Çok fazla şey bekliyorsunuz bence, bir insandan bu kadar beklentiye girerseniz hayalkırıklığına uğramanız kaçınılmaz. Benim de bir iki akraba hariç doğumgünümü kutlayan olmaz, böyle bir beklentim de yok , hele 2-3 nesil önceden bu tarz şeyler beklemem, onların alışık olduğu şeyler değil, farklı zamanın insanları.
Kaç kuzensiniz bilmiyorum ama kuzen sayısı arttıkça hepsine ayrı ayrı ilgi ve sevgi de gösterilmesi beklenemez, demek ki siz en sevdiği değilsiniz, ben de değilim, ne anne ne baba tarafından , hiçbirinden de bir beklentim yok, mecbur da değiller birşey almaya yapmaya.
Bu sorunların sebebi bizim sorunlu geniş aile ilişkilerimiz, iki aile direk önyargılı bir şekilde biraraya geliyor ilk günden, mutlaka bir problem bir kötü niyet olacakmış gbi. görümce kaynana gelin sorunları biraz da bu önyargılardan, sürekli bir savaş ve çatışma hali.
Siz kendi hayatınızda mutluysanız akrabaları bu kadar takmayın. Çok ilginç bir şekilde anne tar
3. kişilerle nasıl mesafeli bir ilişkiniz olacaksa onlardan beklentiniz ne olacaksa akrabalardan da o tarz beklentileriniz olsun, kafanız rahat eder. Kan bağınız var diye birbirinizi sevmediğiniz halde görüşmek zorunda değilsiniz. Benim annem de senelerce kendi ailesini övdü, babamın ailesini yerdi, büyüyünce farkettim ki, iki aile de aynı, biri diğerinden daha iyi değil, olay sadece bakış açısı, aynı davranışı kendi ailesi yaparsa normal görürken, diğer aile yapınca sorun oluyor. Tabi bu benim tecrübem, herkesinki farklıdır, ama bu bozuk ilişkilerde önyargının çok etkili olduğunu düşünüyorum.
Anne babanız dışındaki akrabalarınız 3. kişilerdir, sizi sevmelerini, maddi manevi destek vermelerini beklemeyin,