babam pot kirdi kabak benim basima patladi

kizilca kiyamet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
1.577
642
173
44
merhaba arkadaslar
komik gibi geliyor hala bana ama iki gunden beri esimin yuzu o kadar asikki

esim ailemi sever sayar
babamida cok sever babam agir fazla konusmayan
sevip sevmedigini belli etmeyen bir insan
ama esime hediye alir yardimci olmak icin (maddi-manevi) elinden geleni yapar
buda esimi sevdigini gosteriyor sonucta
agir bir insan ama bazen tuhaf tepkiler yada laflar soyleyip bizi sasirtabiliyor

son gittigimizde benim senelerce gormedigim bir aile dostlari ziyarete geldi babama
yanlarinda kizlari ve damatlari vardi bizim yaslarda
esim zaten tanimiyordu
babamin garajini temizlemek icin gitmisti ve geldiginde misafirler evdeydi
babam esim iceri girer girmez "buda benim oglum" diye tanitti gulerek
misafirin evli olan kizi "aa amca ben senin oglun oldugunu bilmiyordum?" dedi
babam gulerek "yok yok bu yeni damat" dedi gulerek

babamin arkadasi acaip bir kahkaha patlatti bu arada

kiz kocasina birseyler fisildadi. muhtemelen ikinci evliligimin oldugunu falan

ben sok oldum hatta bir sessizlik oldu ama babamin kirdigi pottan dolayi esim ve ben haric
herkesin yuzunde bir gulumseme

simdi iki gundur esimin surati asik "baban beni rezil etti yeni damat diye kim tanitir"
ben istem disi guluveriyorum o oyle soyledikce dahada sinir oluyor
abartti ama en son babamin kasten yaptigini soyledi
dolayisiyla kabak tadi vermeye basladi olay
aslinda biraz agir konusmaya yeltendi ama bir sorumsuzlugundan dolayi
gecen hafta tartistigimiz icin kendini frenledi

Son düzenleyen: Moderatör:
off cok kotu olmus be guzelim
ama takma derim bosuna uzme kendini hersey yoluna girer su akar yolunu bulur sen uzuldugunle kalirsin
esine babanin o dedigini seni kirmak icin demedigini anlat canim eminim anlayacaktir
dilin kemigi yoktur o yana bu yana sallanir konusur

Damat dese kafiymiş ama bir an yeni lafı da çıkmış demek ki ağzından

Şöyle ki bu herkes te vardır
Ablamın eşine damat
Benim eşime yeni damat ta deniyor mesela, yani süreden dolayı da yeni denmiş olabilir

Eşin fazla alınganlık etmiş, alınganlık edecekse bile sana değil babana etsin..

Son düzenleme:
Bence abartılacak bir durum yok ortada. Küçük bir yanlış anlaşılma olmuş. Üzerinde durmaya değmez.

bilmiyorum esim tek damat oldugu icin babamin nazarinda
yeni damat derken "kizimin yeni kocasi" anlaminda soyledi
ama tamamen istem disi
yalanda sayilmaz ama hic iyi olmadi

babamin kotu niyetle yapmayacagi asikar
bunu esimde biliyor
ama iste doladi durdu bu lafi diline

"yeni damatmisim eskisinin ...." diye soylendiginde tedirgin oldum
hic gecmisle ilgili bir muhabbetimiz yoktu

hatta babam ilk defa bu kadar candan "buda benim oglum" dediginde
esim icten ice sevinmis ama devam edince birak sevinmeyi rezil etti dedi

Bana da yanlış cümle kurmuş gibi geldi, söylemek istediğini yanlış ifade etmiş veya bir an ağzından öyle çıkmışta olabilir..
Eşiniz gibi kasten yaptığını düşünmüyorum hangi baba (ikinci evliliğiniz olsa bile) bir de eskisi vardı demeye getirerek yeni damat der ki? hem babanızın içinde bir art niyet olsa bu da benim oğlum diye tanıtır mıydı hiç? Abartmaya gerek yok bence..

büyütülecek bir durum yok aslında dilin kemiği yok işte bazen oluyor böyle istem dışı.

babanızın kötü niyetle söylediğini düşünmüyorum ama eşinizeski-yeni damat gibi algılamış sanırım sorun orda.

karşılıklı konuşun tatlıya bağlayın ,eşiniz dile getirdiğinde de lütfen gülmeyin. bu onu yatıştıracağına daha da sinirinin depreşmesine neden oluyor sanırım.

sonucta istemeden demis
dediginiz gibi abartmaya gerek yok
ben rencide olmam sonucta bir ayip yok ortada
ama esim sinirden "baban kasten yapmis gibi nasil yeni damat der" diyo
ya tamam kapatalim sen bilmiyormusun babami bir sorunun varsa git onunla hallet diyorum
'ki babam oyle lafini bilmeyen biri degildir sakayi guzel yapar ama
benim icin saka yapmadi sonucta tamamen masumane soyledi
isten yorgun geliyor ondanmi bilmiyorum ama sacmaladi esim iyice

bugunde surat asarsa gulmem
ugrasamam yani

O sahne gözümde canlanınca benim bile gülesim geldi. bence çok sempatik komik bi davranış. Ayrılık ve tekrar evlilik herkesin başına gelebilecek bir olay. Bir şekilde anılması bu kadar onurunuza dokunmamalı. Sizde şakaya vurup geçseydiniz keşke. Babanız damadını seviyor ki ilk anda oğlum diye tanıtmış. Bizimde iyiyi değil kötüyü görmek doğamızda var sanırım...

Baban herzaman iyi davraniyor, esinle herzaman iyi geciniyorda, bir kere laf söyledi diyemi bozuldu. Bence babana hic kizgin degil, laf o.
Asil sana kizgin, aklina geldi tekrar senin daha önce evli oldugun yüzüne vuruldu, erkekler hic sevmez öyle sevdigi kadini baska bir erkekle düsünmeyi ,kendi kendine kafasinin icinde kurmus belliki. Valla hic yüz verme ve hic üstündede durma.
Ayip ama yeter artik, dediyse dedi kötülügüne demediya de, ona kalsa sen neler neler diyorsun ben her senin söyledigin cümlenin üstünde dursam her gün kavga kiyamet olur vs gibi laf et. Sanki kendisi daima dogru sözleri söylüyorda, iki gün suratini asiyormus, sinirlendim valla.

eşim benim ailemden birisine kırıldıysa;bir şey konuşacakmış gibi ikisini de bir odaya çağırıp, kapıyı üstlerinden kilitliyorum :)
şimdiye kadar işe yaramadığı olmadı.

Aslında konunuz yüzümde hafif bi tebessüm yarattı,, babanız patavatsız sulu bi insan olsa evet eşiniz alınsın ayıp olmuş derdim ama sizin anlattığınıza göre babanızın öyle huyu yok, eşinizle de iyi anlaşıyormuşş, bence eşinizin sıkıntısı babanızdan öte sizinle,, sizin bu olaya gülmeniz onu tahrik ediyor olabilr, çünkü ben de öyle bi insanım, ben bişeye kızdıysam eşim de ona gülerek yaklaşıyorsa daha da sinirleniyorum ve yumuşayamıyorum, dalga geçiliyor gibi hissediyorum,, bence siz de bu konuda gülmeyin, eşinizin de çok üstünde duracağını sanmıyorum :)

adamcağız kötü bişey demek istese baştan bu da benim oğlum mu derdi, bence gülünüp geçilmesi gereken bir olay olmuş..yeni evlendiyseniz süre olarak yeni demek istemiş olabilir tabi..alınmasın eşiniz hiç.

herkesin başına gelebilecek, olağan bi durum bence yeni damat derken yanlış anlatmış durumu ama olsun.. eşiniz pek kafaya takmasın.. insan ne potlar kırıyor, bu bişey değil, güzel bi anı, hatırlar hatırlar gülersiniz işte

Yillarca turkiyede gorusmedigim dayim geldi uc hafta evvel genc haliyle bizde ona cok hayraniriz buarada en asa dort senedir gorusmuyoruz eski esimle ne yuzyuze nede telefonla hic konusmadi
Meyse yemekteyiz esimle yanyana oruruyolardi tuz isterken eski esimin adiyla seslenup tuzu istedi esimde verdi ben annem yengem abim sanki balta yutmus gibi olduk esim sanki ezildi buzuldu
Eve geldik konusu hic acilmadi eger sorsaydi ben duymadim diyecwktim
Buarada dayim en yakin ark surekli beraber olduklari ucin o sebevle agzindan kactigini soyledi zaten eski esimi hic tanimadi
Bir kezdw senin ki gibi eski yeni muhabbettini babaannem yapri ancak esim duymadi veya duymamaLiktan geldi kabul edersinki cok gurur kirici bisey adamin gonlunu almaya bak derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…