• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam bir şerefsiz.

AsenaYel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2025
6
15
1
23
Öncelikle, yaş kitlesi çoğunlukla 20+ olan bu sitede bu ergenin dertlerini sizi okumaya ittiğim için kusura bakmayın.

Şimdi gelelim babamla ilgi sorunlarıma.
Benim babam asker ve narsist bir adam diyebiliriz. Aynı zamanda ruh hali vsde çok değişken. Haliyle çevresinde bulunan insanlar ondan çoğunlukla pek hoşlanmaz.
Bir kaç yıl önce babamın başka bir yere tayinin çıkmasıyla tek başına gitti. Ben sınav senem var, hocalarımın hepsi burda diye burda kaldım. Abimse zaten yine farklı bir şehirde üniversiteye gidiyor. Annemle babam resmi olarak boşanma aşamasındalar. Annem, babamın aksine asgari ücret alıyor. Normalde bir işte çalışmamasına rağmen babam gidince bize bakmak için işe girdi. Çünkü ne hikmetse babamın 100 k maaşı bize yetmiyordu. Annemin maaşının yarısı abime, yarısı bana zor yeterken babam, annemden 5 kat daha fazla maaş almasına rağmen "durumum iyi değil" diye bana 10 bin lirayı zor atıyor. Sınav senemdeyim, test kitaplarımdan tut özel derslerime, özel derslerimden tut ihtiyaçlarıma 10 lira hayatta bana yetmez. Annemde babamda 50li yaşlarında. Babam kadar rahatını bulamazsınız yattığı yerde para kazanıyor onuda çocuklarına yedirmiyor. Karı kıza yedirmiyorsa neyim zaten annemide aldatıyor o ayrı mesele. Özel derslerimin parasını bile zar zor göndermeye ikna ettiğim adam, yani babam, telefonla görüştüğümüzde babacan bir tavırla naptığımı derslerimi çalışıp çalışmadığımı soruyor. Yazında benden çok çok yüksek beklentisi olduğunu söyledi. Ama biz burda geçinmekte zorluk çekiyoruz. Buarada kendisi aşırı bariz bir şekilde aldatıyor annemi ve benide enayi yerine koyuyor. Mesela, yazın evde sadece ikimiz varken sevgilileriyle konuşuyor, arkadaşlarınla konuďurken anneme hakaretler ediyor sanki ben yokmuşum gibi. Bir gün kendimi tutamayıp verdiğin "2 kuruş parayla burda bir bok yapamadığım, bir ihtiyacımı gideremediğim gibi benden sınavda abartı puanlar bekliyorsun. 100k maaşının 10da birini verip beni enayi yerine koyuyorsun ya artık benden evlatlık bekleme. Sevgi de bekleme. Sen orda yattığın yerden para kazanırken, annem burda 2 işe birden gidiyor. 50 yaşlarında kadın, sabah 5 buçuktan gece 12 buçuğa kadar çalışıyor. Ben hakkımı helal etsem annem eder mi bilmem. Gönlün rahat edecekse bana layık gördüğün o 10k yı da hesabında tut veya kendine harca. Yazıklar olsun senin gibi babaya" dersem bilin artık hayatım daha bok gibi olacaktır. Gün içinde annemi göremiyorum bile. Ne yapmalıyım, babama ne demeliyim bilmiyorum. Bu gidişle hala her aradığında "Alo, babacım napıyorsun?" Diyecek gibiyim. Ablalarım, teyzelerim kusura bakmayın çok kaba bir dille yazdım ama artık bu konuda kendimi iyi hissetmiyorum. Bana verebilecek bir tavsiyeniz var mı? Buraya yazdıklarımı tekrar okumadan yayınlıyorum, çünkü bunlar benim gerçek hislerimdi ve tekrar okursam muhtemelen bu hislerimi bir daha kimseyle paylaşmamak üzere bunu silerim. İyi akşamlar.

Yaş kaç

Anneniz daha erken bosansa iyi olurmuş çocuk yaparken bu kocadan olmazsa ne yaparım diye düşünmeli yeni nesil en azından nafaka belli bu ülkede sanirimanneniz bu güne kadar çalışmamış hayat işte evliliklere güvenip olmuyor bu konuda hicbirsey diyemem . Özel hayatları size gelince babanızın verdiği paraya ihtiyacınız olduğu sürece onuda okuduğunuz sürece vermek zorunda kanunen belli bir yaşta kesiliyor araştırın hiç kavga etmeden okulunuzu bitirip ise girmeniz ve evlilik yaparsanız annenizi düşünüp mesleksiz bu işe girip çocuk yapmayı ona göre olanlarsaniz size iyi olur .Babanızın şerefine yorum yapamam halka açık bir site tanımıyorum kendisini bilemem annenizle evlilik hayatının her bir kesitini

Daha fazla istediğinde ne diyor

Öncelikle, yaş kitlesi çoğunlukla 20+ olan bu sitede bu ergenin dertlerini sizi okumaya ittiğim için kusura bakmayın.

Benim babam asker ve narsist bir adam diyebiliriz. Aynı zamanda ruh hali vsde çok değişken. Haliyle çevresinde bulunan insanlar ondan çoğunlukla pek hoşlanmaz.
Bir kaç yıl önce babamın başka bir yere tayinin çıkmasıyla tek başına gitti. Ben sınav senem var, hocalarımın hepsi burda diye burda kaldım. Abimse zaten yine farklı bir şehirde üniversiteye gidiyor. Annemle babam resmi olarak boşanma aşamasındalar. Annem, babamın aksine asgari ücret alıyor. Normalde bir işte çalışmamasına rağmen babam gidince bize bakmak için işe girdi. Çünkü ne hikmetse babamın 100 k maaşı bize yetmiyordu. Annemin maaşının yarısı abime, yarısı bana zor yeterken babam, annemden 5 kat daha fazla maaş almasına rağmen "durumum iyi değil" diye bana 10 bin lirayı zor atıyor. Sınav senemdeyim, test kitaplarımdan tut özel derslerime, özel derslerimden tut ihtiyaçlarıma 10 lira hayatta bana yetmez. Annemde babamda 50li yaşlarında. Babam kadar rahatını bulamazsınız yattığı yerde para kazanıyor onuda çocuklarına yedirmiyor. Karı kıza yedirmiyorsa neyim zaten annemide aldatıyor o ayrı mesele. Özel derslerimin parasını bile zar zor göndermeye ikna ettiğim adam, yani babam, telefonla görüştüğümüzde babacan bir tavırla naptığımı derslerimi çalışıp çalışmadığımı soruyor. Yazında benden çok çok yüksek beklentisi olduğunu söyledi. Ama biz burda geçinmekte zorluk çekiyoruz. Buarada kendisi aşırı bariz bir şekilde aldatıyor annemi ve benide enayi yerine koyuyor. Mesela, yazın evde sadece ikimiz varken sevgilileriyle konuşuyor, arkadaşlarınla konuďurken anneme hakaretler ediyor sanki ben yokmuşum gibi. Bir gün kendimi tutamayıp verdiğin "2 kuruş parayla burda bir bok yapamadığım, bir ihtiyacımı gideremediğim gibi benden sınavda abartı puanlar bekliyorsun. 100k maaşının 10da birini verip beni enayi yerine koyuyorsun ya artık benden evlatlık bekleme. Sevgi de bekleme. Sen orda yattığın yerden para kazanırken, annem burda 2 işe birden gidiyor. 50 yaşlarında kadın, sabah 5 buçuktan gece 12 buçuğa kadar çalışıyor. Ben hakkımı helal etsem annem eder mi bilmem. Gönlün rahat edecekse bana layık gördüğün o 10k yı da hesabında tut veya kendine harca. Yazıklar olsun senin gibi babaya" dersem bilin artık hayatım daha bok gibi olacaktır. Gün içinde annemi göremiyorum bile. Ne yapmalıyım, babama ne demeliyim bilmiyorum. Bu gidişle hala her aradığında "Alo, babacım napıyorsun?" Diyecek gibiyim. Ablalarım, teyzelerim kusura bakmayın çok kaba bir dille yazdım ama artık bu konuda kendimi iyi hissetmiyorum. Bana verebilecek bir tavsiyeniz var mı? Buraya yazdıklarımı tekrar okumadan yayınlıyorum, çünkü bunlar benim gerçek hislerimdi ve tekrar okursam muhtemelen bu hislerimi bir daha kimseyle paylaşmamak üzere bunu silerim. İyi akşamlar.
Kuşum senin yapabileceğin birsey yok malesef, 😔 annen icindr cok üzüldüm babana yetmedigini söyledin mi

Ablacım hiç istisnai bi durum yaşamıyorsun, benimki de dahil olmak üzere bir ton böyle iskele babası var bu toplumda. Annen için çok üzüldüm. Sen bu meseleye çok kafanı yormamaya çalış, derslerine odaklan , geçecek hepsi, gün gelecek kendi ayakların üzerinde duracaksın. O zamana kadar psikolojini bozmamaya çalış.

Kusura bakmayın, derdimi o kadar fazla duyguyla yazdım ki kendimi herkesin anlayacağı şekilde ifade edemedim🙏
Şimdi babam anneni aldatıyormuş ve boşanıyorlar akılı davranmış annen geç olsada

Hem babana küfürler yagdırıyorsun hemde babandan para bekliyorsun

Baban kötü olabilir dediğin gibi biride olabilir
Annen asgari ücretle çalışıyor sende parttime çalışabilirsin

Anneni sırtından vuran saygi olmayan size bakmayan yeterince maddi destek vermeyen birinden bu baban dahi olsa kendin de bir şeyler yapabilirsin kendine destek olabilirsin

Maddi ihtiyaç karşılayan biri gibi görüyorsun ve babana da sert davranıyorsun oda bu yüzden beklentinize karşılık vermeye bilir
babanı sevmiyorsun şerefsiz bile diyorsun ama şerefsiz dediğin adamın da bir yandan parasini bekliyorsun

Biraz sakin davran daha ılımlı ol ne olursa olsun o senin baban belki sen nasıl adım atıyorsan oda karşılık veriyordur

Kuşum senin yapabileceğin birsey yok malesef, 😔 annen icindr cok üzüldüm babana yetmedigini söyledin mi
Tabiikide söyledim. Annemde söyledi. Hatta bugün "Param çok az" dedi. Dün ayın 15ydi. 1 Günde 100 bin liranın çoğunluğunu nasıl harcamış olabilirsin, ya. Babam dahi olsa, yok büyüklere saygı yok büyüklere saygı her şeyi bırakıcam tüm sinirlendiğim şeyleri yazacağım. Ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Benimde en çok üzüldüğüm annemin dinlemeye fırsatının olmaması😔

Tabiikide söyledim. Annemde söyledi. Hatta bugün "Param çok az" dedi. Dün ayın 15ydi. 1 Günde 100 bin liranın çoğunluğunu nasıl harcamış olabilirsin, ya. Babam dahi olsa, yok büyüklere saygı yok büyüklere saygı her şeyi bırakıcam tüm sinirlendiğim şeyleri yazacağım. Ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Benimde en çok üzüldüğüm annemin dinlemeye fırsatının olmaması😔
Baban nasıl bir yerdr yasiyor ne kadar kira veriyor bilmiyorum kuzum ama 100 bin Türkiye de yaşarken bize bile zor geliyordu 😒 malesef ekonomi ve borclar zorluyordu o zamanlar ama sizi de anliyorum sizin de geciminiz zor iki tarafli bakmaya calisiyorum ama bu hikayede yanan en cok annen olmus 50 yasinda coluk cocuk büyüttüm okuttum tam rahata ericem derken yaşadığı durum beni cok üzdü 😔

Ayda 10 bin TL lise son sınıftaki bir öğrenciye nasıl yetmiyor ? Babanıza hakaret etmek size hiçbir şey kazandırmayacak. İnternet ortamında ücretsiz ders anlatım videoları da mevcut. Özel ders yerine bu tip videolardan da yararlanabilirsiniz.

Şimdi babam anneni aldatıyormuş ve boşanıyorlar akılı davranmış annen hafta olsa

Hem babana küfürler yagdırıyorsun hemde babandan para bekliyorsun

Baban kötü olabilir dediğin gibi biride olabilir
Annen asgari ücretle çalışıyor sende parttime çalışabilirsin

Anneni sırtından vuran saygi olmayan size bakmayan yeterince maddi destek vermeyen birinden bu baban dahi olsa kendin de bir şeyler yapabilirsin

Maddi ihtiyaç karşılayan biri gibi görüyorsun ve babana da sert davranıyorsun oda bu yüzden beklentinize karşılık vermeye bilir

Annenle sorunlar yasıyor evet babanı sevmiyorsun şerefsiz bile diyorsun ama şerefsiz dediğin adamın da bir yandan parasini bekliyorsun

Biraz sakin davran daha ılımlı ol ne olursa olsun o senin baban belki sen nasıl adım atıyorsan oda karşılık veriyordur
Ben sinirimi kendi içimde yaşıyorum. Hayatım boyunca babamla sokak ağzı konuşmadım zaten. Hep hafiften aldım, tamam tamam dedim. Yanındayken yemeklerini yaptım, çayını koydum saygımda kusur etmedim. Derslerimde hep başarılı oldum. Para beklememin sebebi babam olması. Annem benim, bizim için hayatını harcadı. Babamsa "babalık" görevlerini bile zar zor yerine getirdi. Sorun maddi sıkıntı bile değil artık. Baba sorunları. Kendisiyle artık konuşmak ve nefretimi kusmak istiyorum. Kendisi hayatı boyunca en ufak sinirini bizden çıkardığı gibi.

Öncelikle anneni çok tebrik ediyorum, çok onurlu bir duruş sergiliyor. Annene dört elle sarılıp güzel bir gelecek inşa etmeye çalışacaksın. Babandan da ne koparabilirsen koparacaksın artık, her ne kadar baba gibi olmasa da seni bu dünyaya getirmiş biyolojik baban o. Yaşlanınca elden ayaktan düşünce çok kıymetli olursunuz ama, malesef bu toplumda baban gibi çok var kuzum.

Ben sinirimi kendi içimde yaşıyorum. Hayatım boyunca babamla sokak ağzı konuşmadım zaten. Hep hafiften aldım, tamam tamam dedim. Yanındayken yemeklerini yaptım, çayını koydum saygımda kusur etmedim. Derslerimde hep başarılı oldum. Para beklememin sebebi babam olması. Annem benim, bizim için hayatını harcadı. Babamsa "babalık" görevlerini bile zar zor yerine getirdi. Sorun maddi sıkıntı bile değil artık. Baba sorunları. Kendisiyle artık konuşmak ve nefretimi kusmak istiyorum. Kendisi hayatı boyunca en ufak sinirini bizden çıkardığı gibi.
Babandan beklemen en doğru olan ve hakkin evladisin
Ben evde iletisiminiz nasıl bilmiyorum burda yazdigin gibi tavirliysan sert bir ilişki varsa diye dedim
Hanı bir babaya da şerefsiz demek çok ağır

Ha herkeste kendi yaşadığını bilir bu yüzden kendin çabalaman gerekiyorsa yapacak bir şey yok babanın gönderdiği paraya destek olsun diye çalışmalısın dedim
Böyle yasayan yapan çok var maalesef

annen istemesin para. sen paraya ihtiyacın olmasa da sürekli ara para iste. vermediğinde trip vs atma ama iyi bir senaryo hazırla. para atmazsan özel derslerden birini iptal etmek zorunda kalıcam vs gibi. mesleğini eline alana kadar ayıya dayı diyeceksin baska çözümü yok

Back
X