• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babam evlılıgıme neden bu kadar karışıyor anlamıyorum

arkadaslar yorumlarınız ıcın saolun ama babamı tanımıyorsunuz gecen gun bıze verdıgı bı kac seyı gıdıp baskasına anlatmıs o kişide eşime demıs bıde babam sınırlarını cok zorladı artık ben iş bulmasına bısey demıyorum ama başa kakıyor ona buna anlatıyor eşiminde zoruna gıtmıs yapılan ıyılık soylenırmı dedı haklı bu durumda eşim bıraz gururlu onun ıcın huzurum kacmasın dıye bısey dıyemıyorum

Evet yapılan iyilik te söylenebilir nolucak bir insan çocuğuna ev alır araba alır bunu da söyler kızıma ev aldım araba aldım der dese nolur yani bunda utanılacak garip birşey yok bence. Bizim çevremizde çok var evlenirken kızına ev veren araba veren. Sizin eşiniz kendi çevresinde kız evlada birşeyler yapıldığını hiç görmedi heralde.

valla kafam cok karısık bılmıyorum ıkısı arasında kaldım ben babama gıcık oldu baana iş bulup durmasın dedı benımde ıster ıstemez evde huzurum kaçıyor babama kızıyorum ustelık hamıleyım ne yapayım bılmıyorum kac gundur canım sıkkın babama kızıyorum gunaha gırıyorum kızmasam bı ayrı of

Babanız..sürekli bir işi olmayan damadına daha iyi koşullarda çalışabilmesi için iş öneriyor...bu evliliğe karışmak anlamına mı geliyor?
Bu zamanda iş bulmak kolay değil..babanız sizin kötülüğünüzü istermi hiç...sizin düşünemediklerinizi yaşça büyük birinin tecrübeleriyle önerilerde bulunmasının ne yanlışı olabilir?

..

Son düzenleme:
valla kafam cok karısık bılmıyorum ıkısı arasında kaldım ben babama gıcık oldu baana iş bulup durmasın dedı benımde ıster ıstemez evde huzurum kaçıyor babama kızıyorum ustelık hamıleyım ne yapayım bılmıyorum kac gundur canım sıkkın babama kızıyorum gunaha gırıyorum kızmasam bı ayrı of

Neden sana iş bulmasını istemiyorsun diye sormadın mı? Bence o çalışmayıp evde yatsın istiyo o yüzden kızıyo.

benım eşim zaten son zamanlarda cok degıstı konusmam dedıgı ınsanlarla cok tatlandı babamın hakkında atıp tutmuslar.... esımı doldurmus galıba ıyıce eşimde hemen gaza gelmiş... olay bu arkadaslar benım eşimde adam olsa konusma dedıgım ınsanlarla konusuyorya zaten bıttı benım için ama cocugum ıcın susuyorum

benım eşim zaten son zamanlarda cok degıstı konusmam dedıgı ınsanlarla cok tatlandı babamın hakkında atıp tutmuslar.... esımı doldurmus galıba ıyıce eşimde hemen gaza gelmiş... olay bu arkadaslar benım eşimde adam olsa konusma dedıgım ınsanlarla konusuyorya zaten bıttı benım için ama cocugum ıcın susuyorum

sakın ailene laf soylettirme baban icin birsey dediginde dahi babanı savun cunku esiniz haksız ve siz ona hak verdikce o iyice bilencek babanıza karsı ama yarın oburgun cocugunuz oldugunda herhangi bir sekilde yardıma ihtiyacınız oldugunda yine aileniz olucak yanında o yuzden siz esiniz icin ailenizi kırmayın cunku ortada birsey yok huzurunuzu kacırtacak ayıracak seyler yapmıyorlar daha cok para kazansın is bulsun diye ugras veriliyor..hem esinizde babanız hakkında orda burda nasıl konusabilir buna hakkı yok

merhaba arkadaslar... Konuyu anlatayım oncelıkle benım eşim inşaatta calısıyor. bazen iş oluyor bazen olmuyor eşimle anlastık tamam dedık aslında işi bu degıl ama su an için mecbur yapıyor.. neyse babamda ne hıkmetse eşim bazen evde duruyorya süreklı iş buluyor eşime halbukı bız eşimle anlastık ben burda çalısacam dedı tamam dedım ama babam anlamıyor artık ne yapacagımı şaşrdım eşimi cok sevıyorum incıtmekten korkuyorum bazen elımde olmadan suratımı asıyorum ama ne yapıyım arada kaldım artık en son gecen babamla tartıstık dedmkı karısma benım evıme senden ekmek ıstemıyorum as ıstemıyorum nıye benım kocama iş bulup duruyon dedım oda işte sureklı gıder ıyı olur dedım ya o elın oglu ben bısey dıyemem eve ekmek getırıyormu getırıyor eee o zman ne dıcemkı yanı bayagı tartıstım ya cok moralım bozuk hıc bı zman babamdan destek goremedım sımdıde emınım korkuyordur para ısterım aş ısterım dıye korkuyor herhalde eşimde sevmıyor babamı haklı cunku sıktı artık ben bıle bunaldım yaa sız olsanız ne yapardınız benım ne yapmam lazım arada kaldım yardım ıstıyorum
bir evlat olarak yazdıklarını hayretler içinde okuyorum baban ne yaparsa yapsın ne kadar hatalı olursa olsun ona evime karışma demen çok haksızlık babamdan bir şey görmedim diyorsun evlenene kadar nerede kalıyordun kim doyurdu seni ihtiyaçlarını kim karşıladı bence nankörlük yapıyorsun eşinin görevi sana bakmak babanda senin iyi şartlarda yaşaman için eşine iş fırsatları sunuyor ne var bunda sen eşinin evde oturmasına nasıl razı olabiliyorsun artı eşim babamı sevmiyor haklıda diyorsun sen nasıl bir evlatsın eşini nasıl haklı bulursun o senin dünyaya gelmene vesile oldu hiç bir şey yapmamış olsa bile kusura bakma ama sen gerçekten kötü bir evlatsın ben babam için ölürüm onun her daim benim hayatımda evimde işimde her anımda yeri var onun söylediklerini emir kabul ederim Allah razı olsun eşimde çok saygılı ve sevgili babama karşı

ben hatayı bu cocugu ıstemekle yapmısım daha ıyı anladım cunku eşimi hıc tanıyamamısım ... bazen karnımdakındednde nefret edıyorum dıyorum öldursem ama onun ne sucu gunahı var suçu var bütün hatalar gunahlar benım

babanız haklı,düzenli işi olmayan birine iş önermek ,kızını ve torununu düşünmek ,rahat etmelerini istemek bunun neresi karışmak?
asıl hiç umursamasaydı kızını,ne yaptığını düşünmeseydi anormal olurdu normal olan evladı evlenmiş olsa bile babanın düşünceli olması,
destek olmasıdır ,
eşinle aranda geçenlere tabki aileler müdahale etmemeli ama anlattığın durum babanı tabiki ilgilendiriyor.

arkadaslar yorumlarınız ıcın saolun ama babamı tanımıyorsunuz gecen gun bıze verdıgı bı kac seyı gıdıp baskasına anlatmıs o kişide eşime demıs bıde babam sınırlarını cok zorladı artık ben iş bulmasına bısey demıyorum ama başa kakıyor ona buna anlatıyor eşiminde zoruna gıtmıs yapılan ıyılık soylenırmı dedı haklı bu durumda eşim bıraz gururlu onun ıcın huzurum kacmasın dıye bısey dıyemıyorum

ne eşinizi bitirin, ne babanıza karşı gelin..
babanıza güzel lisanla durumu izah edin, tamamdır..

ben hatayı bu cocugu ıstemekle yapmısım daha ıyı anladım cunku eşimi hıc tanıyamamısım ... bazen karnımdakındednde nefret edıyorum dıyorum öldursem ama onun ne sucu gunahı var suçu var bütün hatalar gunahlar benım

kanınızdan canınızdan bir yavruyu "karnımdaki" diye tanımlamanız bile saçma iken, ondan nefret etmeniz; onu öldürmek istemeniz sizin hatanız..

zorla getirilip karnınıza koyulmadı.. korunsaydınız..

o istemıştı bunu ona guvendım ama hata yapmısım hemde coook ona kinlenınce buda zor gelıyor ama o benım canım tabıkıde o kadar doluyumkı sacmalıyorum ben işte

o istemıştı bunu ona guvendım ama hata yapmısım hemde coook ona kinlenınce buda zor gelıyor ama o benım canım tabıkıde o kadar doluyumkı sacmalıyorum ben işte

güzel kardeşim anlıyorum hamilesin, hassassın
ama kendine de bebeğine de zulmetme
eşinle baban arasına girme
madem eşin istemiyor yardım, babana "babacım allah razı olsun ne yapıyosan bizim iyiliğimiz için yapıyosun, ama eşim çalışıyo çabalıyo, ihtiyacımız yok şükür" de..

eşine de de ki "madem benim babamdan yardım istemiyosun, çalışıp kazanıp bizi kimseye muhtaç etmeden geçindireceksin" de..

ve kendini üzme..

kendini sev, bebeğini sev, hamileliğin keyfini çıkar..

Son mesajlarınızı okuyana kadar yorumum şekillenmişti kafamda ama...

Son yorumlarınız maalesef ruh halinizin hiç de iyi olmadığını anlamama yetti.

Bunu bir abla tavsiyesi olarak düşünün, ve bir an önce psikolojik yardım alın..

Eşinle baban anlaşamıyorsa eşine tabi olacaksın kendi rızanla evlenmişsin babam,babam dersen evlilik biter

anladıgım kadarıyla sevdıgınız ıcın tam anlamıyla mantıgınıza yatmayan bır ewlılık yaptınız ve babanızda gonullu vermedı sızı...şimdide gozu arkada kalmıs ve sıze yardımcı olmaya calısıyor, ama ben olsam yardım etmezdım nasılsa yaranamıyor...

polyanna kendine gel lutfen sakin olmaya calis ve kendini doldurma!

baban kendini yanlis ifade ediyor olabilir seni hayal kirikligina ugratmis olabilir
bekledigin destegi sicakligi gostermeyebilir artik yetiskin bir insan olarak bunun ustesinden gelmeye calis
hos görmeye calis

esine hak versende "babam kendini yanlis ifade ediyor sonucta daha iyi sartlarda yasamamiz icin bu tekliflerde bulunuyor
bu konuyu buyutmeyelim babam konusunda kirici olma baskalarin soylemleriyle" de
babanla ise yalniz bir zamandada esini savunup konusursun "is istedigimiz zaman sana soyleriz buyugumuz olarak simdilik
bunu dile getirme esim kiriliyor" de..

karnindaki melege gelince o senin mucizen bunu sakin unutma !
her gun biraz daha sekillenip insanlasan bir gunahsiz
kendini dunyanin sikintilari icin uzupte hirsini bebegin hakkinda olumsuz dusuncelerle cikarma..

guclu olmak icin ugras
aksisi olursa olan sana evliligine aile iliskine ve bebegine olur
sevgiler

Aaaaahhhhh aaaahhhhhhh Polyanacigim, nickinde sana cok uymus, resmen bu hayatta polyanacilik oynuyorsun.
Kücük yasta evlen, ne meslek ne egitim, isisz koca, hamile kal birde üstüne üstlük sana yardim eli uzatan babana laf söyle ve laf söylet.
Vay vay vay kocanin gururumu yikiliyormus? Bak sen.

Bak canim bu hayat senin düsündügün gibi yürümüyor ne yazikki.
Simdi yapilan hatalari bir kenara birakalim, saglikli bebegini dogurmana bak, ama hic bir zaman baban veya annen hakkinda o issiz kocandan laf söyletme, cünkü onlar sizin kötü durumda oldugunuzu gördükleri icin dayanamayip yardim etmeye calisiyorlar.
Insanlik halidir hepimizde issiz olabiliriz, ama kocanin alinmasina gerek yok, burda sizleri düsünen yasli insanlarada terbiyesizlik yapmayin.
Saygi, saygi, saygi, onlar sizin ebevynleriniz.

Canim Ema cok dogru demis kimseyi evliligine karistirmamali diye, ama Emacigim bunlara dememisler, bunlar cocuk yahu nasil anne baba karismasin simdi?

Onun icin ben her zaman diyorumki, okuyun, meslek yapin, calisin, hayati taniyin sonra evlenin, bir kac sene cocuk yapmayin, evliliginiz otursun birbirinizi taniyin sonra cocugunuzu yapin.
Yaw cocuk yasta evlenenlere ister istemez müdahele ediyorsun, yardim ediyorsun aslinda bir büyük olarak madem evlendiniz, ne haliniz varsa görün demek lazim anne ve baba olarak, evet Ema galiba sana hak veriyorum.
Keske ne haliniz varsa görün diyip, hiiicccc karismayacaksin asil en büyük iyiligi o zaman yapiyorsun, ama yürek iste dayanmiyorki....:43:

Back
X