Babam için cok üzülüyorum,alzheimer

Evet o günler gec gelsin istiyorum zamanne gösterecek bakalım
Zihin jimnastiği önemli. Mesela bol bol konuşturun. Eskileri anlatsın. Bulmaca seviyorsa cozdurun. TV izleyin güncel olayları konuşun. Yürüyüşe çıkın.

Bu hastalar unutkanlıkla birlikte tembelliğe de geçiş yapıyor. Eskiden sevdiği ne varsa yaptırmaya çalışın.

Bu beyin hastalığı sadece. diğer fiziki organlarını unutmasina fırsat vermeyin. Çünkü hastalık ilerleyince oturduğu, yattığı yerden kalkmak istemicek

Benim babaannem 70 yaşında ilk belirtileri gösterdi, vefat ettiğinde neredeyse 100 yaşındaydı, son aylarını altı bezlenerek bilinci kapalı damar yoluyla beslenerek geçirdi

Allah'ım herkesin yardımcısı olsun
Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun
Allah yardımcınız olsun.evet o eski hallerini hatırlamak cok zor geliyor
Haklısınız sanırım sormak anlamsız herkeste farklı durum
Ne kusuru cok duygulandım
Allah kolaylık versin inşallah
Benim babaannem 70 yaşında ilk belirtileri gösterdi, vefat ettiğinde neredeyse 100 yaşındaydı, son aylarını altı bezlenerek bilinci kapalı damar yoluyla beslenerek geçirdi
Keske o kadar yasasa,hayırlısıyla tabi ki

Sormak anlamsiz degil tabii. Ama genellemek zor.
Suana kadar butun son evrelerde konusma ve yemek yeme duyularini kayip ediyorlar.
Uzun surede yasaniyor Alzheimer ile.

Ne güzel insansınız. Allah gönlünüze göre versin..

Allah yardımcınız olsun. Herkes bir şeylerle imtihan oluyor şu hayatta..

Geçmiş olsun, Dr. Mary Newport'in uyguladigi ketojenik beslenme ile eşi iyileşme göstermiş. Bende çok kısa zaman önce denk geldim , internette de arattiginizda alzhemier ve ketojenik beslenme arasindki baglantiyi görürsünüz. Bu protokolü uygulayan doktorlardan bilgi alsaniz ? Tam çözüm olur mu bilmem ama hastalığın ilerleyişini durdurması/yavaşlatması bile mucize olur.

Arastırayım.gerçi su an babama yemek konusunda müdahala etmek de cok zor .

Siz doktor musunuz?ben bu Çin'de üretilen ilaca ulaşabilir miyim bilginiz var mı

Siz doktor musunuz?ben bu Çin'de üretilen ilaca ulaşabilir miyim bilginiz var mı
Hayır ama sağlık calisaniyim ve10 yıl alzheimer hastamız oldu .

Halam biraz tecrubesizliginden olsa gerek doktora sadece unutkanligindan bahsetmiş hep, sinirliliginen, saatlerce bağırıp çağırmasini anlatsaydi o süreç iki taraf içinde daha rahat geçecekti.

Uykularıda az olur gece dolanır dururlar. İlaçlarını muhakkak icirin, istemicektir yemeğine vs katıp saatinde alsın.
unutmazsam inşallah, işyerinde ki arkadaşlarıma sorayım sizin için çin de ki ilaç

Rabbim şifa versin

Başlıkta yazan olumsuz şeylere anlam veremedim siz çare ararken bir sürü kişi maalesef şöyle olacak böyle olacak diye içinizi karartacak şeyler yazmışlar . En güzel yorumu Astor yapmış

Bizim bir komşumuza seneler önce koyuldu bu teşhis, yaşı da var teyzemizin ve evde yalnız yaşıyor 70 yaş üstü. Doktor televizyonu hiç kapatmayacaksin demiş, sabah kalktığı gibi açıp, yatana kadar açık durmasını söylemiş. Her gün bir bahaneyle dışarı çıkmasını söylemiş. Evin önünde iki tur atmak bile olsa iyi fiziki bir durum olmadıkça çıkacaksın demiş. Insanlarla iletişim halinde kalmasını her gün telefonla konuşmasını ödev vermiş. Her gün bunları yapıyordu teyzemiz.

Dün bizi aramış beni istedi telefona kızımın sesini duymadım ne zamandır dedi ki biz oradan taşınalı yıllar oldu beni bile unutmamış o kadar zihni yerindeydi ki ben ona alzheimer teşhisi koyuldugunu bile unutmuştum sizin Konunuza yazarken geldi aklıma. Hatta telefonda maşallah fatma teyze gündeme benden daha çok hakim bu yaşta diye düşündüm :) ama hatırlıyorum ilk teşhis kondugunda unutmalari vardi depresyonda gibiydi ama şu an maşallah hiçbir sorunu yoktu.

İçinizi ferah tutun bu dediklerimi aksatmazsa büyük ölçüde ilerlemesinin önüne geçersiniz. İlaçlar da verilmiştir muhtemelen aksatmasin. Ben yarın anneme sorucam fatma teyze ekstra bir şey yapıyor mu diye. Bir şeyler öğrenirsem özel mesajla yazarım size.

Babacığıniza acil şifalar diliyorum, siz de içinizi ferah tutun

Gercekci olalım derken umutsuzluğa suruklememek lazım. Hasta yakınının da ekstradan moral motivasyona ihtiyacı var.

Teşhis konulmuş artık, başımıza ne gelecek değilde, napilabilir kısmını düşünmek lazım.

Allah, gönderdiği derdin sabrını da gönderiyor, yeter ki görmesini bilelim

Allah yardımcınız olsun demeye geldim.Amcam bu hastalıgı yaşıyor .

Bildiğim kadarıyla bu hastaların en büyük düşmanı şeker
vücut şeker aldıkça hastalık hızla ilerliyor
buna dikkat etmenizi öneririm

Sevinirim sorarsanız cok teşekkür ederim
Cok cok sagolun
Allah yardımcınız olsun demeye geldim.Amcam bu hastalıgı yaşıyor .
Allah onun da yardımcısı olsun
Bildiğim kadarıyla bu hastaların en büyük düşmanı şeker
vücut şeker aldıkça hastalık hızla ilerliyor
buna dikkat etmenizi öneririm
Evet bunu biliyorum ve babam mesela dondurmayı cok seviyor hergün yiyor .sonra bala cok düşkün.dogal şeker de dense bal da bir şeker sonuçta .sonra arada başka tatlılar da yemiş oluyor .malesef şekeri seviyor

Babamı kardeşim Dr a götürmek için Ankara'ya götürmüştü Dr orta ileri evre demiş.inatlaşmayın ne derse kabul edin demiş.öyle yapmaya çalışıyoruz zaten ama bu kadar ilerlemesi cok üzdü beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…