Babam benimle konuşmuyor

1 ay önce babam telefondaki mesajlrımı okuyup sevgilim olduğunu öğrendi. O zamandan beri benimle konuşmuyor. Bir şey söylediğimde umursamıyor. Soru sorduğumda kestirme cevaplar veriyor. Ben ortamda bulunduğum zaman surat asıyor ve hiç ses çıkarmıyor ben de aile huzuru bozlmasın diye odamdan çıkmıyorum. Annem konuşmamı istiyor, odaya çağırıyor beni gitmiyorum. Annem sevgilimi öğrendiği zaman bir şey söylememişti normal anne tepkisi vermişti ama babam öğrendikten sonra her gün "ayrıldınız mı?" diye soruyor. Babamın beni okutmayacağı, okuldan alıp normal bir liseye vereceği gibi tehdit maksatında şeyler söylüyor, etrafımda benimle olan kimse yok. (fen lisesi öğrencisiyim ve okulda bir çok kez derece yaptım). Babam böyle şeyler yapar mı bilmiyorum. Bu kadar katı olduğunu bilmiyordum. Ben babamla çok iyi anlaşıyordum tekrar öyke olmaknistiyorum, konuşmak istiyorum. Ama bana öfkeyle bakarken, benden nefret ederken bütün hevesmi kaybediyorum. Konuşmak için ne yapmam gerekir?
şimdi kardeşim diyeyim çünkü aramızda pek yaş farkı yok :) 16 yaşındaymışsın. :) şimdi kendimden bir örnek vereyim. benimde senin yaşındayken sevgilim olmuştu. 1 hafta sonra ne olduysa oldu işte telefonda konuşuyoruz ses abime kadar gitmiş. işte bana ayrılacaksın o çocuktan. bizimkilere söylerim filan. çocuğu da aradı konuştu ayrılacaksın kardeşimden dedi. ayrıldım. ama zaten sevgilisi var desinler diye kabul etmiştim o çocuğu. yani yaşım biraz küçük olunca böyle bir tepki vermişti abim. babanda belki yaşı küçük belki tam olarak bazı şeyleri anlamaz diye öyle bir tepki veriyordur. yani iyiliğin için. birde şöyle düşün onun (sevgilinin) peşine takılır da eroine toza bulaşır mı? kızımı biyere çekip bişey yapar mı gibi endişeleri de olabilir. ama okuldan alma işini de sorarsan babanı en iyi sen tanıyorsun. o kadar kötü biri değilse senin gibi başarılı bir evladını fen lisesinden alacağını pek zannetmem.

erkek arkadaş neden notları etkilesin kendini bilen bi insan için?
15 yaşında tanıştım ben sevdiceğimle
iyi bir lisede okuyordum
üniversiteyi derece yaparak kazandım
uzatmadan bitirdim
bitirdikten 3 ay sonra atandım
sonra evlendik
sonra lisansüstü eğitimime devam ettim ve ediyorum

yani kendini bilen insan için sorun değil bence
ama karşındaki kişinin de nasıl düşündüğü de önemli.
seni olduğun yerden aşağı çeken biriyse baban korumacı davranmak istiyodur
ama bir psikolojik danışmana hiç uygun değil böyle yapması
Kendisi benim kadar başarılı değil. Ama beni her fırsatta destekliyor ve dersimi engellememeye çalışıyor. Ben de o da ne yapacağımız biliyoruz. Bana hep yaşıma göre olgun biri olduğumu söylerler. Babamdan, yetiştirildiğim ortamdan kaynaklı bir miktar entelektüel birikimim var. Ve zaten içe kapanık bir yapım olduğu için arkadaşım yok. Sadece ailem vardı, onlara anlatırdım her şeyi. Bir tek bu erkek arkdaş olayını anlatmadım, bir babaya nasıl söylenirdi ki bu. Öğrenecekti eninde sonunda ve öğrendi de. Ben kendime, iyi bir yer kazanacağıma da inanıyorum. İnşallah olur. Yazdıklarınız bana biraz ümit verdi teşekkür ederim :)

şimdi kardeşim diyeyim çünkü aramızda pek yaş farkı yok :) 16 yaşındaymışsın. :) şimdi kendimden bir örnek vereyim. benimde senin yaşındayken sevgilim olmuştu. 1 hafta sonra ne olduysa oldu işte telefonda konuşuyoruz ses abime kadar gitmiş. işte bana ayrılacaksın o çocuktan. bizimkilere söylerim filan. çocuğu da aradı konuştu ayrılacaksın kardeşimden dedi. ayrıldım. ama zaten sevgilisi var desinler diye kabul etmiştim o çocuğu. yani yaşım biraz küçük olunca böyle bir tepki vermişti abim. babanda belki yaşı küçük belki tam olarak bazı şeyleri anlamaz diye öyle bir tepki veriyordur. yani iyiliğin için. birde şöyle düşün onun (sevgilinin) peşine takılır da eroine toza bulaşır mı? kızımı biyere çekip bişey yapar mı gibi endişeleri de olabilir. ama okuldan alma işini de sorarsan babanı en iyi sen tanıyorsun. o kadar kötü biri değilse senin gibi başarılı bir evladını fen lisesinden alacağını pek zannetmem.
Kızdığını anlamam için bu şekilde tehdit ediyor olabilir, ben de alacağını sanmıyorum ama bir korku da var tabii. Bana öyle şeyler yapmayacağım konusunda güvenmesini isterdim ama güvenini kırdım nasıl düzelecek ki tekrar :(

Kendisi benim kadar başarılı değil. Ama beni her fırsatta destekliyor ve dersimi engellememeye çalışıyor. Ben de o da ne yapacağımız biliyoruz. Bana hep yaşıma göre olgun biri olduğumu söylerler. Babamdan, yetiştirildiğim ortamdan kaynaklı bir miktar entelektüel birikimim var. Ve zaten içe kapanık bir yapım olduğu için arkadaşım yok. Sadece ailem vardı, onlara anlatırdım her şeyi. Bir tek bu erkek arkdaş olayını anlatmadım, bir babaya nasıl söylenirdi ki bu. Öğrenecekti eninde sonunda ve öğrendi de. Ben kendime, iyi bir yer kazanacağıma da inanıyorum. İnşallah olur. Yazdıklarınız bana biraz ümit verdi teşekkür ederim :)
annene deseydin... malum anneler bizim babalarımızla aramızda köprüdür. annen söyleyeceği en doğru zamanı bilir. bir dahakine bir şey olduğunda sen söyleyemiyorsan annene de o söylesin :)

annene deseydin... malum anneler bizim babalarımızla aramızda köprüdür. annen söyleyeceği en doğru zamanı bilir. bir dahakine bir şey olduğunda sen söyleyemiyorsan annene de o söylesin :)
Annem de şimdi bekliyor aramız yapmak için öyle söyledi. Bakalım :)

Kızdığını anlamam için bu şekilde tehdit ediyor olabilir, ben de alacağını sanmıyorum ama bir korku da var tabii. Bana öyle şeyler yapmayacağım konusunda güvenmesini isterdim ama güvenini kırdım nasıl düzelecek ki tekrar :KK43:
arkadaşlarında dediği gibi ilk gün sadece kahve götür, sonraki gün yine aynısını yap konuşmayı dene. olmazsa mektup olayı da iyi fikir.

yani. biraz bekle bakalım. zaman neler gösterecek :) sıkma canını. istersen sevgilinle birkaç gün konuşmamayı dene. en azından babanla konuşmayı denediğin zamanlar :)
Zaten babam öğrendiğinde beri bir vicdan azabı tuttu beni. Okul dışındaki konuşmalarımız çooook azaldı. Mesaj falan arada atıyoruz. O da çok üzülüyor bu duruma ama ben iyi olacaksam buna dayanabileceğini söyledi. :110:

Biz 16 yaşındayken yani 10 sene önce ne sevgili bilirdik ne bişey, şimdikiler fena lafı bu yüzden söyleniyor galiba.

Şimdi babanı yumuşatmak sana düşer. Öyle konuşmuyor benimle dersen konu uzar. Git, sarıl,öp, babam de... Sevgili işlerini şimdilik askıya al bak daha neler göreceksin. Babanı üzmeye değmeyecek konular bunlar. Sevgili gelip geçici olmasın bu yaşta sevgilin netlerini çoğaltmaya bak sen. Üniversiteye geldiğinde sevgili düşünürsün

Babam psikolojik danışman ama bana hiç yardımı dokunmuyor. Konuşmama izin vermiyor, dinlemiyor. Ama başkalarına elinden geleni yapıyor. Üzülüyorum, umrunda olmuyor.

Tekrar yalan söyleyip, aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.
Ben de psikolojik danismanim. Kendime ve kizima bir hayrı yok danismanligimin. Evet malesef yok....ne kötü...babani al karsina. Hislerini oldugu gibi anlat..

16 yaşındayım. Babam bana çok düşkündür. Her zaman evlilik konusunu açınca kızım beni bırakamaz falan der. Çok severdi beni. Şu an hala öyle olduğunu hissetsem gider konuşurum ama sevmiyor aksine öfke dolu.
Baban hakli bu yasta ne sevgilisi sen daha cocuksun.
Verilecek tepkinin en azini vernis bence

aslinda bir sey soyluycem konu sahibi alinmasin benim babam biz 16 17 yasindayken hic bir sekilde telefonlarimizi acipta mesajlarimizi okumazdi benim babam lise mezunu neyse anlayan arkadaslar ne demek istedigini anladi ki bildigim kadariyla psikolojik danisman olmak kolay degil baya bir egitim gecmek gerekiyor psikoloji bolumunu okumus bir arkadasim var ordan hatirliyorum
ayrica
M Missaxi konu sahibi sana gelirsek babam bence baban senden nefret etmiyor aksina sana cok cok duskun burda ikna etmek annene görev düsüyor ama BANA KALIRSA LISE DE SEVGILI OLMA KONUSU BENCE ERKEN cunku zamanla buyutukce insanlarin fikirleri degisiyor hele bu yaslar gectikten sonra ve birbirlerine uygun olmadiklari anliyorlar sonu husran oluyor

bsabanın karşısına geç ve herşeyi açık açık anlat o konuşmasa bile sen anlat içini dök gerisini zaman bırak

Back
X