Ailemle sorunum hep vardı,yıllarca şehirdışında okudum hep uzaktım onlardan..Hani çocugunu en buyuk kötulugu de yapsa toz kondurmayan anne babalar var ya hep onlara özendım...Ben agzımla kus tutsam yaranamam onlara,hatta kardesım bosanacagımızı aıleme acıklarken yıllarca damadınıza anne babalık ettınız sımdı de ablama edın demıstı..Öyle anlayıssız ve sabıt fıkırlıler kı..Evet şükür sıgınacak yerım var ama bunu lutuf gıbı gösterıyorlar cok sacma..Benım de cocugum bosansa ılk dusunecegım yer benım evımdır..Tabı kı alacaksın ..Üstelık esım cocugu almaya geldıgınde annem bınbır ısrarla gel yemek ye bılmem ne demelerı daha yenı gordum ısteyken farkında degıldım..Sankı oglu oymus gıbı bısuru sey yasamısız hala bas ustune cıkartıyolar elın adamını..Bu tarz sorunlarım var..Bir de dedıgım gıbı cocugumun gelısımı yetısmesı ıcın okudugum arastırdıgım hıcbırseyı uygulamıyorlar ne desem bı gun sonra aynısını yapıyorlar oysa kı bı otorıte lazım cocuga ve o da BEN olmalıyım en yakını olarak...Bu durumlar benı gerıyor..
sevgili siyahbeyaz,
konularını biliyorum az çok.eşine son bir şans verdiğini de ve eşinin bu şansı teptiğini de okumuştum malesef.
herneyse sen elinden geleni yaptın bundan sonra geleceğinizi düşüneceksin tabi.
ancak yeni bir düzen kurma aşamasındasın ve bu tür geçiş dönemleri sancılı olur ne yazık ki.
ailenin desteği burada seni en rahatlatacak faktör tabiki ama onlar ile de bazı sorunların varmış.
sana şunu tavsiye edebilirim,annen ve baban belli yaşa gelmiş insanlar,onların bazı davranışlarını toptan değiştirme şansın yok ne yazık ki.seni tam olarak ta anlamalarını bekleme.
ufak tefek anlaşmazlıkları görmemeye çalış.çocuğun için endişelenmekte çok haklısın ama onlar da anane ve dedesi sonuçta.ne yaparlarsa yapsınlar torunlarına zarar vermezler aslında.
şanslısın ki çocuğunu emanet edebileceğin bir ailen var ve sen bu sayede çalışabileceksin.
eğer kızın ile ilgili çok aşırı boyutta hataları yoksa,ona zarar verecek bir tutum içinde değillerse-ki zannetmem bence sadece bir kuşak çatışması yaşanıyor aranızda-daha toleranslı geniş bakmaya çalış durumuna.
de ki yavrum en azından ananesi ve dedesinin yanında ve onlar kızına ben olmasam da en iyi şekilde sahip çıkacaklar.
içinde bulunduğun psikoloji ile herşeyi daha farklı boyutta algılayabilirsin ve bir de senelerce aileden uzakta yaşamak ve tekrar onların sorumluluğu altına girmiş olmak ta geriyor seni.
ama bu süreçte de bir anne olarak,kızın ve kendin için sabretmek görevi sana düşüyor.sabır,sabır,sabır.
tamam mı canım.eminim zaman içerisinde belirli bir hayat düzenini kuracaksın kendine.