaba verirki babanin ne oldugunu tatdirir sana... :34:

ATTRAENTE ve sevgi_melegi ne de katiliyorum yasayipta bize sahip cikmayan iyi veya kötü günümüzde yanimizda olmayan nedense yasiyor onlari da allaha havale ediyorum cenab allah ne verirse hayirlisini versin insallah.... Amin

Allah rahmet eylesin...

Bazen allahin haksizlik yaptigini düsünüyorum nedense hep iyi insanlari yanina aliyor dilerim allahtan sana öyle iyi bir kayinbaba verirki babanin ne oldugunu tatdirir sana... :34:

ATTRAENTE ve sevgi_melegi ne de katiliyorum yasayipta bize sahip cikmayan iyi veya kötü günümüzde yanimizda olmayan nedense yasiyor onlari da allaha havale ediyorum cenab allah ne verirse hayirlisini versin insallah.... Amin

Amin, cümlemizin ölmüşlerine... içten yorumunuz için çok teşekkür ederim öncelikle.. inşallah dediğiniz gibi yılların acısını çıkartıcak şekilde babalık duygusunu tattırır bana.. :31:

biliyorsun musun bazen baban olupta sadece evet var diyorsun bunu hissederek yasayamiyorsun..gucunu arkanda hissedemiyorsun..
gercekten sakin uzulme cunku sen en azindan babam yok diye uzuluyorsun,baban olupta yok diye uzulmekte cok aci..
ben inaniyorum ki bundan sonra baba diyebilecegin bir baban olacak..hic zorlanir miyim diye dusunme..

biliyorsun musun bazen baban olupta sadece evet var diyorsun bunu hissederek yasayamiyorsun..gucunu arkanda hissedemiyorsun..
gercekten sakin uzulme cunku sen en azindan babam yok diye uzuluyorsun,baban olupta yok diye uzulmekte cok aci..
ben inaniyorum ki bundan sonra baba diyebilecegin bir baban olacak..hic zorlanir miyim diye dusunme..

evet haklısın... sanırım bu daha kötü bir durum.. en azından ben olduğu yeri mezarını biliyorum, kimileri yerini bile bilmiyormuş.. :50:iyi dileğin için çok teşekkür ederim.. umarım yazdığın gibi olur.. :97:

1. tanım;İnsanların tabiri ile öz sayılan babam kimliğimde adı yazan ve benim içinde sadece o isimden ibaret olan kişi....
2.tanım; Annemden 35 yaş büyük ben 4,kardeşim 1.5 yaşındayken annemle evlenen,bizi bu yaşa kadar büyüten, çevreye göre üvey sayılan ama bizim için dünyada eşi benzeri olmayan,ayaklarının altı öpülecek insan

Bu nasıl bir yorumdur Ya Rabbi...
Nispet yapar gibi.
İnanılmaz bir bağ, gayet sağlıklı, başkasında hiç yokken filan.
Biraz dikkat ederek yorum yapsak iyi.

Onun dışında, seni istesemde anlayamam canım. Ama inan bana böyle olması lazımsa böyle olmuştur.Kader... Baban olsaydı ve hırsız,dayakçı,dolandırıcı, katil olsaydı istermiydin? Bazen neyin hayırlı olduğunu bilemezsin. Ölüm ya bu dersin neresi hayırlı, ama elbet her şeyde bir hayır vardır. :5:

Bence bir yanlis anlasilma olmustur sonucta baslik

"Baba da ne demek" arkadasimiz apranxx yüzde yüz onun icin babanin ne ifade etdigini anlatmak istemistir...

Bu arada hayir onu tanimiyorum sadece cevabina iyimser taraftan bakiyorum..

Saygilar

Merhaba arkadaşlar.. ben benimle aynı şeyi yaşayanlardan ve bu konuda beni anlayabilecek olanlardan yorum bekliyorum..

3 yaş gibi çok erken yaşta babamı kaybettim.. Hayatım boyunca hep "Baba" kelimesinden yoksun büyüdüm.. Daha doğrusu o kelimenin nasıl bir anlam yüklü oluşunu bile bilmiyorum.. Babalar gününü genellikle hüzün ve boşluk dolu geçirip odama kapandım.. :43: Yolda bir baba-kız gördüğümde her daim gözlerim doldu.. Bu yaşıma kadar bu kelimeyi kullanamamış olmanın acısını iliklerime kadar yaşadım hep.. O kadar tanımıyordum ki babamı, resimlerine baktığımda bile "babam" demek yabancı geliyor bana.. Sanki normal tanımadığım bir insan gibi... Size yemin edebilirim ki buraya baba yazarken bile yabancılaşıyorum o kelimeyle.. O kadar eksiklik hissediyorum ki... Bir yanım yokmuş kanadım kopukmuş gibi.. :43: Hep şunu düşünüyorum.... Hayatım boyunca hiç kullanmadığım bu kelimeyi ben evlendiğimde eşimin babasına nasıl söylerim?.. şuanki erkek arkadaşımın babasını çok seviyorum ve bazen hayal kuruyorum.. ona bir türlü baba dediğime dair hayal dahi kuramıyorum.. diyemeyecekmişim gibi.. :14: benimle aynı durumda olan yada bu durumu aşmama katkıda bulunabilecek olanlar var mı?

canım benim okuyunca o kdara kötüoldum ki anlatamam, yazacaklarımın bu durumu aşmana faydası olur mu bilmem ama bak dinle... ben babası varken babasız büyümüş bir kız çocuğuyum, 1 yaşımdayken ayrılmışlar, inan o kadaraz sayıda rsmi vardı ki, zihnimde yüzünü şekillendirmeye uğraşır acaba şuan ki hali nasıldır diye düşünürdüm sürekli :( bu açıdan beni de babası ölmüş bir çocuk gibi düşünmeni istiyorum senden... sonra ne oldu biliyor musun ? ben 19 yaşıma gelince uzaktan görmek için babamı arama kararı aldım, merak beni kemirdi :( şimdi o kadar pişmanım ki sevdiceğim :( çünkü annem bana babamı hiç kötülemeden büyüttü ama ben karşıma çıkan kişi yüzünden ağır depresyon geçirdim, hatta psikoloğum da anneme kızdı, herkes kötüler sen niye bu adamı bu kadar nötr anlattın diye :) hayatımdan çıkarmakda hiç kolay olmadı... keşke hiç tanışmaya kalkmasaydım, uzakta seyahatte vs. gibiydi, mutluydum, şimdi verdiği acıyı kapatmaya çalışıyorum. onu tanıdıktan sonra bayramlardan soğudum :( çocukluğumdaki bayramları özlüyorum, o yoktu ama ben mutluydum bunu ancak onun cehennemini görünce anladım... sana bunları neden anlatttığıma gelince, babası varken baba hasreti çeken o kadar çok insan var ki, bunun acısı tarif edilemez, senin babacığınsa ömrü vefa etmediği için yanında değil, inan ömrü olsaydı senin yanından hiç ayrılmazdı... allah onu nurlar içinde yatırsın... bişey diyeceğim ama yanlış anlama lütfen öyle kötü anne babalar var ki insan bazen keşke ölmüş olduğu için yanımda olamıyor olsaydı, hiç olmazsa o zaman takdiri ilahi derdim, ama hayattayken o beni kedi yavrusu gibi bırakıverdi diyor bazen. allah affetsin :( bazen böyle düşünebiliyor insan... ama sonra toparlanıyor ve diyor ki, BU BİZİM SINAVIMIZ... senin ki de benim ki de...durumumuz farklı olsa da bil ki bazen rabbim bizi bazı hasretlerle sınıyor :( allah sana çoook iyi bir eş ve seve seve ağzını doldura doldura baba diyeceğin bi kayınpeder versin inşallah !!! tabii bana da :34:

evet canım söylenmemesi gereken bir kelime gibi geliyor yani babam yerine bir başkasını koyamıyoruma ben babamla çok iyi vakit gecirdiğim için ona her ynden borçluyum hep sverdi beni kızışı bile sevgi doluydu onun gibi kimse olamaz hele eşimin babası asla zaten eşimin ailesi ile problemliyim o nedenle de içimden gelmiyor beni kızı gibi seveip görmüyorlar bende onların çocukları gibi hissetmediğimden kendimi candan anne baba demiyorum umarım senin böle olmaz

Back
X