baba sorunu:(

eskarem

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
123
48
298
Adana
merhaba arkadaşlar,
benim sorunum uzun yıllara dayanıyor. Fikirlerinizi merak ediyorum. Benim babam ile ilgili sorunum var.Babam birine kefil olmuş 100.000 tl lik. Babam emekli bir iş sahibi değil yani. neye güvenerek olduysa artık. şimdi tüm borç babama kaldı babam ablamın evlendiği zamanki altınları almış, krediler çekmiş .ben tüm bunları bankalar beni icradan dolayı aradığı zaman öğrendim.Babama ulaşamıyorlarmış. Annem ayrı babam ile. Bu durumlardan dolayı ayrıldılar. Ablam ve ben çalışıyoruz bizde kredi çektik ama çektiğimiz krediler sadece babamın faizlerini ödedi ve hala borç batagında. Ablamda bende tepkiliyiz. Babamın borçları bitmedi bir türlü. siz olsanız ne yaparsınız. bu paranın 1 tlsini ne ablama ne bana ne anneme harcadı bu arada tamamen kendisine harcadı. Okurken çok fazla zorluk çektik bir tl bizim için kredi çekmedi. evın elektrik su aidat vb gibi tüm giderlerini ben karsılıyorum.

Nereye harcamis bu kadar parayi kumar alkol vs vs... siz destek oldukca o borc yapmaya devam edecektir bence nasil yaptiysa o borcu oyle temizlesin sonucta hastaliga vs harcanmamissa siz karismayin bence.

valla çok yapılacak bir şey kalmamış gibi duruyor. gelecekte bu tip yardımlar etmeyin. kötülük olsun diye değil, herkes önce kendini kurtaracak sonra başkalarını. kendisi ile konuşarak durumun yarattığı hasarı ciddiyetiyle anlamasını sağlayın. bu halin devamında kendisi ile görüşmeyi kattiyen keseceğinizi belirtin. aile üyeleriyle kavgaya girişmeden uzun süreli küslükler ( kin ile değil, yalnızca çevrelerine zarar verdiklerini göstermek için) işe yarar. en azından benim ailemde yarıyor.
bu arada doğru mu anladım, kefil olduğu borcu siz abla kardeş ödemeye mi başladınız?

valla çok yapılacak bir şey kalmamış gibi duruyor. gelecekte bu tip yardımlar etmeyin. kötülük olsun diye değil, herkes önce kendini kurtaracak sonra başkalarını. kendisi ile konuşarak durumun yarattığı hasarı ciddiyetiyle anlamasını sağlayın. bu halin devamında kendisi ile görüşmeyi kattiyen keseceğinizi belirtin. aile üyeleriyle kavgaya girişmeden uzun süreli küslükler ( kin ile değil, yalnızca çevrelerine zarar verdiklerini göstermek için) işe yarar. en azından benim ailemde yarıyor.
bu arada doğru mu anladım, kefil olduğu borcu siz abla kardeş ödemeye mi başladınız?
hayır bugun ödemeyeceğimi bu borcu bizim için yapmadığını söyledim

hayır bugun ödemeyeceğimi bu borcu bizim için yapmadığını söyledim
iyi etmişsiniz, kendinizi suçlu hissetmeyin. herkes kendi sorumluluğunu almayı bir yerde öğrenmek durumunda. takılmayın da. bu sizin birincil derdiniz gerçekten değil. aile bile olsa. kendi hayatınıza odaklanın.

iyi etmişsiniz, kendinizi suçlu hissetmeyin. herkes kendi sorumluluğunu almayı bir yerde öğrenmek durumunda. takılmayın da. bu sizin birincil derdiniz gerçekten değil. aile bile olsa. kendi hayatınıza odaklanın.
ben de bugun öyle dedim . kendimiz için size yük olmadan hayatımızı kurmaya calısıyoruz ya destek olun ya da engel olmayın dedim. Herkes benımle aynı fikirde anladıpım kadarıyla tesekkur ederım gerçekten rahatladım. kötü evlat gibi hissetmiştim bir an:)

yok değilsiniz, iyi evlat iyi eş iyi kardeş olmak kendi hayatınızı dertop edip tavan arasına kaldırarak karşımızdaki insanlar için yaşamak değildir esas bu kötüdür. bir yerde enerjiniz tükendiğinde ortaya çıkacak problemler o insanlara da size de kat be kat döner. hayır diyebilmeyi bilmek lazım, kimse kendi hayatını köşeye koyacak kadar başkasına kendini adayamaz er geç bir takım problemler çıkacaktır bu şekilde de. şu tanıma en yakın kişilikler anneler herhalde ama orada bile sorunlar çıkıyor. artı 100 bin diyorsunuz zengin bir melek olmanız lazım bu borcun altına sizin girmeniz için (=

Siz niye kredi çektiniz ki?
Ben olsam param varsa yardım ederim yoksa borca girmem.
Parayı nereye harcadığı bile belli değil onun size yardım etmesi gerekirken yaptığına bakın.
Bence çektiğiniz krediyi ödeyin başka bir şey yapmayın.
Allah yardımcınız olsun

merhaba arkadaşlar,
benim sorunum uzun yıllara dayanıyor. Fikirlerinizi merak ediyorum. Benim babam ile ilgili sorunum var.Babam birine kefil olmuş 100.000 tl lik. Babam emekli bir iş sahibi değil yani. neye güvenerek olduysa artık. şimdi tüm borç babama kaldı babam ablamın evlendiği zamanki altınları almış, krediler çekmiş .ben tüm bunları bankalar beni icradan dolayı aradığı zaman öğrendim.Babama ulaşamıyorlarmış. Annem ayrı babam ile. Bu durumlardan dolayı ayrıldılar. Ablam ve ben çalışıyoruz bizde kredi çektik ama çektiğimiz krediler sadece babamın faizlerini ödedi ve hala borç batagında. Ablamda bende tepkiliyiz. Babamın borçları bitmedi bir türlü. siz olsanız ne yaparsınız. bu paranın 1 tlsini ne ablama ne bana ne anneme harcadı bu arada tamamen kendisine harcadı. Okurken çok fazla zorluk çektik bir tl bizim için kredi çekmedi. evın elektrik su aidat vb gibi tüm giderlerini ben karsılıyorum.
valla evine haciz gelsin babana ulaşmalarını saglayın. gerekirse hapisse girsin. ben evini cocugunu düşünmeyen kişilere, düşüncesizde yapılan kefil vb. hareketlere karşıyım. ve cok da nazik olamıyorum.
birde bildigim kadareı ile baban ölmüş bile olsa borcu size kalıyor. bu yuzden miras ret yapıyorsunuz. ama babanız yaşadıgı için size gelmemeleri ilginç oılmuş..
birde parayı alan nerde ? gidip ondan alsınlar ??

merhaba arkadaşlar,
yazdıklarınızı bir okuyun birde kredi çekmişsiniz daha borç kapatamadık derdindesiniz bırakın Allahından bulsun.

bizi arıyorlar zaten devamlı. biz kredi çekmiyoruz bugun öekmeyecegımı de ilettim. acaba yanlış mı yaptım dıye içim içimi yedi. bugun baya tartıstım. baba bile olsa bir yere kadar. ama sizlerden de aynı düşüncede oldugumu anlayınca sevindim.
biz kendi haline bıraktık bir şey yapmıyoruz

valla evine haciz gelsin babana ulaşmalarını saglayın. gerekirse hapisse girsin. ben evini cocugunu düşünmeyen kişilere, düşüncesizde yapılan kefil vb. hareketlere karşıyım. ve cok da nazik olamıyorum.
birde bildigim kadareı ile baban ölmüş bile olsa borcu size kalıyor. bu yuzden miras ret yapıyorsunuz. ama babanız yaşadıgı için size gelmemeleri ilginç oılmuş..
birde parayı alan nerde ? gidip ondan alsınlar ??
aynen boyle yaptık. bize bir şey anlatmadı. çok değişik bir insan tanısanız sizde sinir olursunuz inanın

Siz niye kredi çektiniz ki?
Ben olsam param varsa yardım ederim yoksa borca girmem.
Parayı nereye harcadığı bile belli değil onun size yardım etmesi gerekirken yaptığına bakın.
Bence çektiğiniz krediyi ödeyin başka bir şey yapmayın.
Allah yardımcınız olsun
Allah razı olsun. Biraz vicdanımız rahat etsin diye 5000 tl çektik bir daha asla çekmem zaten. buradaki yorumlardan sonra yanlış yapmadığımı anladım

Back
X