• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam bir şerefsiz.

Tamam işte pare o aynı evde olan ana babalara sor bakalım 10 bin lira ile tüm bunların hepsini yapabiliyorlar mı?

Harçlık deyip duruyorsunda ,konudaki baba tüm bunları karşılayıp üzerine 10 bin lira harçlık vermiyor ki hepsi bunun içinde zaten.

Henüz boşanma aşamasındaymışlar , kuru nafaka verip kenara mı çekilecek bu babalar hep , sevgilisi ile iki akşam yemeğine ödüyordur o parayı.

Sonuçta evde ne demek annenin aldığı asgari ücretle , oelektrik su giyim kuşam yeme içme , üniversite okuyan diğer çocuğa nasıl yetsin de bu kız 10 bin lirayı keyfine harçlık yapsın Allah aşkına.
Canım benim Keşke versin hep yazıyorum en rahat edeceği şekil neyse miktar neyse versin ama adam sevgilisyle yemeyi tercih ediyor kizada 10 bini vermeyi tercih ediyordur bunu verdiğine şükretmek gerekiyor ya hiç vermese

Maalesef iste o zaman ekstra şerefsiz oluyor

Adam evliyken zaten yapmış anneye her türlü eziyeti şimdi ayrı daha rahat anne de keşke daha önceleri kendine bir yol cizseymis

Yapacak bir şey yok 10 bin tl
Ellerinde bu var bu varsa bunla ya yetinecek yada başka çareler bulacaklar anne oğul kız

Anne de kızına akıl verecek babayla konuşacak
Babayla aranı bozma diyecek
Ne bileyim bir çözümü bulacaklar beraber anne çocuklarını toplayacak kanatlarının altına ve akilli bir çözümle hayatlarına devam edecekler
Sonuçta yine diyorum çalışacaklar

Biz burda destan yazsakta birbirimize de girsek bir şekilde hayat yolunu bulunuyor

Ben evde derken lise öğrencisi üniversite de değil hanı başka şehirde değil yurtta değil o anlamada dedim

Dediğim gibi en güzeli neyse hayat onu sunsun

Son düzenleme:
begenmedigin on bin lirayi kazanmak için annen ayin 13 günü ise gidiyor. parttime garsonluk yapsan hosteslik yapsan 7 gunluk calismanin sonunda alırdın o parayi.
arti kurs parani da oduyormus.
adam verse de yaranamiyor. bu atarini giderini gizli tut da verdigi parayi da kesmesin. sonucta 18 yas ustu ve okumayan cocuklara nafaka zorunlulugu da yok. sandigin kadar serefsiz olsaydi mahkemenin emrettigi rakamin disinda zirnik vermezdi.
bence kendi iyiligin icin taraf olma, adamin kocaligini da elestirme. elin ekmegi tuttugunda - artik ona ihtiyacın olmadığında gerekeni en icinden gelecek sekilde söyler bagini kesersin. ama su an ona muhtacsin. o yuzden boyle kotu kelimelerle bosu bosuna aklini bulandirma

Türkiye'nin genel durumu bu. Adamlarin gozu dışarıda. Hayat eskisi gibi değil çocukların hepsi okuyor. Onlar okusun düzeni bozulmasın diye çok sabreden alttan alan kadın var. Annenizin kıymetini bilin. Madem sabrediyor sizde iyi çalışın bir an önce okulu bitirin hayatınızı kurtarın.
Bu arada pes etmeyin isteyin sürekli babanızdan ihtiyaçlarınızı parasını. Erkekleri sıkıştırmazsan hep idare edersen idare et diye bakar.

begenmedigin on bin lirayi kazanmak için annen ayin 13 günü ise gidiyor. parttime garsonluk yapsan hosteslik yapsan 7 gunluk calismanin sonunda alırdın o parayi.
arti kurs parani da oduyormus.
adam verse de yaranamiyor. bu atarini giderini gizli tut da verdigi parayi da kesmesin. sonucta 18 yas ustu ve okumayan cocuklara nafaka zorunlulugu da yok. sandigin kadar serefsiz olsaydi mahkemenin emrettigi rakamin disinda zirnik vermezdi.
bence kendi iyiligin icin taraf olma, adamin kocaligini da elestirme. elin ekmegi tuttugunda - artik ona ihtiyacın olmadığında gerekeni en icinden gelecek sekilde söyler bagini kesersin. ama su an ona muhtacsin. o yuzden boyle kotu kelimelerle bosu bosuna aklini bulandirma
18 yaş üstüne nafaka zorunluluğu olmadığını kim söyledi? Eğitimi devam eden çocuk masrafları için nafaka davası açıp maddi destek talep edebiliyor.

Ayrıca şu an asgari ücret alanlara bile çocuk için ortalama 5 bin lira nafaka hükmediliyor. 100 bin lira alan birinin çocuğa 10 bin lira vermesi çok komik bir rakam.

18 yaş üstüne nafaka zorunluluğu olmadığını kim söyledi? Eğitimi devam eden çocuk masrafları için nafaka davası açıp maddi destek talep edebiliyor.

Ayrıca şu an asgari ücret alanlara bile çocuk için ortalama 5 bin lira nafaka hükmediliyor. 100 bin lira alan birinin çocuğa 10 bin lira vermesi çok komik bir rakam.
egitime devam eden cocuklar icin sadece.
konu sahibi mezun senesinde diye anladim ben. birkac sene once hocalari "sinav senesi kalsin" demisler. e ustunden birkac sene geçmiş hala sinav senesinde
eger lise ogrencisiyse - üniversite ogrencisiyse nafaka ittir kaktir devam eder ama mezun senesindeki cocugun nafakasi yoktur.
ayrica 10 bin cok degil ama az mi? herkesi kendi gelir grubunuzla gormeyin cevrenizde daha orta - alt grupta zaten eve 20-30 bin giren insanlar var . hatta simdi guncel rakamlara baktim aciklanana gore ulkenin yuzde 43ü aylik 22bin lirayla gecinmeye calisiyor. karisi da calissin 44 bin giren evler var. Devletin "gecinirler ya" diye uni öğrencilerine odedigi geri odemeli krediler burslar 3bin lira
boyle bir ulkede serefsiz bir baban oldugunu dusunuyorsan ve bu adam hem kurs ucretini karşılıyor hem 10bin para veriyorsa o kadar da serefsiz bir baba degildir.
hala ona muhtaçken de boyle atar giderler yapamazsin. diyecegin agir laflar varsa tut birkac sene elin ekmek tutunca en agirini soylersin.

İnanki hepiniz kendinizce haklısınız. Fakat konuyu açan ister 16 olsun ister 18 hala çocuk. Henüz lise öğrencisi. Bu yazdıklarınızı okuyup içerleniyordur. Konuyu tartışmaya dökmeden konuşsak. Çocuğun gözü önünde yaşanmış herşey ve bir kız çocuğu için bunlar zaten kolay şeyler değil. Kimseyle tartışma yada laf cambazlığına girme derdim yok. Bir anne olarak yazmak istedim.

İlginç olan kısım şu: adam çocuklarına para yolladıktan sonra elinde 80 bin lira kalıyor. Bu tutarın adamın geçinmesi için yeterli olmadığını düşünüyosunuz. O yeni hayat kurmuş diyosunuz. Diğer tarafta daha hayat bile kurmamış olan ikisi öğrenci üç kişi var ve aylık gelirler toplam 40 bin lira. Bu kişilere babanızın size verdiği para gayet yeterli, yetmiyorsa çalış diyosunuz. Çalış dediğiniz kişi de lise öğrencisi. Üzgünüm ama söylediğiniz çok çelişkili.
Hala ön yargılısınız ve yazdıklarımı evirip çevirip çok farklı bir noktaya çekmeye çalışıyorsunuz.

Önce şunu yazıp yanlış anlamaların önüne geçmek istiyorum; ben babayı savunmuyorum, olanı, konu sahibinin yaşadıklarını göz önüne alarak yazıyorum.

Babanın çocuklara ve eşine verdiği net miktarı biliyor musunuz siz, ben bilmiyorum. Ama 10 binden olsa 2 çocuk ve eş için 30 bin yapar. Üniversite öğrencisi kardeşe 10 bin yetmez, ona daha fazla destek oluyordur. Babaya kalan net miktar belli değil. Babasınında kira, faturalar vs harcamaları vardır mutlaka. Bu durumda 100 bin iki aile için yeterli olmaz.

Diğer durum ise; evli olsalardı bir üniversite öğrencisi ve birde üniversiteye hazırlanan 2 çocuk varsa, giderler arttığı için 100 bin lira yine yetmeyebilir ( ki bence yetmez) ve annede çalışmak zorunda kalabilirdi.

Yaşadıkları şartları bilmiyoruz, ev kira mı, aile desteği var mı, konu sahibinin babasından istekleri lüks mü ihtiyaç mı bilemiyoruz. Babası nerede yaşıyor, kendine yeni bir hayat mı kuruyor yoksa kurulu bir düzeni zaten var mı, kalan parayı iddia edildiği gibi ona buna mı yediriyor, bilmiyoruz. Bunların hepsi bu 100 binin yetiyor mu yetmiyor mu cevabını verir. Ama bilmiyor ve tahmini yanıtlar veriyoruz.

Konu sahibi ise henüz lise öğrencisi, 10 bin sadece kendi şahsi harcaması içinse evet fazla bana göre. Eğer babası istediğinden fazla para vermiyorsa özel ders almamalı, bir dershaneye yazılabilir yada daha önce dediğim gibi internet ve kaynak kitaplardan faydalanabilir.

Ben çözüm odaklı biriyim. Konu sahibi çok küçük, olayları doğru analiz edemeyebilir. Ama biz belli bir yaşa gelmiş insanlar olarak kendimizce yöntemler sunabiliriz. Babasına karşı yeterince sinirli zaten, anne baba boşanınca yaşam kalitesi düşmüş, burada babaya atıp tutmak onun öfkesini harlamaktan başka bir şeye yaramaz.

Üniversite öğrencisi pekala çalışabilir. Ben 16 yaşımda çalışmaya başladım hem okudum hem çalıştım.

Umarım daha açıklayıcı yazmışımdır.

egitime devam eden cocuklar icin sadece.
konu sahibi mezun senesinde diye anladim ben. birkac sene once hocalari "sinav senesi kalsin" demisler. e ustunden birkac sene geçmiş hala sinav senesinde
eger lise ogrencisiyse - üniversite ogrencisiyse nafaka ittir kaktir devam eder ama mezun senesindeki cocugun nafakasi yoktur.
ayrica 10 bin cok degil ama az mi? herkesi kendi gelir grubunuzla gormeyin cevrenizde daha orta - alt grupta zaten eve 20-30 bin giren insanlar var . hatta simdi guncel rakamlara baktim aciklanana gore ulkenin yuzde 43ü aylik 22bin lirayla gecinmeye calisiyor. karisi da calissin 44 bin giren evler var. Devletin "gecinirler ya" diye uni öğrencilerine odedigi geri odemeli krediler burslar 3bin lira
boyle bir ulkede serefsiz bir baban oldugunu dusunuyorsan ve bu adam hem kurs ucretini karşılıyor hem 10bin para veriyorsa o kadar da serefsiz bir baba degildir.
hala ona muhtaçken de boyle atar giderler yapamazsin. diyecegin agir laflar varsa tut birkac sene elin ekmek tutunca en agirini soylersin.
18 yaşında olduğunu yazmış. 18 yaşında birinin senelerce mezuna kalması teknik olarak mümkün değil. Ya ilk kez üniversite sınavına girecektir ya ikinci kez girecektir.

Konu sahibinin babası dar gelirli değil. Dünyada dar gelirliler de var diye düşünüp ana-kızı 30 bin lirayla geçinmeye mecbur bırakan adama aferin diyecek değil ya (üstelik annesinin asgari ücret aldığı maaşından abisinin masraflarını da ödediğini yazmış) Maaşının onda birini çocuğuna harcasın bir zahmet büyük bir fedakarlık yapmıyor. Bu mantıkla düşünürsek çocuğunu sokağa atanlar da var. Sokağa atmayanlara en azından ailen seni sokağa atmamış mı dememiz lazım?

Babanın şimdilik huyuna git yazdım ben de zaten ama bu adamın şerefsiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor işte. Zaten atar gider falan da yapmamış.

18 yaşında olduğunu yazmış. 18 yaşında birinin senelerce mezuna kalması teknik olarak mümkün değil. Ya ilk kez üniversite sınavına girecektir ya ikinci kez girecektir.

Konu sahibinin babası dar gelirli değil. Dünyada dar gelirliler de var diye düşünüp ana-kızı 30 bin lirayla geçinmeye mecbur bırakan adama aferin diyecek değil ya (üstelik annesinin asgari ücret aldığı maaşından abisinin masraflarını da ödediğini yazmış) Maaşının onda birini çocuğuna harcasın bir zahmet büyük bir fedakarlık yapmıyor. Bu mantıkla düşünürsek çocuğunu sokağa atanlar da var. Sokağa atmayanlara en azından ailen seni sokağa atmamış mı dememiz lazım?

Babanın şimdilik huyuna git yazdım ben de zaten ama bu adamın şerefsiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor işte. Zaten atar gider falan da yapmamış.
kimse aferin demiyor ama ayiya dayi diyecek
bugün bu düşündüklerini yuzune söylese eline ne gececek?
en iyisi kendini doldurmadan yasamasi
annesini mi aldatiyor? annesinin problemi.
su kadar muhtacken onunde iki yolu var
ya zor olan herseyi söyleyip rahatlayjp ailesi destek olmayan diger insanlar gibi hem calisip hem okuyacak ya da suyuna gidecek adamla merhaba merhaba seviyesinde iletisimine devam edecek, ona artik muhtac kalmadığında agzina geleni soyleyip icini rahatlatıp iliskisini kesecek.
bence babasindan nefret ediyorsa ikinci secenek daha iyi bir intikam plani.
babam şöyle, babam böyle
iyi de belli yani adamin he mal oldugu. daha cok kendini doldurmanin ne alemi var

benim babam beni 8,kardeşimi 4 yaşındayken attı anneannemin evine. annem o zamana kadar çalışma hayatı olmayan lise mezunu bir kadınken işe girmiş, anneannemin desteğiyle bizi büyütmüş biri. babam canı istedikçe bizi görür, komşu çocuğunu gezdirir gibi gezdirip hamburger vs yedirir eve bırakırdı. bazen aylarca arayıp sormazdı. nafaka da vermedi. ben bu adama bile şerefsiz demedim. belki de benim mallığım. annenle baban arasında ne sorun olursa olsun o onları bağlar. az da olsa sana para gönderiyor, derslerini vs soruyorsa şerefsiz lafını hak etmiyordur. ha koca olarak şerefsizlik yapmış anneni aldatmış ama mükemmel olmasa da babalık yapmaya çalışıyor. sen derslerine odaklan. gerekirse özel derse gitme. artık internette derya deniz kaynak var. mebi yi kullan bol bol.

Back
X