Eşiniz biliyor mu oğlunun nasıl hırpalandığını peki.
Kızının hastalığını çok da önemsemeyen bir baba gerçi konu baba..
Çok üzüldüm. Benim babam 68 yaşında. küçücük çocuklarıma öyle özen gösteriyor ki. İkisini de kucağında taşıyor.
Hayatlarını kolaylaştırmak için ellinden geleni yapıyor.
Yani yaşlı olması sorun değil.
Bir arkadaşımız oğlun da hatalı diyor.
Onun bir çocuk olduğun, şımarabileceğini, inatlaşabileceğini düşünmüyor.
Üstelik çocuklar insanları en az bizler kadar analiz edebiliyorlar.
Belki de tepkisini gösteriyor. Ona karşı çıkıyor küçücük boyuyla.
Tavrını gösteriyor. Kişilikli ezik, sinik bir çocuk değil oğlunuz..
Dilerim tez zamanda tedaviniz biter dönersiniz evinize.
Çocuklarınız daha fazla yara almadan.
İnsanlara güvenini kaybetmeden.
Bir insanın en çok ailesine güvenir.
Yazık ki babanız sizin güveninizi saygınızı yitirdiğiniz gibi, çocuklarınızınkini de yitirecek.
Benimde boyle dusundugum anlar oluyor, ama hayir diyorum sonra kendini aldatma psikolojik baskinin, asiri korkunun, korkutmanin oldugu yerde saygi ne gezer. Once karsindaki insan gibi davranacakki sen ona karsi saygi duyacaksin. Ayrica yazdiklarindan cocugunun olmadigi, anne olmadigin ne kadar da belli..Ayrica benim cocugum bana karsi, ogretmenlerine karsi, arkadaslarina karsi gayet saygili bir cocuk. Ogretmen sinifta en akilli en uslu en saygili cocuklarimdan diyor hep. Zaten cocuklar cok masum, sunger gibiler..karsisindakinin duygularini hemen anliyor ve ona gore cevap veriyorlar. cocugumda ve kendimde hatayi asla gormuyorum.. Oglum cok duzenli, tertipli ve gayet uyumlu bir cocuk..Ayrica boyle bir durumda bize evini acmazsa ona baba bile diyemem artik, icimden gelmez. Kizim rahatsiz diyorum, mecbur diyorum.. bilmiyorum ilerde senin basina boyle bir sey gelirse sen ne yaparsin (Allah gostermesin ama karsilastirma misali soyledim)
Çocuğunuzun size karşı akıllı uslu olması bir şeyi değiştirmez, sonuçta babanızın evine gitmişsiniz ki zaten onun huyunu bilerek gitmişsiniz. Kaldı ki çocuğu olarak size bile davranışı böyleymiş ki torununa da olması gayet normal, ben çok sinirli ve katı kuralları olan bir baba gördüm.
Size evini açmayana baba demezsiniz ama çocuğunu umursamayan bir adama nasıl hala koca diyebiliyorsunuz? Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama eğer çalışmıyorsanız BENCE hiç bir anne baba kendi çocuğuna artı iki torununa bakmak zorunda değil, babaları sağken, açamyabilirdi de evini. Kocan orada sefa sürecek sen burada çocuklarla cefa çekeceksin olmaz böyle şey de diyebilirlerdi.
Bence siz kızınızı düşünün, babanız için boşuna sinirlenmeyin, benzer tanıdıklarım olduğu için diyorum yapılabilecek bir şey yok artık 60-70 yaşlarındaki bi adama. Belki oğlunuza daha iyi bir şekilde anlatıp, dedenin sinirli olduğunu artık çok yaşlı olduğunu ve istemeyerek kötü davranabileceğini söyleyip dedeyle inatlaşmamasını sağlayabilirsiniz. Veya bu tarz hata yaptığında alın çocuğunuzu bahçede mahvettiği yerleri beraber onarın ve dededen özür diletin o zaman olaylar büyümez. Ne münasebet bacak kadar çocuk kaç yaşındaki dedeye bu tarz karşılık verecek bana çok garip geliyor.
İleride böyle bir durum yaşarsan naparsın demişsin, bilemedim hasta çocuğundan mı bahsettin yoksa dedesiyle takışandan mı. Hastalık meselesini söylüyorsan yapılacak şey bence o kocanın iliğini kemiğini kurutmaktır he olmuyorsa el mecbur çocuğum için bazı şeylere katlanırdım. Burada asıl mesele çocuğun hastalığı tabi ki, umarım ki kısa zamanda tedavi olur yavrucak.
Dedeyle takışan çocuktan bahsediyorsan ben şu an kardeşime bile çok kızıyorum en ufak bir dağınıklığında veya anneme cevap verdiğinde. Biz böyle büyümedik çünkü, hiç hoşuma gitmiyor yeni neslin git gide saygısızlaşması. Bizim zamanımızda anne haksız da olsa yaşına hürmeten susulurdu. He sevgi görmemekten bahsetmişsiniz, saygı kişiye göre değildir insanın içindedir ve herkese gösterilmelidir. Ben de annemden sevgi görmedim daha bir kere sarıldığını öptüğünü hatırlamam, annemi görmüyordum bile çalıştığı için. Ama onun bir bakışı yeterdi bana dövmekten beter ederdi. Hatta küçük kardeşim dedeme "sanane" dediği için tonlarca sopa yemişti. Düşün ki o olaydan önce ne ben ne kardeşim daha bi fiske yememiştik.
Arkadaslar insan babasini secemiyor.. 35 yasindayim cocuklugumdan beri babamdan nefret ediyorum..Cocukken ondan nefret ederdim simdi kocaman kadin oldum cocuklarim oldu hala ondan cektiklerim bitmiyor. Bir suredir bazi sebeplerden dolayi (mecburi sebepler) kendi ailemin yaninda kaliyorum. Ustelikte babam teklif etmisti. Ama 6 yasindaki oglumla hic anlasamiyorlar. Babam cok otoriterdir, cevrede herkes onu dinlesin dedigini yapsin ister.. Oglum gecen gun bahcede top oynuyordu babamin ektigi maydonozlara gelmis top. Babam cok kizdi top oynamayacaksin burada dedi. Oglum oynarim dedi, boyle devam etti. Zaten bir suredir inatlasiyorlardi. Oglum mesela tv ye bakmak istiyor babam hic bakmasina izin vermiyor..Sonra babam sinirlendi topu aldi komsularin catisina atti. Sonra iceri girdi ve kapiyi kilitledi ve perdeyi cekti. Oglum bahcede kaldi. Kapi kapandigi gorunce kapiya dokundu bakti kilitli ya aacc dedi. Babam acmadi hadi git diye el hareketi yapti. sen orda kal dedi..Oglum aglayarak uzaklasti.. Ya ben bunlar yasandiginda icerdeydim, dondum kaldim hic bir sey yapamadim..eski gunler aklima geldi babamdan hep korkardim cocukken hep uzak olmak isterdim hala da oyle..Sonra camdan baktim oglum kaybolmus, cok korktum caddeye firlar diye (ev dubleks bahce caddeye cikiyor)
Hemen kapiyi actim pesinden kostum, ara yolda agliyormus beni gorunce tekrar kostu inan o ani hic unutamayacagim...icim sizladi..ya insan yaslanirda hic mi olgunlasma torunlarini sevmez..bizim hayatimizi karartti sinirli hareketleriyle, ani cikislariyla, siddete olan meliliyle simdi de sira oglumda mi? Allahtan sabir diliyorum cok doluyum cook..arkadaslar siz olsaniz ne yapardiniz? yoksa ben mi yanlis dusunuyorum?
bı an önce uzaklas kı o cocugunnnn da hafızasında böle kötu seyler kalmasınn.onun barı psıkolojısı bozulmasınn..babanıza gelınce ıcınde zerrekadar sevgi kalmamıss yazık..!!!
Canım yalnız değilsin merak etme benim babam'da çocukları sevmiyo..
7 yaşında bir oğlum var televizyon için bile kavga ediyo çocukla.. kızıyo bir daha gelme diyo bacak kadar çocuğa..
Anneme hep sen yüzveriyosun alıyoruz istediğini tepemize çıkıyo diyo çocuk bu ya ne anlar yokdan vardan.
eşşek kadar adam çocukla itişiyo anlıcan ama onun aklı okadarına yetiyo diyorum artık oğlumdan kücük beyni var. o sebepden huyunu bildiğimizden sallamıyoruz onu.
Geçn gün kardşeimin arkadaşı geldi eşiyle 1.5 yaşında da çocukları var inan çocuğu tek odaya kapattık onla oturduk salona gitmesin diye neymiş efendim çocuk geliyomuşda çakmağını alıyomuş,sehpasının üzerindekileri karıştıyomuşun alın şu çocuğu şurdan diyo elalemin yanında.
Çocuk sevmeyen insanda zaten insan sevgisi yoktur.
Bencil insan bende babamı sevmiyorum ama atsan atılmıyo satsan satılmıyo napcaksın bacım katlanıyoruz.
Bana kalsa oğlumu hiç yollamıcam ama biz aynı binada oturuyoruz ve oğlum anneme ve kardeşime çok düşkün beni dinlemiyo kaçıyo gidiyo
Bende inan bir an once uzaklasmak istiyorum. sadece beni burda tutan bir seyler var. Kucuk kizimin tedavisi burda daha iyi yuruyor, o yuzden katlaniyorum. Ama bu arada oglum cok yipraniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?