babam 6 yasindaki ogluma kotu davraniyor

Eşiniz biliyor mu oğlunun nasıl hırpalandığını peki.
Kızının hastalığını çok da önemsemeyen bir baba gerçi konu baba..
Çok üzüldüm. Benim babam 68 yaşında. küçücük çocuklarıma öyle özen gösteriyor ki. İkisini de kucağında taşıyor.
Hayatlarını kolaylaştırmak için ellinden geleni yapıyor.
Yani yaşlı olması sorun değil.
Bir arkadaşımız oğlun da hatalı diyor.
Onun bir çocuk olduğun, şımarabileceğini, inatlaşabileceğini düşünmüyor.
Üstelik çocuklar insanları en az bizler kadar analiz edebiliyorlar.
Belki de tepkisini gösteriyor. Ona karşı çıkıyor küçücük boyuyla.
Tavrını gösteriyor. Kişilikli ezik, sinik bir çocuk değil oğlunuz..
Dilerim tez zamanda tedaviniz biter dönersiniz evinize.
Çocuklarınız daha fazla yara almadan.
İnsanlara güvenini kaybetmeden.
Bir insanın en çok ailesine güvenir.
Yazık ki babanız sizin güveninizi saygınızı yitirdiğiniz gibi, çocuklarınızınkini de yitirecek.
 

Esime oglumun durumunu hic soylemiyorum. Cunku esim ogluna cok duskundur. Bende burda mecburi nedenlerden dolayi kaliyorum, hemen gidemem gitmek istesemde..babam aslinda kotu bir insan degil maddi olarak bize yardimci olur. esimle onun evinde kaliyoruz kira almiyor..babamin maddi durumu cok iyi..ama prensiplerine asiri bagimli, cok titiz, cok asiri tutumlu bir insan nasil anlatiyim..karsindakini pek dusunmeyen onu ezince ezdigini fark bile etmeyen, duygularini ifade etmede cok zorlanan, fedakarlik nedir hic bilmeyen anadolu erkek tiplerinden..bizi sever ama cookta uzer bazen ne yazikki ustelik su an eski halleriyle karsilastirinca bir melek gibi gozukuyor bazen gozume :) eskiden onun sayesinde neler yasadik neler..ama yine de kotu bir baba demiyorum bizi bu hallere getirdi, evimizi idare etti..Sadece biz ailede her davranisimizi babama gore ayarlariz. Onu nasil memnun edecegiz, soyle yaparsak kizmaz memnun olur gibi kendimizi sartlamisiz. Iste oglum bunu yapamiyor. Ama o olaydan sonra o da anladi galiba. ARtik tv ye baksa bile dedesi gelince hemen kapatiyor, cunku onun istedigi kanallar acilacak. Onunla hic inatlasmiyor ve eskiden ona sakalar yapardi satasirdi, artik hic yapmiyor o bir yere giderken dede beni de gotur derdi artik hic demiyor..
 

Çocuğunuzun size karşı akıllı uslu olması bir şeyi değiştirmez, sonuçta babanızın evine gitmişsiniz ki zaten onun huyunu bilerek gitmişsiniz. Kaldı ki çocuğu olarak size bile davranışı böyleymiş ki torununa da olması gayet normal, ben çok sinirli ve katı kuralları olan bir baba gördüm.
Size evini açmayana baba demezsiniz ama çocuğunu umursamayan bir adama nasıl hala koca diyebiliyorsunuz? Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama eğer çalışmıyorsanız BENCE hiç bir anne baba kendi çocuğuna artı iki torununa bakmak zorunda değil, babaları sağken, açamyabilirdi de evini. Kocan orada sefa sürecek sen burada çocuklarla cefa çekeceksin olmaz böyle şey de diyebilirlerdi.

Bence siz kızınızı düşünün, babanız için boşuna sinirlenmeyin, benzer tanıdıklarım olduğu için diyorum yapılabilecek bir şey yok artık 60-70 yaşlarındaki bi adama. Belki oğlunuza daha iyi bir şekilde anlatıp, dedenin sinirli olduğunu artık çok yaşlı olduğunu ve istemeyerek kötü davranabileceğini söyleyip dedeyle inatlaşmamasını sağlayabilirsiniz. Veya bu tarz hata yaptığında alın çocuğunuzu bahçede mahvettiği yerleri beraber onarın ve dededen özür diletin o zaman olaylar büyümez. Ne münasebet bacak kadar çocuk kaç yaşındaki dedeye bu tarz karşılık verecek bana çok garip geliyor.

İleride böyle bir durum yaşarsan naparsın demişsin, bilemedim hasta çocuğundan mı bahsettin yoksa dedesiyle takışandan mı. Hastalık meselesini söylüyorsan yapılacak şey bence o kocanın iliğini kemiğini kurutmaktır he olmuyorsa el mecbur çocuğum için bazı şeylere katlanırdım. Burada asıl mesele çocuğun hastalığı tabi ki, umarım ki kısa zamanda tedavi olur yavrucak.

Dedeyle takışan çocuktan bahsediyorsan ben şu an kardeşime bile çok kızıyorum en ufak bir dağınıklığında veya anneme cevap verdiğinde. Biz böyle büyümedik çünkü, hiç hoşuma gitmiyor yeni neslin git gide saygısızlaşması. Bizim zamanımızda anne haksız da olsa yaşına hürmeten susulurdu. He sevgi görmemekten bahsetmişsiniz, saygı kişiye göre değildir insanın içindedir ve herkese gösterilmelidir. Ben de annemden sevgi görmedim daha bir kere sarıldığını öptüğünü hatırlamam, annemi görmüyordum bile çalıştığı için. Ama onun bir bakışı yeterdi bana dövmekten beter ederdi. Hatta küçük kardeşim dedeme "sanane" dediği için tonlarca sopa yemişti. Düşün ki o olaydan önce ne ben ne kardeşim daha bi fiske yememiştik.



 

Yorumun icin tesekkur ederim arkadasim. Babamin ogluma da boyle davrancagini sezmistim, ama bu senin dedigin gibi normal degil. Cok yanlis bir davranis. Belki duzelmistir yillar gecti artik cok olgunlasmistir dedim ama ne yazikki cokta oyle olmamis.
Bizim buraya gelmemizi babam istedi. Ben Turkiye de iki kucuk cocukla kizimda rahatsiz dogduktan sonra cok yanliz kaldim esim cok kotu bir es degil sadece cok rahat ben biraz daha fazla ilgi ve kiziyla biraz daha fazla ilgilenmesini bekliyorum. Ayrica esim bize maddi destekte bulunuyor. Ve bu ulkede devlet her kisiye bir aylik bagliyor. Yani bizim masraflarimizi kendimiz oduyoruz ve esim oduyor. Babama bu konuda yuk olmuyoruz. Ayrica annemde calisiyor yani bu ev sadece babamin parasiyla gecinmiyor. Kaldi ki bana ev cikti buradan ama kendisi almami istemedi. Ben ayrilmak istiyordum izin vermedi.

Sikinti ceken arkadaslar bilir, buraya icimi dokmek icin yaziyorum, dertlerimi paylasacak biri olsun beni birileri dinlesin diye. Kizimi zaten dusunuyorum elimden geleni yapiyorum. Ayrica senin kardesinle benim oglumu karsilastirmissin. Bence hicte ayni durumda degiller. Benim oglum su anda kardesinin rahatsizligindan dolayi, ve bazi aile sorunlardan dolayi, ve su kaderin oyunlarindan dolayi cok sevdigi evini, oyuncaklarini, arkadaslarini terk etmek zorunda kalan ve dolayisiyla su an cok hassas olan kucuk bir cocuk. Ve cogu zaman da gayet saygili bir cocuk. Sadece asiri derecede kisitlaninca her cocuk gibi sinirlenebilen bir an olsa inatlasabilen bir cocuk. Onun ne sucu var ki.. Dedesi ona insan gibi davrandikca o da saygisini gosteren bir cocuk.

Bilemiyorum ben oglumu suclu olarak gormuyorum bu durumda. Ama artik yukarda yazdigim gibi dedesinden uzak duruyor, tipki benim babama davrandigim gibi cogu zaman onu artik gormezden geliyor. Babam bu davranislarindan dolayi neleri kacirdigini bilmiyor. Cunku cocuklar onlarla guzel bir sekilde konustukca, oynadikca insana o kadar cok mutluluk veriyorlarki...bu her yastaki insan icin gecerli bir sey. Oglum diger dedesiyle ve babaannesiyle oyle guzel gunler geciriyorki o dedesi bize gelince veya biz onlara gidince. Onlara da mutluluk veriyor..
 
Formunu okudum. Gercekten icinde oldugun duruma, senin ve oglun adina cok uzuldum. Aslinda buyukler icin torun demek cok guzel bir sey demek. Bir hazine. Nasil anlatiyim biz cocuklarimizla sanki yeniden dogmus gibi oluyoruz ya, aslinda dedeler neneler icinde bu boyle olabilir. Sadece torunlarina yeterince sevgi gosterirlerse ve emek verirlerse. Hayati tekrar onlarin gozunden gormeye baslayabilirler ve yasliligin verdigi monotonluktan kurtulabilirler diye dusunuyorum. Tabiki bunun icin emek ve sevgi gerekli. Yani torunlarin yaninda, ne olacak bahcede bir kac maydanoz sogan bozulursa, onemli olan o minik cocugun kalbini kirmadan guzel bir sekilde bu konuyu cozmeye calis. illa bahcene cok onem veriyorsan Ne biliyim al onu parka gotur, beraber top oynayin ya da rahatsizsan o oynasin sen bak. Sen sonucta o cocuktan yillarca daha fazla yasamissin ve hayat tecruben var.
 

bı an önce uzaklas kı o cocugunnnn da hafızasında böle kötu seyler kalmasınn.onun barı psıkolojısı bozulmasınn..babanıza gelınce ıcınde zerrekadar sevgi kalmamıss yazık..!!!
 
Canım yalnız değilsin merak etme benim babam'da çocukları sevmiyo..
7 yaşında bir oğlum var televizyon için bile kavga ediyo çocukla.. kızıyo bir daha gelme diyo bacak kadar çocuğa..
Anneme hep sen yüzveriyosun alıyoruz istediğini tepemize çıkıyo diyo çocuk bu ya ne anlar yokdan vardan.
eşşek kadar adam çocukla itişiyo anlıcan ama onun aklı okadarına yetiyo diyorum artık oğlumdan kücük beyni var. o sebepden huyunu bildiğimizden sallamıyoruz onu.

Geçn gün kardşeimin arkadaşı geldi eşiyle 1.5 yaşında da çocukları var inan çocuğu tek odaya kapattık onla oturduk salona gitmesin diye neymiş efendim çocuk geliyomuşda çakmağını alıyomuş,sehpasının üzerindekileri karıştıyomuşun alın şu çocuğu şurdan diyo elalemin yanında.

Çocuk sevmeyen insanda zaten insan sevgisi yoktur.
Bencil insan bende babamı sevmiyorum ama atsan atılmıyo satsan satılmıyo napcaksın bacım katlanıyoruz.
Bana kalsa oğlumu hiç yollamıcam ama biz aynı binada oturuyoruz ve oğlum anneme ve kardeşime çok düşkün beni dinlemiyo kaçıyo gidiyo
 
bı an önce uzaklas kı o cocugunnnn da hafızasında böle kötu seyler kalmasınn.onun barı psıkolojısı bozulmasınn..babanıza gelınce ıcınde zerrekadar sevgi kalmamıss yazık..!!!

Bende inan bir an once uzaklasmak istiyorum. sadece beni burda tutan bir seyler var. Kucuk kizimin tedavisi burda daha iyi yuruyor, o yuzden katlaniyorum. Ama bu arada oglum cok yipraniyor
 

Benim babama cok benziyor gercekten. Benim babamin sadece cocuklarla degil diger insanlarla da pek beraber olmak istemez. gecenlerde annem eve misafir cagirmis. Daha dogrusu onlar aramis annemde babamin yaninda tamam gelin demis. (Gelecek olanlar komsular annemin eski calistigi is yerinden arkadaslari). Vay sen misin tamam gelin diyen, ne isi varmis burda. Anneme vurmaya kalkti istemiyorum gelmesinler ara soyle..Annem agliyor ve fena korkmus, ya simdi nasil soylerim gelsinler demistim...Bende yanlarindayim..
Babam oglumla yanliz kalmasin diye surekli gozetliyorum, oglumu ogrettim artik bak dedim o senin baban degil annen degil bir gun oyle bir vururki gorursun gununu sen ona hic itiraz etme, hic dede su kanali ac bakalim deme, hic inatlasma, o kimseyi dinlemez sen uzulmussun, kirilmissin diye dusunmez..diye. O gunden sonra artik uzak duruyor ama bakalim cocuk iste ne kadar surer unutur mu
 
Bende inan bir an once uzaklasmak istiyorum. sadece beni burda tutan bir seyler var. Kucuk kizimin tedavisi burda daha iyi yuruyor, o yuzden katlaniyorum. Ama bu arada oglum cok yipraniyor

üzüldüm adınıza vala ne deyım kı çok gecmıs olsunn...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…