Babaanne?

Benim rahmetli de bizi pek sevmezdi. Bayramlarda bile elini opecegimiz zaman arkadan sarilmayalim diye elini olabildigince oteye uzatirdi :D

Ha ne oldu, vefat ettiginde hic etkilenmedim bile umurumda olmadi. Ogullarini doldurup gelinlerin uzerine salmasinin disinda hayatimizda bir izi yoktu cunku.

hiç sevmezdim
o da beni değil diğer torunlarını severdi

15 sene olmuştur öleli
rip

babanne işte
çok bişey beklememek lazım

Babannemi cok severdim Allah rahmet eylesin 2007 kaybettik

Anneannemide severdim suan nefret ediyorum
Ayrimciliklarindan,dedikodularindan biktim.
Surekli bana anneme nispet yapiyo kocaman kadin
Hayir yani o yasta nispet yapinca noluyo
Yanimda teyzeme, cocuklarina para veriyo
Annemi arayip ben kardesine yazlik alicam dedi.
Teyzeme surekli yardim ediyo ve biz duyalim diye soyluyo
Hani bakin size yok ona var der gibi.

Ayip be ayip.

Okadar cok sogudum ki yuzunu falan gormek istemiyorum
Onun sayesinde teyzemden de nefret ettim.
Kendi yapti bunu

Hic birini gormek istemiyorum

babannem çok yaşlı, hep yaşlıydı, erken çökenlerden, hayatın sillesini yemişlerden.
o yüzden garip bir ilişkimiz var, o çocuk gibi artık

Yapacak birdey yok. Yasli diyip cekileceksin kenara.
Bena soguk davranana ben sicak davranamiyorum ve umursamiyorum acikcasi.

Anam babam sevsin umursasin yeter.

babanem iyi idi ama cahil yetiştirmişler.biraz ufo görmüş masum köylü modundaydı.tabi kardeşimdeki babamdaki genetik kavgacılık ondan geliyorda kavga edecek kadar muhabbetimiz olmadı.5 yaşında gördüm. babam anasını sevmezdı kısaca babam kimseyi sevmezdi nasıl hümanist kova burcuysa tüm insanların varlığı bile stres sebebiydi onun için.neyse babam anasına meraklı olmayınca bizde babane sever torunlar olamadık. ölmeden kardeşimi gösterdi babam tek.babam gençliğinde babaneme ve dedeme para konusunda katkısı dışında manevi bir katkısı olmamıştır.babanem tarafı hep sırdır.babam ne anlatır ne de sorunca cevap verirdi.artık ne yaşadılarsa.

bizimki dedemle karadenizde yaşayan kendi halinde biri her hafta konuşuruz ağlar :KK61:

annenle babanı birleştiremez misin kızım hee belki seni dinler der sürekli istisnasız her telefonunda.
annen benim ilk gelinim kızım gibi severim belki barışırlarda biz görmeyiz der..

babam evlendiği çocuğu bile oldu bizim tüm ümitler tükendi bi babanem hala bekliyor canım babanem..

ben severim bana hiç bir maddi yardımı olmadı ama 1-2 yaşındayken aynı evde yaşamışız elinde büyüdüm severim Allah sağlık versin :nazar:

sizinki fenaymış.. üzülmeyin ama böyle uzak dolanması daha iyi diğer türlü iyice canınızı sıkardı.

Babaannem hayatta çok ama çok severim çok iyidir annemide sever düğünümde çok kalın bir bilezik takmıştı çok şaşırmıştım hiç durumu yok çünkü bu insanın karakteri ile ilgili bişey ben bu konuda şanslıyım

Annem çalıştığı için babannem büyüttü bizi

9 yaşındaydım vefat ettiğinde

aynı evdeydik, çok severdim çokda kızardım

torun ayrımı yapardı bayramlarda halamın çocuklarına fazla bize az para verirdi

herşeyin güzelini onlara sunardı

yinede toprağı bol olsun baktı bize diyorum

annanem ise şuan sağ hayırlı ömrü olsun

ona karşı hiç bir duygum yok

arada halini hatrını sorduğum duasını aldığım sadece biyaşlı benim için

ne şöyle candan öpüp kokladığını,sevdiğini bilirim

evdeki yemeğini bizden esirgerdi acıktık annane demeyi bilmedik buzdolabını izinsiz açmak neyimize

diğer odadan diğer odaya geçtiğimizde arkamızdan tin tin dolaşırdı biyerleri karışmasın evi kıymetliydiki hala öyle

o kadar varlık o kadar zengin 2 maaş ve benim oğluma bayramda 1 tl bayram parası verdi:KK14::KK14::KK14::KK14:

soğuk yaşlı bi teyze işte....

eşimin büyüklerine bakıyorum annane babannesi o kadar sıcak o kadar iyilerki

oğlum oraya gittiğinde keyif alıyor ben gibi

ne yalan söyliyeyim kendi annanemden çok seviyorum eşimin nenelerini

Babaanne deyince aklıma gelenler

"ben anneni hiç istememiştim"
"yavrum yavrusu yarısı yılan yavrusu" (bu cümleyle aklım sıra bizi seviyor)
"anneni mi çok seviyorsun babanı mı?"

Sevmem kendisini, şuan 96 yaşında hala sevmem...Çocukken hep annemi kötüledi durdu , hala daha annem koşar her hastalığına, yemeğini yapar eder ama ona sorsan "istemediğim gelin"....

Hee bu arada annem çalışırken az elimi taşın altına sokayım dememiş, annem her bu hafta sen bakabilirsin diye sorduğunda bir bahane uydurmuş. Şimdi sorsan "bizim üzerinizde emeği çokmuş"...Aman ne emek ne emek.

Kızlar merhaba...
Sizlere sorum şu: Babaannenizle aranız nasıl?
Ben çocukken çok severdim, hep bizde kalmasını isterdim ama kalmazdı...

Garip şeyler hissetmeye başladım, bana değer vermiyor gibi. Yanımda annemle de kavgaları oldu. Yaşım ilerledikçe soğudum kendisinden.

Anlatacak çok şey var ama sizleri sıkmak istemiyorum. Kendisi benimle hiç ilgilenmez, bir şey almaz alırsa da gösteriş için yapar. Bana ve kardeşime farklı davranıyor, kuzenlerime farklı. Biliyorum sevmiyor bizi o kadar içten sevmiyor en azından.
Evleniyorum 1 buçuk ay sonra, daha geçen yıl demişti bulaşık makineni ben alacağım diye. Kendi gönlünden kopmuş hoşuma gitti. Her yerde de söyledi ısrar etti. Model beğendim çok pahalı geldi sadece onun istediği model ve markayı almamı istiyor yoksa altın da takamazmış falan. ( Sanki altın veya başka bir şey istiyoruz.) Hislerimi sormadı bile kızım ne düşünüyorsun. Her neyse vazgeçti başından savdı. Makine kesinlikle pahalı değildi ve kendisinin maaşı ve kirada evi var. Gideri yok sigaraya onca para dökmesi dışında. Mesele bu da değil ne kadarlık aldığı da değil hiç almasın istemiyorsa ama samimi davransın.
Doğum günümde aramadı, normalde de aramıyor merak etmiyor. Ben onun ilk evlenen torunuyum, insan heveslenmez mi hiç?

Yaşlı diyorum kalbini kırmıyorum ama ben çok kırılıyorum... Üzülüyorum... Fikirleriniz nelerdir?

Nişan bohçama göz ucuyla baktı hepsi, kuzenim hiç bakmadı bile. Ya sen de genç kızsın insan gönlüm olsun diye sorar sormadı bile.

İçime dert oldu gece gece.
İstiyorum ki yanımda olsunlar samimi olsunlar. Ben de onlara koşayım.
Benim babaannemde bizi pek sevmezdi...Ayırırdı diğer torunlarından...Ve öldü...Onu hiç sevmedim ama içim öyle bir yandı ki..Dedim o yaptıysa ben yapmasaydım pişman oldum içim acıdı..Anladım ki ölen geri gelmiyor biraz daha insaflı davranaydım diye üzülüyorum :cry::KK42:

ben babam ve annem ayrılınca kucuklukten berı babannemleyım . annemle babam ayrılırken ıkınızle de kalmak ıstmyrm babannemle kalcam demıstım ve oyle de olmustu . onlarında ıslerıne gelen buydu belkı bılmıyorum ama en dogru kararı vermısım . babannem ıkısınede yuvanzı bozmayın demesıne ragmen dınlemedıler. aslında haklıydılar . o evlılık olmamalıymıs bnu zaman snra anladım. .neyse .. anne sevgısızlıgını bana hc hısssettrmedı . senelerce onunla yasadım . okldan geldıgımde yemegmın masada catalına kadar hazır oldugu gunler vardı..
şaşırırdım . gordugum ılgı benı hep ona itti...
Ben liseyi bitirdim stajlara basladım .. işe basladım derken babannem hastalandı . anjıyo kurtarmadı. acık kalp amlytı oldu. 3 sene boyunca yatakda yattı. hatta oturrarak uyumak zorundaydı.. 3 sene.. o bana bakmıstı sımdı ben ona kosturmalıydım tabı . basta ayda bır aldıgımız kan haftada bıre ındı. bi gün babannem uyumus ehlıyet sınavına gıtmiştim eve bı geldım . iyimisin diye sordugumda ben olursem benı koye kızım diyebıldı sadece. bi hısımla ambulansı aradım . sokagımızın basındakı hastahaneye götrdük. babannem tam 42 gün yogunbakımda savas verdı...
ama 42 günün sonunda onu kaybettım. dedemle basbasa kalmıstık ev bombos.. hissiz.. Çalstıgım ıcın byram tatıllerı vs.de koye gidip ziyaret edyrm . evlendım balayı yapmak yerıne eşime koye gitmeyı teklif ettım benı kırmadı.
ben babannemı cok sevıyorum. Mekanı cennet olsun . Allah bızı cennette kavustursn.

Kendi babaannemi hatırlamıyorum Allah rahmet eylesin bebekmişim daha öldüğünde. Kızımın babaannesi çok candan sever ama büyüdükçe değişir mi bilemem orasını. Ben bu sevgi meselesine çok takılmamaktan yanayım.. Kan bağı da olsa kimnse kimse yi sevmek zorunda değil. Hatta annannnem Tüm teyzelerime ve de anneme farklıdır. Bundan çok şikayet eder hepsi annemde dahil olmak üzere onada dediğim bu dur Kızıda olsanız hepinizi aynı sevmek zorunda değil. Takılmayacaksın. Yapılacak birsey yok maalesef .

Kızlar merhaba...

Garip şeyler hissetmeye başladım, bana değer vermiyor gibi. Yanımda annemle de kavgaları oldu. Yaşım ilerledikçe soğudum kendisinden.

Anlatacak çok şey var ama sizleri sıkmak istemiyorum. Kendisi benimle hiç ilgilenmez, bir şey almaz alırsa da gösteriş için yapar. Bana ve kardeşime farklı davranıyor, kuzenlerime farklı. Biliyorum sevmiyor bizi o kadar içten sevmiyor en azından.
Evleniyorum 1 buçuk ay sonra, daha geçen yıl demişti bulaşık makineni ben alacağım diye. Kendi gönlünden kopmuş hoşuma gitti. Her yerde de söyledi ısrar etti. Model beğendim çok pahalı geldi sadece onun istediği model ve markayı almamı istiyor yoksa altın da takamazmış falan. ( Sanki altın veya başka bir şey istiyoruz.) Hislerimi sormadı bile kızım ne düşünüyorsun. Her neyse vazgeçti başından savdı. Makine kesinlikle pahalı değildi ve kendisinin maaşı ve kirada evi var. Gideri yok sigaraya onca para dökmesi dışında. Mesele bu da değil ne kadarlık aldığı da değil hiç almasın istemiyorsa ama samimi davransın.
Doğum günümde aramadı, normalde de aramıyor merak etmiyor. Ben onun ilk evlenen torunuyum, insan heveslenmez mi hiç?

Yaşlı diyorum kalbini kırmıyorum ama ben çok kırılıyorum... Üzülüyorum... Fikirleriniz nelerdir?

Nişan bohçama göz ucuyla baktı hepsi, kuzenim hiç bakmadı bile. Ya sen de genç kızsın insan gönlüm olsun diye sorar sormadı bile.

Ayrı şehirlerde oldugumuz için cok naidr gorusurduk. Bır araya gelınce de iyi gibiydi hersey ama oyle sıkı bir bagımız yoktu. Ama yaşlı insanlar fazla dusunme, takılma. Sen sevgınden birsey eksiltmeden devam et o nasıl isterse oyle davransın.
Kuzenlerıne gelince hiç kafana takma. Ben su hayatta sunu cok daha net anladım, akraban dedıgın gun gelıyor elden 40 kat daha yabancı, 40 kat daha düşman, 40 kat daha kıskanç olabiliyor. O yuzden onlara da takılma, sen hayatına bak.

cok ayrıntılara takılmıssınız yahu :)
ısterse 500 tl lık alır ısterse 2 bın tl lık masrafı yok falan dıyorsunuzda buna sızın karar vermenız yanlıs
eger alabılecek durumu olsa emın ol hangı modelı ıstıyorsun ne ıstıyorsun gıt al parasını verıcem derdı sonucta makınanı ben alıcam demıs bunu dusunebılen bı kadın

benım babanemde tum mutfak esyamı aldı bende ısterdım 5-6 bın tutan guzel bu yemek takımı ama babanem alıyor dıye kıyamadım en en en ucuz bın tl ye tum mutfak esyamı aldım :D ne kadar dedı bukadar dedım
cunku bunu dusunmesı bıle yeterlıydı benım ıcın , nasılsa parasını verıcek dıye tutup pahalısını secmedım bu bana bencılce gelıyor ıcınıze sınmıyorsa ustune bıraz sız para koyup ıstedıgınızı de alabılırsınız netıcede

bohcadır sudur budur onların yureklerımı kalmıs hersey degısmıs :D yaslılar unutmayın sızde bıgun yaslanacaksınız o yasa geldıgınızde gormek ısterım sızı :) sız torununuza daha ıyı seyler yaparsınız ınsallah ...

hayatınızda mutluluklar dılerım ama sıze tavsıyem hayatdan ınsanlardan beklentınız olursa cok uzulursunuz hıc bırsey beklemezsenız herseyden yetınır cok mutlu olursunuz... mutlu olmak tamamen sızın elınızde ben suracıga mutluluk temennımı gonulden iliştirimde :)

Babaannemi hiç sevmem hiç sevmedimde. Çünkü hiç birşeyini görmedim bu yaşıma kadar. Ama anneannem öyle değil. Herzaman yanımda oldu iyisiyle kötüsüyle babamı kendi oğlu gibi bildi. Anneme kızardı adama kötü davranma diye. O yüzden Babaanne benim için bir hiç, Hiçbirşey ifade etmeyen bir kelime.

Kızlar merhaba...

bu yaştan sonra değişen bir şey olmaz yok say bir şey bekleme

Bizimkide oğlan torunlarına çok düşkündü ama yinede iyiydi çok iyiydi Allah rahmet eylesin...

Benim babaannemde canı sağolsun üstünüzde oturuyor.küçükken anneme yaptıramadığı ev işlerini benim yapmam için babama baskı yapardı tabi ben ortaokula gidiyorum sokakta bisiklete biniyorum hala.babam da kah gelirdi gazına kah umursamazdı.sonra bi gün babamı çekmiş sen bu kızı niye dövmüyosun diye fişnik verirken yakaladım:-) :-) tabi sonrasında bende babaanne kavramı kalmadı...kardeşlerim hepimiz evlendik babam,kız çocuğumuz olursa babaannemin ismini vermemiz için bize baskı yapıyor :ukala::ukala:

Back
X