Babam her gün bizde !!!!

Benim de kayınpederim neredeyse her gün geliyor bebekten sonra bazen günde 2 kere ben sıkıntı etmiyorum babam da geldiğinde kalır olduğum şehirde evi var sırf ben burdayım diye var gelir orada kalır ama her gün mutlaka uğrar ben gel benimle yaşa diyorum ama kalmıyor gebeyken 2 ay kaldı bana baktı 1 sene kayınpederimin çatı katında yaşadım arada batarlar arada batmazlar

Bak annem gelse her gün rahatsız olurdum çünkü herseyime karışır laf ederdi.babam geliyorsa gelsin bı köşede oturur sesi çıkmazdı.sizinki niye geliyorki anneniz de hayatta yani gelip napıyor mesela

Ben cidden merak ettim. Ne yaptida göze batti adamcagiz?
Hem baba misafir degil ki(benim gøzumde) .
Insan aile evine gidince nasil misafir degil de rahat ederse ayni sekildir. Belki aile dinamiginiz farkli?

Rahatsızlığın kaynağı aile içi ilişkilerde gizli aslında. Babasıyla güçlü bir ilişkisi yoksa, zamanında ihmal edilen bir çocuksa böyle şeyler hissetmek normal. Ben öyleyim mesela. Babamdan ayrı büyüdüm. Aylarca aramaz sormazdı. Aklına estikçe arardı veya gelirdi. Büyüdüm koca kadın oldum anne oldum şimdi babam başka şehirde, üstelik cezaevinde ama her gün arıyor. Bu bile batıyor bazen bana…. Yıllarca nerdeydin diyorum bazen kendi kendime telefon çalarken…

Kızlar yardım yoksa kafayı sıyıracağım..
3 yıldır evliyim 2 yıl uzaktayım ki ona rağmen babam cart curt gelirdi o kadar yolu şimdi aynı şehirdeyiz her gün yaaa yemin ediyorum abartmıyorum her gün bizde saatli saatsiz bıktım hiç demiyor enişte rahatsız olur hiç demiyor kızım rahatsız olur beni deli edecek üstelik hamileyim karnım burnumda annem kaç kez uyardı kızı rahatsx etme aslaaaaa dinlemiyor nasıl onu kırmadan bunun önüne geçerim ne olur akıl verin
ay kayınbabam olsa neyse zaten o hic cekilmez aman aman..kendi babama acık acık derim baba gelme diye şakayla da olsa

Cevap veriyorum. Forumdaki en kayın aile severlerden biri olabilirim. Çekirdek ailelerimiz için gelip de kasıtlı bir rahatsızlık vermedikleri sürece sınır çizmem. Atıyorum benim kardeşim gelir eşim rahatsız oluyor gibiyse gelme derim. Hatta kardeşim bizde bi ara uzun süre kaldı eşime gitmesini söyleyebilirim biraz uzun oldu demişliğim var. O da tabi ki istediği kadar kalabilir demişti. Aynısı onun ailesi için de geçerli. Görümcem izin ayarlar 3 5 gün kalmaya gelirdi. Ben ısrar ederdim yıllık izinden de eklet yav şunu yaparız bunu yaparız diye. Kayın babamı zaten zorla getiriyorum evime. Hatta şimdi uzaktayız biliyosun kayınvalidem gelmek istiyordu geçen ilkbahar tek de gel git yapamam diye onu ikna etmeye çalışıyordu. Tam o sıralar ben gitmiştim. Dönüşte benle gelmek istiyordu kayınvalidem ama hala net değildiler. Oturdum salona aldım elime kartı. Dedim baba kimliğini ver uçak bileti alacam. Direkt emrivaki yaptım yani. Ama benim babam gelebilse hep çok isterim. Çok çok isterdim ama malesef hasta.
kayınbaba zorla geliyomuş aha böyle kayınbabaların gelinleri zaten siz gibi oluyor gelsin istiyor ki zaten öyle kendinş bilen kayınbabayı da kim sevmez ama zart diyince gelen zırt diyince gelen kayınlardan haz etmiyorum

Eşin ailesi gelse diyenler olmuş aynı şey değil ki
Ben kayınpederimi çok severim gelsin de hergün hiç sorun etmem ama içten bi telaşım olur.. babam geldiğindeki rahatlığım olmaz
O da aynı şekilde eşim evde yokken torunlarını görmeye geldiğinde bir köşede oturuyor her ne kadar rahat hissetmesini sağlamaya çalışsam da eşim olduğun da daha rahat olduğunu hissedebiliyorum.

Ben olaya daha duygusal bakıyorum.. gelmelerinde hiç sakınca görmüyorum gelsinler otursunlar biraz ne olacak
Yani babam gelse her gün torunlarını görse, onlarla zaman geçirse çok mutlu olurum

Hatta eşimle ikimizin ailesi de aynı yerdeler biz az uzağız onlardan (buna rağmen her hafta gideriz, çocuklari iki tarafa da gösteririz)
Eşime onlara yakın taşınalım daha çok torunlarıyla iki taraf zaman geçirsin doya doya görsünler oynasınlar
Şurda sağlıklı ömürleri ne kadar ki diyorum

Napıyor peki gelip?
Oturup oturup geri mi gidiyor?
Habersiz geliyorsa 1-2 acmayın kapıyı
İnsanın anası babası tabiki gelir de hergün hergün ne gerek var
İnsanın isi vardır hali yoktur,misafiri vardır anlaması lazım.

Belli ki konu sahibi karadenizli bizde damada enişte denir
Bana da çok ilginç gelmişti ama doğuda bazı yerlerde damatlarına enişte diyorlar, konu sahibinin de memleketi doğu illerinden biri olabilir belki
İç Anadolu bölgesinde genel olarak damada enişte deniyor, konu sahibi nereli bilmiyorum ama bizde ankaralı olarak enişte denir damada
Arkadaşlar alıntılar sayesinde Türkiye'nin neredeyse tüm bölgelerinde damatlara enişte denildiğini öğrendim
Yeter artık salın beni :dua:

Eşin ailesi gelse diyenler olmuş aynı şey değil ki
Ben kayınpederimi çok severim gelsin de hergün hiç sorun etmem ama içten bi telaşım olur.. babam geldiğindeki rahatlığım olmaz
O da aynı şekilde eşim evde yokken torunlarını görmeye geldiğinde bir köşede oturuyor her ne kadar rahat hissetmesini sağlamaya çalışsam da eşim olduğun da daha rahat olduğunu hissedebiliyorum.

Ben olaya daha duygusal bakıyorum.. gelmelerinde hiç sakınca görmüyorum gelsinler otursunlar biraz ne olacak
Yani babam gelse her gün torunlarını görse, onlarla zaman geçirse çok mutlu olurum

Hatta eşimle ikimizin ailesi de aynı yerdeler biz az uzağız onlardan (buna rağmen her hafta gideriz, çocuklari iki tarafa da gösteririz)
Eşime onlara yakın taşınalım daha çok torunlarıyla iki taraf zaman geçirsin doya doya görsünler oynasınlar
Şurda sağlıklı ömürleri ne kadar ki diyorum
Aslında aynı şey de değil.
Kadın belli ki tüm gün evde, eş ise çalışıyor. Kendi babasının gelmesi ile eşin babasının gelmesi nasıl bir tutulur ki?
Eş evde olsa ve kendi babası gelirse ancak durum aynı olur. Kıyaslamak mantığa aykırı.

Arkadaşlar alıntılar sayesinde Türkiye'nin neredeyse tüm bölgelerinde damatlara enişte denildiğini öğrendim
Yeter artık salın beni :dua:
Azerbaycanda da teyzeye hala diyollaaa. Bunu da bı kenara yaz 😬 salmıyciiiiiz:rolleyes:

Ay uyduruk uyduruk cahil cühela şeyler kimsede sorgulamadan ama yöre diyolar ne munasebet be babam kocama enişte dicek elin adamına sonrada gelişemiyoruz skdldls
Sen daha dur baban sana bacım dicek😬😬😬

Back
X