55 yaşında ki 22 yıldır heran yanımda olan en ufak derdimde yanına koştuğum babam SAPIKMIŞ ! peki ya neye göre kime göre ?
Pek sevgili anneanneciğime göre !
Hanımlar benim annem alman babam ise türk 30 yıldır ne babaannem annemi ne de anneannem babamı sevemedi gitti.. Hani kendimi bildim bileli sürekli laf sokmaları falan duydum da bu kadarı da fazla geldi.
Babaannem yıllardır annemin beceriksizliğini terbiyesizliğini bitiremedi gitti..
Anneannem ise babamın saygısızlığını hiç bir işe yaramayışını bitiremedi yıllardır..
Babam diş hekimi annem ise kimyager evlenince tr ye yerleşmiş ve hiç çalışmamış. Anneannem önce bunu sindirememiş tabii.Sonrası da sürekli gelmiş hiç birşeyden memnun olmamış.
Babannem de hep kendi kriterlerine uygun karadenizli evinde oturan bir gelin istemiş annemi de ırkından dolayı hiç mi hiç istememiş.Kendimi bildim bileli anneme laf sokar ''ahh işte türk bir gelinim olsa şöyle yapardı bana boyle hizmet ederdi'' vs ..
Anneannem ve babaannemin aynı ortamda oldukları zamanları hiç anlatmıyorm bile az çok tahmin edebiliyorsunzdur.
Gel gelelim anneannem artık iyice haddi aştı babam sürekli seyahat ediyordu konferanslar,dersler falan şimdi muayenehanesi de kapattı zaten. 35-45 yaşları arasındaydı genelde bu seyahatları. Neyse geçen yine babama bişeyler sayıyordu babam yoktu arkasından soylenıyordu, demesin mi zaten o hastalarına da asistanlarına da asılıyordur kesin, sürekli ülke dışına ders vermek için gitmeleri de hep bahane her yerde onun bir sevgilisi vardır gibisinden konuşmaya başlayınca bende şalterler attı açtım ağzımı yumdum gözümü sen ne biçim konuşuyorsun falan filan bir ağız dalaşına girdik bayağı bu bir saat sonrasında fenalaştı hastahaneye götürdüler birşeyi yoktu tansiyonu çıkmış da asıl sorun dayılarım ve teyzem bana cephe almış durumdalar o tartışmadan sonra.
Sizden isteğim sizce bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim anne tarafıyla tamamen bağı koparayım mı ? çünkü haklı oldugum halde beni suçlu görüyorlar anneannemle zaten muhattap olmam dayılarım ve teyzem için soruyorum..