Babam çok ağır laflar konuştu bana

ilk hatalı sensin; nişanlına bizde kal dediğin için. Bunu annen gerekli görseydi söylerdi zaten. Ve ardından koşman. Kendini basitleştirmişsin canım.
Diğer hatalı; annen, babana herşeyi söylemesi yerine bir kısmını anlatsaydı daha iyi olurdu ve tokadı tabi...

Üçüncü baban; sana güzel dille anlatabilirdi yanlışlarını...

Unutma ailen seni rencide etmek için değil seni korumak için bu lafları söylüyorlar, hatalı yapıyorlar bunu ama onların yetişmesinden kaynaklı birşey. Haklılar demiyorum ama yapmak istedikleri seni üzmek değildir eminim. Ayrıca intihar daha kötü bir hayatın başlangıcı olur bunu unutma canım...

Nişanlın ise tek doğruyu yapan bu olaylar içerisinde.

(Aileni de tebrik ederim gece 11'e kadar nişanlının ailesiyle onların evinde durmana izin vermiş. Benim ailem kesinlikle vermezdi. Bu yönden şanslısın bence. Benim ailemin bu yönde yaptıklarını onaylamıyorum ama onlarında bir bildikleri vardır tabiki.)

Bence kendini daha fazla üzme ve kendine çeki düzen ver.

Kendin için bozulmaz kurallar koy ve uygula. Bu kurallar senin iyiliğine olsun.
Bir erkeğin peşinden neyin olursa olsun koşma...

ve Allah'ın verdiği can'a çok iyi bak emi :)

sonuna kadar katılıyorum canım ne güzel yazmışsın ellerine ve yüreğine sağlık bence arkadaşımı sonuna kadar dinle

kızlar çok teşekkür ederim galiba hatanın çoğu bende ama ne yapayım çok seviyorum ve ondan bir dk. bile ayrılmak istemiyorum uyurken onun benim evimde sadece bir kapı arkasında olduğunu hissetmek o kadar güzelki onu çok seviyorum ama ne yapayım bir anlık hata yaptım bunuda ağır şeylerle ödedim bunları birde nişanlıma anlattım onun sayesinde ve sizin sayenizde kendime geldim teşekkür ederim. hepinizin yorumları gayet mantıklı ve güzeldi ama babamla ve annemle bir süre konuşmayacağım onlarda hatalı ve hatalarını anlasınlar.

merhabalar yazını okudum ve şöyle düşünüyorum:kahve:
en başdan sona kadar SEN suçlusun üzgünüm..
sen nişanlısın tamam olabilir nişanlının evinde yemek yemişsin gayet normal buraya kadar problem yok şimdi

1. o saate kadar neden kalıyorsun nişanlının evinde son otobüsün 23.30da olduğunu bile bile hiç mi olacakları kesdiremiyorsun ufuk eve bırakınca nasıl evine döner diye eee akılsız başın cezası işde ayrıca belkide sen bilerek otobüse geç kalmasını istedin aklından geçen farklı hayallerin vardı mesela sabah kadar oturup konuşmak ufukla !!

2. hadi nişanlın seni eve bırakmış gidiyor sen neden peşinden koşuyorsun anneni babana dile düşürüyorsun elalemin ağzı torba değil büzesin bence anneninde babanında tepkileri gayet normal haketmişsin güzelim !!

3. sana o CAN ı kim verdi de sen alma cürretinde bulunuyorsun zira bunu düşünüyorsun ah genclik ne kadar cahil ne kadar saf ve afedersin sözüm meclisden dışarı ne kadar salak oluyor insan bu genclikde:delphin:

dicem o ki güzelim başdan sona suç sende hem sadece anneni babanı değil anladığım kadarı ile ufuğuda kırmışsın ısrarcı tavırlarınla kusura bakma ama ben erkek olsam nişanlım benim sokağa peşimden koşsa gitme bu gece bizde kal diye ben açıkcası bunun altında çok kirli niyetler ararım bir erkek olarak bunuda söylemeden geçemedim senin yapıcağın şey annenle babanın gönlünü almak olsun..

sevgiler saygılarkaydirigubbakcemile5

Bence de ailen haklı sen şuan bazı şeyleri göremiyorsun ama ileride eminim sende ailene hak vereceksin bazı şeyler yaşadıkca daha ii ögrenilir o yüzden bence ailene karşı böyle tepkilerde bulunma derim ben....Ailenle konuşmamak da ne demek canım benim yapma üzme aileni onlar senin kötü olmanı hiç bir zaman istemez ama öle duyunca babanda nevri dönmüştür ki o sözleri söylemiştir tmm üzülmekde haklısın ama yapılan hatada ii bişi değil dimi ama gecenin bi yarısı koşulurmu öle birde son otobus felan demişsin keşke biraz erken çıksaydın da o da kaçırmasydı otobusü daha ii olmazmıydı......

haksızsın canım bu durumda böyle basit bir konu yüzünden ölüm düşünebiliyosan yazıkki seni evlendirmeye çalısan anne babaya evlilik herzaman cicim ayında gecmiyor anlasılan sen zoru gördüğünde kocan aldattıgında bir tokat attıgında yada bir ağır lafında olmayan şeylermi site dolu böyle konularla demekki sen kendini öldürcen sizin evde kalması doğru olmazdı zaten nişanlında farkında aferin aklı basında olsa gerek babanın tepkisi çok normal herseyi ilkiyle kıyaslama belki baban tanıyodu güveniyodu sen biraz büyü güzelim böyle gidersen evlilikte ölüp ölüp dirilirsin mutluluklar.

tamam teşekkür ederim anladım hata bende ama onlarda çok üstüme geldiler yaaa çok ağır konuştular o yüzden bir süre onlarla konuşmayacağım suç bende olsa dahi onlar benim büyüğüm ve bana o hakaretleri etmememelri gerkirdi ne kadarda hatalı olsam çünkü ben o lafları hakedecek birşey yapmadım çocukca şeyler yapmış olabilirim kabulleniyorum.......:çok üzgünüm:

Babanin tutumunu bile bile nisanlinin sizde kalmasina israr etmen ne kadar mantikli??:delphin:

Annen babana herseyi eksiksik anlatiyor madem annenin yanindada hal ve hareketlerine dikkat et hatta konustuklarina bile...:delphin:

Nisanlinla onlarin yaninda fazla yüz göz olma...tartisma yaratacak olaylardan uzak dur gizemcim...

Ben burda en büyük sucu annende buluyorum....cok cahilce bir davranis....hadi kendi sana bagirmis cagirmis hatta vurmus bile..babana ne diye söylüyor...???
Yok yere evde huzursuzluk cikmis!! Sende bundan sonra dikkatli ol davranislarinda canim:kahve:

canım nişanlının arkasından koşman hoş değil.baban ona sinirlenmiştir.keşke benim babamda sağ olaydıda beni korusaydı herkesten.kızken karşımda kimseyi konuşturmazdım evlendim şimdi beni kimse konuşturmuyor anlayacan süt dökmüş kediyim.babanı anneni üzme onlar senin her şeyin.ama nişanlınıda ezmelerine izin verme tatlı dille anlat babana annene derdini.

vala siz hata yamısnız ama bedelını boyle odemek durumda degıldınız
ustelık sızı zamanında zorla bırıne vermıs
babanızı kınıyorum ben
babalık bu degıl

Canım nişanlının arkasından koşup bütün komşulara reklam olman hoş olmamış. Ne vardı sanki kıyametmi koptuda onun arkasından bir hışımla koştun. Biraz ani hareketler yapıyorsun gibime geldi. Ailenin huyunu biliyorsun kızıyolar bu tür şeylere ama sen bile bile bunu yapmışsın..
Babanın söylediği sözler her ne olursa olsun senin hakketiğin sözler değil. Çok ayıp etmiş. Güzelce oturup konuşabilirdi. Bak ben istemiyorum bu tür hareketler sende bizi anla ona göre hareket et diyebilirdi. Sen küçük olarak bir yanlış yapmışsın ama oda bir büyük olarak çok ters hareket etmiş. Güzel söz yılanı deliğinden çıkarır. Sen onun kızısın babanla otur konuş "baba bunu bana yapma ağır konuşma bende yetişkin bir insanım" de buna benzer mantıklı konuşmalar yap. Hakkında hayırlısı olsun canım inşallah birdaha tekrarlanmaz böyle bir olay..

yorumunuza katılıyorum.. babanız ilk ilişkide bu kadar serbest davranmasaydı sizde nişanlınıza gecenin yarısı yola düşüp bizde kal diye ısrar etmezdiniz elbet. ne de olsa o bir erkek.. gece 3 bile olsa evine gidebilir. huzurunuzu boşuna bozmayın..
haklı aramayın bu olayda.. ama böyle bir sebep için ölmeyi düşünmek zayıflıktır. bu kadar güçsüz ve zayıf olmayın hayata karşı.. daha gençsiniz.. her sorunda intiharı mı düşüneceksiniz..

Son düzenleme:
bence sen onu bunu bırak... burda annenle babanın yanlışı hakkında konuşmayacağım... elbet birgün ayrılıcaksın onların yanından ama bilki annenle babandan başka kimse olmayacak o zaman yanında... ben kendimden biliyorum. önce ;nişanlın nasıl bir insan ?
1-sana karşı kötü bir lafı oldumu hiç?
2- sana vurdu mu yada vurmaya kalkıştı mı?
3- sana değer veriyor mu?
4-birlikte uzun süre sohpet edebiliyor musunuz? ilgilendiğiniz konular ortak mı?
5-garanti bir işi geliri sorumluğu en önemlisi var mı?
bunları sorma sebebim ailenle aranda sorunlar olduğu için bir an önce kurtuluşu ewlilikte arayabilirsin...ve bu sürede yanlış insanı seçebilirsin...
tekrar söylüyorum ne olursa olsun aile çok önemli onları asla kaybetme...
düştüğünde seni kaldıracak insanlar onlar...
başka kimseye güvenme....

hata öncelikle sizin arkasından koşmanız komşuların size bakması..annenizin kızmasının nedeni şu da olabilir sen nişanlının peşinden koşuyorsun komşular göruyo acaba çocuk nişanı atıyoda kız yalvarıyomu yada peşinden mi konuşuyor vs...gbi düşünmüş olabilir.
babanız da o sözleri söylemekte hatalı hemde çok..
babanız ahlak anlayışıda yargılanmalı orasıda tartışılır.kendi istedigi adama verince evlerinde kal diyor
ama sen nişanlının peşinden koşunca onunla yattınmı diyor.ikiside aynı kapıya çıkıyor ahlak anlayışı degişik...

Back
X