Baba sevgisini nasıl doldurdunuz

MaviRe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2020
1.682
1.426
48
Baba kelimesi çocukluğumdan bu yana Azrail gibi ürpertici geliyor bana. Döven söven dini imanı para biri. Annemi üzen kardeslerimin ölümüne bile üzülmeye vakit bırakmayan yasayanlarida yaşayan ölü yapan baba. Annemi arabasıyla aldatan gözünde yaş eksik etmeyen psikolojisini mahveden baba. Şimdi bosanacaklar ama ben çok yoruldum. Günlerce ağlayabilirim baba kelimesi için bile. Hic sevgi görmedim hiç sarılmadı opmedi. Evlendim ama yine olmuyor. Babamiz bizi sevmedi hrrseyimizi. aldı. Artik ondan kurtuluyoruz ama yaşadıklarımıi nasıl unutucam.
Şimdide annem babama demis çocuklar boşan diyor diye. Babam kardeşimi dövmüş annemde babama inanmış. Kardeşimi bize aldım ama annem ciddi psikolojisi bozuk onu nasıl kurtaricam.

Son düzenleme:
Baba kelimesi çocukluğumdan bu yana Azrail gibi ürpertici geliyor bana. Döven söven dini imanı para biri. Annemi üzen kardeslerimin ölümüne bile üzülmeye vakit bırakmayan yasayanlarida yaşayan ölü yapan baba. Annemi arabasıyla aldatan gözünde yaş eksik etmeyen psikolojisini mahveden baba. Şimdi bosanacaklar ama ben çok yoruldum. Günlerce ağlayabilirim baba kelimesi için bile. Hic sevgi görmedim hiç sarılmadı opmedi. Evlendim ama yine olmuyor. Babamiz bizi sevmedi hrrseyimizi. aldı. Artik ondan kurtuluyoruz ama yaşadıklarımıi nasıl unutucam.
İmkan varsa psikolojik yardım alın. Elinizde olmayan yerine, olana odaklanıp hayatın olumlu yanına tutunmayı öğrenmeniz lazım.

Bdv de 10 konudan 6 sı evlenemedim temalı mesela. Sürekli bunu dert edip hayatı kendine zehir eden çok kadın var.

Gencim, sağlıklıyım, kendi hayatım, yuvam var deyip, geleceğe umutla bakmalısınız. Yeni hedefler edinmelisiniz. Geçmiş her türlü geçmiş gitmiş zaten.

Insanın yasami boyunca hep kendini eksik hissetmesine neden olan berbat bir duygu oysaki hep ozendim evladina cesaret veren babalara, her zaman omzunda baba elinin olduguna guvenen evlatlara ama olmayinca olmuyor.. Evladiniz var mi bilmiyorum ona mumkun oldugu kadar baba ve anne sevgisini asilamak icin ugrasacaksiniz her zaman ben onlar gibi olmayacagim diyeceksiniz yolunuza devam edeceksiniz

Güven vermek, güvende olduğunu hissettirmek ve sevgi bağı kurmak bu kadar zor mu diye kendi kendime sordurtandır. Fiziksel şiddet vs. görmedim ancak dışlama, düşüncelerini zorla benimsetme ve sen benim malımsın cümlesini kurandır. Uzun gecelerimin, ıslak yastığımın nedeni. Çok uzun yıllar sonra farketti ancak bende iş işten geçti. Sırtımda elini hissedemediğim için başkalarına çevirdim sırtımı ama yine olmadı. İnat edip üni. kazandım. Uzağa gittim. Geri de gelmedim eve. Özel ders verdim. ''Sana muhtaç değilim'' imajını verdim daha çok. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Bazen ben de öyle istiyorum ama çoğu gece Allah'a yalvardım kurtulmak diye. Kendini meşgul et, iş olur, dil öğrenmek olur, ücretsiz kurslar olur. Her şey olur da hiçbir şey eskisi gibi olamaz. Kendindeki gücü hisset ve farket. Çok iyi seviyede İngilizceye hakimim. Yardımım olursa herkes yazabilir. Ben değişmeyceğini kabullendim, yola öyle devam ediyorum. Maddi destek ile, sayıp sövmek ile, kalacak yer açıp masada bi tabak yemeğini doldurup bin kere kafana kakmakla olmaycak işler bunlar. Çocuğuma merhametli, acıtmayacak sarıp sarmalayacak bir baba diliyorum. Sevgiler.

Kendimi sevdim. Yuvama sarıldım. Okudum. Kariyerime odaklandım. O benimle gurur duymadı ama ben kendimle gurur duydum. Geldi geçti. Geçmesine izin verdim. İyileşmek istedim ve iyileşmek için bahanem çoktu. Güzel günler geldi güneşli günler. Ama geçmişe takılı kalırsan ailede bile yaptıklarını sürekli konuşur ve çoğaltırsanız iyileşmek istemezsen karanlığa kendini gömer başına ne gelirse gelsin babam adam olsaydı başıma gelmezdi dersen düştüğünde kalkmayı bilmezsen hayat sana cehennem olur.

İmkan varsa psikolojik yardım alın. Elinizde olmayan yerine, olana odaklanıp hayatın olumlu yanına tutunmayı öğrenmeniz lazım.

Bdv de 10 konudan 6 sı evlenemedim temalı mesela. Sürekli bunu dert edip hayatı kendine zehir eden çok kadın var.

Gencim, sağlıklıyım, kendi hayatım, yuvam var deyip, geleceğe umutla bakmalısınız. Yeni hedefler edinmelisiniz. Geçmiş her türlü geçmiş gitmiş zaten.
Ben evlendim. Psikolojik yardım zaten alıyorum ama boşluk hiç dolmuyor.

Ben evlendim. Psikolojik yardım zaten alıyorum ama boşluk hiç dolmuyor.
Biliyorum evlendiğinizi, örnek olarak verdim, bir çok insanın hayatında eksik yönler var, ama sürekli olmayanda takılı kalırsanız, elinizdeki ile mutlu olmayı başaramazsınız.

Benim hikayemde böylemiş diyip, önünüze bakmalısınız.

Gözü görmeyen, eli ayakları olmadan bile hayata tutunan insanlar var. Kendinize acımayı bırakmalı, size bahşedilen güzellikleri görüp önce kendinizi, sonra hayatı sevmelisiniz.

Baba boşluğu dolmaz. En son arkadaşımın çok değerli baba gibi babası trafik kazasında öldüğünde en az onun kadar ağlamıştım. Garipsemişti gözyaşlarımı, acımı. Oysa ben babam ölünce arkasından onun gibi ağlayamayacağım için yanıyordum. Söyleyemedim.

Sizin kadar olmasa da benim de babamla sorunlarım var. Evlendiğim zaman başladı daha çok. Aynı memleketten olmayan biri ile evlendim. Babam gönülden olmasa da razı oldu. Ama düğün günüme kadar ağladım. Önce razı olup sonradan burnumdan getirdi. Hep aksi asık suratlı mutsuzdur. Onca lafa rağmen ben hep saygılı davrandım. Aramızda hep mesafe vardır. Ama yapacak bi şey yok.....

SEnin yazdıklarını okurken resmen kendimi gördüm.
Yaşadığım herşeyi bir daha yaşadım...
Eşine sarıl.
En büyük destekçin o oluyor...
Yaşadığın herşeyin mükafatını Allah sana öyle bir veriyor ki...
Ben nasıl bir ödül kazandım diyorsun...
Çok üzgünim ama bunlar geçicek emin olabilirsin

Kurtuldugunuz için mutlu değil misiniz

Biliyorum evlendiğinizi, örnek olarak verdim, bir çok insanın hayatında eksik yönler var, ama sürekli olmayanda takılı kalırsanız, elinizdeki ile mutlu olmayı başaramazsınız.

Benim hikayemde böylemiş diyip, önünüze bakmalısınız.

Gözü görmeyen, eli ayakları olmadan bile hayata tutunan insanlar var. Kendinize acımayı bırakmalı, size bahşedilen güzellikleri görüp önce kendinizi, sonra hayatı sevmelisiniz.
Şimdide babam kardeşimi dövmüş annemde çocuklar boşan diyo diyip bizim üzerimize saldı ben şimdi bunun nasıl olumlu dusuneyim

SEnin yazdıklarını okurken resmen kendimi gördüm.
Yaşadığım herşeyi bir daha yaşadım...
Eşine sarıl.
En büyük destekçin o oluyor...
Yaşadığın herşeyin mükafatını Allah sana öyle bir veriyor ki...
Ben nasıl bir ödül kazandım diyorsun...
Çok üzgünim ama bunlar geçicek emin olabilirsin
Allah razı olsun. Aynen öyle eşimle ağlıyoruz.

Kurtuldugunuz için mutlu değil misiniz
Kurtulamadim ki. Simdidr annem ona inanmış çocuklar boşan diyor demiş kardeşimi dövmüş baba bozuntusu kardeşimi aldım bende. Annemin psikolojisink bozdu ama zorla nasıl kurtulayim

Baba sevgisinin yeri dolmuyor ne yazıkki bende hiç sevgi görmedim ve vefat etti yıllar önce zaten.. Size tek tavsiyem babanızın yerine eş sevgisini koymayın hepsinin yeri ayrı.. Böyle yapıpta mutlu olan görmedim ben.. Gerçekten bana sorarsanız çok büyük bir boşluk olmadı bende. belkide anne sevgisi de pek görmediğim içindir ikisininde hayrını görmedim anlayacağın boşver sen kendi aileni kurmuşsun ne güzel. Eşinle ve çocuklarınla (istiyorsan Allah nasip etsin) mutlu ol inşallah :KK200:

Baba sevgisinin yeri dolmuyor ne yazıkki bende hiç sevgi görmedim ve vefat etti yıllar önce zaten.. Size tek tavsiyem babanızın yerine eş sevgisini koymayın hepsinin yeri ayrı.. Böyle yapıpta mutlu olan görmedim ben.. Gerçekten bana sorarsanız çok büyük bir boşluk olmadı bende. belkide anne sevgisi de pek görmediğim içindir ikisininde hayrını görmedim anlayacağın boşver sen kendi aileni kurmuşsun ne güzel. Eşinle ve çocuklarınla (istiyorsan Allah nasip etsin) mutlu ol inşallah :KK200:
Amin inşallah 🌸

Back
X