• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

baba-ma......

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.876
13.535
448
Ankara
ben sana baba demeyelı bır omur gectı dahası sen bana kzım demeyelı de oyle....
sımdı boyle hastalık tum vucudunu sardı dıye doktorlar yapılacak bırsey yok dedı dıye sen ıgneden ıplıge donup 50 kılo kaldın dıye amelıyat ezıyet olur sadece ılaclarla agrısını hafıfletelım yatıralım hastaneye dedıler dıye bana dedıler kı HAKKINI HELAL ET

2 aylık bır bebektım sen askerdeydın annem benı terkettı sag ayagım alcıdaydı fırar ettın geldın ve benı yetımhaneye vermek ıstedın ama rahmetlı buyukbabam verdırmedı benı bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
cocukluguma daır hatırladıgım en eskı anılarım baban gelıyor dedıklerınde kacıp saklanmak ısterdım belkı o zamanlardan baslamıstın benı olur olmaz dovmeye yoksa neden saklanmak ısteyeyım kı bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
babaannem ve halalarım tarafından her daım ıtılıp kakılarak hasbel kader buyurken sen keyfıne baktın sayısız evlılıkler yaptın yanımdan yurdumdan gecmedın 1 cıft corabını gormedım bana aldıgın bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
ergenlık zamanlarım olsun ılk genclık donemlerım kazandıgım unv ve benı fınanse etmeyısın okutmayısın bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
en ufak bır hatamda cagırırlardı gelırdın ta kı evlenene kadar benı herkesın ıcınde doverdın dayaklardan bayıldıgımı bılıyorum bogazımı sıktıgın bır gun caresızce ama ben senın kızınım dedıgımı bılıyorum bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
babaannemın evden kovdugu bır gun artık sızde kalacagım dıye geldıgımde 4. karınla evlıydın onun her ezıyetını gordum her zulmunu sende ses etmedın ve onun yalanlarıyla benı olduresıye dovdugun bır gundu bayılmıstım yıne ayıldıgımda ustum basım sırılsıklamdı kızkardesım gelmıstı benı gormeye dıye hıc unutmuyorum ona demıstın kı senıde doverım ablan artık alıstı dayaga ona kar etmıyor oysa ne yapmıstım ne sucum vardı bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
yıne aynı gun kardesım dayanamayıp babaannemı cagırmıstı o gelmıstı ve uvey annem benı kendının kuması gıbı gordugunu soylemıstı anlamını bıle bılmıyordum ben ama sen ses etmemıstın bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
aynı yerde calısıyorduk sen ustabasıydın ben basıt ayakcı oysa meslegım vardı muhasebecıydım ama benı hep ezdın maasımı aldın kucuk dusurdun ınsanların ıcınde bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
bana vuracagın zamanlar daha sen vurmadan acırdı yanaklarım ellerımle kapatırdım sen cek elını dıye bagırırdın bılırdım kı eger cekmezsem daha beter yapacaksın caresız cekerdım benı herkesın ıcınde defalarca bu sekılde tokatladın bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
gelecegını soyledıgın bır gun uyku tutmamıstı yıyecegım dayagı dusunmekten tır tır tıtremekten uyuyamamıstım zavallı yengemı ellı defa yakalayıp gelmez degıl mı yenge artık gelmez dıye sormaktan uyutmamıstım bende uyumamıstım uyuyabıldıgım o sanıyelık anlarda ıse ruyama gırmıstın bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
Evlendıkten sonra babam oldun evlenene kadar yuzume bakmadın ılk kızıma hamıleydım esımın memurıyete gırmesı ıcın adam bulmustuk para verecektık sana verdık goturmen ıcın ve sen bır kısmını verdın adama bır kısmını vermedın adamda ısımızı yapmadı duydugumda dunyalar basıma yıkılmıstı bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
esım yurtdısına gıtmıstı borc ıstedın araba alacagım dedın soyle odeyecegım boyle odeyecegım dedın ısrar kıyamet kandırdın aldın odemedın esımle dunyanın kavgasını ettık bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
daha buraya yazmak ıstemedıgım -cunku yazdıkca yasıyor gıbı parcalanıyorum yenıden-bır cok sey ıcın sana hakkımı helal ettım

AMA ICIMDEN GELDIGI ICIN DEGIL HELALLIK VERMEZSEN OLEMEZ DEDILER
SON NEFESINI RAHAT VEREMEZ DEDILER
HICBIRSEYI UNUTMADIM ANLAMIYORLAR
RABBIME HAVALE ETTIM SANA HAKKIMI HELAL ETTIM

Son düzenleme:
:( üzülerek her kelimesini okudum.seni babanın çok kişiyle evlenmesi dışında çok iyi anladığımı söylemek istiyorum.evet bende senin gibi düşünüyorum babamla ilgili.ama sen yine de içinden geçirerek hakkını helal et.çünkü kul hakkı sonuçta Rabbim bilsin de zor olsada

ayy tüylerim diken diken olduu ne dicemi bilemedim inşallah şimdi huzurlu bi ailen vardır.. babanın hastalığı ne canım

sımdı boyle hastalık tum vucudunu sardı dıye doktorlar yapılacak bırsey yok dedı dıye sen ıgneden ıplıge donup 50 kılo kaldın dıye amelıyat ezıyet olur sadece ılaclarla agrısını hafıfletelım yatıralım hastaneye dedıler dıye bana dedıler kı HAKKINI HELAL ET

2 aylık bır bebektım sen askerdeydın annem benı terkettı sag ayagım alcıdaydı fırar ettın geldın ve benı yetımhaneye vermek ıstedın ama rahmetlı buyukbabam verdırmedı benı bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
cocukluguma daır hatırladıgım en eskı anılarım baban gelıyor dedıklerınde kacıp saklanmak ısterdım belkı o zamanlardan baslamıstın benı olur olmaz dovmeye yoksa neden saklanmak ısteyeyım kı bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
babaannem ve halalarım tarafından her daım ıtılıp kakılarak hasbel kader buyurken sen keyfıne baktın sayısız evlılıkler yaptın yanımdan yurdumdan gecmedın 1 cıft corabını gormedım bana aldıgın bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
ergenlık zamanlarım olsun ılk genclık donemlerım kazandıgım unv ve benı fınanse etmeyısın okutmayısın bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
en ufak bır hatamda cagırırlardı gelırdın ta kı evlenene kadar benı herkesın ıcınde doverdın dayaklardan bayıldıgımı bılıyorum bogazımı sıktıgın bır gun caresızce ama ben senın kızınım dedıgımı bılıyorum bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
babaannemın evden kovdugu bır gun artık sızde kalacagım dıye geldıgımde 4. karınla evlıydın onun her ezıyetını gordum her zulmunu sende ses etmedın ve onun yalanlarıyla benı olduresıye dovdugun bır gundu bayılmıstım yıne ayıldıgımda ustum basım sırılsıklamdı kızkardesım gelmıstı benı gormeye dıye hıc unutmuyorum ona demıstın kı senıde doverım ablan artık alıstı dayaga ona kar etmıyor oysa ne yapmıstım ne sucum vardı bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
yıne aynı gun kardesım dayanamayıp babaannemı cagırmıstı o gelmıstı ve uvey annem benı kendının kuması gıbı gordugunu soylemıstı anlamını bıle bılmıyordum ben ama sen ses etmemıstın bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
aynı yerde calısıyorduk sen ustabasıydın ben basıt ayakcı oysa meslegım vardı muhasebecıydım ama benı hep ezdın maasımı aldın kucuk dusurdun ınsanların ıcınde bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
bana vuracagın zamanlar daha sen vurmadan acırdı yanaklarım ellerımle kapatırdım sen cek elını dıye bagırırdın bılırdım kı eger cekmezsem daha beter yapacaksın caresız cekerdım benı herkesın ıcınde defalarca bu sekılde tokatladın bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
gelecegını soyledıgın bır gun uyku tutmamıstı yıyecegım dayagı dusunmekten tır tır tıtremekten uyuyamamıstım zavallı yengemı ellı defa yakalayıp gelmez degıl mı yenge artık gelmez dıye sormaktan uyutmamıstım bende uyumamıstım uyuyabıldıgım o sanıyelık anlarda ıse ruyama gırmıstın bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
Evlendıkten sonra babam oldun evlenene kadar yuzume bakmadın ılk kızıma hamıleydım esımın memurıyete gırmesı ıcın adam bulmustuk para verecektık sana verdık goturmen ıcın ve sen bır kısmını verdın adama bır kısmını vermedın adamda ısımızı yapmadı duydugumda dunyalar basıma yıkılmıstı bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
esım yurtdısına gıtmıstı borc ıstedın araba alacagım dedın soyle odeyecegım boyle odeyecegım dedın ısrar kıyamet kandırdın aldın odemedın esımle dunyanın kavgasını ettık bunun ıcın sana HAKKIMI HELAL ETTIM
daha buraya yazmak ıstemedıgım -cunku yazdıkca yasıyor gıbı parcalanıyorum yenıden-bır cok sey ıcın sana hakkımı helal ettım

hayat zor.. cok zor... allah herkezi bir şeylerle sınıyor ama dilerimki bundansonra senın ıcın cok güzel şeyler olur ve de eminimki sen sevgi dolu cok ıyı evlatlar yetiştireceksin

ve de sana cok dua edicem bunu tüm içimen gelen samimiyetle söylüyorum :(

Resmen bogazım dugumlendı abla boyle bır adama ben BABA kelımesını yakıstıramadım. Boyle kutsal bır kımlıgın adını lekeleyenler de var ne yazıkkı kusura bakma ama gebersın demekten kendımı alamıyorum... :( :( nekadar zor gunler gecırmıssınız :( rabbım bılıyordur bunların hepsını hakkını helal etme allaha havale edıyorum de sadece :(
bundan sonrakı hayatınızda mutluluklar dılerım...

ayy tüylerim diken diken olduu ne dicemi bilemedim inşallah şimdi huzurlu bi ailen vardır.. babanın hastalığı ne canım

Akcîğer kanseri denildi beynine sıçradı kemoterapi ve ışın aldı ama fayda etmemiş
Huzurlu bir ailem var diyebilirim hamdolsun bu günümüzü aratmasın Rabbim

böyle bir adama hak nasıl helal edilir..
baba diyemi..sadece dünyaya gelmene sebep diyemi bunca sıkıntıyı çektiren insana hak helal edilir..
çok üzüldüm senin adına yaşadıkların adına...rabbim eşinle çocuklarınla bu dünyada cenneti yaşatsın inş sana...

Annem kıyamam sana :( bende bu tarzda olmasada babamdan çektim ve çekiyorum seni anlayabiliyorum... dilin hakkımı helal ettim dedi peki ama gönlün o çoçukluğundan kalma yüreğin, ruhun helal ettimi ? benimkisi olsa etmezdim allah afftesin de. dilin dediğini kalp onaylamadıktan sanra ne işe yarar. bak dünya onada kalmadı ne güzel evlatların var sana yapılanı sen onlara yaşatma onlarla sen herşeyi yeniden yaşa kendine yeni bir hayat kur. biliyorum çok zor olduğunu ama görmezden gel geçmişi...

böyle bir adama hak nasıl helal edilir..
baba diyemi..sadece dünyaya gelmene sebep diyemi bunca sıkıntıyı çektiren insana hak helal edilir..
çok üzüldüm senin adına yaşadıkların adına...rabbim eşinle çocuklarınla bu dünyada cenneti yaşatsın inş sana...
Allah razı olsun duanız beni nasıl sevindiriyor bilseniz

Yazmayacaktım ama dayanamadım. Memuriyet için adam bulduk para verecektik de ne demek? İşte bizde böyle yüksek puanlarla bölüm ataması bekleyelim olmayınca açıktan alınalım diye umut edelim yazılı mülakatta 4 bin kişiden ilk 25e girelim mülakatta bize gelsinler domatesin gen sayısını sorsunlar parası olan konuşsun. Baban paranın hepsini verse memur olsaydı kendi hakkıyla girdi diye övünecek miydiniz? Paramız yok bizde ortada kalalım.
O cümleye kadar içim acımıştı dünya bu kadar boş olmamalı bir yerden seni tüketen baba öte yandan başkasının hayallerine mani olacak olan yine siz..:50: ki Allahtan oda olmamış...:19:

ne helali ya, bu adama günahını bile verme. sana çok geçmiş olsun kötü günlerini atlatmışsındır inşallah.

merhamet etmeyene merhamet edilmez

ölüyor dıye merhametı hak etmıyor

senın çocukluğunu öldürüp

benımde çocukluğum üvey anne dayaklarıyla geçti

değil ölmek ölmek için sürüm sürünseler hakkım helal değil

ben olsam ne cenazesine ne de mezarına adım atmam o hayır duasına muhtaç ya onu bile esirgerim vereceğim bir damla suya muhtaç ederim de işte bunlar belki senin için lafta kalıyor. kan bağı işte lanet olası kan var ya. bu yazdıklarından onun için üzüldüğünü anladım üzme kendini herkes ettiğini çeker babamız da olsa anamız da olsa. Allah senin ömrünü uzun ve bereketli etsin boşver o adam için içinin yanmasına değmez.

Öbür taraf sadece ölürken gelmemeli bir tek akla..
Ben etmezdim..
Hatta beddua da ederdim sanırım bilmiyorum, zor bir durum..

İkinci paragrafta koptum ve hala ağlıyorum. Sen nelere dayanmışsın ve nasıl dayanmışsın böyle. Babana kötü bir şey söylemeyeceğim, şu an bulunduğu durum beter bir durum zaten. Sana ettiklerini çekmiyor mu sence? Kurban olduğum Allah'ım sana yardım etsin, acının hafiflemesi için. Boşver sana hakkı geçmemiş ki helal edesin.
Sanırım sen de bir annesin, inşallah senin bebeğin sevgi ve mutluluk içinde büyür ve inşallah acıların hafifler. Allah yardımcın olsun

Back
X