• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Babalarıyla samimi olmayan kızlar, sosyal hayatta başarılı olamazlar"

Başlıktaki cümleyi ilk defa sizin sayenizde duydum, böyle bir genellemeden haberdar değildim.

Bu cümleyi dibine kadar doğrulayan iki kadını yakinen tanıyorum.

Ama tesadüf de olabilir, bilmiyorum.

Eğer kadın güçlüyse... diye başlamış Z zamanla , aslında bir açıdan doğru, ama bir yandan da, o "güç"ün oluşması için de zaten sağlıklı bir baba kız ilişkisine ihtiyaç var sanki. Bilemedim...

Her halükârda, konusu insan olan genellemelere gözü kapalı güvenmem pek. Çünkü o kadar çok bileşen ve katman var ki bir insanın yetişmesinde... Diyelim ki - kız hep aynı kız olsun-, berbat bir baba kız ilişkisi ama kıza katkısı ve hayata babaya karşı duruşu müthiş farklı iki anne, ya da berbat bir baba kız ilişkisi ama şahane bir rol model amca, ya da berbat bir baba kız ilişkisi ama şahane bir anne ve son derece sağlıklı ve etkili bir okuma alışkanlığı, ya da berbat bir baba kız ilişkisi ama şu ama bu...

Bu muhteşem düz mantığa göre babasını kaybetmiş kızlar hayat falan kuramaz.
Genellemeler, genellemeler... Ömrümüzü yediler kategoriye sokacağız, etiketleyeceğiz, ahkam keseceğiz diye.

genellemelerle ilgili söylediğiniz herşeye kesinlikle katılıyorum.
yalnız, burada kastedilen, yanlış anlamadıysam, "yokluk" durumu değil de, babanın varlığına rağmen, sağlıksız ilişki.
bu ikisi biraz farklı etkiler oluşturabiliyor.

Kişiliğin gelişiminde bir katkısı vardır elbet ama babasıyla sıfır iletişimi olan kuzenim var kız bulunduğu mevkiyi tırnaklarıyla kazıyarak elde etti.Kendini,çevresini gayette mutlu etmeyi bilen biri.Bunu pozitife çevirenlerden olmak,ders çıkarmak,kendine yatırım yapmak lazım.

genellemelerle ilgili söylediğiniz herşeye kesinlikle katılıyorum.
yalnız, burada kastedilen, yanlış anlamadıysam, "yokluk" durumu değil de, babanın varlığına rağmen, sağlıksız ilişki.
bu ikisi biraz farklı etkiler oluşturabiliyor.
Bu açıdan düşünmemiştim, haklısınız ikisinin etkisi bambaşka olur.

Babamla cookk sicak ve samimi bir ilişkimiz olmadi. Bu belki bana bazi hatalar yaptirdi. :) Ama bu tarz bir iletişim kopukluğunun koca bir hayati etkileyecegini dusunmuyorum ben kendi adima. Eşimi de iyi sectigimi dusunuyorum ve evimizde mutluyum.
Herseyi de aileye cocukluga yikmamak lazim yapan neler yapiyor, ailesine ragmen.

Şu şekilde doğru olabiliyor; yanlış eş seçimi. Çocukluktan öğrenilen yanlış bağlanma kodlarını tetikleyen bir pislikle gidip evleniyorsun. Sonra tabi ki başarısız bir evlilik hayatı oluyor.
Uyanıp kendini onarmak önemli olan, aynı hatayı yapmadan ilerlemek.
Onarılmayan bir durum değil yani.

Babamla cookk sicak ve samimi bir ilişkimiz olmadi. Bu belki bana bazi hatalar yaptirdi. :) Ama bu tarz bir iletişim kopukluğunun koca bir hayati etkileyecegini dusunmuyorum ben kendi adima. Eşimi de iyi sectigimi dusunuyorum ve evimizde mutluyum.
Herseyi de aileye cocukluga yikmamak lazim yapan neler yapiyor, ailesine ragmen.
Teşekkürler aradığım hayattan orneklemeyi siz verdiniz . Örneğin babanıza sarılır öper misiniz durup dururken?

Şu şekilde doğru olabiliyor; yanlış eş seçimi. Çocukluktan öğrenilen yanlış bağlanma kodlarını tetikleyen bir pislikle gidip evleniyorsun. Sonra tabi ki başarısız bir evlilik hayatı oluyor.
Uyanıp kendini onarmak önemli olan, aynı hatayı yapmadan ilerlemek.
Onarılmayan bir durum değil yani.
Babasiyla samimi olmadigi icin mi gidip pislik adamla evleniyor? Sorun sadece samimi olmak yani. Samimi olmak babalik vasfini yerine getirmiyor anlamimda degil ki. Belki sarilmama , opmeme vs bu durum pislik adam bulmasina sebepse babasi olmayan kizlar napsin ya da alkolik olan annesini doven vs

içimde hic dolmayan bir bosluk ne yapsam tatmin olmadigim bir durum soz konusu ama kendisiyle tanismadan once daha mutluydum.
boyle hislerim yoktu hiç olmamalari daha iyi bazen
hic olmasaydi keske ozaman hersey daha guzeldi hayallerimdeki babayla cok mutluydum ben.
sorun bizlerin bozuk iletisimi degil yani.
gayet saglikli cocuklarken hayatimizi alt ust etmelerinden psikolojimizi alt ust etmelerinden kaynakli.
ayy keske iyi anlassaydim demiyorum hiç olmasaydi keşke diyorum.

Babasiyla samimi olmadigi icin mi gidip pislik adamla evleniyor? Sorun sadece samimi olmak yani. Samimi olmak babalik vasfini yerine getirmiyor anlamimda degil ki. Belki sarilmama , opmeme vs bu durum pislik adam bulmasina sebepse babasi olmayan kizlar napsin ya da alkolik olan annesini doven vs
kizmissiniz ama annem kucukken beni turkiyenin cok unlu bir psikologuna goturmustu bir sebepten adam anneme şey demisti ilerde kurdugu ikili iliskilerine dikkat edin bazen hayatlarindaki adama baba yerine koyabiliyorlar yada iyi aile adami kavramini bilmedikleri icin cok yanlis tercihler yapabiliyorlar demisti.
yani boyle bir durum var maalesef.

Hicbir alakasi yok. Guc icten gelir. Tanidigim ayni meslekten oldugum gayet basarili bir kadin var, cok cok iyi bir yerde calisiyor babasi alkolik iliski falan yok ortada yani. Gayet de mutlu bir evliligi var.

Tonla alkolik baba, bosanmis terk etmis gitmis baba kizi var, hepsi mi basarisiz ve mutsuz? Alakasi yok.

Back
X