Babam çok ağır laflar konuştu bana

Açıkcası tüm bu olayları başlatan sizsiniz. Bende bir anneyim ve açıkca söyleyeyim kızım gecenin bir vakti nişanlısına evde kalması için sokak ortasında yalvarırsa ve tüm mahalleyi uyandırırsa kızarım. Evet tokat atmak ve babanız gibi kötü sözler söylemek hiç hoş değil ama siz resmen tahrik etmişsiniz.
Nişanlınız gideyim demiş, babanız evde değil, kaldı ki aileniz zaten nişanlınıza tepkiliymiş, ne demeye tutupta evde kalmaya zorluyorsunuz. Sonra her ne olursa olsun nişanlınızın evinizde kalması da saçma. Erkek adam gitsin evine, yolda kaybolacak değil ya.

baban ve annen çok yanlış davranmışlar konuşmuşlar ama bende nişanlına niye bu kadar ısrar ettiğini anlamadım
kal dedin teklif ettin kalmadı,ısrarda ettin
ama nişanlın taksi tutar giderim dedi
daha bu ısrar niye,arkasından koşmalar,komşuların duyacağı şekilde bağrışmalar bence hoş değil
millette bişey oldu sanıcak
bştan hatalı davranmışsın
babanda bu olaylara sinirlenmiştir büyük ihtimalle ama tabiki sinirlenmesi sana o sözleri söylemesini gerektirmezdi

doğru söze ne denir...
ailenizin huyunu bildiginiz halde sırf sizde kalması için gecenin bi yarısı nişanlınızın peşinden "gitme, kal" diye koşmak da neyin nesi?
cocuk mu o?
aynı şehirde oturuyorsunuz ve nişanlınızın sizde kalması için tabiri caizse yalvariyorsunuz
rezil ediyorsunuz kendinizi
bu hikayede en büyük suc sizde
sonra annenizde
ardından babanızda
yalnız annenize hakkaten sinir oldum var ya.... şakkıdı
insan kızı suclu olsa bile korur, kapatır açıgını
yememiş içmemiş babanıza yetiştirmiş
pes......

aynen katılıyorum cnm sana....

bencede suçun en büyüğü sizde . bana geri kafalı falan diyebilirsiniz belki ama ben olsam ne nişanlıyken evinde kalırdım ne de kalması için yalvarırdım .. bana ters bir durum açıkcası . ben ailenize suç bulmam ama konuşmaları biraz ağır olmuştur size göre . siz kendinizi haklı gördüğünüz için belkide .ama bu durumun intihar etmeye kadar götüreceğini sanmıyorum .. suçunuzu kabullenip oturmanız daha olur ki zaten aileniz nişanlınızı pek onaylamıyor sanırım .

Evet cnm sanırım herşeyi başlatan sen olmuşsun..
Ailenin sana karşı tutumunu nişanlından daha iyi sen bilirsin...
O şekilde davranman bunların olmasına sebep olmuş...
Zaten baban gönülsüz veriyor sanırım seni onunda etkisi büyük...
Senin biraz daha düşünceli davranmak gerekcek bu durumda...
Tabiki annen ve babanın hareketleri de hiç ama hiç hoş değil...

bir erkegin nisanliniz yada sevgiliniz olsun ,evin babasida evde yokken, o evde kalmasi yakismaz bu biiiiir

nisanliniz uslu basli birisiymis ki demek israrlariniza ragmen kalmamis evinizde

annenizde sizin yaptiginiz harekete sinirlenerek o an öyle davranmis olabilir (ki bu onu hakli gostermez)

babaniza ise hakikaten cok sasirdim ,beni birisine zorla verdi demissiniz ,nasil olurda bir baba henuz nikahi kiyilmamis kizini bir erkegin evinde kalmasi icin israr edebilir ki ??

babaniz hakkinda hic iyi seyler dusunmuyorum ben sahsen

hakkkinizda hayirlisi nikahinizi öne alsaniz iiyi olur sanirim

birde aynı şehirdesiniz yani uzak şehirde olsada kal desen hadi neyseee

başkasıyla nişanlıyken babanı ikna etmişsin bu elemana dönmüşsün..buraya kadar süper..ama madem baban bu elemana çok sıcak deil,ne diye gece yarılarına kadar onla dolaşıyosun,sonrada vay otobüs kaçtı,gel burda kal diye yalvarıyosun..yani babanın seni paralaması için hertürlü ortamı sen yaratmışsın beyaa..bide konu komşuyu pencerlere çıkartmak.o da başka bi mesele..yani böyle bişi bizde olsa benim babamda çok kızardı...evleninceye kadar o evdesin ve ailenin kurallarına göre yaşamak zorundasın..ona göre hareket etmeni tavsiye ederim..

birazda annen fişeklemiş heralde canım babanı bence annele konuş o evde artık misafir oldugunu hatırlat nişanlıymışşın bak ne güzel iyiki kendine zarar vermemişsin ve aslada öyle bi düşünceye kapılma.yaşamak kadar güzel bişey varmı.bak ilerde evlenip yuva kuracaksın bebeklerin olucak degermi sence o babanın densizliği ve birde sinirli anına ver insan sinirliyken ağzından ister istemez kçtü şeyler çıkabiliyo haklısın ama evleneceğin zamanı beklemenden başka ve annele güzel iletişim kurmandan başka çaren yok.allah yardımcın olsun.

babanın sozlerı haklısın agır olmus
ama sen nıye gıtmek ısteyen nısanlının arkasından bu kadar kostun anlamıyorum
senı evıne bırakmıs ve kendı evıne gıtmek ıstemesı gayet normal
nısanlın olması demek anne babanın evınde rahat kalması anlamına gelmıyor
zaten aılen bellı kı cokda gonullu vermemısler senı
eee nısanlında bunun farkında ve evıne gıtmek ıstıyor
sen nasıl komsuların bıle farkedebılecegı sekılde kostun
baban sana bu lafı soylememıs olsa ( kı keske soylememıs olsaydı)
sen buna benzer sozlerı komsularından bıle duyabılırdın
sen bır yanlıs yaptın annende yanlıs yapmıs
nedıye hemen babana yetıstırıyor kı olan bıtenı
gercı komsular varken ısın ıcınde babandan zaten saklanamazdı bu olay
yazık etmısın kendıne

Bi an önce evlen o zaman..uzatma eşya falan bekleme oldugu kadarla evlen yoksa babanlar işi bozabilirler..

Açıkcası tüm bu olayları başlatan sizsiniz. Bende bir anneyim ve açıkca söyleyeyim kızım gecenin bir vakti nişanlısına evde kalması için sokak ortasında yalvarırsa ve tüm mahalleyi uyandırırsa kızarım. Evet tokat atmak ve babanız gibi kötü sözler söylemek hiç hoş değil ama siz resmen tahrik etmişsiniz.
Nişanlınız gideyim demiş, babanız evde değil, kaldı ki aileniz zaten nişanlınıza tepkiliymiş, ne demeye tutupta evde kalmaya zorluyorsunuz. Sonra her ne olursa olsun nişanlınızın evinizde kalması da saçma. Erkek adam gitsin evine, yolda kaybolacak değil ya.

bende aynılarını söylicektim katılıyorum arkadaşım
ayrıca babanız eski nişanlınızın evinde kalmak için zorluyormuş bunada çok şaşırdım

ya erkek adam nışanlın ne işi var sızde yatıda hem aynı şehırdesınız..başının cagresıne bakar bence sızde kalması hıcde dogru degıl ve sen de hatalısın neden peşınden kosuyosun kı kalmadıysa kalmasın annen de herseyı babana anlatmasaymıs be kızının bı sırrını tutsun yanı babanada şaşdım valla gece eskı nısanlında kalmana ızın verıcek kadar genıs bı ınsansa eger gercekden oyle demısse nasıl boyle bı duruma laf edıyo hayret dogrusu allah sana sabır versın baba evındesın o evden gelınlıgınle tellı duvaklı anlının akıyla cık anne baba ahı alma omur boyu cekersın onların kalbını hoş tut evlenen kadar..egert ıntıhar herşeyın sonu olsaydı ınsanlar yaşamazdı bıle..bence bol bol dua et ınan feraha aydınlıga cıkarsın arkadasım..olumden başka herşeyın caresı vardır..

Tabiki sen haksızsın...Hatta okuyunca senin yaptığına çok şaşırdım..
Bide merak ettim yaşın kaç?Cok küçük falan olmalısın...
Bırak nişanlının peşinden koşmayı o saatte ailen size karşı çok anlayışlı bile davranmış bence...
Ben eşimle düğünüme 1 ay kala nikah işlemlerini yapmak için koştururken işlemler uzayıp da kalacak yeri olmadığı için bizde kalması sağlayabilmek için neler çektim ve annemden cok cekinmiştim...
Kısacası sen haksızsın bence canım...

babanizin kullandigi kelime cok kötü annenizin size yaklasimi..ama bir baba evladina bunu nasil der bunu anlayamiyorum gercekten utanc verici
fakat seninde hatan yok degil ki bi kere tamam seni evine getirmis burasi güzel ama neden ona bu kadar israr ettiniz sizde kalmasi konusunda babanizda evde yok ayrica kalmasi bana sacma geliyor ve ortada bir tartisma yok birsey yok(tartisma olunca bu tavir dogru anlaminda degil) neden taa sokaklara döktünüz meseleyi bence nisanliniz icinde hos degil bu yaptiniz..mesela ben kalmak istemesem yada kalmayi birak bi yere gitmek istemesem cevabim hayir olmussa benim pesimden taa sokaklara gelerek bunu herkesin görmesini saglarsa gercekten tuhaf olurdum ona karsi bu kadr kücük bir sebepten dolayi neden bu halde diye acikca gözümde kücülür ..yasinizi bilmiyorum ama bu davranisi olgun bir insan yapmaz..herkesin bir düsüncesi vardir ve saygi duyulmalidir...
ama babanizin yaptigi cok ayip bi baba cocuguna bunu nasil der ya da bir anne neden olaylari bu hala getirmek icin cabalar yani babaniz demek ki sert birisi verecegi tepki bellidir neden bir anne bunu bile bile gider anlatir..aranizda bence bir iletisim kopuklugu var.ayrica bir baba neden evladini nisanliykan orda kalmaya zorlar bunlara aklim pek yatmadi ne olursa olsun gelin ata binmis ya nasip demis babanin zihniyetide oldukca farkli ben aile yapinizi pek anlamdim..ben nisanlima teklif dahi etmezdim ama siz masallah yalvarmis milleti ayaga kaldirmissiniz benim icin buda utan verici..bence atesi fitilleyen siz olmusunuz

Son düzenleme:
bir baba evladına nasıl böyle çirkin sözler aklım almıyo fakat sende komşuları ayağa kaldıracak kadar niye koştun nişanlının peşinden. tabi bunu yapıyor olman o sözleri hakediyorsun anlamına gelmez.ama yinede kalmıyorsa kalmıyor ısrar etmeyecektin.
bence düğünü olabildiğince erken yapın yoksa baban vazgeçebilir.

babanız çok ayıp etmiş hakkaten...
insan kızına ağza alınmayacak sözler söylermi hiç...
babanızın yaptıklarını hoş karşılamıyorum ama sizde anne ve babanızın huyunu biliyorsunuz ona göre davranın evleninceye kadar...
niye gece gece nişanlınızın arkasından gidiyorsunuz ki...

valla konuyu okuyunca hem sana hemde babana kızdım.çünkü ne olursa olsun babanın o lafları sana söylemeye hakkı yok.ama sende çok abartmışsın bence o saate eve gelmen bile yanlış yani.sonuçta hala nişanlısın ve o evde yaşıyorsun.o evinde bir kuralı var çok rahat davranmışsın bence annenın ve babanın tepki vermesi cok dogal ama ıteklemek ve hakarete varan sozler soylemelerı yanlıs tabı bide nişanlının peşinden koşman falan yani yanliş canım bence sonuçta erkek adam o saatte eve gidebilir bi şekilde çocuk bile o evde kalmak istememiş sıkıntı olmasın diye.valla ne diyim olayları sen başlatmışsın.dediğim gibi ailenin tepki vermesi çok normal ama tabiki o şekilde olmamalıydı tepkileri...

bence ııkınızde haksızsınız ne dıe nısanlına evde kal dıosun bu cok ayıp elalem ne der yattı der hatta gec saate evınde oturası bıle yanlıs olur belkı sen ıı nıetle dedın am ayanlıs babanında bı kıza bole konusması yanlıs dıer nısanlandrdıgı kısde kalmana zorlamakta ne cok ayıp bence bı kız beka bı kız gıtcek kalcak cok sacma bısı baban burdada haksız sen onun bunun malımısınkı kalasın da bekarsın evlenmeden o evde kalınmaz bıda bole seler yapma gec saate klasa bıle nısanlın teklıf bıle etme oturmayı

ilk hatalı sensin; nişanlına bizde kal dediğin için. Bunu annen gerekli görseydi söylerdi zaten. Ve ardından koşman. Kendini basitleştirmişsin canım.
Diğer hatalı; annen, babana herşeyi söylemesi yerine bir kısmını anlatsaydı daha iyi olurdu ve tokadı tabi...

Üçüncü baban; sana güzel dille anlatabilirdi yanlışlarını...

Unutma ailen seni rencide etmek için değil seni korumak için bu lafları söylüyorlar, hatalı yapıyorlar bunu ama onların yetişmesinden kaynaklı birşey. Haklılar demiyorum ama yapmak istedikleri seni üzmek değildir eminim. Ayrıca intihar daha kötü bir hayatın başlangıcı olur bunu unutma canım...

Nişanlın ise tek doğruyu yapan bu olaylar içerisinde.

(Aileni de tebrik ederim gece 11'e kadar nişanlının ailesiyle onların evinde durmana izin vermiş. Benim ailem kesinlikle vermezdi. Bu yönden şanslısın bence. Benim ailemin bu yönde yaptıklarını onaylamıyorum ama onlarında bir bildikleri vardır tabiki.)

Bence kendini daha fazla üzme ve kendine çeki düzen ver.

Kendin için bozulmaz kurallar koy ve uygula. Bu kurallar senin iyiliğine olsun.
Bir erkeğin peşinden neyin olursa olsun koşma...

ve Allah'ın verdiği can'a çok iyi bak emi :)

Back
X