Babam kanserken nişanlanmalı mıyım

lavinya49

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2014
27
1
6
35
Ankara
Merhaba bayanlar, aranıza yeni katıldım. Fikirlerinize ihtiyacım var. Babama yakın zamanda kanser teşhisi kondu( akciğer). Tedavi çok şükür ki şimdilik iyi gidiyor ama bu hastalık maalesef acı sürprizlerle dolu. Teşhis konmadan önce altı yıllık sevgilimle bu sene nişanlanmaya karar vermiştik ama benim kafam çok karıştı şimdi. Bir yandan bu mutluluğu yaşasın istiyorum, bir yandan da birkaç yıl sonra babamı bırakmak korkunç geliyor. Siz olsanız ne yapardınız? Şimdiden teşekkürler...

Babanla konusabilirsin bu konuyu. Sana em destek olmak istiyorum hem de murvetimi gor istiyorum. Ne yapmaliyim sence diye
Ayrica hayat herseye ragmen devam eder canim, duzen boyle kurulmus herkes bir gun olecek. Nisanlaniyorumvleniyorum diye vicdan azabi cekilecek bir durum yok ki.
Allah sabir versin, gecmis olsun

Son düzenleme:
Ailen ne diyor bu duruma? Onların tepkisine göre biraz şekillenebilir düşüncen.
Bir de babanın ruh hali önemli. Hayata bağlı ve neşeli mi yoksa kendini kötü mü hissediyor?

onunda sağken mutluluğunu görmek hakkı değilmi bence hoşuna gider onada moral olur hatta hayatta işleyen bişeyler görmek

Ailen ne diyor bu duruma? Onların tepkisine göre biraz şekillenebilir düşüncen.
Bir de babanın ruh hali önemli. Hayata bağlı ve neşeli mi yoksa kendini kötü mü hissediyor?

bazen iyi bazen kötü ruh hali, aslında ilişkim olduğunu biliyor ama hiç oturup konuşmadık karşı çıkmaz onu biliyorum da gönül isterdi ki her şey güzel olsun gözüm arkada kalmasın.

bazen iyi bazen kötü ruh hali, aslında ilişkim olduğunu biliyor ama hiç oturup konuşmadık karşı çıkmaz onu biliyorum da gönül isterdi ki her şey güzel olsun gözüm arkada kalmasın.

Canım, bence böyle de güzel olur her şey. Eminim ki babanda ister senin yuva kurduğunu görmek. Her aile böyle şeyler ister. Babanla oturup konuş bence.

Rabbim bir an önce şifasını versin babanızın dilerim.
Bence olur nişan, neden olmasın ? O da görsün bu güzel günleri .
Hasta birine hasta gibi davranırsanız , onun umutlarını,neşesini öldürürsünüz.
Babanızla konuşun fikrini alın.
Babanızı bırakma fikrine gelince, ne babasına düşkünler bırakmıştır babasını emin olun :)
Hem bu bırakma olmayacak ki, istediğiniz zaman gidip görürsünüz babanızı evliyken.

Canım, bence böyle de güzel olur her şey. Eminim ki babanda ister senin yuva kurduğunu görmek. Her aile böyle şeyler ister. Babanla oturup konuş bence.

Ben söyletmek istedim aslında ama çevremdekiler zamanı mı dediler o yüzden beklemedeyim, tedavileri bitsin belki tamamen kurtuluruz bu illetten benim de aklım kalmaz söyleriz

Bencedd baban mutlu olur ama lutfen bunun onun hastaligiyla ilgilu olmadığını da sole. Yani bu hastaliktan eninde sonunda kurtulacagini(allahin izniyle), hayatin devam ettigini, yuva kurdugunu mutlu oldugunu görmesini istedigini sole. Kotu fikirleri atin kafanizdan. O sizin babaniz siz onun canisiniz. Her durumds mutlulugunuzu ister. Umarim baban en kisa zamanda kurtulur bu dertten ve torunlariyla cimenlerde yuvarlanir:-D

Rabbim bir an önce şifasını versin babanızın dilerim.
Bence olur nişan, neden olmasın ? O da görsün bu güzel günleri .
Hasta birine hasta gibi davranırsanız , onun umutlarını,neşesini öldürürsünüz.
Babanızla konuşun fikrini alın.
Babanızı bırakma fikrine gelince, ne babasına düşkünler bırakmıştır babasını emin olun :)
Hem bu bırakma olmayacak ki, istediğiniz zaman gidip görürsünüz babanızı evliyken.

kesinlikle zaten ben hep geleceğe yönelik konuşuyorum onunla ama böyle bir şey şok etkisi yarattı ailede mahvolduk ben de görmesini istiyorum hep der dururdu zaten bi evlenmediniz diye böylesi nasipmiş demek ki

tabikide nişanınızı yapın,en azından aile arasında sade bi törenle yaparsınız
ne mahsuru varki,hem neden babanızı nasıl bırakacam diye düşünüyorsunuz
nişan olup hemen evlenmiceksiniz ya
bu arada geçmiş olsun,ALLAH şifa versin...

Bencedd baban mutlu olur ama lutfen bunun onun hastaligiyla ilgilu olmadığını da sole. Yani bu hastaliktan eninde sonunda kurtulacagini(allahin izniyle), hayatin devam ettigini, yuva kurdugunu mutlu oldugunu görmesini istedigini sole. Kotu fikirleri atin kafanizdan. O sizin babaniz siz onun canisiniz. Her durumds mutlulugunuzu ister. Umarim baban en kisa zamanda kurtulur bu dertten ve torunlariyla cimenlerde yuvarlanir:-D

ne güzel yazmışsınız inşaallah Allah nasip etsin bizlere o günleri :)

tabikide nişanınızı yapın,en azından aile arasında sade bi törenle yaparsınız
ne mahsuru varki,hem neden babanızı nasıl bırakacam diye düşünüyorsunuz
nişan olup hemen evlenmiceksiniz ya
bu arada geçmiş olsun,ALLAH şifa versin...

amin çok sağolun Arkadaşımın aile geleneği nişan süresini çok tutmuyolar erkek arkadaşım da o fikirde gideceğim yerde uzak ona takılıyor kafam şehir içi olsa bu kadar takmazdım

amin çok sağolun Arkadaşımın aile geleneği nişan süresini çok tutmuyolar erkek arkadaşım da o fikirde gideceğim yerde uzak ona takılıyor kafam şehir içi olsa bu kadar takmazdım

hmm anladım,verdikleri süre ne kadar mesala?
en azından sizin durumunuzu biliyorlar biraz bekleyebilirler

Son düzenleme:
Back
X