Babam anneme neredeyse vuracaktı

Sheldon_Cooper

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.192
858
123
28
Merhaba,iyi günler herkese.
Sabah kahvaltıda çok boş bir sebepten kavga çıktı biraz tartışma oldu,sonra babam birden masaya elini vurup bağırdı.Sonra annem böyle olunca odasına çekilmeye gitti.Kapıyı kapattı.Babam peşinden gitti kapıyı açtı bağırmaya başladı,annem de ona gitmesini söylüyordu.Ben de oraya gittiğimde odadaki sandalyeyi kırık halde gördüm.
Sonra babam anneme iyice yaklaştı ve yumruğunu ona doğru kaldırdı,o an şok oldum.”Ya dur ne yapıyorsun anneme” diye bağırdım.Sesim yüksek çıkmıştı ama farkında değilim çünkü korkmuştum.
Daha önce de böyle büyük kavgalar oluyordu,hatta bir keresinde babam annemin pijamasını üstünü de yırtmıştı ama hiç el kaldırmamıştı.Ben de o an şok oldum.
Sonra ben bağırınca elini indirdi “gir içeri” diye bağırdı bana,ben de “girmem“ dedim çünkü ona zarar vermeyeceğinden emin olmak istiyordum.Sonra bir daha bağırınca annem ve ben de içeri girdik ve o da gitti.
Birkaç saat ben odamda derslerimle ilgilendim ve babam geldi.Gayet iyi davranıyordu siniri geçmişti ve ona bağırdığım ve babasına karşı gelen bir kız olduğum için çok üzüldüğünü söyledi.Ben de kötü bir şey yapmadığımı anlattım.
Beni suçladı üzüldüğünü söyledi bana niye bağırdın dedi ve imalı bakışlar attı.(Ya da ben öyle anladım)
Bunu defalarca söyledi.
Babam normalde iyidir ev işi yapar annemin dediğini yapar bana çok iyi davranır.Ufak tefek şeyler dışında çok büyük sorunlarımız yoktur.
Sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ? Özür mü dilemeliyim ? Zaten bağırma o anın korkusuyla oldu.Normalde biz babamla tartışırken bile en fazla tartışırım onunla bağırmam çünkü.Yine eski zamanlarda da arada bir yaptığı gibi cinnet geçiriyor,bu sefer bir de anneme vuracak sandım,sandalyeyi de öyle kırık ve annemi de üstü hırpalanmış görünce korktum.
Ne yapmalıyım ne demeliyim,babam yine konuyu açıp suçlamaya devam ederse ne yapmalıyım ?

Afedersin ama baban kafayı yemiş?? Annene şiddet uyguluyor, sonra diyor ki bana karşı gelen bir evlat oldun üzüldüm... vah vah amcaya. Ne yapacakmışsın annen dayak yerken izleyecek miymişsin?

Büyük konuşmayayım ama babam anneme el kaldırsa annemi kurtarmak için arkadan sandalyeyi sırtına indiriverirdim.

Bir daha yaparsa polisi ara.

annemi doveceksin sandim o yuzden bagirdim dersiniz. alttan alacaginiz bir sey yok.

ne alaka yani adam evde teror estiriyor, siz sesinizi yukselttiniz diye hemen kiriliyor narin bir kelebek sanki. o kadar saygi duskunu adam bir zahmet esine oyle bagirip ustune gitmesin hayret bir sey.

Afedersin ama baban kafayı yemiş?? Annene şiddet uyguluyor, sonra diyor ki bana karşı gelen bir evlat oldun üzüldüm... vah vah amcaya. Ne yapavakmışsın annen dayak yerken izleyecek miymiş sin?

Büyük konuşmayayım ama babam anneme el kaldırsa annemi kurtarmak için arkadan sandalyeyi sırtına indiriverirdim.

Bir daha yaparsa polisi ara.
Vurmadı ama yumruğunu kaldırmıştı,ben de korktum.
Bir daha kavga olmamasını umuyorum.

annemi doveceksin sandim o yuzden bagirdim dersiniz. alttan alacaginiz bir sey yok.

ne alaka yani adam evde teror estiriyor, siz sesinizi yukselttiniz diye hemen kiriliyor narin bir kelebek sanki. o kadar saygi duskunu adam bir zahmet esine oyle bagirip ustune gitmesin hayret bir sey.

Muhtemelen ben hiç öyle yapar mıyım gibisinden bir tepki verecek ama eli havadaydı yani gördüm ben,sandalye nasıl kırıldı orayı kaçırdım ama yetişemedim

Baban annene siz evdeyken böyle davrandigi icin kendini suçlu hissetsin mümkünse. Siz evde yokken ya da küçükken ne çektiğini düşünmek istemiyorum annenin. Ama babanın tavırları hoşuma gitmedi
Az çok hatırlıyorum da eskiden daha fena kavgalar olurdu.Şiddet hiç olmadı ama çok fena kavga olurdu.Gerçi bir insanın üstündeki kıyafeti yırtmak da şiddettir bana göre.
Şiddet olmasa da çok büyük kavgalar olurdu,özellikle Ramazan ayında oruç tuttukları için kan şekerleri düşerdi ve ikisi de yazın çalışmadıkları için hep evde beraber olurduk.Sürekli dip dibeydik.Gün aşırı kavga bağırma çağırma olurdu.Küfürler olurdu,ikisi de küfür eder zaten.Ben de korkar ağlardım.
Sonra düzelirdi,zamanla kavgalar azaldı ama yine de olurdu.Annemin de haksız olduğu çok konu vardı ama babam cinneti geçiren taraf olurdu.Bazen dışarıda sokakta da olurdu bu kavgalar.
Neyse ki zamanla azaldı.Uzun süredir de hiç olmamıştı.

Kusura bakma ama değişik bir ailesiniz. Babana karşı gelen bir kız gibi oldun üzüldüm diyerek medenice, avrupai şekilde yaklaşan baba, bir taraftan da annenin üstünü başını yırtıyor, sandalye kırıyor, yumruk kaldırıyor. Soruna gelirsem, özür dilenecek bir şey yok sizin açınızdan, baban sizden dilesin.

Karisina karşı gelen bir adam ve kızını korkutan bı baba olduğun için çok üzüldüğünü söyle sende

Bende çok üzüldüm anneme neden bagirdin diye tekrarla defalarca mesela..
Hem annem hem babam eğitimsiz ailelerden gelmiş küfür etmek bağırmak çok doğal onlara göre.Tamam bunlar hoş olmasa da insanlık hali ama eğer kişi hatasından ders almıyor ve sürekli bunlar tekrarlanıyorsa hiçbir şey yapamazsınız.
Onlara göre çok doğal böyle kavgalar,kıyafet yırtmalar bağırmalar birbirine küfür etmeler.
Akraba çevremden biliyorum zaten bi ben farklıyım desem yemin ederim yalan olmaz.

Hem annem hem babam eğitimsiz ailelerden gelmiş küfür etmek bağırmak çok doğal onlara göre.Tamam bunlar hoş olmasa da insanlık hali ama eğer kişi hatasından ders almıyor ve sürekli bunlar tekrarlanıyorsa hiçbir şey yapamazsınız.
Onlara göre çok doğal böyle kavgalar,kıyafet yırtmalar bağırmalar birbirine küfür etmeler.
Akraba çevremden biliyorum zaten bi ben farklıyım desem yemin ederim yalan olmaz.
Yine de babanıza onun gibi davranın ..diye tavsuyemi yineleyecegim

Bunun ne kadar zor bir şey olduğunu, sürekli huzursuzluk çıkmasından korkarak yaşamanın ne demek olduğunu sadece böyle ailelerde büyüyenler anlar.

Çocuğu anne baba kavgasında taraf olmaya iten anne babalar utansın:sinirli: Başka bir şey demiyorum.

Sofrada bagirip masa yumruklayip sandelye kirip, yetmeyip eşinin ustune gelen bir adam sizin bagirmaniza niye bu kadar takiliyor anlamadim.

Sanki hicbisey yokmuşta siz durduk yere bagirmiş suçlu gibisiniz. Babaniz baya baya manipule ediyor sizi farkina varin, ne ozur dilemesi.

Başka zamanlar ev işi yapmasi annenizin ustunu yirtmasini, bu hareketlerini normal yapmiyor, bu dusunceyle ilerdeki eşinizde size boyle davransa ses cikartmayacak birisiniz.

Back
X