1 ay önce babam telefondaki mesajlrımı okuyup sevgilim olduğunu öğrendi. O zamandan beri benimle konuşmuyor. Bir şey söylediğimde umursamıyor. Soru sorduğumda kestirme cevaplar veriyor. Ben ortamda bulunduğum zaman surat asıyor ve hiç ses çıkarmıyor ben de aile huzuru bozlmasın diye odamdan çıkmıyorum. Annem konuşmamı istiyor, odaya çağırıyor beni gitmiyorum. Annem sevgilimi öğrendiği zaman bir şey söylememişti normal anne tepkisi vermişti ama babam öğrendikten sonra her gün "ayrıldınız mı?" diye soruyor. Babamın beni okutmayacağı, okuldan alıp normal bir liseye vereceği gibi tehdit maksatında şeyler söylüyor, etrafımda benimle olan kimse yok. (fen lisesi öğrencisiyim ve okulda bir çok kez derece yaptım). Babam böyle şeyler yapar mı bilmiyorum. Bu kadar katı olduğunu bilmiyordum. Ben babamla çok iyi anlaşıyordum tekrar öyke olmaknistiyorum, konuşmak istiyorum. Ama bana öfkeyle bakarken, benden nefret ederken bütün hevesmi kaybediyorum. Konuşmak için ne yapmam gerekir?
amann üzüldüğün şeye bak her baba nerdeyse böyledir. babana dedi sen annemi nasıl beğenip evlendiyse bir gün gelecek biri de beni isteyecek... bu kadar basit. gençlerin flört etmesi kadar doğal bir şey yok. sadece sana, kalbine zarar verecek kişiler olmasın çıktıkların...1 ay önce babam telefondaki mesajlrımı okuyup sevgilim olduğunu öğrendi. O zamandan beri benimle konuşmuyor. Bir şey söylediğimde umursamıyor. Soru sorduğumda kestirme cevaplar veriyor. Ben ortamda bulunduğum zaman surat asıyor ve hiç ses çıkarmıyor ben de aile huzuru bozlmasın diye odamdan çıkmıyorum. Annem konuşmamı istiyor, odaya çağırıyor beni gitmiyorum. Annem sevgilimi öğrendiği zaman bir şey söylememişti normal anne tepkisi vermişti ama babam öğrendikten sonra her gün "ayrıldınız mı?" diye soruyor. Babamın beni okutmayacağı, okuldan alıp normal bir liseye vereceği gibi tehdit maksatında şeyler söylüyor, etrafımda benimle olan kimse yok. (fen lisesi öğrencisiyim ve okulda bir çok kez derece yaptım). Babam böyle şeyler yapar mı bilmiyorum. Bu kadar katı olduğunu bilmiyordum. Ben babamla çok iyi anlaşıyordum tekrar öyke olmaknistiyorum, konuşmak istiyorum. Ama bana öfkeyle bakarken, benden nefret ederken bütün hevesmi kaybediyorum. Konuşmak için ne yapmam gerekir?
Evet uzman, am bana böyle kötü davranacağını tahmin etmezdim. Çok üzüyor, öğrendiği hafta üzüntüden kendime bakamadım ve hasta oldum. Gurur yaptım ve kimseye söylemedim, ama tabi burun çekme, hapşırma, öksürme oluyordu. Ailecek otururken kardeşim öksürdü, babam telaş yaptı ne oldu hsta mı oluyorsun falan diyerek ama bütün hafta beni görmezden geldi. Bu davranışları beni sevmediğini düşündürüyor, böyle olunca da konuşma isteğim gelmiyor. Haksız olduğumu, ilk adımı benim atmam gerektiğini biliyorum ama biraz daha yumuşak davranmasını isterdim.yok artik ya bir de danisman mi bildigin sana piskolojik siddet uyguluyor !
piskolojide sınır kisilik bozukluğu diye birsey var temeline indiginizde "kaybetme korkusu " yatar ve soyle bir ornek verirler bir cocuk bu hastaliga sahipse daha kucukken buyuk olasılıkla annesi kendisinin istedigi seyi yapmadigi icin cocugu yok sayarak vs cezalandiriyor anne aklinca ders veriyor ama cocuk annemi dinlemezsem beni terk eder kuser birdaha asla konusmaz diyip hayatini idame ettiremiyor karar verme konularında babaniz bu isin uzmanı ise eger size gercekten bilincli bir ceza politikasi uyguluyor bir omur unutamayacaginiz..
not: piskiyatr değilim merakliyim o konulara tam bire bir yazamamis olabilirim
Hayır sadece günaydın mesajıydı, diğer mesajlara 'saygı' göstermek için bakmamış. Zaten hoşuna gitmeyecei türden konuşmalar olmuyor. Gerçekten sınırında bir ilişkimiz var.Acaba konuşmalarda hoşuna gitmeyecek bişeyler mi gördü?
Babam da annemi benim yaşlarımda sevmiş,keşke bunu hatırlasa..amann üzüldüğün şeye bak her baba nerdeyse böyledir. babana dedi sen annemi nasıl beğenip evlendiyse bir gün gelecek biri de beni isteyecek... bu kadar basit. gençlerin flört etmesi kadar doğal bir şey yok. sadece sana, kalbine zarar verecek kişiler olmasın çıktıkların...
Ben bunda bir gariplik olduğunu düşünmüyorum. Tek bir mesaj vardı günydın yazıyordu ondan önceki konuşmalar çorbalarla ilgili bir muhabbetti. Anlatılan olay anlaşıldığı sürece erkek arjadaş ya da sevgili ifadesinin bir önem taşıdığını düşünmüyorum. Ve tavsiye ararken bu siteyi buldum, büyüklerimden belki aynı şeylri yaşayanlardan tavsiye almak istedim.ilginc ama benim merak ettigim bisey var.
16 yasindasin fen lisesinde okuyorsun, sevgilin var (biz erkek arkadas falan derdik o yasta), artik ne yazistiysaniz baban gordu ve sinirlendi seninle konusmuyor. VE sen bunlari paylasmak icin kadinlar kulubundesin.
sadece banami ilginc geldi bu kombinasyon ?
Ya evet öyle farkındayım aslındaKuzum daha 16 yasindasin sevgili işlerini bırakıp okuluna odaklansan. Hayatini duzene koysan. Meslegini eline alsan. Biz kocaman kadinlar daha sevgililin ve evliligin icinden cikamiyoruz. Sorunlaar sorunlar boşver kuzum hayatina bak. Hem baban evladi icin korkuyor bu cok normal. Ah ah bir evladımız olunca anlıyoruz onları :)
1 ay önce babam telefondaki mesajlrımı okuyup sevgilim olduğunu öğrendi. O zamandan beri benimle konuşmuyor. Bir şey söylediğimde umursamıyor. Soru sorduğumda kestirme cevaplar veriyor. Ben ortamda bulunduğum zaman surat asıyor ve hiç ses çıkarmıyor ben de aile huzuru bozlmasın diye odamdan çıkmıyorum. Annem konuşmamı istiyor, odaya çağırıyor beni gitmiyorum. Annem sevgilimi öğrendiği zaman bir şey söylememişti normal anne tepkisi vermişti ama babam öğrendikten sonra her gün "ayrıldınız mı?" diye soruyor. Babamın beni okutmayacağı, okuldan alıp normal bir liseye vereceği gibi tehdit maksatında şeyler söylüyor, etrafımda benimle olan kimse yok. (fen lisesi öğrencisiyim ve okulda bir çok kez derece yaptım). Babam böyle şeyler yapar mı bilmiyorum. Bu kadar katı olduğunu bilmiyordum. Ben babamla çok iyi anlaşıyordum tekrar öyke olmaknistiyorum, konuşmak istiyorum. Ama bana öfkeyle bakarken, benden nefret ederken bütün hevesmi kaybediyorum. Konuşmak için ne yapmam gerekir?
Ay baban çok tatlı, kızmıyor sana saygı duyuyor birde soruyor ayrıldın mı diye :) yani kararına da saygı duyuyor ama ayrıl istiyor :) büyük olasılık başarılı bir öğrenci olduğun için duygu seline kapılıp dersleri aksatacağını düşünüyordur1 ay önce babam telefondaki mesajlrımı okuyup sevgilim olduğunu öğrendi. O zamandan beri benimle konuşmuyor. Bir şey söylediğimde umursamıyor. Soru sorduğumda kestirme cevaplar veriyor. Ben ortamda bulunduğum zaman surat asıyor ve hiç ses çıkarmıyor ben de aile huzuru bozlmasın diye odamdan çıkmıyorum. Annem konuşmamı istiyor, odaya çağırıyor beni gitmiyorum. Annem sevgilimi öğrendiği zaman bir şey söylememişti normal anne tepkisi vermişti ama babam öğrendikten sonra her gün "ayrıldınız mı?" diye soruyor. Babamın beni okutmayacağı, okuldan alıp normal bir liseye vereceği gibi tehdit maksatında şeyler söylüyor, etrafımda benimle olan kimse yok. (fen lisesi öğrencisiyim ve okulda bir çok kez derece yaptım). Babam böyle şeyler yapar mı bilmiyorum. Bu kadar katı olduğunu bilmiyordum. Ben babamla çok iyi anlaşıyordum tekrar öyke olmaknistiyorum, konuşmak istiyorum. Ama bana öfkeyle bakarken, benden nefret ederken bütün hevesmi kaybediyorum. Konuşmak için ne yapmam gerekir?
Evet geleceğimi böyle bir nedenle bozmamı istemiyor. Ben de bozmayacağımı kanıtlamak için elimden geldiğince çaba gösteriyorum. Hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Ve bir de güvenini kırdığım için kızdı bana. Çok haklı, umarım düzelirAy baban çok tatlı, kızmıyor sana saygı duyuyor birde soruyor ayrıldın mı diye :) yani kararına da saygı duyuyor ama ayrıl istiyor :) büyük olasılık başarılı bir öğrenci olduğun için duygu seline kapılıp dersleri aksatacağını düşünüyordur
Arkadaş kalıp sonra onu kaybetmekten korkuyorum. Çocukça bir heves mi, gelip geçici mi yoksa devam eder mi bilmiyorum. Sonunda pişman olmak da var mutlu olmak da. Mutlu olacaksak bu zamanları ondan ayrı geçirmek istemiyorum. Yaşım çok küçük, etrafımda bir çok ayrılık örneği var (büyüklerimde) ama annem ve babamın da bu yaşta tanışıp evlenmesi bana umut oluyordu.16 yaş evliliği akla getirmek için çok erken
aslında baban iyiliğini dşünyor da bir psikolojik danışman olarak neden doğru yoldan göstermiyor bilmiyorum
baban haklı ama erkek arkadaş için erken ki
neden sadece arkadaş kalmıyorsun arkadaşınla
O kalan sevgisini birazcık hissetsem gidip konuşacağım ama göremiyorumYaşın küçük ya babacığın seni hem kıskanıyordur hem de "Kızım ne ara büyüdü" düşüncesine girmiştir :)
Seni canından çok seviyordur hala merak etme,ama her baba bu durumu ilkten bir tuhaf karşılar.
Çünkü babalar için biz hala onların minik kızlarıyız:)
Ayrıldık de babacığına ,zaten annen biliyorsa babanın bilmesi gerekmez bence bu yaşlarda
babana bunu söylesen ters mi teper kiArkadaş kalıp sonra onu kaybetmekten korkuyorum. Çocukça bir heves mi, gelip geçici mi yoksa devam eder mi bilmiyorum. Sonunda pişman olmak da var mutlu olmak da. Mutlu olacaksak bu zamanları ondan ayrı geçirmek istemiyorum. Yaşım çok küçük, etrafımda bir çok ayrılık örneği var (büyüklerimde) ama annem ve babamın da bu yaşta tanışıp evlenmesi bana umut oluyordu.
O kalan sevgisini birazcık hissetsem gidip konuşacağım ama göremiyorum
Hiç bilemiyorum artık tepkilerinibabana bunu söylesen ters mi teper ki
""O kalan sevgisini birazcık hissetsem gidip konuşacağım ama göremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?