Babam kurban kesebileceği halde kesmiyor...

CANIM EGER KESMIYORSA BU ONUN DÜŞÜNCESİ..BELKI BIRYERLERE HAYIR YAPAR KENDINCE...AMA SEN KESMEDIK DIYE NİŞANLINA UTANA SIKILA SOYLEME YINEDE..O ILERIDE EŞİN OLCAK ve sen şimdiden ailenı küçültme onun gozunde...şimdiden babana önyargılı davranmasına neden olursun...buda ılerıde senı uzmesınden korkarım..
kesmıyorsa bunu kendıne problem etmemelısın..baban senın ailen..bunu belkı ılerıkı yaslarında çok daha ıyı anlayacaksın..özellıkle onlara uzak bıryerlerde oturursa..
o yuzden babana mumkunse bu yüzden kızma..herkesın gunahı sevaba kendınedır..
ayrıca nişanlına karsı boynunu kurban yuzunden egme..ben olsam nişanlıma babama kurban kesmesıne ızın vermezdım zaten.."babam kesemıyor buyrun siz kesin"der gıbı..belkı senı evlendırecek onun ıçın koydu bankayı paraya..dugunde dernekte lazım olur duşuncesıyle...
babana önyargılı bakma...annenede...dünya hali ..ben kızardım babama 20 lı yaşlarda..sımdı 30 lu yaşlardayım..ama hala kızdıgım noktalar yok mu sankı..ama dunyada ölüm bızım için...babamada bır gun bırsey olur duşüncesi beni susturuyor...kalbını kırmaktansa susarım daha iyi...çunku egerbabanın içinde gerçekten art niyetyoksa kalbını kırma derım.sonra "keşke demeseydım" dememek için canım.

istemeyebilir yani ileride ihtiyac olur diye bankaya koymus bunda ne var.. hem kurban kesmek yerine onun parasını bir fakire vermek daha mantıklı sonucta bu zamanda et yemeye degil paraya ihtiyacı var insanların..kesmedi diyede utanılacak birsey yok bence

ama ikisi farklı şeyler..zaten ramazan bayramında para verilmesi lazım yani zekat fitre gibi..kurban bayramında da kurban kesilmeli elde para varsa..ha artıyorsa fakire versin ama kesecek parası varsa ,kesmek yerine fakire o niyetle verilmemeli...haniş bazıları soruyormuş ya,kesmesem de parasını bir fakire versem diye...kesinlikle olmaz deniliyor

kimiside allahın kan akıtılmasına ihtiyacı olmadıgı amacın sadece fakirlere yararlı olabilcek birsey yapılması diyor:) herkesin fikri ama ben bu zamanda insanların etten cok elektrik su telefon ve bunun gibi bircok ihtiyaclarını karsılayabilcek paraya ihtiyacları oldugunu dusunuyorum..herkesin fikri tabi sonucta

Evet ben de her kurban bayramında utanıyorum.
Kesemediğimizden değil, tv ve gazetelerdeki ilkel görüntülerden utanıyorum.
Milletçe bunlardan utanmalıyız.:kızgın:

Başta nişanlımdan utandım demişsiniz, sonra bizim sayemizde fakirlerin et yemesini isterdim demişsiniz.
Merak etmeyin nüfusumuz 70 milyon ama cep telefonu sayısı 100 milyona yakın.
Ben tlf u olmayan büyük küçük kimseyi görmedim.
En azından tavuk balık herkes yiyebiliyor. Senede bir kırmızı et yese ne olur yemese ne olur.
kesmedik başımıza bir şey gelir vesvesesi de çok yanlış.:olmaz:
Biz her sene güvendiğimiz bir kuruma bağış yapıyoruz o ayrı konu.a.s

Evet ben de her kurban bayramında utanıyorum.
Kesemediğimizden değil, tv ve gazetelerdeki ilkel görüntülerden utanıyorum.
Milletçe bunlardan utanmalıyız.:kızgın:

Başta nişanlımdan utandım demişsiniz, sonra bizim sayemizde fakirlerin et yemesini isterdim demişsiniz.
Merak etmeyin nüfusumuz 70 milyon ama cep telefonu sayısı 100 milyona yakın.
Ben tlf u olmayan büyük küçük kimseyi görmedim.
En azından tavuk balık herkes yiyebiliyor. Senede bir kırmızı et yese ne olur yemese ne olur.
kesmedik başımıza bir şey gelir vesvesesi de çok yanlış.:olmaz:
Biz her sene güvendiğimiz bir kuruma bağış yapıyoruz o ayrı konu.a.s

ilginç bir yaklaşım. ne güzel demek sizin oralarda herkes tavuk-balık yiyebiliyor. halbuki İstanbulda 10 yaşına gelip köfte nedir bilmeyen çocuk biliyorum. veya hayatında tavuk pişirmemiş kişileri tanıyorum. sizin için demesi çok basit ama o kurban bayramını 4 gözle bekleyen insanlar var. yaklaşımınız çok ama çok çirkin...

ilginç bir yaklaşım. ne güzel demek sizin oralarda herkes tavuk-balık yiyebiliyor. halbuki İstanbulda 10 yaşına gelip köfte nedir bilmeyen çocuk biliyorum. veya hayatında tavuk pişirmemiş kişileri tanıyorum. sizin için demesi çok basit ama o kurban bayramını 4 gözle bekleyen insanlar var. yaklaşımınız çok ama çok çirkin...

Yazdıklarımda ben bir çirkinlik görmedim.
Bizim buralar diye bir şey yok. fakir edebiyatı yapmaya da gerek yok.
Telefon örneğini boşuna vermedim bir daha okuyun isterseniz.
Allahınızı severseniz kaç kişi kurban kestiğinde gerçek ihtiyacı olanlara veriyor dersiniz?
Herkes böyle demiyorum ama çoğunlukla bir kısmı evde kavurma yapılıyor, bir kısmı da biz de kestik bakın diye komşulara dağıtılıyor.
Maalesef gerçekler bunlar. Kabul etseniz de etmeseniz de bayram artık gösteriş vesilesi oldu.
Biz hiç olmazsa kuruma veriyoruz ve onların gerçek ihtiyaç sahiplerine verdiklerinden de eminiz.

Yazdıklarımda ben bir çirkinlik görmedim.
Bizim buralar diye bir şey yok. fakir edebiyatı yapmaya da gerek yok.
Telefon örneğini boşuna vermedim bir daha okuyun isterseniz.
Allahınızı severseniz kaç kişi kurban kestiğinde gerçek ihtiyacı olanlara veriyor dersiniz?
Herkes böyle demiyorum ama çoğunlukla bir kısmı evde kavurma yapılıyor, bir kısmı da biz de kestik bakın diye komşulara dağıtılıyor.
Maalesef gerçekler bunlar. Kabul etseniz de etmeseniz de bayram artık gösteriş vesilesi oldu.
Biz hiç olmazsa kuruma veriyoruz ve onların gerçek ihtiyaç sahiplerine verdiklerinden de eminiz.

eh benim dediklerimi "fakir edebiyatı" olarak değerlendirip demagoji yapıyorsunuz bilmem farkında mısınız??? sizin "fakir edebiyatı" olarak küçümsediğiniz gerçekler hanımefendi. zaten verdiğiniz gereksiz!!! telefon örneğine değinmek bile istemiyorum. bundan sonra bakarız cep telefonu varsa yardım etmeyiz insanlara.
bilmem farkında mısınız ama Türkiyede nerdeyse 40-50 tl ye telefon var. bu bir kıstas mı yani??? hem bir grup kendini bilmez kavurma yapıyor diye genelleme yapılamaz değil mi?

herneyse sizin için bayram gereksizdir, benim için değil. zaten sizin gerçeğinizle-gerçekler de çok farklı.....

eh benim dediklerimi "fakir edebiyatı" olarak değerlendirip demagoji yapıyorsunuz bilmem farkında mısınız??? sizin "fakir edebiyatı" olarak küçümsediğiniz gerçekler hanımefendi. zaten verdiğiniz gereksiz!!! telefon örneğine değinmek bile istemiyorum. bundan sonra bakarız cep telefonu varsa yardım etmeyiz insanlara.
bilmem farkında mısınız ama Türkiyede nerdeyse 40-50 tl ye telefon var. bu bir kıstas mı yani??? hem bir grup kendini bilmez kavurma yapıyor diye genelleme yapılamaz değil mi?

herneyse sizin için bayram gereksizdir, benim için değil. zaten sizin gerçeğinizle-gerçekler de çok farklı.....

aynen katılıyorummmmmkaydirigubbakcemile5officeee çok ğüzell konuya degenmiisin:lepi:

ben konu sahibini haklı buldum. eğer annesi de çalışmıyorsa baba bi sene mesela anne ıçın keser. yani bizde böyledir. bi sene babam kendıne bı sene anneme keser. eğer alabılıyorsak.
annenin ya da evın dığer yetışkın ama kendı para kazanmayan bıreylerin bence ailenin geçımını sağlayan kışıden bunu ısteme hakkı vardır. yani ben böyle düşünüyorum...

kurbanı kesip etini butunu kendine ayırıp ondan sucuk kavurma yapan
kalanınıda al gülüm ver gülüm hesabı kendisine et getiren komşusuna veren kişinin kestigi kurbandan şüphe ederim ben
kayseride kurban bayramı oncesi sucuk yapmak için aktarların onunde çuval çuval sarımsak gordugumde boyle sevap olmaz olsun dedim
bu mudur yani kurban kesip fakir fukaraya dağıtmak
dinimizin gereklerini yerine getirmek güzel şey kimse bunu inkar etmiyor
ama bu çarpıtmada neyın nesi
hayatım boyunca o çuval sarımsakları ve sucuk yaptırmak için bakkal kasap önünde girilen kuyrukları unutmayacagım

Back
X