Babam benimle konuşmuyor

yok artik ya bir de danisman mi bildigin sana piskolojik siddet uyguluyor !
piskolojide sınır kisilik bozukluğu diye birsey var temeline indiginizde "kaybetme korkusu " yatar ve soyle bir ornek verirler bir cocuk bu hastaliga sahipse daha kucukken buyuk olasılıkla annesi kendisinin istedigi seyi yapmadigi icin cocugu yok sayarak vs cezalandiriyor anne aklinca ders veriyor ama cocuk annemi dinlemezsem beni terk eder kuser birdaha asla konusmaz diyip hayatini idame ettiremiyor karar verme konularında babaniz bu isin uzmanı ise eger size gercekten bilincli bir ceza politikasi uyguluyor bir omur unutamayacaginiz..
not: piskiyatr değilim merakliyim o konulara tam bire bir yazamamis olabilirim

Kuzum daha 16 yasindasin sevgili işlerini bırakıp okuluna odaklansan. Hayatini duzene koysan. Meslegini eline alsan. Biz kocaman kadinlar daha sevgililin ve evliligin icinden cikamiyoruz. Sorunlaar sorunlar boşver kuzum hayatina bak. Hem baban evladi icin korkuyor bu cok normal. Ah ah bir evladımız olunca anlıyoruz onları :)

amann üzüldüğün şeye bak her baba nerdeyse böyledir. babana dedi sen annemi nasıl beğenip evlendiyse bir gün gelecek biri de beni isteyecek... bu kadar basit. gençlerin flört etmesi kadar doğal bir şey yok. sadece sana, kalbine zarar verecek kişiler olmasın çıktıkların...

ilginc ama benim merak ettigim bisey var.
16 yasindasin fen lisesinde okuyorsun, sevgilin var (biz erkek arkadas falan derdik o yasta), artik ne yazistiysaniz baban gordu ve sinirlendi seninle konusmuyor. VE sen bunlari paylasmak icin kadinlar kulubundesin.
sadece banami ilginc geldi bu kombinasyon ?

Evet uzman, am bana böyle kötü davranacağını tahmin etmezdim. Çok üzüyor, öğrendiği hafta üzüntüden kendime bakamadım ve hasta oldum. Gurur yaptım ve kimseye söylemedim, ama tabi burun çekme, hapşırma, öksürme oluyordu. Ailecek otururken kardeşim öksürdü, babam telaş yaptı ne oldu hsta mı oluyorsun falan diyerek ama bütün hafta beni görmezden geldi. Bu davranışları beni sevmediğini düşündürüyor, böyle olunca da konuşma isteğim gelmiyor. Haksız olduğumu, ilk adımı benim atmam gerektiğini biliyorum ama biraz daha yumuşak davranmasını isterdim.
Acaba konuşmalarda hoşuna gitmeyecek bişeyler mi gördü?
Hayır sadece günaydın mesajıydı, diğer mesajlara 'saygı' göstermek için bakmamış. Zaten hoşuna gitmeyecei türden konuşmalar olmuyor. Gerçekten sınırında bir ilişkimiz var.

Babam da annemi benim yaşlarımda sevmiş,keşke bunu hatırlasa..
Ben bunda bir gariplik olduğunu düşünmüyorum. Tek bir mesaj vardı günydın yazıyordu ondan önceki konuşmalar çorbalarla ilgili bir muhabbetti. Anlatılan olay anlaşıldığı sürece erkek arjadaş ya da sevgili ifadesinin bir önem taşıdığını düşünmüyorum. Ve tavsiye ararken bu siteyi buldum, büyüklerimden belki aynı şeylri yaşayanlardan tavsiye almak istedim.

Ya evet öyle farkındayım aslında ama sevdim bir kere kopamıyorum. Ayrılsak daha çok üzüleceğiz ikimiz de. Okula engel olmaması için çok uğraşıyorum, çok çalışıyorum notların yüksek olması ve başarıyorum ama bilemiyorum çok aradayım

İçinde bulunduğun duygu durumunu en ince ayrıntısına kadar anlatacağın bir mektup yaz. Babanı suçlicak hiç bir şey olmamasına dikkat et . Annene ver, babana versin mümkünse sen evde olmadığını bir an'a denk getir.

Ay baban çok tatlı, kızmıyor sana saygı duyuyor birde soruyor ayrıldın mı diye :) yani kararına da saygı duyuyor ama ayrıl istiyor :) büyük olasılık başarılı bir öğrenci olduğun için duygu seline kapılıp dersleri aksatacağını düşünüyordur

Evet geleceğimi böyle bir nedenle bozmamı istemiyor. Ben de bozmayacağımı kanıtlamak için elimden geldiğince çaba gösteriyorum. Hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Ve bir de güvenini kırdığım için kızdı bana. Çok haklı, umarım düzelir

16 yaş evliliği akla getirmek için çok erken
aslında baban iyiliğini dşünyor da bir psikolojik danışman olarak neden doğru yoldan göstermiyor bilmiyorum
baban haklı ama erkek arkadaş için erken ki
neden sadece arkadaş kalmıyorsun arkadaşınla

Yaşın küçük ya babacığın seni hem kıskanıyordur hem de "Kızım ne ara büyüdü" düşüncesine girmiştir :)
Seni canından çok seviyordur hala merak etme,ama her baba bu durumu ilkten bir tuhaf karşılar.
Çünkü babalar için biz hala onların minik kızlarıyız:)
Ayrıldık de babacığına ,zaten annen biliyorsa babanın bilmesi gerekmez bence bu yaşlarda

Arkadaş kalıp sonra onu kaybetmekten korkuyorum. Çocukça bir heves mi, gelip geçici mi yoksa devam eder mi bilmiyorum. Sonunda pişman olmak da var mutlu olmak da. Mutlu olacaksak bu zamanları ondan ayrı geçirmek istemiyorum. Yaşım çok küçük, etrafımda bir çok ayrılık örneği var (büyüklerimde) ama annem ve babamın da bu yaşta tanışıp evlenmesi bana umut oluyordu.
O kalan sevgisini birazcık hissetsem gidip konuşacağım ama göremiyorum

babana bunu söylesen ters mi teper ki

"O kalan sevgisini birazcık hissetsem gidip konuşacağım ama göremiyorum [/QUOTE]"

Merak etme hala seviyor seni.Ama o bir baba sonuçta .Senin de yaşın ufak .O bugüne kadar seni küçük kızı olarak görüyordu,ama bu olay olunca büyüdüğünün ve bir gün ayrılacağının farkına vardı bence .Ben üni. için evden ayrıldığımda babam ağlamış mesela ,ki babam duygularını ifade edemez .
Yani anlatabildim mi ,babalar biraz böyle naparsın :)

babana bunu söylesen ters mi teper ki
Hiç bilemiyorum artık tepkilerini
"O kalan sevgisini birazcık hissetsem gidip konuşacağım ama göremiyorum
"

Merak etme hala seviyor seni.Ama o bir baba sonuçta .Senin de yaşın ufak .O bugüne kadar seni küçük kızı olarak görüyordu,ama bu olay olunca büyüdüğünün ve bir gün ayrılacağının farkına vardı bence .Ben üni. için evden ayrıldığımda babam ağlamış mesela ,ki babam duygularını ifade edemez .
Yani anlatabildim mi ,babalar biraz böyle naparsın :)[/QUOTE]
Umarım öylediir

erkek arkadaş neden notları etkilesin kendini bilen bi insan için?
15 yaşında tanıştım ben sevdiceğimle
iyi bir lisede okuyordum
üniversiteyi derece yaparak kazandım
uzatmadan bitirdim
bitirdikten 3 ay sonra atandım
sonra evlendik
sonra lisansüstü eğitimime devam ettim ve ediyorum

yani kendini bilen insan için sorun değil bence
ama karşındaki kişinin de nasıl düşündüğü de önemli.
seni olduğun yerden aşağı çeken biriyse baban korumacı davranmak istiyodur
ama bir psikolojik danışmana hiç uygun değil böyle yapması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…