Babam ağladı

bana demişsinki sanane , bende sana diyorum sanene

sana yazmıyorum , konu sahibine yazıyorum . sanenen . niye dert ettin bu kadar.
bizizm ülke hazır değil , bunu demeye çalışıyorum . bu benim görüüşm fikrim sanene. sen yaşa isteteğinle o senenin görüşün senin hayatın .

iki de bir haddini bil yazıp durma. sen haddini bil önce , sananmı soracağım ne yazacağımı .
istediğimi yazıyorum . tekara yazayım dur

biizm ülkemiz , hazır değil malesef . nikah yapmayıp , temizlik cinsel ihtiyaçlarını gördüğü hatta masraflardanda kurtulduğu bi durum gibi görrüyor. bu benim görüğşüm değil. ama bu görüşte insan çok malesef . bana yazmayın artık yeterrr. özgür ülkedeyiz düşüncelerimi yazarım sanane
Kendisiyle çelişen bir insansınızı

Özgür ülkeyiz yazıp

Bu ülke böyle şeylere alışık degil yazmak 😂😂ilkokul terk belli

Bu benim görüşüm yazıp böyle yaşayamazsınız yazmak hadsizliktir lütfen haddinizi bilin bakalım 😉

Bu da benim görüşüm al ne yaparsan yap 👍😎

Sizin şu tavrınız için o benim artık kızım değil diyecek o kadar baba var ki. Ama babanız hala gelmeniz için ağlıyor.
Yazık ailenize
Diger konularınızi da biliyorum ve bana göre siz haksizsiniz. Ailenize o güveni vermediğiniz için zaten bu kadar irdeliyorlar. Açtığınız konulardan da linç yedikleriniz var. Demek ki bir hatanız var.
Ne saçma ya anne babalar hata yapmıyormu

Kıza evlen nereye istersen git ne demek siz bunun farkındamısınız

Çocuğunuz var mı bakın ona uzaktan şimdi ben nasıl bu can parçama seni özlemedim ama namusumuza laf gelmesin gel evlenirsen kocanla nereye gidersen git
Diyebilirmisiniz

Yetişkin çalışan parasını kazanan bir insan kendi kararlarını verebilir kimseyi ilgilendirmez hata da yapabilir tecrübedir hata o da kimseyi ilgilendirmez

Mahalle arası dedikoducu teyzeler bu dünyadan yok olmadıkça bu insanlara rahat yok 😉

Zira babayı da şişiren komşular

Kendisiyle çelişen bir insansınızı

Özgür ülkeyiz yazıp

Bu ülke böyle şeylere alışık degil yazmak 😂😂ilkokul terk belli

Bu benim görüşüm yazıp böyle yaşayamazsınız yazmak hadsizliktir lütfen haddinizi bilin bakalım 😉

Bu da benim görüşüm al ne yaparsan yap 👍😎
ayyyyy kafayaı yiyecem yine mi sen

ben ayrı eve çıkmak konusunda özgür değilmisisniz dedim . nerde yazdım . evet özgürsün ayrı eve çıkarsın ama , toplum baskısından kurtulamazsın dedim .
aile baskısı var dedim . avrupa gibi değil dedim . siz bunu tartışma yaratmak için çeviriyorsunuz. ayrıca 2 üniv mezunuyum , ilk okul mezunlarını küçümsemişsiniz . doktora yapıpta yobaz dolu

başka bi husus avrupalı erkek le eve çıktığında ev işlerinde yardım eder yemek yapar. türk erkeklerinin geneli iş yapmaz.
yani kadını temizlikçi gibi kullnır, sonra ayrılır gider.

Patidostu Patidostu bak bu ikinci savaş, ilkinde abinin yanından ayrılıp kendi evine çıktın. Konuşmaktan başka ne yapabildiler. Direnirsen kazanacağını öğrenmiş olman lazım. Bu konuda bir küçük taviz verirsen asla önünü alamayacaksın. Çocuk gelişiminde de var, kurallar konusunda tutarsız davranırsan karşındaki asla onları tanımaz. İlk söylediğin neyse onu yapman çok önemli. Çocuk değiller ama yetişkin olamamışlar. Bunun acısını da senin yetişkin olmanı engelleyerek çıkarmaya çalışıyorlar. Ağlasalar da bağırsalar da kararından kesinlikle dönme. Bir seferde bütün bağımsızlığını kazanamazsın. Bu süreç yıllar alacak ama her seferinde sesleri daha da cılızlaşacak. En zoru şu anki, soğuk kanlılıkla aşmaya bak

ayyyyy kafayaı yiyecem yine mi sen

ben ayrı eve çıkmak konusunda özgür değilmisisniz dedim . nerde yazdım . evet özgürsün ayrı eve çıkarsın ama , toplum baskısından kurtulamazsın dedim .
aile baskısı var dedim . avrupa gibi değil dedim . siz bunu tartışma yaratmak için çeviriyorsunuz. ayrıca 2 üniv mezunuyum , ilk okul mezunlarını küçümsemişsiniz . doktora yapıpta yobaz dolu

başka bi husus avrupalı erkek le eve çıktığında ev işlerinde yardım eder yemek yapar. türk erkeklerinin geneli iş yapmaz.
yani kadını temizlikçi gibi kullnır, sonra ayrılır gider.
Toplum baskısı sizsiniz zaten

İnsanlara sevgilin var madem eee evlen diyen kafa 2 uni bitimiş yersen gidin Allah aşkınıza

Eşim Türk erkeği gayette yapıyor çünkü yobaz değil 😉

İyi kafayı yemeler by

İnsanlara sevgilin var madem eee evlen diyen kafa 2 uni bitimiş yersen gidin Allah aşkınıza

İyi kafayı yemeler by
üye ne zamandır ben de gözardı.haklıymışım ayol.gözardına devammmmm :KK45:

İyi kafayı yemeler by
ayyyyy çok sevdin herhalde beni yazmadan duramıyorsun .

sal beni artık , sen haklısın sen süpersin . ben kötüyüm yobazım .rahatladınmı şimdi

senin eşinin yardım etmesi çok güzel , mesela benim eşim yardım etmez. 8 de gelir eve koltukta sızar yoğun işi var.

türk erkekeleri özellikle bizm yaş grubu geneli böyle .

ayrıca sevgilin var mesleğin var yaşın var , ailelenin yanına gitmek istemiyorsun ,niye evlenmeyesinki . evlenmemek için ne engel . insan sevdiğiyle aynı evde yaşıyorsa bi imza niye bu kadar önemli. sizde evlenmeişsisniz. kastettğim buydu , yobazlık değil . öğrencisinir ailen izizn vermiyordur anlarım .

neyse sizizn görüşünüz benim görüşüm yarışına giremeyeceğim . sizizn fikirlerinz iyi olsun benimkiler kötü . salll beni , konu sahibi bu kadar önemesedi dert oldu size nedense

sal beni artık , sen haklısın sen süpersin . ben kötüyüm yobazım .rahatladınmı şimdi

senin eşinin yardım etmesi çok güzel , mesela benim eşim yardım etmez. 8 de gelir eve koltukta sızar yoğun işi var.

ayrıca sevgilin var mesleğin var yaşın var , ailelenin yanına gitmek istemiyorsun ,niye evlenmeyesinki . evlenmemek için ne engel . insan sevdiğiyle aynı evde yaşıyorsa bi imza niye bu kadar önemli. sizde evlenmeişsisniz. kastettğim buydu , yobazlık değil . öğrencisinir ailen izizn vermiyordur anlarım .

neyse sizizn görüşünüz benim görüşüm yarışına giremeyeceğim . sizizn fikirlerinz iyi olsun benimkiler kötü . salll beni , konu sahibi bu kadar önemesedi dert oldu size nedense
bi imza niye bu kadar önemli
Diyecek birşey yok 😉

Karsimda ağlayan insana dayanamazdim. Bukadar zor olmamali seni doğuran anne babanin yanina gitmek.yazik 60 yasindaki adam cocuk gibi aglamiş.onlara görünüp tekrar dönersin yaşadığın yere

Evlenmeye engel evlenmek istememek olabilir ki ama. Herkes evlenecek diye bir şey yok. Bi imza dediğiniz şeyi bozdurmak hayatın 2-3 yılını alabiliyor, Türk toplumunu biliyorsanız evlenince işin içine aileler girdiğini biliyorsunuzdur, öyle iki imza atıp koyniş koyniş evinizde oturamayacağınızı biliyorsunuzdur. Toplum iyi bakmıyormuş, Allah'tan topluma göre yaşamıyoruz heder oluruz yahu.

Evlenmeye engel evlenmek istememek olabilir ki ama. Herkes evlenecek diye bir şey yok. Bi imza dediğiniz şeyi bozdurmak hayatın 2-3 yılını alabiliyor, Türk toplumunu biliyorsanız evlenince işin içine aileler girdiğini biliyorsunuzdur, öyle iki imza atıp koyniş koyniş evinizde oturamayacağınızı biliyorsunuzdur. Toplum iyi bakmıyormuş, Allah'tan topluma göre yaşamıyoruz heder oluruz yahu.

işte demek istediğim bu , topluma göre yaşamayıp sonra toplum baskısından rahatsız olmak bana göre değil . kafana takmayacaksın hayatını yaşayacaksın .

kimseyi umursamayacaksın .
türkiyede sülaylede evleniliyr. ben ailesini iyi tanımadan o kültürür görmeden zaten aynı eve çıkmayada karşıyım . burda bi kv, kız evlenmeden tatile gitti diye istemedi kızı . oğlanda ailesine karşı çıkamadı . üzüzlen kız oldu . bana göre çok doğal sevgilisiyle tatile çıkılması ama sevdiğin adamın annesi kabull etmiyor . onun kültürü o , onu öyle kabul etmemeiz gerektiğini düşünüyorum . siz farklı düşüne bilirisniz.

Karsimda ağlayan insana dayanamazdim. Bukadar zor olmamali seni doğuran anne babanin yanina gitmek.yazik 60 yasindaki adam cocuk gibi aglamiş.onlara görünüp tekrar dönersin yaşadığın yere
Herkese aynısını diyorum kabul etmiyorlar 2.5 ay tatilimin 20 gününü yanlarında geçirecektim hepsini gecirmedigim için bunlar

Memlekete gelmek istemiyorum diye ağladı. Neden gelmiyorsun dedi açıkça sebebini söyledim burada bir çevrem var düzenim var,inanmıyor. Yemin bile ettim. Oraya gelince hep kendimi suçlu hissediyorum bilmem ne anlattım. Önce annemi öne sürdü sinir krizi geçiriyor senin yüzünden ölecek diye. Beni tehdit etti ya gelirsin ya da gelir ben eşyalarını toplar zorla getiririm. Götürebiliyorsan götür dedim. Bana "evlen git,istersen ondan sonra gelme" dedi. Mesele bir erkeğin olması mi dedim. İnsanlardan sağdan soldan duyuyormus bir şeyler. Ben yalnız yasayamazmisim,hatalı kararlar veriyormusum ondan yanlarına gelmemi istiyorlarmış.Sen kendi kızına bunları nasıl yakistiriyorsun ne duyuyorsun ne hatalı kararım varmış benim dedim. Bir şey diyemedi. İnsanlar benim ne zaman geleceğimi soruyormuş tüm öğretmenler gelmiş. İnsanlar için mi soruyorsun dedim. Baktı hiçbir şey işe yaramıyor bu defa ağlamaya başladı geleceksin diye. İçim parçalandı. Ama artık emin oldum ki beni özlediği,çok sevdiği için değil vicdan yaptırmak için ağlıyor. En son bir ay durup geri döneyim dedim bir şey demedi telefonu kapattım sakinlesince konuşalım dedim. Ama pişman oldum orada 1 gün bana 1 ay gibi geliyor. Kızlar kendimi afedersiniz ama fuhuş yapıyor gibi hissettim. Sizce gerçekten gitmek istemiyorum diye çok mu kötü biriyim ailemi silsem haksız miyim ? Senelerce yanlarına gittim her tatilde üniversite okurken o zamanda iş bulup çalışabilirdim kredim de vardı izin vermediler. Küçüktüm de cesaret edemedim.
Benim ailemin de seninkilerden farkı yoktu. Lisede Bir erkek arkadaşım olduğunu ogrenseler kötü kadın ve evlenme meraklisi olarak görülürdüm. Beğenmedikleri kız arkadaslarimla bile görüşmeme izin vermezlerdi. Gizli saklı görüştüğümde de kıyametler kopardı biz sana güvenemeyecek miyiz? Sen ne yalancı ne kötü bir insansın diye. Kendime güvenim gün gün azaldı. Sürekli yalan söyleyen ve bunun için de kendini sevemeyen, özgüveni yerlerde biri oldum çıktım. Sonra ne mi oldu. Genç yasta hem annemi hem babami sirayla kaybettim. 20li yaslarin başında kardeşimle yalnız yaşamak zorunda kaldım. Sürekli benim namusumu düşünen ailem yoktu hayatta. Anne babalar ölümü de düşünmeli ve çocuklarıni özgür, özgüvenli ayakları yere basan bireyler olarak yetistirmeliler. Onlara kızgın değilim. Cok da seviyorum. Onlar da öyle görmüşler doğru bellemisler. Ben onları affettim. Ama su an tekrar gelme şansları olsa, kirmadan dökmeden kendi istediğim hayatı yasardim. Bunun için de kendimi kötü hissetmezdim. Sizin yerinizde olsam, sizi çok seviyorum annecim babacım ama tatilimi evimde geçirme kararı aldim. Bayramda ziyaretinize geleceğim. Bana darılmayin der ne tartisirdim ne kendimi kötü hissederdim. Bildiğimi okurdum. Yanlarına gittiğimde de sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalirsam esyalarimi toplar bir daha donmemek üzere giderdim. Arada arayıp hallerini hatırlarını sorardim ve hastalıkta yaşlılıkta her zaman evlatlık görevimi yerine getirirdim

Back
X