Babaanneme ne oluyor?

Herkese merhaba babaannem 100 yaşını aştı yıllardır yatalak son günlerde sürekli ölmüş akrabaları yanında gibi konuşuyor açıkçası biraz korkmaya başladık böyle bir şey yaşayan var mı?
Akıl sağlığını iyice yitirmiş olabilir tabi belki de ecel vakti yaklaştı kim bilir babaannem ölmeden birkaç dakika önce erken yaşta kaybettiği yeğeninin ismini söyleyip git geliyorum demişti tabi sizin birkaç gündür süregelen bir olay olduğu için akıl sağlığının kötüleştiğini düşünüyorum ben

Buna bunama diyoruz.
hayır demiyoruz, bu bunamamış pek çok yaşlıda hatta ağır depresyonu olanlarda görülebilen bir durum, bunama belirtisi olabilir de olmayabilir de, şiddetine ve oluşma sıklığına bağlı..
birşeye kesin olarak bunama TANISI koyuyorsanız (teşhis de değil yani direkt tanı koymuşsunuz), anlatılan belirtilerin tüm insanlar için geçerli olduğunu teyit etmeniz ve karşı taraftan çok iyi anamnez almanız gerekiyor, iki satırlık bilgiyle hemen bunama tanısı koyup ardından da gelen yorumlara bilirkişilik yaptığınız için yazma gereği duydum

Benim dedemde olmeden once boyleydi allah rahmet eylesin oda 100 yasini gormusdu son zamanlarinda beni bir kere yanina cagirdi yatalakdi yanina gittim ismimi biliyodu ismimle cagirdi beni ve cam tam karsisindaydi o camdan birilerini gormus ona oyle gozukmus bana dedigi git sunlari bahcemizden kov ciksinlar ne isleri var bizim bahcemizde ben bahceye bakdigimda kimse yokdu hani dede nerde diyince ordalar baksana diyodu sarmislar bahcemizi git kov gel onlari derdi tmm derdim sen uyu ben kovcam bazende beni hatirlamazdi sen kimlerdensin derdi ben buyum diyince hatirladinmi diye sorardim bazen yok derdi bazen gulerek hatirladim derdi nur yüzlü dedem benim nurlar icinde uyusun mrabbim mekanini cennet eylesin cok iyi insandi 🤲

hayır demiyoruz, bu bunamamış pek çok yaşlıda hatta ağır depresyonu olanlarda görülebilen bir durum, bunama belirtisi olabilir de olmayabilir de, şiddetine ve oluşma sıklığına bağlı..
birşeye kesin olarak bunama TANISI koyuyorsanız (teşhis de değil yani direkt tanı koymuşsunuz), anlatılan belirtilerin tüm insanlar için geçerli olduğunu teyit etmeniz ve karşı taraftan çok iyi anamnez almanız gerekiyor, iki satırlık bilgiyle hemen bunama tanısı koyup ardından da gelen yorumlara bilirkişilik yaptığınız için yazma gereği duydum

Eskinin cok iyi hatirlanip 5 dakika oncesinin hatirlanmamasi durumu bunama degil mi?

ananem öyleydi ölenlerle konuşur, annemi hatırlamaz, olmamış şeyleri olmuş zannederdi. ölümünden bir gün önce bilinci tamamen yerine geldi. annemle bana teşekkürler edip helallik istemişti kıyamam. hatta biz iyileşiyor sanmıştık.

Herkese merhaba babaannem 100 yaşını aştı yıllardır yatalak son günlerde sürekli ölmüş akrabaları yanında gibi konuşuyor açıkçası biraz korkmaya başladık böyle bir şey yaşayan var mı?
seni korkutmak istemem bazı yaşlılar ölmüş kişileri görüyorsa vefatı yakıdır derler

Eskinin cok iyi hatirlanip 5 dakika oncesinin hatirlanmamasi durumu bunama degil mi?
5 dakika öncesi dendiğini okumadım, 5 dakika olduğunda kısa süreli hafızası dahi çalışmıyordur, o ciddi bir durum, bunamadan ziyade alzheimer dan da şüphelenilebilir. emin değilim.

Oksimetre ile ölçüm yapın 60 in altı bir rakam gorurseniz,hasta halusulasyon gormeye başlamıştır

Yaşlılığa bağlı hastalıkları var ama annem bakıyor kendi başına hiç bir şey yapamıyor bazen aklı karışıp insanları unutuyor ama şimdi hep ölmüş elti ve kardeşleriyle konuştu çay verin falan dedi namaza gidiyorlar dedi ilginçti

Bunun sebeblerinden biride vücuttaki tuz oranının düşmesi sonucu böyle halüsilasyon görmesidir.
Malum yaşıda maşallah 100 olmuş.

Benim de annemin dedesi sürekli aslında ölmüş kişileri görürdü ve konuşurdu. Bu ölümüne yakın zamanda olmaya başlamıştı. Aynı şekilde bir komşumun da annesi gözümün önünde öldü. Evdeydi, sürekli birilerini görüyordu ve resmen boş bakıyordu. Bizi görüp konuşuyordu ama garip bakıyordu. Sonra ölmeye bir saat kala çok iyi oldu. Bir anda ayakları morarmaya başladı ve vefat etti. Bunların hepsinin bilimsel açıklaması vardır illa ki. Çok zor ölüm. Allah babaannenizi korusun.

Şimdi sizi korkutmak istemem ama bizim oralarda ölmüşleri sayıklayana çağaran kişiye ölücek gözüyle bakıyorlar nekafar doğru bileme tabi taktir allahındır
Aynen canım öleceği zaman değilmi hep akraba, sevdikleri gelirmiş bende şahit oldum

Normaldir canım korkmayın,yaşlılar hep yapar böyle şeyler,hele ki 100 yaşını aşmış diyorsun

Benim dedem de vefat etmiş küçük cocuklarini ve bir akrabasini gördüğünü soylemis ananeme. Hemen sonraki gün de komaya girmiş,daha iyilesemedi. Cenaze evinde buna benzer tonla hikaye duydum.
Allah hayırlı ölüm versin,sıralı zamanlı ölüm versin inşallah hepimize :(

babannem boyleydi görünuyorlar derler bizde çağırirlarmis
babannem kanser hastasiydi 3 gun sustu olumunu bekliyorduk
olecegi gun birden konusmaya basladi olen kiziyla konustu gelmiyom gelmiyom kiz anam sen beni nereye goturuyon dedi aynen boyle kolu havada 1 saat sonrada vefat etti hiç unutmam bunu.
enistemde ayni sekilde vefat etmeden 3 gun once basladi konusmaya birine bir haksizlik yapmis zamaninda hep o adamla konustu

Korkmayın. İnsan bunadıkça geriye sarıyor. Eski anıları hatırlıyordur.

Back
X