babalari ayri olan cocuklari uvey olmadan buyutmek

tulumbatatlisi

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2016
19
8
6
40
herkeze selamlar hanimlar ben 35 yasinda 1 kiz cocugu annesiyim. kizim 1. esimden

2. esiminde bir kizi var benim kizimdsn 3 yas buyuk o 12 yasinda.
sorunum su ki biz yeni bir bebek istiyoruz ve tedaviye basladik. kizimin kardesi olsun cok istiyorm.
ama bir yandan diger ufakliginda kardesi olacak tabi.
ablamiz kendi annesi ile yasiyor hafta sonlari bizimle beraber.
cok kiskanc surekli aglayan ve cok peoblem bir cocuk yasinin verdigi etkiyle tabi.
benim kizimla hic anlasamiyor.
ama benimle hic bir sorunu yok ve birbirimizi cok seviyoruz.
acaba yeni bebek benim kizimla ilerde soeun yasarmi. uveymis gibi davranirlsrmi birbirlerine ikiside benim oz 3vladim olacak ve bir sorun yasasinlar isfemiyorum o sekilde buyutecegim eger nasip olurda dogurursam tabii.. diger acidan yeni bebek iki kizida birbirine baglsr ikisininde kardesi olacak. ama baska bir acidan benim aklima gelemyecek bir suru sorun yasarmiyim diye cok korkuyorum..
kimsenin evladina haksizlik etmek istemiyorum oda mutlu olsun beim kizimda. ama sonucta ikisi ayni evde buyuyecek kardesi olsun istersen kas yapayim derken goz cikarirmiyim acaba. bu konuda tecrubeli olan anneler varmi aranizda her turlu akla fikre ihtiyacim var
sevgiler..

Bence bir pedagog dan destek alın Hem sizi bu süreç hakkında ,çocuklara nasıl yansıtmanız konusunda bilgilendirir.Siz de sağlıklı adımlarla ilerlersiniz.İleride de karşılaşacağınız sorunları nasıl çözmeniz konusunda da sıkıştığınızda iletişime geçebilirsiniz .

babamın yeni eşinden 2 çocuğu var. kadının eski evliliğinden de çocukları var herhalde 2 taneydi.

o kız da küçükken bize gelirdi tabi annesini görmek için, o zaman o babasında kalıyordu ben de babamda kalıyordum. genelde ben uyumsuz olduğum için babam onunla pek muhatap etmezdi beni çünkü kızı baya üzüyordum sanırım kötü şeyler söylüyordum. kardeşim olunca da hiç ortak paydamız filan olmadı. ben kardeşlerimi çok seviyorum sürekli görmeye gidiyorum ama kadının kızından bana ne yani? sonuçta aynı evde yaşamıyorlar sadece haftasonları görüşecekler ve hatta 5-6 yıl içinde kız üniversite kazanıp tamamen gidecek, çok büyütmeye gerek yok bence ikisi de kardeşini sever ama bu kardeş onları birbirine düşürmez de bağlamaz da.

merhaba yorumun ici. tesekkurederim. yeni kardeslerinle.. babandan olma ortak kardeslerinle yani hic uvey gibi sorunlar yasadinizmj? yada senin psikolojin bundan olumsuz etkilendi mi?

QUOTE="sassyassyy, post: 56819398, member: 824501"]babamın yeni eşinden 2 çocuğu var. kadının eski evliliğinden de çocukları var herhalde 2 taneydi.

o kız da küçükken bize gelirdi tabi annesini görmek için, o zaman o babasında kalıyordu ben de babamda kalıyordum. genelde ben uyumsuz olduğum için babam onunla pek muhatap etmezdi beni çünkü kızı baya üzüyordum sanırım kötü şeyler söylüyordum. kardeşim olunca da hiç ortak paydamız filan olmadı. ben kardeşlerimi çok seviyorum sürekli görmeye gidiyorum ama kadının kızından bana ne yani? sonuçta aynı evde yaşamıyorlar sadece haftasonları görüşecekler ve hatta 5-6 yıl içinde kız üniversite kazanıp tamamen gidecek, çok büyütmeye gerek yok bence ikisi de kardeşini sever ama bu kardeş onları birbirine düşürmez de bağlamaz da.[/QUOTE]

Sizin kızınız be eşinizin kızı Arasında kan bağı yok bir yakınlıkları olmak zorunda da değiller . Birbirlerine zararları Olmasın yeter .
Kendi kızınızla şimdi olursa yeni bebek nasıl yetiştirirseniz öyle yakın olurlar . Biyolojik olarak öz ve öz kardes olmayacaklar belki ama yakın olabilirler sonradan .

merhaba yorumun ici. tesekkurederim. yeni kardeslerinle.. babandan olma ortak kardeslerinle yani hic uvey gibi sorunlar yasadinizmj? yada senin psikolojin bundan olumsuz etkilendi mi?

tabi ki hayır ben kardeşlerimi hep babamın çocuğu olarak gördüm onların benim öz kardeşimden farkları yok. analarını sevmem ama kendileri için canımı veririm. eşinizin kızı sizi seviyormuş zaten bence sorun olmayacağını düşünüyorum ama bilemem.

evet tabiki yakin olmalari gerekmez. sadece benim kizima dahs cok hayati zindan edermi acaba bu sefer yebi kardesi kiskanup. benim kendi evlwtlsrim hic birini birbirindne ayormam. ama ilerde nasil gelisir epey endisem var buna ragmen cocukda istiyorum. yorumun icin tesekkurler

QUOTE="defne-28, post: 56819439, member: 622580"]Sizin kızınız be eşinizin kızı Arasında kan bağı yok bir yakınlıkları olmak zorunda da değiller . Birbirlerine zararları Olmasın yeter .
Kendi kızınızla şimdi olursa yeni bebek nasıl yetiştirirseniz öyle yakın olurlar . Biyolojik olarak öz ve öz kardes olmayacaklar belki ama yakın olabilirler sonradan .

evet zamanla fikirler degisebilir tabi. cocuklarin birbirini sevmesi benim icin yeterli. benim ufaklik ve digeri icin yalacak cok bise yok sanirkm gelecekte gorecegiz

QUOTE="sassyassyy, post: 56819460, member: 824501"]tabi ki hayır ben kardeşlerimi hep babamın çocuğu olarak gördüm onların benim öz kardeşimden farkları yok. analarını sevmem ama kendileri için canımı veririm. eşinizin kızı sizi seviyormuş zaten bence sorun olmayacağını düşünüyorum ama bilemem.[/QUOTE]

Tam sorduğunuzla ilgili değil ama bu tarz aile örneği paylaşayım. Erkek arkadaşım annesiyle babasının ilk evliliğinden. Annesiyle yaşamaya devam etmiş ve o 6-7 yaşlarındayken annesi 2. kez evlenmiş.

Annesinin 2. evliliğinden 2 çocuğu daha var. Hepsi kardeş gibi büyümüş ve ikinci eşi erkek arkadaşıma da ilk evlendiklerinde ve erkek arkadaşım ergenliğe girene kadar çok iyi davranmış. Sonrasında klasik üvey baba sorunları. Annesi ikinci eşinden de boşandı.

Tek sorun şu oldu kardeşler için, erkek arkadaşım çocukların babasıyla anlaşamadığı için ilk boşanmaları sonrası kardeşlerin görüşmesi aksadı.

Şimdi çocuklar da büyüdü, hiç sorunları yok. Aynı evde büyüyen çocuklar sevgi ve ayrımcılık sorunları olmadığı sürece mutlu oluyor. Sadece baba farkının çocuklara yansımamasına çok dikkat etmeniz ve ilk çocuğunuzla yeni eşinizin ilişkisine çok dikkat etmeniz lazım.

banadabirisi yazsin yahu :)
çok tatlısınız ahanda yazıyom

gözünden kaçacak en büyük detay iki büyük ablanın bebek için birbirlerine daha çok girecekleri ve istem dışı bebeğe zarar verebilecekleri..onun dışında gözünü bebeğin üstünden ayırmazsan ve kızını tembihlersen hafta sonu sadece evde olacak ablamız bebekle daha çok vakit geçirirken küçük kardeş çok ayak altı etmeszse bence stabil bir ortam yaratabilirsiniz
Allah şimdiden üç evlatla sabırlar versin size

evet haklisiniz bizi.kilerin bir sorunu yok simdilik ama gelecekte kimsenin sorun yasamayacaginin garantisi olsa keske. cocuklarim buyudugu zaman biz uveyiz babalarimiz baska muhabbetine girmeleri beni ikilemde birakmalari kahreder heralde.. daha bugunden bunlari dusunmek dogrumu degilmi bilmiyorum twbi

QUOTE="Eksi_Elma, post: 56819507, member: 866975"]Tam sorduğunuzla ilgili değil ama bu tarz aile örneği paylaşayım. Erkek arkadaşım annesiyle babasının ilk evliliğinden. Annesiyle yaşamaya devam etmiş ve o 6-7 yaşlarındayken annesi 2. kez evlenmiş.

Annesinin 2. evliliğinden 2 çocuğu daha var. Hepsi kardeş gibi büyümüş ve ikinci eşi erkek arkadaşıma da ilk evlendiklerinde ve erkek arkadaşım ergenliğe girene kadar çok iyi davranmış. Sonrasında klasik üvey baba sorunları. Annesi ikinci eşinden de boşandı.

Tek sorun şu oldu kardeşler için, erkek arkadaşım çocukların babasıyla anlaşamadığı için ilk boşanmaları sonrası kardeşlerin görüşmesi aksadı.

Şimdi çocuklar da büyüdü, hiç sorunları yok. Aynı evde büyüyen çocuklar sevgi ve ayrımcılık sorunları olmadığı sürece mutlu oluyor. Sadece baba farkının çocuklara yansımamasına çok dikkat etmeniz ve ilk çocuğunuzla yeni eşinizin ilişkisine çok dikkat etmeniz lazım.[/QUOTE]

cok tesekkurederim :)

birbirleriyle klasik kardes sorunlsri yasarlar birtek insallah
elbise ayakkabi icin sac ssacaba bas basa girerler
yada erkek arkadas icin :)
sen uveysin ben degilim muhabbetiyle karsilasmam insallah hic bir zaman

UOTE="parkbyull, post: 56819529, member: 623498"]çok tatlısınız ahanda yazıyom

gözünden kaçacak en büyük detay iki büyük ablanın bebek için birbirlerine daha çok girecekleri ve istem dışı bebeğe zarar verebilecekleri..onun dışında gözünü bebeğin üstünden ayırmazsan ve kızını tembihlersen hafta sonu sadece evde olacak ablamız bebekle daha çok vakit geçirirken küçük kardeş çok ayak altı etmeszse bence stabil bir ortam yaratabilirsiniz
Allah şimdiden üç evlatla sabırlar versin size[/QUOTE]

Bir de kendi çocuğunuzun eşinizin çocuğuna göre “daha yakın” kardeş olmamasını sağlayın. Çocuklar ve ergenler sevgiye ve önemli hissetmeye çok muhtaç. Sizin çocuğunuz “biz beraber yaşıyoruz, yakınız, sen değilsin” diye diğer çocuğu dışlamamalı. Eğer böyle davranırsa sizin de diğer çocuğu desteklemeniz gerekiyor.

Çocuklar öz, yarım, üvey ayrımı bilmiyor. İki evlatlık çocuk alıp (farklı ailelerden), çoğu öz kardeşten yakın yetiştiren aileler var. Önemli olan yetişkinlerin “bu benim”, “bu benim değil” ayrımı yapmaması.

her ikinizinde evladı varken ortak bir çocuğa çokta gerek yok bence,illa istiyoruz derseniz sizin kızınız açısından daha çok sorun olur bence çünkü aynı evde olacaksınız sürekli ve bebek doğunca ister istemez ilginiz bebeğe kayacak, eşinizin kızı zaten haftasonu sizinleymiş büyüdükçe gelip gitmesi azalacak belki hiç gelmeyecek ilerde. o doğacak kardeşini sever bence ama kıskançlık yapabilir ....

Kızınız babasıyla görüşüyor mu ?
Babayla arası nasıl o da etkiler mesela baba tarafı der mi o senin kardeşin değil vs diye

Aynı fikirdeyim .

Konu sahibi bir çocuk daha yaptığında maddi manevi bölüneceksin bunu da düşündün mü ?

Ben ozler uveyler karisik buyudum. Cocukken hic sorun yasamadik. Ama buyuyunce uvey ablalarimin annesi ortaligi karistirdi,araya baska meseleler girdi ve gorusmemeye basladik. Ben sizin yerinizde olsam tekrar cocuk yapmazdim sanirim. Bilemiyorum. Psikolojik olarak cok yorucu gunler sizi bekler cunku annem gozumun onune geliyor da. Kadin herkesin ortasini bulacagim diye,esit davranacagim diye,anneler olarak bir araya gelelim diye kendini yormustu. Simdi sorsak ben yaptiysam kendim icin yaptim pisman degilim der. Ne naneye yaradi peki,koskoca bir hic.

Cocuklari ayirmamak icin ebeveynlerin gorusmeleri gerektigini dusunuyorum ben sahsen. Belli zamanlarda bir araya gelmek,dost olmak gerekiyor. Aileler iyi anlasinca cocuklar iyi anlasiyor cunku.

Benim oglum var 10 yasinda
Esimin oglu 19 yasinda
Esimle ortak 1.5 yasinda kizimiz var

Benin oglum kardesine tapiyor , kardesi de ona , etle tirnak gibiler , muhtesem bir iliskileri var

Esimin oglu annesiyle yasiyor , basta kardrs fikrine tepki gosterdi ancak biz buna karisamayacagini bizim kararimiz oldugunu soyleyerek net durduk , o da kabullendi ve su anda guzel bir iliskileri var

Tabi benim oglumla kizimin arasi bambaska ama biz anne baba olarak ucunu de kardes olarak goruyoruz zaten bizim evimizde uvey kelimesi asla dile gelmez , kullanilmaz
Ucu de cocugumuz bizim otesi yok

Burda is tamamen sizde bitiyor

cok dogru epey hircin oldugu icin biraz zor olacak gibi

QUOTE="Eksi_Elma, post: 56819735, member: 866975"]Bir de kendi çocuğunuzun eşinizin çocuğuna göre “daha yakın” kardeş olmamasını sağlayın. Çocuklar ve ergenler sevgiye ve önemli hissetmeye çok muhtaç. Sizin çocuğunuz “biz beraber yaşıyoruz, yakınız, sen değilsin” diye diğer çocuğu dışlamamalı. Eğer böyle davranırsa sizin de diğer çocuğu desteklemeniz gerekiyor.

Çocuklar öz, yarım, üvey ayrımı bilmiyor. İki evlatlık çocuk alıp (farklı ailelerden), çoğu öz kardeşten yakın yetiştiren aileler var. Önemli olan yetişkinlerin “bu benim”, “bu benim değil” ayrımı yapmaması.[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…