Babaanne eziyeti.... :(

e insan düşünüyor, emeklisi minimum 800 olsa artı 2000 birde kendi evinde kalmıyor,
ya kendine ikinci bir emeklilik ödüyor, ya da çeyiz düzüyor :)
^^Ya hasta olursaymış^^ yerim onu ben. İnsan o paraya özel sigorta yaptırıp öbür ayda kaplıcaya gider :)
:))) Zor oluyor duymak o cümleyi kuzu. Düğün üstü valahi..

Bende sevmem oyle herseye karisanlari edenleri ve sirf yasi buyuk diye hurmet edemem, herseye susamam ama 80-90 yasindaki yaslilara karsi sanirim zaafim var. Normalde cidden bircok konuda katiyim ama yumuşak karnım 80-90lık yaşlılar ve hayvanlar. Icim acıdı kadina ne kadarda cadalozluk yapsa siz laf soylemeyin kirmayin diyorum. Oyle buyuk paralar yollamayin istesede ama belli miktar mutlaka duzenli verilmeli, ihtiyaclari giderilmeli varsin soylensin kendi halinde o yaşta kadina bagirilmaz babaniz cok ayip yapmis. He he diyip gecin. Anca bu olur her dedigini yapmak zorunda degilsiniz.

Takmamak zor oluyor kuzu. Belki de tarih yaklaştığı için ben de çok hassaslaştım ondan da beni üzüyor.

Babaanne annenden alamamış hırsını sana da kayınvalidelik yapmaya çalışıyor galiba..Belki çok gaddarca gelebilir ama ben huzurevindekilere de bazen hiç acımıyorum, neler çektirdiler de oralara bıraktırıyorlar kendilerini diye düşünüyorum..sırf benden kırk elli sene önce doğdu diye kimseye saygı gösteremem doğrusu..saygı karşılıklı güzel, insan olduğu için saygı göstermek lazım büyük diye değil..babaanneniz tarzındaki insanlara oldum olası ifrit olmuşumdur ne bu para da para da para..Allah gözünü doyursun böylesinin..

Saygı karşılıklı bir olgu bencede. Yaşlıdır, hayat tecrübesi vardır diyip zaten ben şu yaşa kadar saygısızlık yapmadım. Ama bazen hınçlanıyorum. Vicdanen sonra huzursuz da oluyorum. Sonra diyorum ki beni de yaratan Allah onu da yaratan Allah. Kimseye torpili yok. Gün gelir bedelini herkes öter yaptıklarının diyip susuyorum.

Saygı karşılıklı bir olgu bencede. Yaşlıdır, hayat tecrübesi vardır diyip zaten ben şu yaşa kadar saygısızlık yapmadım. Ama bazen hınçlanıyorum. Vicdanen sonra huzursuz da oluyorum. Sonra diyorum ki beni de yaratan Allah onu da yaratan Allah. Kimseye torpili yok. Gün gelir bedelini herkes öter yaptıklarının diyip susuyorum.
allah sabir versin babaniz gonderdigi paralarin nereye gittigini arastirsin bence

Kızlar Selam...

Bu konu başlığını kullanacağıma ihtimal vermezken, düğüne sayılı gün kala kimselere derdimi diyemez oldum.. :KK33:

Annem ve kayınvalidem oldukça anlayışlı ve destek oluyor. Bu konuda inanılmaz şanslıyım, Allah ikisinden de razı olsun. Ne gelinliğe ne mobilyaya karışmadılar, siz gidin alın içinize sinsin bize de süpriz olsun dediler. Ama babaannem sorun üstüne sorun yaratarak resmen sabrımı deniyor.

Annem evlendikten sonraki 9 sene babaannem ve babamın babaannesi ile, yani iki kayınvalideli bir evde yaşayarak geçirmiş. Çocuktum ama emir semir hatırlatırım babaannem annemi ağlatır, benim yediğime içtiğime giydiğime oturduğum yere kadar karışırdı. Büyük babaannem nazik bir kadındı ve kollardı gördükçe. Ama tabi oda zaman yenik düştü ve aramızdan ayrıldı. Babaannem bizde bakıma kaldı yıllarca. yaklaşık 12-14 yıl kadar. Ama annem çalıştığı için, artık tek kalamayan babaanneme amcamın talimatı ile Rahmetli Yengem baktı. Kadıncaz 2 yıl da eziyetlere dayanamadı kanser oldu dertten vefat etti. Şimdi ise halamın yanında 1 yılı geçti. Ama halam da istemiyor eniştem artık sıkılmış. Babaannem de arayıp düğüne para harcamayın, bana bakın alın buradan diyor sürekli. Ve bu da benşm zoruma gidiyor. Geçen gün aradı ve o kız çocuğu o kadar para harcama bana acil para yolla ben annenim dedi. babamda kına için tuttuğumuz salonun parasını sussun diye yolladı. Ama yetinmedi. dün akşam gene aramış, yeter düğün düğün bırak onu el adama gidecek sen de saray yaptın gitti paralar boşa demiş, kıyamet kopmuş. Babam ağzına geleni saymış, hastalandı tansiyonu delirdi.

Ben de artık zor sakinleşiyorum. Sizce napmalıyım? Yorum yapmalımıyım yapmamalıyım. Konu saçma ama can sıkıcı.... :KK61::KK61::KK61:
Baban babaanneni dinlemiyor anladigim kadarıyla bence sende kafana takmamaya çalış. Baban babaanneni eve getirmeye kalkarsa da anneni türlü bahanelerle yanina cagirirsin. Baban bana mantıklı bir adammis gibi geldi. Çok fazla takilmamaya calis baban zaten gerekeni yapar bence

ahh babaannee vahh babaanneee.:)
benim babaannemde 80 yaşlarinda.. yaşılık işte.. akli eriyor. Boşver dinlemeyin.. düğünüzü rahatça yapın yaşlılar huysuz olur napsın...
bende evlendiğimden beri bayramdan bayrama gidiyorum başka zaman gitmiyorum.
bide beni soruyormuş. annemlere. iyi çok şükür geçip geçiyor.
olanlari hiç anlatmam. vay haline başlar vallaa...
beni de sevmemeye başladi çünkü anneme tuttuğum için..:)

Baban babaanneni dinlemiyor anladigim kadarıyla bence sende kafana takmamaya çalış. Baban babaanneni eve getirmeye kalkarsa da anneni türlü bahanelerle yanina cagirirsin. Baban bana mantıklı bir adammis gibi geldi. Çok fazla takilmamaya calis baban zaten gerekeni yapar bence
Allah ıma şükürler olsun ki babam çok mantıklı bir adam. oda annesi babasının emaneti diye idare etmeye çalışıyor garibim hep arada kalıyor. Anne olarak ona bile acımıyor.

ahh babaannee vahh babaanneee.:)
benim babaannemde 80 yaşlarinda.. yaşılık işte.. akli eriyor. Boşver dinlemeyin.. düğünüzü rahatça yapın yaşlılar huysuz olur napsın...
bende evlendiğimden beri bayramdan bayrama gidiyorum başka zaman gitmiyorum.
bide beni soruyormuş. annemlere. iyi çok şükür geçip geçiyor.
olanlari hiç anlatmam. vay haline başlar vallaa...
beni de sevmemeye başladi çünkü anneme tuttuğum için..:)

Kız çevreme bakıyorum milletin anneannesi babaannesi düğün olacak diye destek oluyor bizim babaanne köstek. Anneanneciğim Rahmetli oldu. Kıyamam o ben üniversitedeyken aylıklarını biriktirir tatile gelince al kızım babanın annenin gönderdiği aya yeter yetmez sakla sen derdi. Her er kişi olmuyor demekki.

Kendin çalışıyor muydun çalışıyorsan kendin hallet herseyinj laf düşürme kimseye napcan işte bu zihniyet bitmedi hepimiz çekiyoruz:KK43:

Kuzum bizim aile şirketimiz var. Herkesin bir gelir miktarı var tabi. Çeyizimi de annemle onlarla yaptık. Ama babam da kına için salon tutmak damatlık vs gibi konularda atakda olmak istiyor. Ama annesi sanki kendi kurdu şirketi annemle benim ve kardeşimin lokmaları sayıyor.

Kız çevreme bakıyorum milletin anneannesi babaannesi düğün olacak diye destek oluyor bizim babaanne köstek. Anneanneciğim Rahmetli oldu. Kıyamam o ben üniversitedeyken aylıklarını biriktirir tatile gelince al kızım babanın annenin gönderdiği aya yeter yetmez sakla sen derdi. Her er kişi olmuyor demekki.
huıysuz oluyor. benim babaanem hiç karişmadi hiç bişeyime.. babam en büyüğü olduğu için herşeyi babam koşturuyor sinir oluyom buna... bende anneme tutunca sevmemeye başladi.. huyumu anneme çekmişim :D

huıysuz oluyor. benim babaanem hiç karişmadi hiç bişeyime.. babam en büyüğü olduğu için herşeyi babam koşturuyor sinir oluyom buna... bende anneme tutunca sevmemeye başladi.. huyumu anneme çekmişim :KK70:

Sevgi aramıyondur zaten zannımca şahsen ben aramıyom. Saygı göstersin daha bişi istemiyom vallahi :KK55::cool:

Kuzum üşte süreçden dolayı insanı yıpratıyor olanlar.
Bak kuzu özellikle körfezin tadını tadan biri buraları unutamaz. Özlemekte haklısın. İnşallah kısa zamanda gelirsin.
Allahim yardimcin olsun, evet bi zaman sonra insan yipraniyo.
Kokusunu herseyini ozledim oralarin, insallah yaza gelicem simdiden cok seviniyorum cnm

Allahim yardimcin olsun, evet bi zaman sonra insan yipraniyo.
Kokusunu herseyini ozledim oralarin, insallah yaza gelicem simdiden cok seviniyorum cnm

Ne güzel.. Yazın farklı oluyor buralar. Haklısın özlemekte. Özellikle cunda adası bende çok başkadır çok severim.

Back
X