Babam avukatla anlaştık diyor. Ödemeleri doğrudan avukatın hesabına yapıyor

Çoğu icra borçlarında haricen kapanma durumuna çok rastladım. İcra dairesinden bağımsız borcu tahsil etmeye çalışıyor çoğu avukat. İcra dairesi ancak maaş haczi durumunda aracı olarak kullanılıyor.

Ben özellikle son taksite takıldım kaldım. Yani o ödenmezse taahhüdü ihlal suçu işlenmiş olacak. Fakat tek seferde de ödenebilecek bir taksit tutarı değil. Acaba orada başka bir şey mi planlanıyor? Borçluyla tekrar anlaşma gibi.
Evet öyle tabii ihlal durumu olur ödenmezse, dediğim gibi indirim yapacak olabilirler ki öyle olduğunu düşünüyorum, ya da yeni bir taahhüt.

Düzenli ödendiği için dosyada bişey yapmamıştır avukat. Normal bi durum. Çoğu zaman haricen yürür zaten bu işler. Avukatın icraya vermesi çoğu zaman göz korkutma nedenli ve hiç ödeme yapmayanlar için. Çünkü icrada işlem yaptırmak avukata hep masraf. Şuan düzenli ödeniyor, karşılığında dekont da veriliyor. Borç tamamen bitince icrayı kaldıracak dosyayı kapatacak
Evet ben de öyle biliyorum. İcra çok külfetli. Fakat son taksit kafa karıştırıcı. Son taksite kadar takibe düşen para ödenmiş oluyor geri kalan tüm masraflar son taksite yüklenmiş. Yani o ödenmezse, ki taksit tamamen ödenemeyecek boyutta. Acaba sonradan tekrar bir anlaşma mı yapılacak, parça parça mı alınacak, dosya kapatılacak mı yoksa taahhüdü ihlalden suç duyurusu mu yapılacak?

Evet öyle tabii ihlal durumu olur ödenmezse, dediğim gibi indirim yapacak olabilirler ki öyle olduğunu düşünüyorum, ya da yeni bir taahhüt.
Umarım dediğiniz gibi olur. Benim gördüğüm dosyalarda ödeme planlarında taksitler genelde eşit oluyordu, son taksit bu kadar astronomik büyüklükte olmuyordu. Ya kalan cüzi miktar son taksit oluyordu ya da 2-3 taksidin birleşimi oluyordu. Bu olayda ise normal taksidin neredeyse 13 katı son taksit. Çok anormal geldi bana. Büyük ihtimalle sizin dediğiniz gibi ikinci bir anlaşmaya zorlamak için yapılmış olabilir. Çünkü ben taahhüdü yeni gördüm ve gördüğüm an bunda farklı bir niyet var diye hissettim, dolandırıcılık kapsamında değil. Garantici anlamında.

Rakam cok yuksek. Icradaki dosyalara "tahsil edilemez" gozuyle bakilir aslinda. Avukat arkadaslar tabii daha iyi bilgi verir. Yani icraya dusen borc icin ne alabilirsek kardir diye ilerler tahsilat sirketleri. Bu rakamda neden hic kolaylik saglanmamis anlayamadim

Rakam cok yuksek. Icradaki dosyalara "tahsil edilemez" gozuyle bakilir aslinda. Avukat arkadaslar tabii daha iyi bilgi verir. Yani icraya dusen borc icin ne alabilirsek kardir diye ilerler tahsilat sirketleri. Bu rakamda neden hic kolaylik saglanmamis anlayamadim
Evet ben de o konuda çok şaşırdım. Çok anormal bir ödeme planı. Normal taksitin 13 katı neredeyse ve tamamen masrafları (faiz, vekalet, dosya ücreti vs.) içeren bir ödeme. Böyle bir durum yaşayan var mı varsa nasıl sonuçlanıyor diye merak ediyorum.

Babam bankadan 15 bin lira ihtiyaç kredisi çekmiş. Ödememiş ve icralık olmuş. Taahhüt imzalamış. Dosya hesabı çekilen kredinin 10 katından fazla. Ödeme planı 11 ay. İlk 10 ay 7500 lira ödenecek, son ay kalan borcun tamamı 100 bin liradan fazla ödeme yapılacak tek seferde. Böyle bir şey mümkün mü? Babam avukatla anlaştık diyor. Ödemeleri doğrudan avukatın hesabına yapıyor ve icra dosyası UYAP'ta 5 aydan beri hareketsiz duruyor. Babam her taksiti düzenli bir şekilde ödüyor fakat dosyaya ödeme bildirisi yapmıyor avukat. Acaba sadece ilk 10 taksiti tahsil edip son taksiti tahsil etmeyip dosyayı haricen ödendi diye kapatacaklar mı? Böyle bir şey yaşayan ya da bilen var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim. Aklım, mantığım hiç almıyorum bu durumu. O kadar para tek seferde nasıl ödenecek? Normalde borcun tamamı taksitlere bölünüp son taksit diğerlerinden az olmaz mı?
İcra dosyasından dosya kapak hesabı alabilirsiniz

Back
X