• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babaevi Kafesinde Boğulmaktayım...

Bebeginiz kac aylık ya da kaç yaşında? Bir yandan sığınacak bir kapınız var çok şükür. . Ama bu süreci yasamasam da yaşayan çok yakın insanlar var zordur bilirim.
Yalnızca size bir tavsiyem var. Şu an için çocuğunuza maddi bir gelecek sağlamayı düşünmeden once kendinize ve kızınıza manevi bir gelenek sağlamayı düşünün. Ne kadar çok huzurunuz olursa o kadar çok enerjiniz ve bereketiniz olur.. hem onun geleceğini bırakın babasi olacak insan da düşünsün. Tek başına yapılabilir bir şey degil bu. Ama huzuru tek başınıza verebilirsiniz o da sizin psikolojiniz ve huzurunuz yerinse olursa..

Canim bende 7 ay oldu bosanali benim çocuğum yok fakat ev banada dar geliyor bide işte ailemle yim bunalımdayım canim sıkkın kız kardesimle anlasamiyorum babamla da kimse yaşadığım zorlugun siddetinden anlamiyor daha fazla bulanima giriyorum kardeşim herseye kulp buluyor kardes ama sanki acimdan zevk alıyor sanki farklı bi iş istiyorum babam onada çok karışıyor annem yüzüme bakmıyor evde yabancı gibiyim evimi özledim düzenimi milletin lafı doğru desede bize ters gelir gel beraber ayrı eve cikalim☺bende eve sigamiyorum kardeşimin hakaretleri evde yaşanan en ufak şeyde babamın benim hatalarimdan örnek vermesi inşallah bu sancılı surecimiz bitecek kışın sonu bahardir

Bence ailenizle anlaşmanın bir yolunu bulmalısınız.

Siz evinizi ayırmadan önce aile apartmanın daydınız değil mi? Acaba aileniz daha önce oturduğunuz daireyi kızınıza ve size tahsis edemez mi tekrar?

Bence anne ve babanızı bu konuda ikna etmeye çalışın. Bir işe girer, gün içinde kızınızı kendi ailenize bırakısınız. Böylece para biriktirme şansınızda olur.

Bu iş ailenizi karşınıza almakla değil yanınıza almakla olur bence. Bu süreci atlatmak için ilaç kullanmanızı tavsiye ederim. Bu arada aman ilaç kullanma zırvalarını da bir kenara bırakın. Davulun sesi uzaktan hoş gelir...

Allah yar ve yardimcn olsun canim..
simdi cok karisik bi ruh halindesin ve neresinden tutacagini bilemezsin, her sey dert gorunur.. ama
bil ki uyumak asla cozum degil..
ilk olarak ailen madem herseyini dokuyor ortaya, artik gecmiste yasadigin skntilari vs anlatma, kafan rahat olsun hem..
tedbir nafakasi vermesi gerek, o kismi anlayamadim.. su an is bulma durumun yok mu?
bostaysan bile uyumak yerine bebeginle vakit gecirsen, ne bileyim hazir havalar iyiyken filan ciksan etsen mekan degistirsen olmaz mi?
en cok da dua etmeni oneririm, icinin ferahlamasi skntilarinin dagilmasi icin..

Zaten bebeğime zaman ayırmak için bikaç hafta sonra iş bakmaya başlayacağım işten korkum yok eninde sonunda bulunur..Onun huzurunu sağlama çalısmalarındayım su anda..Geçen yıl kaldıgımız evde kıracı vardı ben evı terk edıp geldıgımde..Hatta onlar cıktıgı an asagı ınecektım..Ama esyaları da esıme verdım gerı ısteyemem bır de rutubet sorunu var oranın o yuzden de cok dusunmuyorum orayı da artık:KK43:

Son düzenleme:
Cnm en azından çalışmana ayrı eve çıkmana karışmıyorlar.. sen dulsun otur'u çok gördm ben..

Zaten bebeğime zaman ayırmak için bikaç hafta sonra iş bakmaya başlayacağım işten korkum yok eninde sonunda bulunur..Onun huzurunu sağlama çalısmalarındayım su anda..Geçen yıl kaldıgımız evde kıracı vardı ben evı terk edıp geldıgımde..Hatta onlar cıktıgı an asagı ınecektım..Ama esyaları da esıme verdım gerı ısteyemem bır de rutubet sorunu var oranın o yuzden de cok dusunmuyorum orayı da artık:KK43:
Yani siz bilirsiniz tabii. Ben bu kadar zor durumda olsam rutubete falan takılmazdım herhalde. İki kanepe alır bir odada dururdum. Hakkınızda hayırlısı...

cocuk olmasa su asamada odalara kapanip uyuman cok da sorun olmazdi ama buyuk bi sorunlulugun var ve kendini toparlayip bebegine huzur yansitman gerek.. cok zor biliyorum ama yapmak 'zorundasin'.. insaallah tez vakitte kalbin feraha erer

Bebişim evin kirası bana verilecek nafaka kadardı ben kalmadım o yüzden çocuğun geleceğine para birikimi yapayım diye..Haftaya bakcam iş bu ara depresif durumlardan içimden birşey gelmiyor..:KK43:

daha fazlasını vermiyor mu :KK54:
ama bu depresif hallerden çıkabilmek için de iş lazım :KK49:
hem azcıkkalmış bir yıl kadar

Ailemle sorunum hep vardı,yıllarca şehirdışında okudum hep uzaktım onlardan..Hani çocugunu en buyuk kötulugu de yapsa toz kondurmayan anne babalar var ya hep onlara özendım...Ben agzımla kus tutsam yaranamam onlara,hatta kardesım bosanacagımızı aıleme acıklarken yıllarca damadınıza anne babalık ettınız sımdı de ablama edın demıstı..Öyle anlayıssız ve sabıt fıkırlıler kı..Evet şükür sıgınacak yerım var ama bunu lutuf gıbı gösterıyorlar cok sacma..Benım de cocugum bosansa ılk dusunecegım yer benım evımdır..Tabı kı alacaksın ..Üstelık esım cocugu almaya geldıgınde annem bınbır ısrarla gel yemek ye bılmem ne demelerı daha yenı gordum ısteyken farkında degıldım..Sankı oglu oymus gıbı bısuru sey yasamısız hala bas ustune cıkartıyolar elın adamını..Bu tarz sorunlarım var..Bir de dedıgım gıbı cocugumun gelısımı yetısmesı ıcın okudugum arastırdıgım hıcbırseyı uygulamıyorlar ne desem bı gun sonra aynısını yapıyorlar oysa kı bı otorıte lazım cocuga ve o da BEN olmalıyım en yakını olarak...Bu durumlar benı gerıyor..

İlk önce psikolojik destek almanı öneririm.
İnsan kafasını toparlamadan hayatına yön veremiyor.
Geri dönmek zorunda kaldığımızda baba evini bıraktığımız gibi bulamıyoruz.
Biz değişmişiz, baba evinin düzeni değişmiş.
Yeni oluşan aile bireylerini kapsayan bir adaptasyon süreci gerekiyor.
Senin düzenin tamamen değişti evet ama anne baba ve kardeşinin de düzeni
değişmiş oldu. Herkes için zorlu bir süreç elbette.
Zamanla rayına oturuyor herşey. Alışılıyor.
Hayat sürekli değişim halinde, hiç birşey olduğu gibi kalmıyor.
Bize düşen değişimlere ayak uydurmak.
Güzellik dolu günler diliyorum.

Ailemle sorunum hep vardı,yıllarca şehirdışında okudum hep uzaktım onlardan..Hani çocugunu en buyuk kötulugu de yapsa toz kondurmayan anne babalar var ya hep onlara özendım...Ben agzımla kus tutsam yaranamam onlara,hatta kardesım bosanacagımızı aıleme acıklarken yıllarca damadınıza anne babalık ettınız sımdı de ablama edın demıstı..Öyle anlayıssız ve sabıt fıkırlıler kı..Evet şükür sıgınacak yerım var ama bunu lutuf gıbı gösterıyorlar cok sacma..Benım de cocugum bosansa ılk dusunecegım yer benım evımdır..Tabı kı alacaksın ..Üstelık esım cocugu almaya geldıgınde annem bınbır ısrarla gel yemek ye bılmem ne demelerı daha yenı gordum ısteyken farkında degıldım..Sankı oglu oymus gıbı bısuru sey yasamısız hala bas ustune cıkartıyolar elın adamını..Bu tarz sorunlarım var..Bir de dedıgım gıbı cocugumun gelısımı yetısmesı ıcın okudugum arastırdıgım hıcbırseyı uygulamıyorlar ne desem bı gun sonra aynısını yapıyorlar oysa kı bı otorıte lazım cocuga ve o da BEN olmalıyım en yakını olarak...Bu durumlar benı gerıyor..
sevgili siyahbeyaz,
konularını biliyorum az çok.eşine son bir şans verdiğini de ve eşinin bu şansı teptiğini de okumuştum malesef.
herneyse sen elinden geleni yaptın bundan sonra geleceğinizi düşüneceksin tabi.
ancak yeni bir düzen kurma aşamasındasın ve bu tür geçiş dönemleri sancılı olur ne yazık ki.
ailenin desteği burada seni en rahatlatacak faktör tabiki ama onlar ile de bazı sorunların varmış.
sana şunu tavsiye edebilirim,annen ve baban belli yaşa gelmiş insanlar,onların bazı davranışlarını toptan değiştirme şansın yok ne yazık ki.seni tam olarak ta anlamalarını bekleme.
ufak tefek anlaşmazlıkları görmemeye çalış.çocuğun için endişelenmekte çok haklısın ama onlar da anane ve dedesi sonuçta.ne yaparlarsa yapsınlar torunlarına zarar vermezler aslında.
şanslısın ki çocuğunu emanet edebileceğin bir ailen var ve sen bu sayede çalışabileceksin.
eğer kızın ile ilgili çok aşırı boyutta hataları yoksa,ona zarar verecek bir tutum içinde değillerse-ki zannetmem bence sadece bir kuşak çatışması yaşanıyor aranızda-daha toleranslı geniş bakmaya çalış durumuna.
de ki yavrum en azından ananesi ve dedesinin yanında ve onlar kızına ben olmasam da en iyi şekilde sahip çıkacaklar.
içinde bulunduğun psikoloji ile herşeyi daha farklı boyutta algılayabilirsin ve bir de senelerce aileden uzakta yaşamak ve tekrar onların sorumluluğu altına girmiş olmak ta geriyor seni.
ama bu süreçte de bir anne olarak,kızın ve kendin için sabretmek görevi sana düşüyor.sabır,sabır,sabır.
tamam mı canım.eminim zaman içerisinde belirli bir hayat düzenini kuracaksın kendine.

neden depresyondasın sıyahbeyaz? depresyonda oldugun ıcın hersey dahadqa kotuymus gıbı gelıyor olamazmı?
sen nasıl kızını sevıyorsan ve gelecegınden endıse edıyorsan emın ol en az onlarda senı oyle sevıp senın ıcın oyle endıse edıyorlar.
o kadar kotu ınsanalr olamazlar
senı yetıstırmısler oyle degıl mı?

bu yaşadıkların geçiş dönemi bir süre sonra bunların hepsi geçecek inanki.. şuan bebeğin önemli olan; ailen seni büyütüp besleyip bu yaşa kadar getirip kendine güvenene ayakları üzerinde durabilen bir evlat yetiştirmişler ki sen güçlüsün, ve inan ki torunları senden bile daha üstün onlar için ve bebeğine gözleri gibi bakacaklarından emin ol..
senin ilk yapacağın kendi psikolojini düzeltmen olmalı istersen uzmandan falan yardım bu süreçleri atlatman daha kolay olacaktır eminim. daha sonrasında bir işe gir en azından saçma sapan düşüncelerinden kurtulursun sonrasında kendi evinde kendi düzenini kurarsın... Allahım yardımcınız olsun..

ailenden memnun değilsen altı ay sonra çocuğun 3 yaşına giricek tam gün kreşe verirsin sende işe girersin ayrı eve çıkarsınız gül gibi geçinirsiniz

tabi böyle uzaktan söylemek kolay da işiniz zor baba evinden bir kere çıktın mı bir daha eskisi gibi olmuyr malesef

Bebeginiz kac aylık ya da kaç yaşında? Bir yandan sığınacak bir kapınız var çok şükür. . Ama bu süreci yasamasam da yaşayan çok yakın insanlar var zordur bilirim.
Yalnızca size bir tavsiyem var. Şu an için çocuğunuza maddi bir gelecek sağlamayı düşünmeden once kendinize ve kızınıza manevi bir gelenek sağlamayı düşünün. Ne kadar çok huzurunuz olursa o kadar çok enerjiniz ve bereketiniz olur.. hem onun geleceğini bırakın babasi olacak insan da düşünsün. Tek başına yapılabilir bir şey degil bu. Ama huzuru tek başınıza verebilirsiniz o da sizin psikolojiniz ve huzurunuz yerinse olursa..

Çok doğru !
Bence de önemli olan bu. Senin manevi geleceğin yoksa maddi gelecek neye yarar?
Keşke evinde kalsa idin de bebeğine onlar baksa idi sen çalışıp evini geçindirirdin.

Back
X